XFX 5750 problem

poruka: 14
|
čitano: 2.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
XFX 5750 problem

Primjetio sam da mi grafa ne spusta taktove u idle-u. Znaci u Windowsima mi ostaju taktovi 740/1200 i temperatura ide do oko 50 stupnjeva na 45% venta. Nisam sad 100% siguran al cini mi se da bi taktovi trebali ici dolje na nekih 130/300 GPU/memorija.

Ima ko kakvu ideju kako to popraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XFX 5750 problem

A gdje provjeravaš taktove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: XFX 5750 problem

U CCC-u i GPU-Z. Zapravo sad sam skonto da mi se u idle-u spusti takt GPU-a na 400MHz (sto je i dalje previse) ali memorija i dalje ostaje na 1200MHz...

17 godina
protjeran

Jesi li kojim slučajem overclockao grafičku karticu? Probaj program AMD GPU Clock Tool i pogle dolje screenshot koji u postu pa tako stisni na Restore Default Clocks. trebalo bi raditi poslije;)

Lijevi click na Restore default clocks Lijevi click na Restore default clocks
she caught me off my guard amazes me the will of instinct
15 godina

Nisam nista clockao. 740/1200 su tvornicki taktovi. Al svejedno sam skinuo taj program i kad ga hocu pokrenuti izbaci mi Error: No valid devices found! Ono wtf??

17 godina
protjeran

Koje drivere koristiš? Hoću reći koje imaš zadnje instalirane?Neodlučan

16 godina
neaktivan
Switch kaže...

U CCC-u i GPU-Z. Zapravo sad sam skonto da mi se u idle-u spusti takt GPU-a na 400MHz (sto je i dalje previse) ali memorija i dalje ostaje na 1200MHz...

WTF? Pa to je sasvim u redu, pa nece ti spustit takt gpu-a na 2 mhz , a memorija uvjek ostaje isto (ako nisi znao).

EDIT: evo slika

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 12:59 (Lud ko puška).
15 godina

Stavio sam zadnje drivere, znaci Catalyst 10.2. To su jedini i koje sam probavao jer je komp kupljen prije 2 dana, znaci frisko instalirani win i zadnji driveri skinuti sa amd-ove str. 

15 godina
Lud ko puška kaže...
Switch kaže...

WTF? Pa to je sasvim u redu, pa nece ti spustit takt gpu-a na 2 mhz , a memorija uvjek ostaje isto (ako nisi znao).

EDIT: evo slika

Sve se spusta. I gpu i memorija. Konkretno ova grafa treba u idle-u raditi na oko 160/300. Ta grafa trosi manje od 20W neopterecena.

17 godina
protjeran

Probaj onda ovako: idi na ATI Overdrive, stavi lokot na otključan, stavi enable ati overclocking, enable manual fan, stavi takt memrije za 1MHz gore i stisni Apply. Probaj poslje vidjet što se dešava u idle načinu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 13:21 (stoncin3).
15 godina
XFX 5750 problem

slažem se da se sve spušta, moja 5870 ide sa 850/1200 na 157/300 u idle...

0 0 hvala 0
15 godina
stoncin3 kaže...

Probaj onda ovako: idi na ATI Overdrive, stavi lokot na otključan, stavi enable ati overclocking, enable manual fan, stavi takt memrije za 1MHz gore i stisni Apply. Probaj poslje vidjet što se dešava u idle načinu!

Probao sam to vec i 0 bodova. Nista se ne mjenja. Samo mi se gpu spusti na 400 a memorija ostaje ista.

16 godina
neaktivan
XFX 5750 problem

Sad sam i ja primjetija da mi gpu tak ne ide ispod 500mhz a trebao bi...  Mozda je do OS-a, drivera, ili grafinog BIOS-a, koji OS imas?

EDIT: Vidim da ims xp kao i ja, mozda je to problem...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 13:55 (Lud ko puška).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pojma nemam jel je do OS-a ili nije. Ali mislim da bi to trebalo raditi bez obzira koji je OS. Prebacit cu se uskoro na Win7 pa cu onda vidjeti jel se sta promjenilo.

U medjuvremenu jel ima jos ko kakvu ideju sta bi mogo biti problem?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice