Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.953.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Penryn kaže...
Naguljizov kaže...

Sad kad nabavim i drugu 380 po slici sam blize titanu nego 980 a placam masu manje para od jedne single 980. 

Ako si unaprijed planirao taj CF s dvije 380 onda si se lijepo zeznuo uzevši 2GB verziju..

4GB mi koristi samo za 4k ,nista drugo ,od 1080p imam max, na 144 hz ,ne trebam vise. 4k gejmanje je ono 3 dimenzije od ovog standardnog, o tome niti ne razmisljam

14 godina
bivsi branitelj kaže...
N

život me je naučio da najskuplje nije uvijek i najbolje pa "skupljam" mišljenja i prijedloge...uložit ću koliko moram da sve pristojno radi...skrušeno molim optimum i maksimum

u temi pišete da dolaze nove generacije grafičkih kartica ali to ne želim čekat nego izabrat nešto za iduće 2-3 godine (najmanje) što će podnijet svakodnevno maltretiranje...

nisam sklon klokanju i tvikanju, radije volim jednostavnost i funkcionalnost...

Reci ti budget pa da onda vidimo što je najbolje za to što tražiš. Ja bih ti rekao da gledaš GTX 960 4GB ako ne misliš trošit puno para a GTX 970 ako se možeš rastegnut i želiš bit miran koju godinu na sasvim finom 1080p gejmanju. R9 390 je jača ali troši bitno više te samim time buka i potrošnja rastu.

13 godina
Knez_007 kaže...

Hvala svima na odgovorima  Ici cu najvjerojatnije na R9 270x, koja je realna cijena ako se uzima polovna (god dana stara sa još toliko garancije)? 

R9 270x ili R7 370 ti na isto dođe, možeš bolje uzeti neku R9 270 i clockneš ju na takt od 270X i na isto ti dođe. Ja sam svoju 270X prodao za 1050kn s garom do 3. mjeseca Realno do 1000kn za 270/270X, više nebi dao.

13 godina
neaktivan
Remzi kaže...

R9 270x ili R7 370 ti na isto dođe, možeš bolje uzeti neku R9 270 i clockneš ju na takt od 270X i na isto ti dođe. Ja sam svoju 270X prodao za 1050kn s garom do 3. mjeseca Realno do 1000kn za 270/270X, više nebi dao.

Hm ne, r7 370 je rebrand 7850/265 kartice i nikad nece biti jaca od 270/X.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Sapphire R9 270X ili XFX R9 270X ili jos jedna XFX R9 270X

Sve 3 su po 1000kn i kao takve best buy u tom cjenovnom rangu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Trenutno imam GTX 460 HAWK 1GB DDR5 (nije Talon).

Razmišljam radit upgrade grafičke kartice jer trenutno imam 17'' LCD monitor iz 2006. a uzeo bih si FHD od 24'', pa sumnjam da bi mi durala ove novije igre.

Kupio bi rabljenu grafičku do 1000kn, ne novu. Koja grafa u tom rangu bi bila dobra? Imam FX-6300 na 3.5 Ghz sa aftermarket coolerom, tako da sam voljan overclockat CPU zbog jače grafičke.

Nisam niti Radeon niti nVidia fanatik, iako sam uvijek dosad imao nVidiu (7600GT, pa GTS 250 pa sad GTX 460) ali voljan sam prebacit se na Radeon. Bitna mi je performansa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Po meni jedino neka Gtx 660/Ti, no najveci izbor s dugim garancijama su ti R9 270x modeli!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 1:00 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
marYan kaže...

Trenutno imam GTX 460 HAWK 1GB DDR5 (nije Talon).

Razmišljam radit upgrade grafičke kartice jer trenutno imam 17'' LCD monitor iz 2006. a uzeo bih si FHD od 24'', pa sumnjam da bi mi durala ove novije igre.

Kupio bi rabljenu grafičku do 1000kn, ne novu. Koja grafa u tom rangu bi bila dobra? Imam FX-6300 na 3.5 Ghz sa aftermarket coolerom, tako da sam voljan overclockat CPU zbog jače grafičke.

Nisam niti Radeon niti nVidia fanatik, iako sam uvijek dosad imao nVidiu (7600GT, pa GTS 250 pa sad GTX 460) ali voljan sam prebacit se na Radeon. Bitna mi je performansa.

Pogledaj na njusci, mislim da ima par 280X po 1100-1200 kuna. Puno ces dobiti s njom ako mozes dati 100-200kn vise.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
14 godina
zuper kaže...
Remzi kaže...
milac kaže...

molim vas preporuku graf do 100€, pozeljno sto jeftinije (moze i njuskalo). ne igram igrice, al mi filmovi stekaju na monitoru benq bl3200 sa sadasnjom karticom (neka za 200kn)

Za te novce trai rabljenu 7850 ili neku gtx 750/750 ti ako ti naleti, bio bi ti priličan upgrade

Veli da ne igra, tak da bi mu i najjeftinija iz dućana bila dovoljna za filmove

tako samo i ja razmisljao, uzeo sam najjeftiniju za 200kn (nvidia geforce 210) i trza mi slika u filmovima

hvala na prijedlozima

16 godina
neaktivan
marYan kaže...

...
...

daj još napiši koje napajanje imaš. OC i nova grafa (280x npr) će imat skoro 100+ wati više potrošnje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 6:36 (ranko091).
16 godina
neaktivan
milac kaže...
...

tako samo i ja razmisljao, uzeo sam najjeftiniju za 200kn (nvidia geforce 210) i trza mi slika u filmovima

hvala na prijedlozima

ako ti trza slika u filmovima to je najveći razlog procesor. da bi ti zbog grafičke štekao film, to bi morao bit dxva kodiran film te u postavkama video playera uključen dxva acceleration. i onda sumnjam da bi štekalo, kad sam i na gorim grafičkama normalno vrtio dxva sadržaj.

15 godina

Pozdrav, evo kako sam nadogradio neke komponente tu mi je ostala stara grafa HD 6570 1GB ddr3 silent edition i mislim si uzeti neku polovnu koja bi kostala od 500-800 kuna, pa ako mi moze netko tko ima vise iskustva od mene preporuciti koja grafa bi to bila, trenutna konfiguracija mi je: 
CPU: Phenom 965 BE 

MBO: ASUS M5A78L-M/USB3

RAM: 4GB DDR3 1600 Mhz (kroz mjesec dana cu si uzeti jos 4 gige rama)
PSU: Antec VP450

GPU: Radeon HD 6570 v2 XFX Silent 1GB Edition
Hvala unaprijed  

Nitko ne umire kao djevac, jer život svakoga izj*be.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grom kaže...

Pozdrav, evo kako sam nadogradio neke komponente tu mi je ostala stara grafa HD 6570 1GB ddr3 silent edition i mislim si uzeti neku polovnu koja bi kostala od 500-800 kuna, pa ako mi moze netko tko ima vise iskustva od mene preporuciti koja grafa bi to bila, trenutna konfiguracija mi je: 
CPU: Phenom 965 BE 

GPU: Radeon HD 6570 v2 XFX Silent 1GB Edition

250, 250x, 750 novo.

rabljeno 7770, 660, 260x, 7850, 750,

15 godina

sa kojom od ovih grafa bi dobio najvece perfomanse? 
najvise me privlaci 7850

Nitko ne umire kao djevac, jer život svakoga izj*be.
11 godina
neaktivan
Grom kaže...

sa kojom od ovih grafa bi dobio najvece perfomanse? 
najvise me privlaci 7850

ako se odlučiš za nju moja (gigabyte) će vjerojatno ići na prodaju..

kupljena 19. X 2013...redovito čišćena,  temperatura u full load ne prelazi 60

izvrsno služi samo je meni (zbog potrebe) postala slaba

10 godina
neaktivan

Okvirno me zanima koja bi bila best buy grafička kartica s obzirom na moje napajanje i ostale komponente (već imam xfx r9 270a ali planiram zamjenu). Do nekih 2k kn recimo, iz bilo koje trgovine. Uz to, koja bi bila najbolja kartica, odnosno da je napajanje može držati, nevezano za cijenu. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wes1337 kaže...

Okvirno me zanima koja bi bila best buy grafička kartica s obzirom na moje napajanje i ostale komponente (već imam xfx r9 270a ali planiram zamjenu). Do nekih 2k kn recimo, iz bilo koje trgovine. Uz to, koja bi bila najbolja kartica, odnosno da je napajanje može držati, nevezano za cijenu. Hvala!

a već standardno ... 380, 960 i 280x.

13 godina

Pozdrav..doslo je vrijeme da promjenim grafu pa bi trebao vasu preporuku..treba mi malo jaca grafa s kojom bi mogao normalno igrati igre tipa GTA V..sa ovom sadasnjom mogu igrati gta V samo na nekim slabijim postavkama..trazim grafu do 1000 kn novu ili rabljenu koja bi mi po vasem misljenju najvise odgovarala..

Trenutna konf:

X4 750K

SPIRE KEPLER REV 2.0

AS ROCK FM2+ A88X EX. 4

KINGSTON 6GB 1600 MHZ

SAPPHIRE HD 7770 1GB GHZ ED.

CHICONY ACTIVA HPA 400W 80+

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Modern kaže...

Pozdrav..doslo je vrijeme da promjenim grafu pa bi trebao vasu preporuku..treba mi malo jaca grafa s kojom bi mogao normalno igrati igre tipa GTA V..sa ovom sadasnjom mogu igrati gta V samo na nekim slabijim postavkama..trazim grafu do 1000 kn novu ili rabljenu koja bi mi po vasem misljenju najvise odgovarala..

Trenutna konf:

X4 750K

SPIRE KEPLER REV 2.0

AS ROCK FM2+ A88X EX. 4

KINGSTON 6GB 1600 MHZ

mislim da ti nova grafa neće pomoć. procesor je preslab. trebao bi se prebacit na novu platformu. ili am3 6300/8300, ili neki intel g/i3/i5. ovisno o financijama.

13 godina

Znam da nece biti puno razlike ali barem malo da se osjeti..mislio sam uzeti ovu

http://www.centro.hr/sapphire-r7-360-oc-2gb-gddr5-hdmi-dvi-dp-2.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Modern kaže...

Znam da nece biti puno razlike ali barem malo da se osjeti..mislio sam uzeti ovu

http://www.centro.hr/sapphire-r7-360-oc-2gb-gddr5-hdmi-dvi-dp-2.aspx

http://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-HD-7770-vs-AMD-R7-360/m7710vsm30045

14 godina
Grom kaže...

Za te novce traži polovnu R9 270 ili najmanje R7 265/HD7850 te od Nvidije GTX 660 minimum da imaš napredak. Za bolje grafe treba više para.

wes1337 kaže...

Do dve milje kuna gledaj GTX 960 4GB ili R9 380 4GB te ako slučajno naleti R9 280X. Ako ideš na polovno onda se može nać i R9 290. S obzirom na CPU mogao bi ti ići i do R9 290 što se tiče napajanja mada ne bih to baš preporučio. Taman su ti grafe do R9 380 dobar zalogaj za to napajanje.

Modern kaže...

Trenutna konf:

X4 750K

SPIRE KEPLER REV 2.0

AS ROCK FM2+ A88X EX. 4

KINGSTON 6GB 1600 MHZ

Traži GTX 760 ili R9 280/R9 270X za te novce. Nebitno što neće bit baš full iskorištene svugdje, nema smisla uzet slabije  ako već daješ 1000kn. Clockneš taj CPU koliko može i dobar si za osnovni gaming. S vremenom ako ti porastu apetiti bi trebao mjenjat CPU + MBO. Imaš loše napajanje i pitanje je kako bi to i ako bi to uopće radilo s normalnim grafama. Ili mjenjaj napajanje ili traži R9 270 s jednim 6 pin konektorom.

14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
marYan kaže...

...
...

daj još napiši koje napajanje imaš. OC i nova grafa (280x npr) će imat skoro 100+ wati više potrošnje.

Hvala na brzom odgovoru!

Kupio sam nedavno nove komponente (promjenio 90% kućišta). Tako da u biti tražim nešto gdje će se iskoristit potencijal GPU-a i po mogućnosti da mi traje par godina (kao ova GTX 460 - mogu vrtit novije naslove bez problema, ali pošto razmišljam prelazak na FULL HD mislim da će bit preslaba).
GTX 460 je durala na starom FSP-u iz 2006. od 400W (a na novom od 600W šljaka bez problema).

RAM: Kingston HyperX Fury 1866Mhz - 8GB DDR3 (ako se skombinira neka lova, ide još jedan keks od 8GB - dual channel baby)
MBO: Gigabyte 970A-UD3P
PSU: Fortron (FSP) Hyper 600W
CPU: AMD FX-6300 @ 3.5GHz (STOCK) sa LC-CC-120 after-market coolerom (2 ventilatora od 120mm sa svake strane)
SSD: Kingston HyperX Fury - 120GB
HDD: WD Blue 7200rpm 64MB Cache - 1TB

Sve osim SSD-a i HDD-a sam kupio prošli tjedan. Samo se toplo nadam da mi napajanje neće bit preslabo za neku jaču grafičku + CPU overlock jer ću dobit slom živaca, hehe..

Znači, striktno razmišljam kupovat rabljeni GPU s garancijom od cca. somića kuna (par stotinjak kuna više nije greda). Jer mi je kupovina nove med/high end grafičke iznad 1500-2000 kuna fail pošto svako malo izlaze nove pa mi je logičnije uzet rabljeno. A meni je bitno da mi izdura koju godinu. Iako znam, kolko para toliko muzike.

Kao što rekoh jučer, dal je nVidia ili Radeon, nije bitno. Performanse su mi bitne u gameplayu. Znam da nVidia ima fora stvari tipa Shadowplay (iako nema podršku za moju grafu) i to (za AMD nisam ništa čuo od toga), te su driveri prije vani, ali koliko švrljam po internetu napuhali su cijene. Nisam više toliko u toku što se tiče hardwera jer me zaboli glava koliko toga ima. Sad se osjećam ko zadnji noob, haha.

Sorry na romanu, osjećam se ko da čitam Zločin i Kaznu; Dostojevskog kad vidim svoj post.

16 godina
neaktivan
marYan kaže...

Hvala na brzom odgovoru!

RAM: Kingston HyperX Fury 1866Mhz - 8GB DDR3 (ako se skombinira neka lova, ide još jedan keks od 8GB - dual channel baby)
MBO: Gigabyte 970A-UD3P
PSU: Fortron (FSP) Hyper 600W
CPU: AMD FX-6300 @ 3.5GHz (STOCK) sa LC-CC-120 after-market coolerom (2 ventilatora od 120mm sa svake strane)
SSD: Kingston HyperX Fury - 120GB

pa ovdje šta vidim imaš na raspolaganju 7950 (280), 7970 (280x), ima i koja 770. ili slabije 750ti, 660, 760, 270x (7870)...

14 godina
marYan kaže...

S obzirom na napajanje i CPU nemaš brige s bilo kojom signle GPU grafom u rangu tvog budgeta. Od polovnog ciljaj na povoljnu R9 280X a od novog ništa za te pare. 

14 godina
ranko091 kaže...
milac kaže...
...

hvala na prijedlozima

ako ti trza slika u filmovima to je najveći razlog procesor. da bi ti zbog grafičke štekao film, to bi morao bit dxva kodiran film te u postavkama video playera uključen dxva acceleration. i onda sumnjam da bi štekalo, kad sam i na gorim grafičkama normalno vrtio dxva sadržaj.

i7 4790, 8gb, samsung ssd... i geforce 210. mislim da je ipak problem u graf buduci da u vrijeme kad je unutra bila radeon hd 6670 nije bilo problema. treba uzet u obzir da imam 32" monitor na 2560x1440

16 godina
neaktivan
milac kaže...

i7 4790, 8gb, samsung ssd... i geforce 210. mislim da je ipak problem u graf buduci da u vrijeme kad je unutra bila radeon hd 6670 nije bilo problema. treba uzet u obzir da imam 32" monitor na 2560x1440

a onda ti ne preostaje ništa drugo nego da odeš to teme sa video kodecima i takvim stvarima. čak i integrirana sa tvoje i7 nema problema sa filmovima. a pošto vidim na ne koristiš dxva, a tvoj procesor je i više nego sposoban zavrtit sve što treba (čak i možda dva tri "sirova" bluraya). ostaješ na nekoj softwareskoj greški, a to ovdje nije tema. probaj se prvo prebacit na integriranu sa procesora.

14 godina

uopce ne bih kupovao geforce 210 da integrirana moze pruzit 2560x1440. ima na netu hrpa topica o tom problemu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
milac kaže...

uopce ne bih kupovao geforce 210 da integrirana moze pruzit 2560x1440. ima na netu hrpa topica o tom problemu

tvoj procesor može vrtit i normalni 4k. sa svojom Intel® HD Graphics 4600.

Max Resolution (HDMI 1.4)‡ 4096x2304@24Hz

Max Resolution (DP)‡ 3840x2160@60Hz

Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡ 3840x2160@60Hz

Max Resolution (VGA)‡ 1920x1200@60Hz

direktno sa intelove stranice. preletio sam i par foruma. svi rade normalno na 4k i gledaju filmove i šta go već, auto cad, internet surfanje.... itd...

9 godina
neaktivan

Da li mi se isplati upgradeavati graficku s obzirom da je ovo trenutno stanje mog kompa

AMD Radeon HD 6900 series intel (r) core (tm) i5-2500 cpu @ 3.30 GHz (4CPUs) 6GB ram

Znaci budget mi je nekih 2000 kuna, tako da bih volio savjete. eh da i imam PSU 620 watts, Seasonic.

Planirao sam zasad napraviti mali upgrade za graficku prije nego sto kupim novi komp (kroz 1-2 god.) tako da to uzimite u racun, hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 18:18 (Pitanje123).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice