Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...
Raditi će možda,no neces moći uključiti najviše texture resolution postavke kao i učestalo stuttering valjda dok očisti vram buffer i opet napuni,iritantno i primjetno,vidljivo u GTA 5 /AC Unity .

moram priznati nakon hrpe gtx-ica s okrljastenom memorijom, sad i s 980 i igranjem na 4k, 5k+ jos nisam uspio natjerati doticnu da vidim/osjetim bilo kakav stuttering i sl gluposti... pa nismo vise na win98 ih hw iz 1999...

bogme nisam niti ja primijetio ikakve probleme sa gtx 550ti i 1gb njezinog vrama u gta5 s postavkama koje su zahtijevale 2,2gb

podešavanja postavki prema detaljnim uputama kolega na temi gta5, teksture na vhigh, neke stvari na mid/low, neke na high, neke isključene i igra je radila na 45-60 fps-a bez ikakvih problema i stutteringa na monitoru 1280×1024

iste te postavke su i sad na 1080p sa gtx 570 koja ima 1,28gb vrama i opet sve fercera bez problema iako igra kaže da mi za to treba dvostruko više vrama, a kamo li onda da neće radit kako spada na grafama sa 4gb

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 8:18 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen
Mr. Fugitive kaže...
Lucidius kaže...

Za te pare uzimas ladno r9 380x

Yes, yes. Kužim to. Ali prioriteti su mi niža potrošnja>tišina/'ladnoća... pa tek onda gaming performanse.

13 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Yes, yes. Kužim to. Ali prioriteti su mi niža potrošnja>tišina/'ladnoća... pa tek onda gaming performanse.

Ako je tako, onda je ovo za tebe 

Nego, sala na stranu.

Kad si kratak s lovom uzimas 960/380 za sto manje novca i to 2gb model. Sad kad je prica o memoriji, podjite sad od sebe dal' bi vi uzeli 2gb model, naravno da ne bi, nemojte covjeka zbunjivati previse i da se kasnije kaje sto je uzeo 2gb model  umjesto 4 a sigurno ce mu trebati.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Nitko ne bi uzeo 2Gb model 960ke ili 380ke za iste novce kao za 4Gb model, ali uz razliku u cijeni sve je moguce i vise ili manje opravdano.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Našao sam OVU GTX960. Ima li nekog iz ZG-a ili okolice(Zaprešić) pa da mi preuzme grafu da se ne moram mmučiti s poštom? lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Remzi kaže...

Našao sam OVU GTX960. Ima li nekog iz ZG-a ili okolice(Zaprešić) pa da mi preuzme grafu da se ne moram mmučiti s poštom? lp

A jbt, da sam bio malko brzi uzel bi ju.. ;)

Battleog - 191silvinjo
13 godina
neaktivan

Pitanje u vezi napajanja. Jel može Fortron napajanje 600W 80+ (http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/fsp-nap-hyp-600/) kvalitetno upogoniti R9 380X G1 (http://www.adm.hr/graficka-kartica-gigabyte-r9-380x-g1-gaming-4-gb-ddr5-256-bit-9705700-mhz/62596ADM/product/) ? Ostatak konfe bi bio skylake i5 6500 i ddr4 8 gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moze bez beda!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
9 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Moze i zahtjevnije cpu/gpu. Ja sam uzeo FSP raider od 650 posto je bio povoljan, nisam ocekivao puno, ali napajanje stvarno super radi, nit se cuje.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
D3lBoy kaže...

Moze i zahtjevnije cpu/gpu. Ja sam uzeo FSP raider od 650 posto je bio povoljan, nisam ocekivao puno, ali napajanje stvarno super radi, nit se cuje.

Raider nije za uspoređivati s Hyperom, Hyper 600W je ok za jedan period za R9 390, ali bi trebalo gledati i uložiti u GOLD napajanje od 650W za duži period.

EVGA SuperNova 750 G2 je idealan odabir za cca. 1000 kn za takvu karticu, RM650X je isto u redu i nešto jeftiniji odabir, pogotovo otkad imaju 10 godina jamstvo,

rezultatima nije kao EVGA, ali nije tako daleko.

ps. izbjegao bih EVGA 650 Gold i Platinum modele zbog dva 8 pin konektora za dodatno napajanje procesora na istom kabelu, 90% ljudi spoji jedan dok drugi ostane slobodan.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 20:41 (Valentin17).
13 godina
protjeran

sve to stoji no neznam u kojem trenutku ili godini je napajanje od 1000kn postalo kao must have za nekakav srednji segment grafi? ocigledno onda nesto ne stima s tim grafama tj nisu u korak s ostalim hw!!lp

edit.

jer evo klasicnog primjera gdje jedno zaista kvalitetno i mocno napajanje(xfx 550w) nije u stanju vrtiti naklokani i7 i novu staru r9 290/390/x, pa ono koji k? dakle i onda se jedan poznati proizvodac zapita zasto ne prodaje svoje graficke kartice dok drugi lovu doslovno trpa u kamione..pa necu iz principa davati 1000kn za napajanje jer ocigledno taj proizvodac debelo kaska za ostalima!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 20:58 (Stjepanj).
Moj PC  
6 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Sjecam se kada sam imao drlog LC power od 460w koji je gurao HD5670, R9 270 i 280X bez ikakvih problema. Malo se napuhalo to sve "nemojte nikada štediti na napajanju" da ne treba, ali nece izgorit, nisu to siva MS napajanja za 50kn. Pogotovo još taj Skylake koji može ic na baterije

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Sjecam se kada sam imao drlog LC power od 460w koji je gurao HD5670, R9 270 i 280X bez ikakvih problema. Malo se napuhalo to sve "nemojte nikada štediti na napajanju" da ne treba, ali nece izgorit, nisu to siva MS napajanja za 50kn. Pogotovo još taj Skylake koji može ic na baterije

ma nije se napuhalo nista, sve je tih 50-100w lufta s razlogom, no covjece ja bez beda vrtim 2x970, 2x980 +i7 na tom xfx-u od 545w! a jedna 390/x neam sanse!...pa necu je kupit da je dabe jer bi ionako morao kupiti neko napajanje od min 800+kn za JEDNU!

17 godina
odjavljen

Za nekakavu "normalnu" upotrebu i lagani overklok napajanja iz srednje klase su sasvršna. Ja sam dosta dugo imao FX 8320 i GTX 460 te kasnije GTX 650 ti boost na corsairu CX 400W bez problema. Poslije se pojavilo povoljno trenutno XFX 550 w sa pet godina garancije pa reko da uzmem. Još se nije ni uznojilo sa FX-om na 4.4 i grafom na 1100 mhza. Brijem da je bilo nekih 300-400 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...
D3lBoy kaže...

ma nije se napuhalo nista, sve je tih 50-100w lufta s razlogom, no covjece ja bez beda vrtim 2x970, 2x980 +i7 na tom xfx-u od 545w! a jedna 390/x neam sanse!...pa necu je kupit da je dabe jer bi ionako morao kupiti neko napajanje od min 800+kn za JEDNU!

Pazi da ti se ne dogodi kao meni sa XFX-om 450W,odlicno napajanje drzi sve i samo prdeknulo dok sam komp ostavio upaljen radi seedanja 

11 godina

Neznam,pratim ovu temu i nekako mi se sve cini da je razlika u grafici na najvisim postavkama nikakva (high-veryhigh-ultra). Ja sam sa 6850 presa na 380 i vidim razliku ali da cu preci sada na 390, necu. Cekat cu opet 3-4 god i kupiti novu jer sada apsolutno highend grafe neopravdavaju tu cijenu za tako male detalje u grafici.

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Evo kod nas u bug-u u oglasima r9 290 s garancijom za 1650kn! e 1650kn NECE NITKO, a cijena je fenomenalna(odlican model), nebi mi na pamet palo da uzimam za 1000kn skuplju nvidiju(ali uzmem/uzmemo)! zasto? uglavnom  iz gore navedenih razloga, ali i iz razloga jer svugdje pise da se griju, trose itd itd...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 21:35 (Stjepanj).
Moj PC  
2 1 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Evo kod nas u bug-u u oglasima r9 290 s garancijom za 1650kn! e 1650kn NECE NITKO

Čekamo da padne još i više jer nije to Nvidia, pada cijena samo tako.

Treba kupiti, ubaciti u neki PC i preprodati sve zajedno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 21:38 (Valentin17).
12 godina

Prika pretjerujes ili zezas, pa oglas je tek objavljen. Otici ce do kraja tjedna 100% i usreciti kupca. ;)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

ekipa nece 290 radi majnanja sto je notorna glupost jer se svaka iole HE gpu radi ili sl.

radi te gluposti je 2xx seriji rusilo cijenu kao i meni kad sam prodavao 2k14 dvije ref. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
metallic kaže...

Prika pretjerujes ili zezas, pa oglas je tek objavljen. Otici ce do kraja tjedna 100% i usreciti kupca. ;)

dobro jel bi ti cekao tjedan dana za gtx970 od 1650kn? ili bi je kupio odma? ne, ne pretjerujem, ljepo sam objasnio u cemu je problem(GLOBALNI)

i nema kaj ta cijena usreciti kupca, toj kartici cijena nebi smjela biti ispod 2000kn niti u ludilu! jer je isti rang perfomansama kao i gtx970!

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 21:42 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Evo kod nas u bug-u u oglasima r9 290 s garancijom za 1650kn! e 1650kn NECE NITKO, a cijena je fenomenalna(odlican model), nebi mi na pamet palo da uzimam za 1000kn skuplju nvidiju(ali uzmem/uzmemo)! zasto? uglavnom  iz gore navedenih razloga, ali i iz razloga jer svugdje pise da se griju, trose itd itd...

Ma da..., da kupujem sad uzeo bi ju sigurno ali nema šanse da bi potegnuo do Osjeka po nju.

edit: gtx 970 idu već po 1750 kn zbog drvene memorije.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-gtx-970-phoenix-4gb-oglas-18654518

evo hrpa pogleda i stoji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 21:46 (XXX).
13 godina
protjeran

jel samo ako ces klokati gpu/cpu onda ces morati i NOVO jace napajanje...mislim da ste shvatili!eod!lp

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

jel samo ako ces klokati gpu/cpu onda ces morati i NOVO jace napajanje...mislim da ste shvatili!eod!lp

Procesor isto.

17 godina
odjavljen

Nema porebe za jačim napajanjem, uostalom toj grafi ne treba klokanje jer dere sve na windowsima 10 u DX 12 kao da je nova arhitektura 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Bitno je da mi znamo "sve". Gle dio problema si dobro objasnio, ali ne mozes komentirati cijenu koji covik stavi iz svojih razloga na forumu.

Ovo nema smisla, normalna i povoljna cijena odma se napada, a sto da je redikul i opalia ka oni na njusci...ma daj.

Uostalom, mozda mu se zuri. Ne kupujem rabljene grafr, a da kupujem uzeo bi je prije nego 970 za tu cijenu.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a sve je pocelo sa 79xx serijom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma kome se igra sa R9 290 vremenski će pokopati GTX 970 i još za manje para . Ako izađe još koja DX 12 igra ove GTX-ce bu išle za 1200 kn 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Stjepanj Mislio sam da si sarkastican sa onime da ti trebaju divlja napajanja, ali vidim da si editao i da stvarno misliš da moraš kupiti neko 700-1000kn napajanje za 290/390... Wat, kao sto sam rekao gurao sam 280X bez ikakvih dropova u voltazi sa jeftinim LCom od 460w (vjerojatno 400 na 12v railu) i to onu nabrijanu OC verziju sa 2x8 pinska koja trosi ko prosjecna stock 290... Kakvih 1000kn, ima napajanja za 500kn koja ce ti gurat 390X sa i7 bez problema, a govorit "e moglo bi izgorit" je glupo... Može ti se za 5 min. ugasit komp zauvijek također...

EDIT: Također ona R9 290 za 1650 je steal, i da nemam karticu iso bi busom po nju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 21:55 (D3lBoy).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina

Evo, ako netko vreba za upgrade grafe a ima dobar PC, nek uzme doticnu grafu jer je sigurno najbolja kupnja do 2000kn.

pozz

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
11 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice