Nije bezveze fx 2015 otisao u EOL u trenutku objavljivanja vijesti za zen drago mi je sto sam se makao te platforme na vrijeme.Iz mojih prijasnjih postovo sam ukazivao da fx nije sposoban da izvuce maksiumu u CF 270x a da ne govorim o jacim grafickim karticama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije bezveze fx 2015 otisao u EOL u trenutku objavljivanja vijesti za zen drago mi je sto sam se makao te platforme na vrijeme.Iz mojih prijasnjih postovo sam ukazivao da fx nije sposoban da izvuce maksiumu u CF 270x a da ne govorim o jacim grafickim karticama.
A koji je to novi procesor za cc 1000 kn mogao? i3?
A koji je to novi procesor za cc 1000 kn mogao? i3?
prije 3 godine mu nije bila cijena 1000kn da se razumijemo
Kak nije? Ja svog platio 1100 kn FX 8320...prije nekih 3.5 godina, novi u dućanu sa PDV-om.
Moze mala pomoc pri izboru?
Asus ROG Strix-RX480-8gb
Asus Dual-GTX1060-6gb
Asus Dual-GTX1060-3gb
Pretezno se igra jedna te ista igra na 1080 rezi...
10 | Asus ROG Strix-RX480-8gb |
---|---|
2 | Asus Dual-GTX1060-6gb |
0 | Asus Dual-GTX1060-3gb |
Asus ROG Strix-RX480-8gb
Asus Dual-GTX1060-6gb
Asus Dual-GTX1060-3gb
Moze klik
EDIT: sad sam vidio da imas FX6300, on ce ti biti BN za sve te grafe
Asus ROG Strix-RX480-8gb
Asus Dual-GTX1060-6gb
Asus Dual-GTX1060-3gb
Moze klik
EDIT: sad sam vidio da imas FX6300, on ce ti biti BN za sve te grafe
Nije za mene nego za frenda sa i7icom starom 5-6 godina.
Kak nije? Ja svog platio 1100 kn FX 8320...prije nekih 3.5 godina, novi u dućanu sa PDV-om.
Tako je.
Ja sam još i bolje prošao. Prije više od 3 godine, 990 kn u Extreme Digitalu.
Ali ovdje razgovaramo o graf karticama :)
Ja nikad ne kupujem cpu i gpu zajedno, i ono koje kupujem ne uvijek za "klasu" više od onog koje ostaje.
Tak da više love uvijek imam za jednu komponentu, a ono preostalo nije loše da bi se reklo da imam jako loše balansiran komp...
Ne znam zašto ovo pišem.... Nastavite s temom.
:D
Ne znam zašto ovo pišem.... Nastavite s temom.
:D
zanijelo te...
Ja sam fx 8350 kupovao i nije sigurno bio 1000Kn a kupio sam ga 2013 god po cijeni od 1400kn bez pdv-a
Ja sam fx 8350 kupovao i nije sigurno bio 1000Kn a kupio sam ga 2013 god po cijeni od 1400kn bez pdv-a
8350 je ionako bio bezvezna kupovina pored isto-sranje-drugo-pakovanje 8320
tko ti je kriv što si nasjeo
8350 je ionako bio bezvezna kupovina pored isto-sranje-drugo-pakovanje 8320
tko ti je kriv što si nasjeo
Huh slusaj tako je bilo ja samo kazem da on nije bio u stanju da izvuce maksimum sa kombinacijom od dvije r9 270x dok je neka i5 sa duplo manje jezgri to dobro radila iskreno polago sam nade u taj amd.Uglavnom imam svoje misljenje prema amd-u to sto se nekome ne svidja nije moj problem.Samo znam da sam bezveze novce bacio gledajuci na ovu stavku.Usporedjujici jos jedan detalj da sam imao fx 4100 sa r9 270x i onda kupovina fx 8350 s kojom sam mislio da je to pun pogodak veliko razocarenje.Tako da za buduce kupce sto se tice fx serije preporuka zaobilazite u sirem luku.
FX 8350 su kopovali samo njubeki
Fx 8xxx je još uvijek ok proc, te priče da ga treba sahranit su bedastoče. Da se može iskoristiti ful potencijal tog proca u igrama, intelovi I3 i I5 modeli bi doživjeli masovnu sahranu. A tko je u startu kupio fx i očekivao da če na njega nabit r9 290 nije baš razuman. Fx + rx 470 ili r9 380 čisto solidna kombinacija za uživanje u igrama. Problem sa igrama je da su sve manje igrive, rijetko koja igra dopušta toliku igrivost da ti grafika postane nebitna.
Fx 8xxx je još uvijek ok proc, te priče da ga treba sahranit su bedastoče. Da se može iskoristiti ful potencijal tog proca u igrama, intelovi I3 i I5 modeli bi doživjeli masovnu sahranu. A tko je u startu kupio fx i očekivao da če na njega nabit r9 290 nije baš razuman. Fx + rx 470 ili r9 380 čisto solidna kombinacija za uživanje u igrama. Problem sa igrama je da su sve manje igrive, rijetko koja igra dopušta toliku igrivost da ti grafika postane nebitna.
Bilo kakav quad cpu da si uzeo u zadnjih 5-6 godina ti je sasvim dovoljan za danasnji gaming na 1080p uz grafe tipa 480/1060.
Jedino ako ti je dosadno i hoces da bacas pare, samo naprijed. Dobitak minimalan, uzmi grafu a cpu ostavi.
Bilo kakav quad cpu da si uzeo u zadnjih 5-6 godina ti je sasvim dovoljan za danasnji gaming na 1080p uz grafe tipa 480/1060.
Jedino ako ti je dosadno i hoces da bacas pare, samo naprijed. Dobitak minimalan, uzmi grafu a cpu ostavi.
Ja ne namjeravam mjenjati ovog svog bar još 2 godine, ako cu imat vremena za igru ubodem rx 470 ili 570 i udri. Prešao sa x4 630 na fx 8300 i razlika je očita.
Pozdrav ekipa,
Jel bi mi mogo neko pomoc i preporucit mi grafu do onak 1000-1100kn. Evo moja crkla nakon 4 godine, cak je i nakon pecnice godinu dana radila ali mislim da je napokon vrijeme za navou. Evo ovo su mi specifikacije pa ako mi neko pomogne bio mi mu zahvalan. Hvala
Grafička : GeForce GTX 560 Ti (RIP)
Procesor : Intel Core™ i5- 2500K
Matična : ASRock P67 Pro3
Ram:8gb
Pozdrav ekipa,
Jel bi mi mogo neko pomoc i preporucit mi grafu do onak 1000-1100kn. Evo moja crkla nakon 4 godine, cak je i nakon pecnice godinu dana radila ali mislim da je napokon vrijeme za navou. Evo ovo su mi specifikacije pa ako mi neko pomogne bio mi mu zahvalan. Hvala
Od novih nemas nekog izbora u tom cjenovnom rangu, RX460/GTX1050 ili se malo protegnuti do GTX1050Ti. Što se rabljenih tiče možeš potražiti R9 380 4GB sa što više garancije. Koje napajanje imas?
Ekipa, imam jedno generalno pitanje, kakva su vam iskustva po pitanju "naljepnica" na šarafima, tj. koji brandovi priznaju garanciju i nakon skidanja hladnjaka, tj nemaju nikakve warranty naljepnice po šarafima i hladnjacima. Za xfx znam da ima, jel znate neke proizvođače koji su otvoreni prema skidanju hladnjaka, ili također ovisi i o modelima.
Ja koliko sam čuo gigabyte priznaje garanciju i ako nema naljepnica na šarafićima (nije 100%). Bilo je govora o tome i na forumu prije nekoliko mjeseci ali ne znam u kojoj temi (možda čak i ovoj).
Ma imaju skoro svi proizvođači, MSI, ASUS, Gigabyte, Sapphire.
Ja koliko sam čuo gigabyte priznaje garanciju i ako nema naljepnica na šarafićima.
To što si ti čuo malo znači nekome, nitko neće skinuti naljepnicu samo zato što si ti čuo nešto.
Stavi konkretan link gdje se to može vidjeti ako ga imaš.
Zanimljivo, hvala! A jel ima netko tko niti ne stavlja naljepnice uopće? I za xfx sam čitao da isto priznaju i ako se skinu naljepnice, ali da ovisi o nekim faktorima tako da je to li-la.
Pa me zanima dal se za koga zna da je 100% da ili ne stavlja, što bi bilo poželjnije, ili da 100% priznaje garanciju, i da je to službeno potvrđeno.
Ma imaju skoro svi proizvođači, MSI, ASUS, Gigabyte, Sapphire.
Ja koliko sam čuo gigabyte priznaje garanciju i ako nema naljepnica na šarafićima.
To što si ti čuo malo znači nekome, nitko neće skinuti naljepnicu samo zato što si ti čuo nešto.
Stavi konkretan link gdje se to može vidjeti ako ga imaš.
Gigabyte nema naljepnjice.
Xfx ima i ne prizna garanciju ako su potrgane.
Barem su moja iskustva takva.

Slika ispod.
Obavezno kontaktirati mailom i upitati da li vrijedi garancija ako rastaviš karticu, meni su do sada
uvijek brzo odgovarali na mail kako za kartice, tako i za napajanja.
Gigabyte nema naljepnjice.
Zanimljivo jako jer moja GTX 1070 G1 gaming ima ako me sjećanje dobro služi, nisam je vidio već dugo s gornje strane,
moj model ima Samsung memoriju, kasnije su koliko znam prešli na Hynix.
Ok super, ako nije očito onda provjerim s proizvođačem unaprijed :)
Prekopao sam cijelu temu i našao samo ovo vrijedno spomena:
Znači saphire je jedini safe bet, iako je ovaj post dosta star, i vtx3d više nije aktivan ako se ne varam.
Msi ima naljepnicu e sad sto ce biti ako je skinem neznam vjerovatno se ukida garancija
EDIT link https://www.msi.com/page/warranty/#w-vga
Gigabyte nije imao naljepnice na niti jednoj grafi koje sam ja imao u zadnjih nekoliko godina a to su: HD 7970, r9 290 i ova sadašnja GTX 1070 G1 Gaming.
Baš zbog toga što ne stavljaju naljepnice ja i preferiram Gigine grafe pošto svi znaju da volim petljat po hlađenjima.

Super, dobro za znati!
Evo našao sam na stranom forumu za zotac:
http://forums.hardwarezone.com.sg/102990032-post5105.html
Dakle nove serije ne bi trebale imati.
Pozdrav ekipa,
Od novih nemas nekog izbora u tom cjenovnom rangu, RX460/GTX1050 ili se malo protegnuti do GTX1050Ti. Što se rabljenih tiče možeš potražiti R9 380 4GB sa što više garancije. Koje napajanje imas?
750W. Bi mogo Gtx1050 Ti onda?
Koji je točno proizvođač napajanja?