Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.971.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Darkensync kaže...

Jel vrijedi cekat 1060/470 tj da cijene padnu ili sad uzet GTX 950 za 1300kn?

Nije ti baš pitanje na mjestu, 1060 će koštat najmanje kao dvije 950ke ili 470ke i neće joj cijena tek tako padati. Jel želiš grafu za max detalje na FullHDu (1060) ili onu koja će tjerat igre na medium (950 ili 470)?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 19:48 (Prince-Artas).
15 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...
Darkensync kaže...

Jel vrijedi cekat 1060/470 tj da cijene padnu ili sad uzet GTX 950 za 1300kn?

Nije ti baš pitanje na mjestu, 1060 će koštat najmanje kao dvije 950ke ili 470ke i neće joj cijena tek tako padati. Jel želiš grafu za max detalje na FullHDu (1060) ili onu koja će tjerat igre na medium (950 ili 470)?

Mislim opcenito cijene trenutnih grafa,ako bi pricekao mjesec-dva mozda bi cijena 380-ice pala?

10 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Kartice kojima će nastavit padati cijena su 970, 980, 980ti dok se ne rasprodaju.

Za nove Nvidie i Radeone ne ocekuj zamjetan pad cijena jer se prodaju jako dobro. Cak i novi radeoni navodno jako dobro idu, mozda ce se malo korigirati cijene kad se stvar stabilizira al to nije vrijedno spomena.

Cjene ce malo ici dolje vjerovatno kad dođe Vega i puni Pascal al pitanje je kad ce to.

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

nebi se bas reklo da se amd prodaje jako dobro: konstantan pad!

http://store.steampowered.com/hwsurvey

evo ja cekam rx480 i nikako docekati, izgleda da cu prije udomit gtx 1060...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj,nije baš da amd propada,drze 100 % tržište konzola koje ima puno veći postotak prodaje od pc tržišta,a da ne pričam da će amd gpu-ovi i procesori biti u ps4 neo i project Scorpio ( novi xone ).

Nema zime za amd,samo da budu konkurentnije cijene za nas :)
16 godina
Stjepanj,nije baš da amd propada,drze 100 % tržište konzola koje ima puno veći postotak prodaje od pc tržišta,a da ne pričam da će amd gpu-ovi i procesori biti u ps4 neo i project Scorpio ( novi xone ).

Nema zime za amd,samo da budu konkurentnije cijene za nas :)
12 godina
Stjepanj kaže...

AMD ima vrhunsku statistiku kod "cryptominera", i konstantan rast, baš me zanima statistika kad bi se ovi registrirali s tom količinom grafi na steam.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
metallic kaže...
Stjepanj kaže...

AMD ima vrhunsku statistiku kod "cryptominera", i konstantan rast, baš me zanima statistika kad bi se ovi registrirali s tom količinom grafi na steam.

Podaci sa steam-a su poprilicno nepouzdani, ja npr nisam dobio u 4 godine ni1 da mi testiraju hardver 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan

Pozdrav. Dal mi možete reći dal bi mi bio Intel i7 920 @4.00Ghz bottleneck za GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming. I ako da koliko bi otprilike to bilo FPSa? Zbog 2560 x 1440 ne bih išao na slabiju grafičku ako nije preveliki bottleneck.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Poz svima,jedno pitanje: moja konf je sl. Fx 8350,maticna gigabyte GA 970A DS3P, napajanje lc power 600w,graficka sapphire dual x r9 270x 2gb i 16gb ram..Zelio bi da zamjenim graficku sa gtx 970(prvenstveno radi igranja nadolazeceg bf 1) .e sad imate li preporuciti neku drugu grafiku,hocu li koliko dobiti zamjenom ovih grafika,i da li bi trebao mjenjati neki od ovih djelova kada bi uzeo neku jacu grafiku,tj da li odgovara napajanje,maticna,procesor...da li bi se se to uklopilo sa gtx 970..hvala pozz

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
lordblex kaže...

Pozdrav. Dal mi možete reći dal bi mi bio Intel i7 920 @4.00Ghz bottleneck za GIGABYTE GTX 1070 G1 Gaming. I ako da koliko bi otprilike to bilo FPSa? Zbog 2560 x 1440 ne bih išao na slabiju grafičku ako nije preveliki bottleneck.

sve ce biti vise manje ok, s obzirom na vecu rezoluciju od standardne 1080p, cpu ce se malo rasteretiti i ostati vise za iskoristiti gpu! uzivaj!lp

DuskoDUCA1 kaže...
Poz svima,jedno pitanje: moja konf je sl. Fx 8350,maticna gigabyte GA 970A DS3P, napajanje lc power 600w,graficka sapphire dual x r9 270x 2gb i 16gb ram..Zelio bi da zamjenim graficku sa gtx 970(prvenstveno radi igranja nadolazeceg bf 1) .e sad imate li preporuciti neku drugu grafiku,hocu li koliko dobiti zamjenom ovih grafika,i da li bi trebao mjenjati neki od ovih djelova kada bi uzeo neku jacu grafiku,tj da li odgovara napajanje,maticna,procesor...da li bi se se to uklopilo sa gtx 970..hvala pozz

preporuka je da jos malo pricekas, trebale bi uskoro doci nereferentne rx 480 a i gtx 1060, bit ce bolji izbor nego gtx970, barem sto se tice perfomansi! ostalo je sve ok kaj god da uzmes od ove tri, upgrade s 270x ce ti biti ogroman!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 22:54 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan
Ok,onda cu pricekati..hvala,poz
9 godina
neaktivan
DuskoDUCA1 kaže...

Pricekaj (NE)referentne amd rx 480 i nVidia gtx 1060(ja bih osobno isao na nvidia opciju jer imaju manji overhead na CPU)

Ali s tim da na umu imas to da je rx 480 vise future proof...

I da imao ni veliki bottleneck s obadvje kartice makar to ne bi ni osjetio jer pretpostavljam da imas 1080p 60Hz monitor....

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
9 godina
neaktivan
Ok,pricekacu da izadje 1060,i da uporedim cijenu sa 480,posto ovamo u bosni na piku ima 480 za 260 eura..Hvala na odgovoru..pozz
15 godina
neaktivan

Narucena Sapphire R9 380 ITX za 1400kn,valjda nisam pogrijesio time sto nisam pricekao

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Narucena Sapphire R9 380 ITX za 1400kn,valjda nisam pogrijesio time sto nisam pricekao

2 ili 4gb?

Mislim da je ITX los izbor bilo koje kartice osim ako bas neces malu grafu, ako mozes otkazi i uzmi "normalnu" i obavezno 4gb

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 15:18 (chaselol).
15 godina
neaktivan

Najjeftinija non-itx i 4GB iz nekog "postenog" webshopa je 400+kn skuplja,za te pare sam mogao pricekati RX 480

0 0 hvala 0
12 godina
Darkensync kaže...

Najjeftinija non-itx i 4GB iz nekog "postenog" webshopa je 400+kn skuplja,za te pare sam mogao pricekati RX 480

Upravo si sam sebi odgovorio na pitanje postavljeno u postu prije 

15 godina
neaktivan

Ah, meni 400kn +- nije isto

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Pogledaj polovno, koristeno po mjesec dva se nadju modeli ispod 1400kn ako su uredni papiri iz radnje sto da ne

11 godina
neaktivan

Napokon uzimam GTX 750 ti, jedino nisam siguran koju ediciju tj od kojeg proizvođača da uzmem? Klokat je 95% neću, a ići će uz A8 6600k, 8gb ram, 550W lc power...

Siky1234
12 godina

Gigabyte ili MSI, imaju 3 godine jamstva i jako dobro hlađenje

11 godina
neaktivan

Zahvaljujem... Jedino mi je sad ova 950 zapela za oko... Isplati li se dat nekih 200kn više (palit gtx 950)... Naravno ako nije prejaka za A8 6600k

Siky1234
13 godina
protjeran
Isplati se, velika je razlika u perfomansama!
10 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Darkensync kaže...

Pogledaj polovno, koristeno po mjesec dva se nadju modeli ispod 1400kn ako su uredni papiri iz radnje sto da ne

Čovjek na PC expertu prodaje R9 380 Nitro 2GB za 1100kn sa garancijom i svime, ja da nisam uzeo Phantom 770 4GB sigurno bi razmislio o toj grafi, Nitro sigurno najbolja izvedba a Vram sam po sebi ne utjece mnogo na performanse ako su barem 2Gb prisutna za 1080p na ovoj razini snage grafe.

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Čovjek na PC expertu prodaje R9 380 Nitro 2GB za 1100kn sa garancijom i svime, ja da nisam uzeo Phantom 770 4GB sigurno bi razmislio o toj grafi, Nitro sigurno najbolja izvedba a Vram sam po sebi ne utjece mnogo na performanse ako su barem 2Gb prisutna za 1080p na ovoj razini snage grafe.

Pogledaj kako se doom ponasa sa 2gb a kako sa 4gb, prica ti ne drzi vodu nikako. Da je to odlicna cijena jeste, ali 2gb nije dovoljno za 1080p za tu grafu.

11 godina

Nije dovoljno, ali je dovoljno u velikoj vecini slucajeva. Znaci vise je dovoljno, nego nedovoljno :)

13 godina
neaktivan

A sta ce biti kad dodju novi hitovi ove godine? 2gb na toj kartici je pristojno ali ne i dovoljno, stjepanj sa TD pokusava da opravda sto je uzeo 960 sa 2gb garant 

11 godina

Kad netko kupuje grafu oko 900-1400kn taj mora radit kompromis, a to je ovdje 2GB VRAMa. Kome se ne svidja neka stedi za RX 470.

13 godina
neaktivan

Za 900 se kupuje 260x/750ti a sa 1400 se nadje polovna sa barem dvije godine gare 380 4gb 

Just my 2 cents

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice