Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.951.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
yifi kaže...

Pozdrav

Ako misliš ostati na toj rezoluciji, onda ti je dosta i GTX 750 Ti za 1000 kn.

Ostatak novaca uloži u pošteni monitor.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 21:41 (Valentin17).
9 godina
neaktivan

hvala na savjetu, ja sam mislio da ce mi barem r9 380 trebati ili gtx 960, ma monitor ne volim velik za igranje igri, ovaj mi nekako pase, tako da i da imam para za monitor ne bi ga mjenjao, a i ima zastitu za oci ugradjenu tako da jos jedna briga manje haha :) jer na gamedebate cak i na ovoj mojoj rezoluciji i r9 380x ne sjeda za high game settings, trazi jos jacu, ne znam kako oni to onda gledaju, sve u svemu hvala na odg :)

11 godina
neaktivan
yifi kaže...

hvala na savjetu, ja sam mislio da ce mi barem r9 380 trebati ili gtx 960, ma monitor ne volim velik za igranje igri, ovaj mi nekako pase, tako da i da imam para za monitor ne bi ga mjenjao, a i ima zastitu za oci ugradjenu tako da jos jedna briga manje haha :) jer na gamedebate cak i na ovoj mojoj rezoluciji i r9 380x ne sjeda za high game settings, trazi jos jacu, ne znam kako oni to onda gledaju, sve u svemu hvala na odg :)

Ako si isplanirao onda uzmi r9 380x.Od viška glava ne boli.Kolega ti je savjetovao gtx 750 ti a ti se vadis na nekakve upitne statistike s game debate.Kakve su to pobogu igre koje si gledao pa 750 ti,a kamoli 380x ne može tjerati na high sa stabilnih 60 fps?Uzmi 380x ili još bolje polovnu 280x s garancijom, pa ćes kroz neko vrijeme uzeti i bolji monitor od bar 1080p.Jer shvatices da tako mali  monitor i kikiriki rezolucija na kojoj sad igraš najviše kvare tvoj vid

9 godina
neaktivan

Kod nas 750ti bude jedno 90 eura, a 380x bude 250 eura, ne vadim se ja ni nasta nemojte me pogresno shvatiti, ja samo kazem vama kako je tamo meni pisalo za npr crysis 3, witcher 3 ( za kojeg npr 750 ti pise da treba 130% jaca graficka nego 750 ti za high settings ), battlefield 4, starwars battlefront itd...ja imam vec u kuci 19" hd monitor od starog mog, a ja igram na ovom manjem haha, najvise zbog zastite a i ostarila ova moja konfiguracija pa sam se izvlacio na malu rezoluciju, nisam znao da je i 750ti dovoljno sasvim da pogoni danasnje igre, hvala vam jos jednom

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 23:37 (yifi).
11 godina
neaktivan
yifi kaže...

Kod nas 750ti bude jedno 90 eura, a 380x bude 250 eura, ne vadim se ja ni nasta nemojte me pogresno shvatiti, ja samo kazem vama kako je tamo meni pisalo za npr crysis 3, witcher 3 ( za kojeg npr 750 ti pise da treba 130% jaca graficka nego 750 ti za high settings ), battlefield 4, starwars battlefront itd...ja imam vec u kuci 19" hd monitor od starog mog, a ja igram na ovom manjem haha, najvise zbog zastite a i ostarila ova moja konfiguracija pa sam se izvlacio na malu rezoluciju, nisam znao da je i 750ti dovoljno sasvim da pogoni danasnje igre, hvala vam jos jednom

Evo imaš link  http://www.anandtech.com/bench/product/1130?vs=1041 pa pogledaj razliku izmedju r9 280x i 750 ti u igrama na 1080p. Slobodno si mijenjaj i usporedjuj grafe koje te zanimaju.A za tvoju trenutnu rezu i monitor koju god grafu da uzmeš,od onih koje si naveo,bićeš prezadovoljan

12 godina

Pa meni je znalo pisati na staroj kanti da igru neću moći ni pokrenuti pa je ja peglao na medium/high :) ne ravnaj se po tim zahtjevima sa stranica da je to 100%, najbolje ćeš znati kad igru isprobaš.

16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

bok!

promjenio bi grafu mogu se protegnuti do maks 1850kn ni lipe vise :)!

ovo je moja konfiguracija:Fx 6300

8giga ddr3 corsair rama

asus r9 270x

fractal r4

sesonic gold 550w 

maticna asrock 970 pro rev 2.0

2x 640 wd caviar black

1TB wd caviar green

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prodaj svoju i 280X/380X

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Prodaj svoju i 280X/380X

i kaj bu dobio šipak, prevelika investicija za jedva 10% bolje perfomasne! fx 6300 preslab za danasnje grafe srednjeg segmenta! preči sto prije na intel!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

onda bi morao i maticnu mjenjat cak nemerem na fx8 ici?!

14 godina

Stjepanj standardno lupa i pretjeruje jer bi imao sigurno boost od 40% ovisno od igre do igre. Ja bih ti s druge strane preporučio da prodaš CPU + MBO + RAM i to para što imaš uložiš u i5 + MBO + RAM. Tek nakon toga skupljaj za grafu lagano i čekaj novu generaciju, to ti toplo preporučam. R9 270X je sasvom ok grafa i dalje za ugodno igranje na 1080p rezi i sa i5 bi ti radila tek punim gasom i onda skupljaj za novu pa taman uhvati š i novu generaciju. Ako ti se baš sada mjenja onda polovna R9 280X ili nova GTX 960 (možeš naravno i polovnu ako nađeš dobru ponudu kao ova sada s foruma). 

16 godina

znaci ovaj moj fx je botlneck za grafu??ako i idem na r9 380 proc je slab?

13 godina
neaktivan
unky kaže...

znaci ovaj moj fx je botlneck za grafu??ako i idem na r9 380 proc je slab?

Nije proc slab za 380, pusti Stjepka nije u zivotu imao FX procesor pa malo "na pola vijagre" 

U tom rangu jedino imas r9 280X/380X sve ostalo je znatno skuplje a razlike imas bar 20% u performansama izmedju 270/X i 280X/380X
Ja sam presao sa asusice r9 270 (koja je radila zakucana na max, ko r9 270x) na 7950 koja je u sustini r9 280, a vrhunski se clocka i prestize sve modele 380 obicne jer je to u sustini r9 285 kartica na vecem taktu.

16 godina
Osim sta je R9 380 novija arhitektura,po defaulta jača 5-7 % od HD 7950,bolja teselacija i novija GCN arhitektura,a i 380 se brutalno overclocka tako da ipak R9 380 je malo bolja kartica nego HD 7950.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Osim sta je R9 380 novija arhitektura,po defaulta jača 5-7 % od HD 7950,bolja teselacija i novija GCN arhitektura,a i 380 se brutalno overclocka tako da ipak R9 380 je malo bolja kartica nego HD 7950.

Da dodju do 1175mhz i nisam vidio jos ni jednu da ide iznad toga, mada nisam nesto puno gledao ni po netu, 2GB je jedna stvar koja je poprilicno bezveze, a 4gb je smijesno, radije uzeti 280X ili dodaj koju kintu za 380X.
Nego ako ima ljudi na forumu sa 380 da je clockaju iznad volio bih da stavim koji bench bar 1200/1550 clock, jer ono sto sam vidio nije nista posebno. Jedina prednost je manja potrosnja, nista vise.

p.s. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 18:18 (chaselol).
14 godina
Ekipa da li da uzmem GTX 970/R9 390 ili r9 390x. Imam trenutno mjesec dana staru R9 380x.
Rođak iz amerike bi mi doletio sa karticom.
Uzimao bih EVGA 970 ili MSI R9 390x. Zanima me koja mi se više isplati jer je R9 700 kn skuplja i da li su njihove garancije ostvarive u EU u slučaju zajeba?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja bih išao na MSI R9 390, ne x. Tamo košta kao 380x kod nas a dobiješ solidan upgrade. Za garanciju neznam.

13 godina
neaktivan

Vidi mozel' asus s njima je lako ostvariti svjetsku garanciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

zaboravi jamstvo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
doky01akablava kaže...

Da dodju do 1175mhz i nisam vidio jos ni jednu da ide iznad toga, mada nisam nesto puno gledao ni po netu, 2GB je jedna stvar koja je poprilicno bezveze, a 4gb je smijesno, radije uzeti 280X ili dodaj koju kintu za 380X.
Nego ako ima ljudi na forumu sa 380 da je clockaju iznad volio bih da stavim koji bench bar 1200/1550 clock, jer ono sto sam vidio nije nista posebno. Jedina prednost je manja potrosnja, nista vise.

p.s. 

Što se memorije tiče moja 380X ima zakucanin 3.5 gb upotrebe u npr. Dying Lightu. Također grafa ne prelazi 68 stupnjeva pri tvorničkih 1030 mhza. Manje zagrijavanje sa skroz prosječnim hladnjakom, manja potrošnja i više memorije nisu za baciti.

14 godina
Izgleda da EVGA nudi 100% globalno jamstvo tako da ću uzeti GTX 970.
13 godina
protjeran

koliko te dođe ta kartica ?

jer ti za cca 2000kn kupiš kod nas r9 390 ili gtx 970 staru mjesec dva sa jamstvom :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
$300, znači tu je to negdje sve. Ali novo je novo,ne?
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Pa novo je nov,osim sta ti može krepati i sta onda,slati u USA i čekati 3-4 mjeseca ?

Ovako dades ili isto 100-200 kn vise u HR za grafu staru par mjeseci sa 2-3 godine jamstva i miran si ako krepa,barem ja tako gledam.
12 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

koliko te dođe ta kartica ?

jer ti za cca 2000kn kupiš kod nas r9 390 ili gtx 970 staru mjesec dva sa jamstvom :)

Još nisam vidio polovnu msi 390 za 2000kn, gdje se to nabavi? Da ubodem jednu čim plaća sjedne.

16 godina
GTX 970 je isla prije par dana za 1800 kn,R9 290 1900 kn i to sve sa jamstvom +18 mjeseci .
13 godina
protjeran

uvijek se naleti.. prati temu dobri oglasi ponude tako nešto

npr ja sam ubo svoju r9 390 gigabyte sa 34 mj jamstva za niš para :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

A imaju oni centar u Minhenu pa nije ni tolika tragedija ako budem morao slat. Ali išao sam sada u banku i nakon što me oni izrade za tečaj i naknade izađe me 970 cca 2400 kn
Uzeo bi ja polovno nešto, ali trenutno nema ničega pametnog.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:20 (systemize_lp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kako nema ? Jamstvo 3 godine.
14 godina

Haha, evo čuo sam se sa čovjekom i riješio stvar. Nije garancije ostalo 3 godine,ali ostalo se čini ok. Igrom slučaja idem u Rijeku nakon vikenda tako da ću tada to riješit

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:41 (systemize_lp).
Moj PC  
4 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice