Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Nemam jos prooblem krivo ste skuzili...imam sa napajanjem..ono pisti kad ugasim pc,moram prekinut dotok struje svaku vecer ...a po grafu sutra idem novu G1 Gaming GTX 970 pa se naadam da to necu cut...a i da nisam fulao sa kupnjom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
sseennoonn kaže...

Nemam jos prooblem krivo ste skuzili...imam sa napajanjem..ono pisti kad ugasim pc,moram prekinut dotok struje svaku vecer ...a po grafu sutra idem novu G1 Gaming GTX 970 pa se naadam da to necu cut...a i da nisam fulao sa kupnjom

ja je imam i ne zuji. al kako piše ovdje ( http://www.overclock.net/t/1094728/possible-fix-for-coil-whine ), moguće je i popravit. ili overvolt ili undervolt gpu čipa, ili zamijenit napajanje koje ima više ili niže vrijednosti od trenutnog na 12 voltnom izlazu.

11 godina
neaktivan

Odgovorili mi iz future it pa reko da objavim informacije radi. Poslje ču dodati i odgovore iz ostalih trgovina baš me zanima jesu li svi ovako susretljivi da zamjene dio ako je upitanju coil whine.

Futura it, Centro, Protis i Links.

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 10:16 (SoynTech).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam konfu iz My Pc, crkla je gtx470 bio sam ju ispekao i tako je radila jedno mjesec dana sad je opet crkla pa mislim da je vrijeme za novu grafu do nekih 2000kn, ima li smisla na tu konfu stavljat R9 380 koja mi je nekako najviše zapela za oko ili pak nešto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Games55 kaže...

Imam konfu iz My Pc, crkla je gtx470 bio sam ju ispekao i tako je radila jedno mjesec dana sad je opet crkla pa mislim da je vrijeme za novu grafu do nekih 2000kn, ima li smisla na tu konfu stavljat R9 380 koja mi je nekako najviše zapela za oko ili pak nešto drugo?

R9 380, R9 280X, GTX 960, bilokoja s 3 godine garancije bude dobro poslužila.

13 godina
protjeran
Games55 kaže...

definitivno ovo dolje

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/xfx-r9-280x-tdfd/

od svih!

zasto uzimati slabije...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran

Isprike na spamu, ali potreban mi je adapter sa dvi-d na vga pa ako ima netko iz Zagreba da ima takav adapter neka se javi...Imam sve ostale adaptere, a tog nemam pa mjenjam ostale (koji vam odgovara) za taj...

Zahvaljujem...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
16 godina
neaktivan

Kupio sam danas GTX 970 G1 Gaming 4GB, spojio je na komp, međutim komp ne radi. Uključim ga normalno, upali se i veliki logo Gigabytea na samoj kartici, međutim nema slike. Sad mogu pretpostaviti da nešto ne valja s ona dva pin konektora. Jer jedino njih u biti spajam na samu karticu. Za razliku od moje trenutne GTX 660Ti koja ima samo 2x6 pin konektora, 970 ima jedan 2x6, a drugi 2x6+2 pin konektora. Ne znam gdje tu griješim. 

Bio bih zahvalan na pomoći. 

Pukovnik

0 0 hvala 0
14 godina
Pukovnik kaže...

970 ima jedan 2x6, a drugi 2x6+2 pin konektora. Ne znam gdje tu griješim. 

Ne znam kakav 2X, ali kartica koju ti imaš ima jedan 6 pin i jedan 8 pin konektor za napajanje.

Ukoliko si sve ispravno spojio, ugradio, ako je kartica ispravna, napajanje koje posjeduješ dovoljno jako,

onda nema razloga da ne radi.

Isprobaj karticu kod nekoga prijatelja/poznanika.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan

Kad sam napisao 2x6+2 pin, podrazumijevam da ima onaj normalni šest pinski uz još dodatni malecki kabl spojen na šestpinski koji ide do njega. Dakle, radi se o osam pinskom, ali ovaj jedan s dva je malo odvojen. 

Pukovnik
14 godina
Pukovnik kaže...

Kad sam napisao 2x6+2 pin

I onda jesi spojio u karticu jedan 6 pin i jedan 8 pin (6+2)?

Pukovnik kaže...

Jesam. Nema i dalje slike. Ne kužim. Grafička radi na napajanju. 

Dalje idemo na privatne poruke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:47 (Valentin17).
16 godina
neaktivan

Jesam. Nema i dalje slike. Ne kužim. Grafička radi na napajanju. 

Pukovnik

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Tomo53nja kaže...

Isprike na spamu, ali potreban mi je adapter sa dvi-d na vga pa ako ima netko iz Zagreba da ima takav adapter neka se javi...Imam sve ostale adaptere, a tog nemam pa mjenjam ostale (koji vam odgovara) za taj...

Zahvaljujem...

Misliš valjda na DVI-I? DVD-D je samo digitalni izlaz i tu je potreban konverter, tj. aktivni adapter...

Ako trebaš DVI-I, taj vjerojatno imam negdje :)

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
13 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Misliš valjda na DVI-I? DVD-D je samo digitalni izlaz i tu je potreban konverter, tj. aktivni adapter...

Ako trebaš DVI-I, taj vjerojatno imam negdje :)

DVI-D i DVI-I su razliciti, ili sam tu nesto krivo povezao?

Ugl. evo slika kakav ja adapter imam i koji mi ne pase (to je sa DVI-I na VGA) , a ovo je slika kakav meni treba (sa DVI-D na VGA), e sad tocno strucno objasnit neznam...Hvala X-man, to bi trebalo znacit da kod mene, sa uredaja (grafe) koja ima DVI-D izlaz, na adapter, pa s tog adaptera na VGA kabel koji ima monitor/tv to ne moze funkcionirat ili?

E sad me zanima da li postoji koja druga opcija spajanja jer grafa ima 2X DVI-D, jedan HDMI i 1 display port, a ne pase mi spajanje preko HDMI jer ovaj monitori/tv se nikako ne moze sastat sa HDMI-om i slika je ocajna?

Kako iskoristit display port ili neki "adapter" za njega na VGA ako ide?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 23:45 (Tomo53nja).
15 godina
moderator

Vrlo različiti.

Citirat ću kolegu forumaša koji je to već sve lijepo objasnio:

Sum_of_all_fears kaže...

DVI-A - "analogni" DVI, isto kao VGA samo zamijenjen konektor

DVI-I - digitalni i analogni DVI, postoje adapteri sa DVI-I na VGA

DVI-D - digitalni DVI. Nemoguće spojiti na VGA bez aktivnog konvertera

Ako na grafi imaš DVI-I i DVI-D, na ovaj I možeš sa adapterom spojiti VGA monitor. Na drugi izlaz (DVI-D), možeš spojiti samo digitalni DVI-D ili HDMI (sa adapterom). Priključci se razlikuju i po rasporedu pinova tako da je nemoguće ugurati VGA-DVI adapter u DVI-D izlaz na grafi...

Vrlo je bitno napomenuti da nikako, ali nikako VGA ne ide na HDMI! Nema šanse. Bez aktivnog konvertera (250kn+) koji vrši konverziju analognog signala u digitalni, ništa. One kablove VGA-HDMI koje vidite po ebayu su čisti scam. Potpuno mi je nejasno kako netko može to kupiti i očekivati da radi.

Linkovi - DVI standard, VGA (D-SUB), HDMI, aktivni konverter sa VGA na HDMI (ovaj je sumnjivo jeftin, nebi ga kupio, tko zna kakvu sliku daje)

http://www.bug.hr/forum/post/stolna-racunala/dvi-vs-dvi-d/4460355.aspx

Ako je to grafička pod Moj PC onda ima jedan DVI-D i jedan DVI-I...nabaci sliku...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
13 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

http://www.bug.hr/forum/post/stolna-racunala/dvi-vs-dvi-d/4460355.aspx

Ako je to grafička pod Moj PC onda ima jedan DVI-D i jedan DVI-I...nabaci sliku...

Zahvaljujem, malo sam i ja istrazio pa saznao isto...

Radi se ovoj grafi, sa grafickom pod moj pc nemam problema jer ona ima taj jedan DVI-I i lako spojim monitor/tv koji ima vga kabal, ali s ovom drugom grafom ce biti izgleda problema i nekih kemijanja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 0:24 (Tomo53nja).
15 godina
moderator

Jedina opcija su aktivni konverteri i tu računaj na barem 300kn uz upitnu funkcionalnost. Sve jeftinije ne radi nikako...

13 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Jedina opcija su aktivni konverteri i tu računaj na barem 300kn uz upitnu funkcionalnost. Sve jeftinije ne radi nikako...

Ma to mi je neisplativo + upitna funkcionalnost kako si rekao...Jeftinije solucije nebi niti pokusavao jer su samo bacanje novaca...

Sredio sam problem sa losom slikom na HDMI kablu uredivanjem naziva "prikljucka" na monitoru/tvu iz HDMI1/DVI u DVI PC, pa ako netko bude imao slicnih problema da zna....

Sada sve radi odlicno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 2:18 (Tomo53nja).
15 godina

Imam 3x hdmi kabal, ni jedan mi ne dokuči tv ali 2 u kombinaciji bi dokučila.

Zanima me da li postoji kakav sklop koji spaja 2 hdmi kabla u jedan? Opcije pomicanja računala ili tv.a na žalost trenutno ne dolaze u obzir.

Hvala

live and let live
16 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Zanima me da li postoji kakav sklop koji spaja 2 hdmi kabla u jedan? Opcije pomicanja računala ili tv.a na žalost trenutno ne dolaze u obzir.

Hvala

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/32319334061_1/High-Quality-Mini-HDMI-Cable-Extender-Female-to-Female-F-F-Coupler-Adapter-Connector-Converter-for.jpg_640x640.jpg

ali ima li kod nas je pitanje...

15 godina
moderator
smiglcro kaže...

Hvala

Naravno.

Ako je ukupna dužina 15m ili manje

http://www.elmaz.hr/ponuda/PER003-audio_video-kabeli/P0014-hdmi-kabeli-i-adapteri/p-logilink-adapter-hdmi-tip-a-z--%3E-a-z-ravni-ah0006.html

Ako je ukupno 20m ili više

http://www.elmaz.hr/ponuda/AKT006-audio_video-extenders/P0127-hdmi-extenderi/p-logilink-hdmi-repeater-pojacalo-do-35m-1080p-s-kaskadiranjem-do-140m-hd0101.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 12:21 (XXX-Man).
15 godina
XXX-Man kaže...
smiglcro kaže...

Hvala

Naravno, izvoli

http://www.elmaz.hr/ponuda/AKT006-audio_video-extenders/P0127-hdmi-extenderi/p-logilink-hdmi-repeater-pojacalo-do-35m-1080p-s-kaskadiranjem-do-140m-hd0101.html

Hvala ali to je ludost, za tu cijenu mogu kupiti 3 kabla dovoljno dužine :) Ovo je jednostavno overkill za ono što meni treba.

Ukoliko se ne varam mislim da sam našao riješenje problema pristojne cijene:
http://www.futura-it.hr/katalog/ostalo/kablovi,-konektori-i-alat/audiovideo-kablovi/trn-c198-cl/

live and let live
13 godina
protjeran

pa onda mu je jeftinije uzeti 10-20m kabla, sebi sam davno uzeo 10m za 100 i nes sitno kuna...

jbga prebrzi ste!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 12:22 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
smiglcro kaže...

Hvala ali to je ludost, za tu cijenu mogu kupiti 3 kabla dovoljno dužine :) Ovo je jednostavno overkill za ono što meni treba.

http://www.futura-it.hr/katalog/ostalo/kablovi,-konektori-i-alat/audiovideo-kablovi/trn-c198-cl/

Nisam stigao editirati post...pogledaj sad gore :)

Koje su ti dužine kablova?

15 godina
XXX-Man kaže...
smiglcro kaže...

Nisam stigao editirati post...pogledaj sad gore :)

Koje su ti dužine kablova?

E super riješio si mi problem s onim linkom. Hvala

live and let live
9 godina

Evo da se  i ja pohvalim..sjela je odluka  i danas sam postao vlasnik GTX 970 G1 Gaming...nazalost zbog posla sam ju samo ostavio i produzio dalje..u narednim danima javim dojmove

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozz ekipa. Molim pomoc.
Trenutno imam
╠►||CPU ||: AMD FX 6300 @ 3.50GHz
╠►||MoBo ||: Asus M5A78L
╠►||Graphics ||: MSI radeon R9 270x HAWK 1Gb DDR5
╠►||RAM ||: 8GB DDR3 @1600MHz
╠►||Storage ||: 500GB SAMSUNG
╠►||Operating System ||: Windows 7 Profesional - 64Bit

E sad, frend mi nudi r9 280x 3gb ddr5 safirku za moju i 200kn doplate.

Kolko mi se to isplati s obzirom da je moja nova, imam 30mj jamstvo jos, a ova je stara nekih god dana, nema jamstvo. Jel neka drasticna razlika da mi se isplati uzet staru il da ostanem na ovom kaj imam? :)

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 16:12 (Wrbanec).

0 0 hvala 0
14 godina
Wrbanec kaže...

Pozz ekipa. Molim pomoc.

Frend ti nudi jaču karticu, dosta jaču. KLIK.

E sad mana je što nema garanciju, nisi naveo da li je to dual-x, Vapor-X, Tri-X model, ako je dual-x, ja ne bih to mijenjao,

a svejedno koji model bio, opet ne bih mijenjao kad kartica nema garancije.

Prodaš svoju za 1000-1100 kn, doplatiš možda 200 kn i uzmeš s Njuškala neki model R9 280X s garancijom.

Ako ti detalji u igranju nisu toliko bitni, ostani na ovoj kartici koju imaš.

Pazi da imaš kvalitetno napajanje od barem 550W.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 16:24 (Valentin17).
9 godina
neaktivan

E neznam dal je dual x il vapor, nit znam kaj to znaci. Predpostavljam cooleri? :P

Jbga, noob sam kaj se tice tih deteljnih stvari. 

Vidi sliku, fakat sam konj. Izgleda da je taj dual-x

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 16:36 (Wrbanec).
14 godina
Wrbanec kaže...

Izgleda da je taj dual-x

Dual-X je to, ja osobno to ne bih mijenjao, a ti kako hoćeš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice