Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Gledaj sta ih je ovdje a sve RX 570, manje temperature, veci clock ma 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Nasao u linksu jedino di je jeftinije je neka Filia nikad cuo,nisam sigurno pa cu ovo iz linksa upiknut

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-rx-470-nitro-4gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-051800198

Btw alza shopa se nisam ni sjetio niti sam ikad sta od tamo kupovao hh

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 16:42 (toma20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imas na Svijetu Medija za 1.600kn

11 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Sigurno se da naci na alza shopu nesto bolje ali posto imam sugavu maestro karticu i sa njom nemogu nista haha bude onda iz svijeta medija sta je kolega rekao,vise mi je puna kapa i graficke i svega,nemam komp preko mjesec dana samo na mobu visim :/ hvala decki na pomoci ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
A do prije tjedan ja mislim, bila je u Futuri Asus Strix 470 4GB na akciji za 1550kn. To je bio jako dobar deal.
Sad sve poskupjele, a nove 500 serije još malo skuplje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Najjeftiniji XFX 470 RS 4 GB i Triple X se nađu za nekih 1650 kn, XFX Black Edition 1785 kn, Powercolor 1520 kn, Asus 1700 kn, Sapphire Nitro 1775 kn, MSI 1710 kn ...

Kaj je onda pametno napraviti ak nema nekakve žurbe za kupovinu, kupiti RX 470 po ovim cijenama ili pričekati RX 570?

11 godina
zuper kaže...
A do prije tjedan ja mislim, bila je u Futuri Asus Strix 470 4GB na akciji za 1550kn. To je bio jako dobar deal.
Sad sve poskupjele, a nove 500 serije još malo skuplje

Eh da sam znao hh btw na svijetu medija pise nedostupno ili ja krivo gledam

13 godina
neaktivan
mrgud1 kaže...

Najjeftiniji XFX 470 RS 4 GB i Triple X se nađu za nekih 1650 kn, XFX Black Edition 1785 kn, Powercolor 1520 kn, Asus 1700 kn, Sapphire Nitro 1775 kn, MSI 1710 kn ...

Kaj je onda pametno napraviti ak nema nekakve žurbe za kupovinu, kupiti RX 470 po ovim cijenama ili pričekati RX 570?

470 je 570 nema tu razlike, uzmes koja je najjeftinija i cao 
Ove 570ke ce se u teoriji bolje clockati, ako te to bas interesuje onda cekaj ako ne uzmi najjeftiniju dual vent 470 i vozi, isti cip, sve isto 

13 godina
ibme74 kaže...

Ako ne planiras ici sa tog FX onda je RX470 vrh. Sve preko toga je bacanje love jer ces imat iste performanse.

Dobio ponudu u trgovini gdje inače sve uzimam GTX1060 3GB po cijeni RX470 STRIX 4GB. Isplati li se ili ne? Nagovaraju me da uzmem nju, pa će mi spustit cijenu

14 godina
RX 470 je bolji odabir
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

meni ništ nije jasno oko tih grafičkih, nek neko napiše jednu ili dvije koje su: dobre, brze, tihe, da se ne zagrijavaju, i da možeš igrati sve igrice. Vidim svi preferirate amd, kaj vas plaćaju za to? :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:35 (jerkojere).

0 0 hvala 0
14 godina
High end dominira Nvidia počevši od 1070. Srednji segment najbolji izbor su AMD 470 ili 480. Može i GTX 1060 6GB ako je dobra cijena. Ispod 1000kn je RX 460 je najbolji izbor
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Yap, plaćaju nas sve ovdje na forumu, dobije se 5 lipa po preporuci. Nego, sačekaj da stignu RX 570 i 580 jer su već počele dolaziti na police HR dućana i izgleda da im neće biti posebno nabijene cijene. Inače, nije tak teško zguglati i pogledati na YT koje su best buy u ovom rangu. Lako se dođe do zaključka da je 1060 3GB sranje za pare, a 1060 6GB je sasvim solidna, ali i osjetno skuplja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:39 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Pozz ljudi, Imam dvojbu izmedu ASUS STRIX RX 480 OC 8GB i ASUS STRIX GTX 1060 6GB dali se isplati dat 400 kuna više GTX, hocu li dobit znacajno veci broj fps-a sa gtx-om?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zaba88 kaže...

Pozz ljudi, Imam dvojbu izmedu ASUS STRIX RX 480 OC 8GB i ASUS STRIX GTX 1060 6GB dali se isplati dat 400 kuna više GTX, hocu li dobit znacajno veci broj fps-a sa gtx-om? 

Uzmi 580 

11 godina
Zaba88 kaže...

Ne isplati se naravno. Strix inače nije najtiša, a ni najhladnija, iako izgleda sexy. Btw. na 5xx rebrand seriji su se potrudili koliko vidim i to je ustvari onaj Polaris kakav smo očekivali u startu, bez škrtarenja na hlađenju i faznoj regulaciji (ima grafi i sa više od 1x8pin). Tako da možeš sačekati i da dođu ti modeli na police jer koliko vidim cijene će biti iste kao za 4xx, s time da su cijene 4xx malo skočile u zrak pred izlazak "nove" serije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 20:33 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Zaba88 kaže...

Uzmi 580 

Di ih ima za kupit uopce?

11 godina

Danas su tek izašle u prodaju i pojavile se prve recenzije, strpi se još malo.

11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Da, ali ne valja se zaletit. Gigabyte 480 je bila očaj. Sad su se kao potrudili, ali treba viditi kakve recenzije da se zna koja nudi najviše za novce što se tiče buke, temp., OC potencijala, potrošnje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 20:37 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ima vani uzeti, pogotovo ASUS 580 koja je za medalju iznad ASUS 480, isto i sa Sapphire Nitro +

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Danas su tek izašle u prodaju i pojavile se prve recenzije, strpi se još malo.

Bum se strpio jos mjesec dana, valjda bu doslo vise modela na izbor do tada. Hvala na informaciji, da nisam pitao vjerojatno bih se zaletio 

11 godina

Np. Mislim da nećeš imati potrebe tako dugo čekati. Tko zna, možda većina modela već idući tjedan bude u HR. Do tada pročitaš koju recenziju. Ovaj puta nebi smijelo biti gafova niti kod jednog branda. Eventualno pazi na stvari kao min. buka pri nekom većem ili max. OCu ili ako ne OCaš, max. OC out of the box i tako to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 21:11 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Sutra idem po grafičku. Našao sam u ADM-u, ali rado bih negdje drugdje.

Gdje preporučate?
Radi se o MSi 1070 Gaming X.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Si čuo kada za nabava.net?

15 godina
neaktivan

Naravno, ali ovo je bilo pitanje preporuke trgovine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislim da ti kao clan koji je ovdje vec 6 godina znas da je protivno pravilima preporucavat ducane u temama za slaganje konfi ili kupovine pojedinacnih komponenti :)

EDIT: da ne bude da samo kakim i ne zelim pomoci imas podforum sa iskustvima u raznim ducanima pa prolistaj malo :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2017 20:31 (ibme74).
15 godina
neaktivan

Ok, budem proučio :)

Nadao sam se "easy way out-u" 

8 godina
neaktivan
Zna li netko ima li u kojem hrv webshopu za kupit 8 pin pcie extension cable?

0 0 hvala 0
11 godina

Sleeved 45cm produžni 55kn u 4 kombinacije boja: https://www.centro.hr/Proizvodi.aspx?keyword=VGA%20BitFenix&page=1

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.4.2017 12:54 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice