Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Mile kaže...

R9 280x/380/380x  (ako ces upgradeat uskoro)

pogledaj si temu r9 300 series, vidi grafove testiranja novih igara, 380x skoro pa u rangu 970

nije napajanje pre slabo za navedene grafe? pogotovo 380x? mislim da je...
zbunjen sam skroz.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Na taj cx 430 ja nebi stavljao nista vise od gtx 960

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
joza7 kaže...
Mile kaže...

R9 280x/380/380x  (ako ces upgradeat uskoro)

pogledaj si temu r9 300 series, vidi grafove testiranja novih igara, 380x skoro pa u rangu 970

nije napajanje pre slabo za navedene grafe? pogotovo 380x? mislim da je...
zbunjen sam skroz.

preslabo je

950 ili 960 max

Moja privatnost je bitnija od tvog života.
17 godina

nisi napisao da ce biti novo cx430? onda doda nesto sitno novca pa kupi bolje, neko od 500w kvalitetno ce biti sasvim dovoljno, ja vozim fx6300 na 4.4 i r9 380x tvornicki oc-anu na vx 450w starom vise od 5 godina zasad bez problema, niti se cak napajanje ne cuje niti grije previse

14 godina

prioritet mu je grafička, pa onda proc i napajanje, jer sad nema novaca za sve a grafa je riknula stara, a kupovati nešto u zamjeni dok ne skupi za sve nema smisla.

17 godina
odjavljen

380X troši u normalnom gamingu 120-150 w barem po GPU-Z tak da nije sad to neka potrošnja.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

ali moraš uračunati i neku vršnu vrijednost, sad opet ovisi i o procesoru na koji ce ici, o kolicina komponenti drugih i ventilatora i cega sve, meni konfa povukla nesto vise od 420W iz zida kod heavena i primea, u igrama vuce iz zida 380W max

14 godina

po svemu tome najrealnije je gtx 960? pošto napajanje može izdržati to, a proc će nadograditi kasnije sa napajanjem, a opet grafa je solidna, ili sam u krivu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Iskreno, ja nikavu Nvidiu sada nebi kupovao ako se taj komp sa tom grafom misli koristiti iduce 2 godine kad po svim testovima i igrama u DX 12 AMD pere pod sa Nvidiom. Zasto se nebi sada malo priteglo kajš pa odma uzela r9 390 sa novim napajanjem za 3200kn, i onda kasnije samo promjeni platformu i sta jos ima u planu.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

ako jos i procesor uzima novi ide to onda i preko 4000, mislim da bas nema u planu to kad je rekao da mu je tesko izdvojiti nesto sitno za bolje napajanje

9 godina
protjeran

Neka se malo jasnije izjasni koje su mu mogucnosti trenutno po pitanju buđeta, i kakav otprilike upgrade kasnije misli raditi, hoceli to biti neki i5, i7, k ili non k, sta se jos misli uz to sve kupovati itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nije u mogućnosti tolko sad izdvojiti, rekao sam da će procesor i napajanje naknadno kupiti, a buđet je od 1000-1500 kn novo / rabljeno, grafe trenutno, možda nema smisla al tako me je zamolio i ja sam samo tražio pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ma nek uzme 960 i miran je i sa sadasnjom konfom i s upgrejdom.
Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Za taj buđet ionako nema jaceg izbora zbog napajanja, oces novo oces polovno... samo sta ispod 1600kn nebude nasao gtx 960.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 11:11 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Za taj buđet ionako nema jaceg izbora zbog napajanja, oces novo oces polovno... samo sta ispod 1600kn nebude nasao gtx 960.

dobro to su cifre koje se daju korigirati, 100 kn +/-
budem mu preporučio to pa ćemo vidjet dalje, hvala na strpljenju i pomoći! ;)

12 godina
Nisam bas najbolje gledao, ali na nabavi 960 idu od 1470 kn nadalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
joza7 kaže...
Lucidius kaže...

dobro to su cifre koje se daju korigirati, 100 kn +/-
budem mu preporučio to pa ćemo vidjet dalje, hvala na strpljenju i pomoći! ;)

Probajte se na ovu sa 4GB vrama dogurati ako je moguce http://www.adm.hr/graficka-kartica-gigabyte-gtx960-wf2-4gb-gddr5-gv-n960wf2-4gd/62621ADM/product/

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Da idu ali nijedan nije dostupna, a i vecinom se radi o iponu. Prve dostupne su itx sa jednim ventom po 1600kn, nesto bolje sa 2 venta i 3 godine garancije je po 1650, a za 1700 se vec nađe sa 4GB vrama tako da je steta ne upregnuti jos malo do toga.

14 godina
Lucidius kaže...
picajzla0707 kaže...

Da idu ali nijedan nije dostupna, a i vecinom se radi o iponu. Prve dostupne su itx sa jednim ventom po 1600kn, nesto bolje sa 2 venta i 3 godine garancije je po 1650, a za 1700 se vec nađe sa 4GB vrama tako da je steta ne upregnuti jos malo do toga.

i mislio sam na 4GB rama verziju, tolko će riskirati vjerojatno, 100, 200 kn, normalno ako će napajanje to izdržat za sad, dok ne skupi novce

9 godina
protjeran

Napajanje je dovoljno za bilo koju gtx 960.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Mile kaže...

ali moraš uračunati i neku vršnu vrijednost, sad opet ovisi i o procesoru na koji ce ici, o kolicina komponenti drugih i ventilatora i cega sve, meni konfa povukla nesto vise od 420W iz zida kod heavena i primea, u igrama vuce iz zida 380W max

Gdje si ti došao do 380W ja ne znam ali očćito ti onda napajanje ima efikasnot od jedno 75% plafon ako povučeš 380W iz zida u igrama. Ili si možda overvoltao sve dokle ide ??

17 godina

To je bila max vrijednost koju je ocitao mjerac, prosjecna je valjda manja, a pa moglo bi biti tolko kad imam proc na 4.4, +0.6v, grafa r9 380x je tvornicki oc-ana na 1040, plus ostale komponente i ventovi

13 godina
neaktivan

Pozdrav

molim vas preporuku nove grafičke kojom bih zamjenio staru Sapp.HD 7950 koja mi je otišla na vječna lovišta.

Konfa je sljedeca:

i5-3330

ASROCK iB75

8 GB 1600

Corsair CX 80+ 500 W

Hvala unaprijed :-)

EDIT: Koliko para namjerno nisam napisao jer nemam pojma koliko mi je pametno ulupati veće novce u konfu koja je vec sada

stara preko tri godine...uglavnom planiram za godinu i po, dvije uzeti novu konfu sa novom grafickom, dakle ovu koju uzimam

sada ne bih koristio u novoj konfi...pa ako moze neko od iskusnijih napisati koju pametnu i nabaciti neki link

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 17:17 (Jonaleth).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koliko para ? Ne preporucam ti nesto vanzemaljski zbog procesora, ali npr. R9 380 ili GTX 960 bi ti bilo dosta dobre/nove kartice

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Jonaleth kaže...

Pozdrav

molim vas preporuku nove grafičke kojom bih zamjenio staru Sapp.HD 7950 koja mi je otišla na vječna lovišta.

Konfa je sljedeca:

i5-3330

ASROCK iB75

8 GB 1600

Corsair CX 80+ 500 W

EDIT: Koliko para namjerno nisam napisao jer nemam pojma koliko mi je pametno ulupati veće novce u konfu koja je vec sada

stara preko tri godine...uglavnom planiram za godinu i po, dvije uzeti novu konfu sa novom grafickom, dakle ovu koju uzimam

sada ne bih koristio u novoj konfi...pa ako moze neko od iskusnijih napisati koju pametnu i nabaciti neki link

Onda uzmi GTX950 KLIK , sluzit ce dobro dok ne uzmes novi PC

12 godina

Slazem se s preporukom kolege d3lboy, bar AMD380 4GB ili NV960,osobno nebi nikad isao na slabiji gpu nego sam imao,ako bas ne moram(mislim na 950gtx).

Razdoblje od 1.5god nije kratko, pa bi uzeo nesto bolje od te NV.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Jonaleth kaže...

Pozdrav

Konfa je sljedeca:

i5-3330

ASROCK iB75

8 GB 1600

Corsair CX 80+ 500 W

380ka je u rangu 7950 pa ako hoces manje vise istu snagu uz manje toplote/potrosnje to je to.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina

e društvo trebam pomoć, mislio sam si kupovati novi komp sad u 5./6. mjesecu, htio sam uzeti grafu gtx 980 Ti i 1440p gsync monitor, ali me muči skorašnji izlazak pascal kartica, koji se očekuje u rujnu ove godine.

dakle, prva opcija mi je da kupim komplet komp i uzmem 980 Ti i mirna bosna iduće cca dvije godine, druga opcija mi je da kupim cijeli komp ali da uzmem gtx 970 i onda kad izađe pascal da prodam 970 i kupim neki pascal ( u ovoj opciji nisam siguran je li ima smisla uzimati gtx 970 za 1440p monitor, što da očekujem tu?)

treća opcija mi je sada pala napamet dok sam pisao ovo, a to je da možda uzmem dvije gtx 970 i onda kad izađe pascal prodam obje i kupim pascala? mislim da ću dosta lakše na kraju krajeva prodati gtx 970 nego 980 Ti, i da će njima manje pasti vrijednost nego 980 ti, što vi kažete?

cijenim svako mišljenje, samo recite što bi vi napravili na mom mjestu, je li nešto od ove 3 opcije ili nešto sasvim drugo, hvala svima ;)

15 kupi sada 980Ti i gotovo
1 kupi jednu 970 pa prodaj
1 kupi dvije 970 pa prodaj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja bi jednostavno probal izgurati tih 3-4 mj. na integriranoj grafičkoj ili na ovoj koju sad imaš(ako ju imaš) dok ne izađe pascal, a druga opcija bi mi bila 980ti.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 11:53 (jura).
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
jura kaže...

ja bi jednostavno probal izgurati tih 3-4 mj. na integriranoj grafičkoj ili na ovoj koju sad imaš(ako ju imaš) dok ne izađe pascal, a druga opcija bi mi bila 980ti.

imam gtx 570, problem je u tome što izguravam već 4-5 mjeseci i sad bi trebao još 5 mjeseci, pa mi se to baš i ne da

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice