Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.843
- |
- čitano: 6.922.566
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može preporuka grafe za frenda
- Maticna: Asus M4A87TD EVO
- CPU: Phenom 945 3.0
- RAM: 8GB Kingston
- PSU: 500W Sesonic
Buđet 1300kn
Uzmi bolje R7 260X jer ima garu a sličnih je performansi ili malo sporija od GTX 660 koja nije brza kao R9 270X.
GTX 660 je rang r9 270. Vjerojatno je 260x bolji izbor zbog pola godine garancije i što je jeftinija
Piknuo Strix 950, kartica nije normalna. Stara 3850 je bila ko jumbojet, ova necujna pored mene. Nakon GTA žmikanja 52 stupnja, muhu čuješ. Fakin nevjerojatno...
Može preporuka grafe za frenda
- Maticna: Asus M4A87TD EVO
- CPU: Phenom 945 3.0
- RAM: 8GB Kingston
- PSU: 500W Sesonic
Buđet 1300kn
Nova GTX 950 sa 3 god. garancije.
Kartica za kolegu, FX 8300 OC-an na 4gige, namjena gaming.
Njegov uži izbor je naveden na listi za glasanje
24 | Sapphire R9 380x NITRO |
---|---|
1 | Sapphire R9 380 NITRO |
1 | EVGA GTX960 SSC |
Moze pomoc
Najbolja grafa za pentium G2010 2.8ghz?
bez bottlenecka..
Imam max 1100kn tako da mislim potrosit 900kn na grafu i dodat jos 4 gige rama.Trenutno imam 4 gige rama
P.S.
U linksu sam vidio https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r7-360-core-edition-2gb-ddr5-dp-hdmi-dl-dvi-d-dl-dvi-i-0518061038
Moze pomoc
bez bottlenecka..
Imam max 1100kn tako da mislim potrosit 900kn na grafu i dodat jos 4 gige rama.Trenutno imam 4 gige rama
P.S.
U linksu sam vidio https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-r7-360-core-edition-2gb-ddr5-dp-hdmi-dl-dvi-d-dl-dvi-i-0518061038
Moze pomoc
bez bottlenecka..
P.S.
Ako možeš naci polovnu R9 265 to bi ti bilo odlicno, frend ju ima i igra sve bez problema na 1080p - GTA V, Fallout 4, AC, Ryse... Ne na max detaljima ali sve super ide iznenadio sam se. Također još 4gb rama ce ti dosta pomoci, kazu nema ram toliko veze u igrama ali upgrade sa 4 na 8 sam dosta osjetio, bar je ram jeftin
Ma uzet cu r7 360 jer mi je jeftinija a i nema bas puno razlike izmedu nje i gtx 750 ti
Bok svima,
imam samo jedno kratko pitanje.
Da li je ovo napajanje dovoljno jako za R9 380:
Bok svima,
http://www.inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=614%3Aenergon-eps-750w&catid=125%3Aausland-atx-netzteile&Itemid=541&lang=en
Dovoljno je jako ali cemu uzimati nekvalitetno napajanje? Radje uzmi posteno napajanje od 500W nego tu kramu od 750W (naravno da nije u stanju isporuciti deklariranih 750W)...
Bok svima,
http://www.inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=614%3Aenergon-eps-750w&catid=125%3Aausland-atx-netzteile&Itemid=541&lang=en
Dovoljno je jako ali cemu uzimati nekvalitetno napajanje? Radje uzmi posteno napajanje od 500W nego tu kramu od 750W (naravno da nije u stanju isporuciti deklariranih 750W)...
Nažalost već ga imam oko pola godine,a uzeo sam ga na preporuku od prodavača koji je tvrdio da je ''gejmersko''.
Samo me strah da mi ne rikene ako uzmem R9 380 a trenutno nemam love za novo.
Bok svima,
Na papiru je ali ja ne bih uparivao tako zahtjevnu grafu i jeftino i nepouzdano napajanje.
Bok svima,
Na papiru je ali ja ne bih uparivao tako zahtjevnu grafu i jeftino i nepouzdano napajanje.
Znam da je off topic,ali ima veze s GPU,pa bi zato molio ako mi netko može preporučiti dobro a ne preskupo napajanje za moju konfiguraciju ali umjesto 5770 da je R9 380.
Ako nije problem da je iz Linksa jer tamo namjeravam uzeti sljedeće komponente.
Evo ovako moze mala pomoc budzet za grafu je od 1000 do max 1500 e sad me zanima za te novce koja bi bila best buy grafa.
Uglavnom nemora biti nova moze biti polovna sa njuskala i da ima garanciju vazecu.
Ja sam pretrazivao malo njuskalo i svega i svacega ima.
A ono sto sam vidio sto bi eventualno uslo u moj budzet je r9 280 pa r9 280x i r9 380. Sad ako bi i uzimao nesto od tih grafa kojeg proizvodjaca da si gledam sapphire msi xfx gigabyte koji od tih imaju dobro rijeseno hladjenje da nisu bas bucni ventovi i da se da dobro kloknut?
ll mozda da se uzme nesto od nvidije samo neznam koje serije od njih da si pogledam?
Svaki savjet prijedlog je dobrodosao jer sam u nedoumici neznam ni sam sta bi uzeo i koja bi grafa bila dobra kupnja za te novce.
pozz svima zanima me da li bi morao nadograditi bios na matičnoj ga-870a-ud3 za grafičku gtx 960.
pozz svima zanima me da li bi morao nadograditi bios na matičnoj ga-870a-ud3 za grafičku gtx 960.
Ne
Evo ovako moze mala pomoc budzet za grafu je od 1000 do max 1500 e sad me zanima za te novce koja bi bila best buy grafa.
Uglavnom nemora biti nova moze biti polovna sa njuskala i da ima garanciju vazecu.
Ja sam pretrazivao malo njuskalo i svega i svacega ima.
A ono sto sam vidio sto bi eventualno uslo u moj budzet je r9 280 pa r9 280x i r9 380. Sad ako bi i uzimao nesto od tih grafa kojeg proizvodjaca da si gledam sapphire msi xfx gigabyte koji od tih imaju dobro rijeseno hladjenje da nisu bas bucni ventovi i da se da dobro kloknut?
ll mozda da se uzme nesto od nvidije samo neznam koje serije od njih da si pogledam?
Svaki savjet prijedlog je dobrodosao jer sam u nedoumici neznam ni sam sta bi uzeo i koja bi grafa bila dobra kupnja za te novce.
Pregledaj malo prošle stranice, svako malo netko za to pita, ako ti je buđet do 1500kn onda bi najbolje bilo uzeti 280X polovan sa garancijom, 380 je noviji ali slabiji a i cijena mu je preko 1500kn. Tako da naj bolje 280X po mogucnosti Toxic ili Vapor X (tri X) od sapphirea, provjereno su tihe i hladne
Evo,da ne otvaram novu temu,pitat ću tu...
Može li mi netko reći koja od ove tri grafičke je najbolja za igranje,u smislu da će mi dati najviše FPS-a/benchmark u igrama?
Gledao sam na AnandTech-u ali svugdje je drugačije.
Evo linkova:
(960 je SuperSuperClocked)
To ti je sve li-la. Ovisi od igre do igre, odnosno kako koja naginje Nvidiji ili AMD-u jer su to generalno grafe istih performansi. Dakle, ako imaš baš neke igre kojje jako puno igraš onda pogledaj koja se bolje ponaša. Ako gledaš generalno onda uzmi 4GB verziju R9 380.
To ti je sve li-la. Ovisi od igre do igre, odnosno kako koja naginje Nvidiji ili AMD-u jer su to generalno grafe istih performansi. Dakle, ako imaš baš neke igre kojje jako puno igraš onda pogledaj koja se bolje ponaša. Ako gledaš generalno onda uzmi 4GB verziju R9 380.
Puno hvala.
Imam AMD PhenomII X4 955 3,2gh
8gb rama
grafička mi je HD6590
Što se tu da napraviti što se tiče grafičke?
Neki best buy do 1300 kn, a da je barem duplo brže od ove stare radeonke?
Hvala svima.
A koje napajanje imaš? Ak imaš jako napajanje, gledaj neku r9 280x scjenkati na oko 1200-1300kn i clockati tog phenoma koliko ide
A koje napajanje imaš? Ak imaš jako napajanje, gledaj neku r9 280x scjenkati na oko 1200-1300kn i clockati tog phenoma koliko ide
Neko 600w napajanje, chieftec..
Pozdrav i sretan Božić!
Jel bi bilo pametno spajat na ovu konfu gtx 670? Da nije malo too much za napajanje?
Mislim na jednu od ove dvije: Link
Po meni to su ok grafe ali referentnu nebih uzeo jedino ako niste imuni na buku
Pozdrav i sretan Božić!
Jel bi bilo pametno spajat na ovu konfu gtx 670? Da nije malo too much za napajanje?
Mislim na jednu od ove dvije: Link
pa ako je gold koliko sam vidio i daje cijelih 340+w, onda s tim pentiumom nemas problema, no rade nadi neke druge nereferentne izvedbe 670, msi270x, giga270x, za te novce! ili ovu 760 od forumasa za 1100kn ili cak i ovu gtx 660 za 800kn!lp