Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Dobar dan, trenutno imam GTX 760 MSI pa sam sad u dilemi jer bi htio čekati Pascal (nemora biti Pascal ali mislim na generaciju na novom litografskom procesu, 14/16nm GPU i HBM) ali ipak bih i sad htio malo bolje performanse u igrama. Imam prilično agresivan overclock, 1297mhz, 7508mhz i dobre temperature pa razmišljam dali je možda bolje uzeti jos jednu GTX 760 pa SLI i s time dočekati sljedeću generaciju ili sada uzeti GTX 970 ili r9 390. Ali me brine tih 2 gigabajta VRAM memorije, jer mi sve igre osim witchera 3 to u potpunosti iskoriste. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
JozoBozo121 kaže...

Dobar dan, trenutno imam GTX 760 MSI pa sam sad u dilemi jer bi htio čekati Pascal (nemora biti Pascal ali mislim na generaciju na novom litografskom procesu, 14/16nm GPU i HBM) ali ipak bih i sad htio malo bolje performanse u igrama. Imam prilično agresivan overclock, 1297mhz, 7508mhz i dobre temperature pa razmišljam dali je možda bolje uzeti jos jednu GTX 760 pa SLI i s time dočekati sljedeću generaciju ili sada uzeti GTX 970 ili r9 390. Ali me brine tih 2 gigabajta VRAM memorije, jer mi sve igre osim witchera 3 to u potpunosti iskoriste. 

bolje onda prodaj tu gtx 760 i uzmi si r9 390, po meni ti je to bolja opcija nego dvije gtx 760 kartice, a i sa r9 390 nečeš imat problema sa vram memorijom i bit ćeš miran duže vrijeme

16 godina
neaktivan

pozdrav,

imate li kakvu preporuku za zamjenu neispravne graficke kartice SAPPHIRE Vapor-X Radeon HD 6770 za cca 500-600 kn.

MBO je ASRock M3N78D

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Koji CPU, RAM i napajanje imaš ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina

Trenutno imam sapphire hd7870 2gb i razmišljam kupit neku novu grafičku.

Koju bi mi preporučili do nekih 2000 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tino26 kaže...

Trenutno imam sapphire hd7870 2gb i razmišljam kupit neku novu grafičku.

Koju bi mi preporučili do nekih 2000 kn?

380,280x,960.

al nekako prebacivanje sa te tvoje na ovo što sam ti napisao neće biti veliki pomak. možda da počekaš novu generaciju kartica. ili da potražiš nešto rabljeno ali da je bar veći skok u performansama.

neke 290 ili 780 rabljene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 10:51 (ranko091).
13 godina
protjeran
Najbolja solucija polovna gtx780, perfomansama skoro kao gtx970! Sto je najbolje za godinu dana neces puno na njoj ni izgubiti ako je budes prodavao! Izbjegavati sve oblike r9 pored nje!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan

CPU - AMD Athlon2 X3 450,

RAM - 4GB DDR3 kingmax 1333MHz,

PSU - XFX 450W

15 godina

Nadi neki polovan gtx 560ti, 6870, 7770, 260x

iako ce ti i to biti bottleneck s obzirom na proc

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 7:56 (sfc_PsychQ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
trbljo kaže...

PSU - XFX 450W

gtx 650

12 godina
neaktivan

Pozz drugovi.

Ovako moj komp je

Asus M2N-E

AMD Athlon 64 5600+ 2,8 Ghz OC TO 3.0 Ghz

4gb ddr2

CHIEFTEC 550W

Grafa 9800 gt 1gb ddr3 koja nema utor za napajanje i bučna je ko da usisavač radi to je i najveći razlog uz to da nekad i ne kaže sliku kad upalim komp, prastaro je to

i zanima koju grafu da uzmem da nije pretjerano skupa da drži ovaj proc, jer moja nešto štuca u igrama(npr grid2), tj ono normalan fps i sve to ali štuca.

I grafička mora podržavat dx11

Nije da trebam za neki gaming jer kao i što vidite proc je slab, a imam xbox 360 za igrat, ali ono da normalno igram i to kaj se da.

Nadam se što bržim odgovorima, hvala.

Varaždin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
keky911 kaže...
...

Asus M2N-E

AMD Athlon 64 5600+ 2,8 Ghz OC TO 3.0 Ghz

4gb ddr2

CHIEFTEC 550W

Grafa 9800 gt 1gb ddr3 koja nema utor za napajanje i bučna je ko da usisavač radi to je i najveći razlog uz to da nekad i ne kaže sliku kad upalim komp, prastaro je to

...

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=650+gtx&categoryId=9602

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=r7+250&categoryId=9602

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=550+gtx&categoryId=9602

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=7770&categoryId=9602

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=7750&categoryId=9602

možda i koja serija 6000 od radeona. ali neznam koliko taj tvoj procesor može. tako da niti ovo što sam stavio neznam kako će radit. ali otprilike ovo ili slabije kartice.

12 godina
neaktivan

a novo kak bi se isplatilo tak nekaj da puknem na 2-3 rate?, bi pogledal na netu al nebrem na poslu na nikve stranice :D

TJ KAK SU CIJENE

Prije sam imao athlon x2 250 3.0 i 7770 xfx i gta 4 je lijepo radio sa grafičkim modovima 30 fps konstantno a ovo je malo slabiji procesor ali tu negdje

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 11:39 (keky911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
keky911 kaže...

a novo kak bi se isplatilo tak nekaj da puknem na 2-3 rate?, bi pogledal na netu al nebrem na poslu na nikve stranice :D

TJ KAK SU CIJENE

Prije sam imao athlon x2 250 3.0 i 7770 xfx i gta 4 je lijepo radio sa grafičkim modovima 30 fps konstantno a ovo je malo slabiji procesor ali tu negdje

a ako ćeš novo onda ti ja odabir od 500 kuna naviše. 7750, 250, 650, (250x možda), 750,... nek još netko doda nešto u listu. al okvirno po nabavi su to te kartice. dalje ide skuplje i jače kartice ali neznam koliko taj procesor to može iskoristit, da ne bude bacanje novaca.

13 godina
protjeran
Bacanje novaca, bez nekakvog quada ja nebi ni lipe ulagao..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Bacanje novaca, bez nekakvog quada ja nebi ni lipe ulagao..lp

misliš ko ovaj tvoj i3 šta imaš ... :D ... :P

12 godina
neaktivan

a nije mi tolko potrebno za igranje al stavio ono što je optimalno za taj procesor, a kad će bit para onda ide novi komp, nemogu više slušat to zvrndanje grafičke, kad ostavim prek noći trebam čepiće za uši jer je preglasna, ti ventilatori ne valjaju izgleda

EVO ovak izgleda

16 godina
neaktivan
keky911 kaže...

a nije mi tolko potrebno za igranje al stavio ono što je optimalno za taj procesor, a kad će bit para onda ide novi komp, nemogu više slušat to zvrndanje grafičke, kad ostavim prek noći trebam čepiće za uši jer je preglasna, ti ventilatori ne valjaju izgleda

EVO ovak izgleda

ako se ventilatori vrte neprestano to znači da s njima nešto ne štima. ili se pasta skorila ispod hladnjaka te sad služi kao izolator umjesto provoditelj topline. ili nisi nikad čisti računalo od prašine i unutra je sloj prašine toliki da zrak koji tjera ventilator ne dolazi u doticaj sa glavnim blokom hladnjaka.

12 godina
neaktivan

čiščeno je računalo nedugo, i grafu sam otvorio i promjenio pastu, ali ono čega nema su kako bi se to prevelo termalni jastučići ili thermal pads na onim vram-ovima...vide se tragovi da su bili ali ih nema i zato se vjerojatno grije, ali ventilarot i hladnjak su čisti, velim grafička je svoje dala, i čudi me da grafička nema utor za napajanje, pogotovo te starije serije, to je izgleda neka šrot serija grafičke...pogledat ću malo po njuškalu i na plaći nekaj uzet ako bude kaj primamljivo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
keky911 kaže...

čiščeno je računalo nedugo, i grafu sam otvorio i promjenio pastu, ali ono čega nema su kako bi se to prevelo termalni jastučići ili thermal pads na onim vram-ovima...vide se tragovi da su bili ali ih nema i zato se vjerojatno grije, ali ventilarot i hladnjak su čisti, velim grafička je svoje dala, i čudi me da grafička nema utor za napajanje, pogotovo te starije serije, to je izgleda neka šrot serija grafičke...pogledat ću malo po njuškalu i na plaći nekaj uzet ako bude kaj primamljivo....

Ranije graficke nisu trebale mini hidrocentralu za napajanje kao neke danas pa su se napajale iz samog utora na ploci, nema to veze sa tim da li je graficka srot ili ne, a ta koju si stavio je u svoje vrijeme bila dobra graficka.

17 godina

Koja grafička je dobra za 4k monitor za profesionalni rad? ne igranje. Ili treba dvije upariti?

15 godina
protjeran

Pa valjda ovisi o tome kakav rad??

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
trbljo kaže...

PSU - XFX 450W

gtx 650

Uff... nemam toliko para, prelazi budget.... Mogu izdvojiti do maximalno 800kn (krenulo je sa 600kn....hehehe....), nista vise.... Zanima me iskljucivo nova graficka kao zamjena za SAPPHIRE Vapor-X Radeon HD 6770!

14 godina
protjeran
Nedoumica, u rangu 3000-3500 kn. Može i savjet koja varijacija od tih serija koje sam stavio na glasanje?
22 Nvidia GTX 970 serija
13 AMD Radeon R9 390 serija

1 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Više preferiram AMD kao proizvođača, pretpostavljam jer je underdog. 

Zašto toliko vas preferira više Nvidiu u toj klasi, gdje je njena prednost nad AMD-om, jedan prijatelj je sada uzeo baš Nvidiu jer je rekao da po hrpi testova koje je gledao da u istim igricama obično Nvidia dominira.

Tih skoro duplo GB očito ne donosi nikakvu prednost u igricama AMD-u osim ako je više ekrana ili UHD? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 1:38 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Više preferiram AMD kao proizvođača. pretpostavljam jer je underdog. 

Zašto toliko vas preferira više Nvidiu u toj klasi, gdje je njena prednost nad AMD-om, jedan prijatelj je sada uzeo baš Nvidiu jer je rekao da po hrpi testova koje je gledao da u istim igricama obično Nvidia dominira.

Tih skoro duplo GB očito ne donosi nikakvu prednost u igricama AMD-u osim ako je više ekrana ili UHD? 

U ovom slucaju 970 ima jednu prednost a to je potrosnja energije.
390 je u sve i jednom testu jaca kartica.

I dx12 spremna. I nudi 4.5GB vise memorije .

P.S. pazi nvidia fanboya sto lupa TD 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 12:42 (chaselol).
14 godina

Kolegi je vrisnula grafička i trebao bi preporuku za neku do 500-tinjak kuna "koja će FIFU tjerati narednih godina".
Eto, jedini zahtjev.

Procesor je prastari Athlon X2 5400+:

Hvala unaprijed

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, ako može jedan savjet u vezi odabira grafičke kartice 

Moje računalo(grafička crkla):

w7 ultimate 32-bit

AMD Phenom II X4 965 BE

4 GB RAM DDR3

XFX 450W napajanje

Gigabyte 970A-DS3 sAM3+

Sapphire HD7750 1GB GDDR5   (R.I.P.)

Razmišljam o MSI GT210 1GB GDDR3 jer nemam više namjere koristiti računalo za igre, osim tu i tamo za neke starije (tipa Warcraft 1,2,3, Starcraft, Tbfme2, WoW Vanilla, i 90' d&d igre). Jeli to pametan odabir s obzirom na njenu jako nisku cijenu(275kn)?

Ako ne ova grafička, može kakva preoporuka, maksimalan budžet 400 kn.

Hvala unaprijed! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 0:39 (Tec'aha).

0 0 hvala 0
11 godina
Tec'aha kaže...

Pozdrav, ako može jedan savjet u vezi odabira grafičke kartice 

Moje računalo(grafička crkla):

w7 ultimate 32-bit

AMD Phenom II X4 965 BE

4 GB RAM DDR3

XFX 450W napajanje

Gigabyte 970A-DS3 sAM3+

Sapphire HD7750 1GB GDDR5   (R.I.P.)

Razmišljam o MSI GT210 1GB GDDR3 jer nemam više namjere koristiti računalo za igre, osim tu i tamo za neke starije (tipa Warcraft 1,2,3, Starcraft, Tbfme2, WoW Vanilla, i 90' d&d igre). Jeli to pametan odabir s obzirom na njenu jako nisku cijenu(275kn)?

Ako ne ova grafička, može kakva preoporuka, maksimalan budžet 400 kn.

Hvala unaprijed! 

Evo imas ovu hd 7770 na njuskalu za 450 kn i jos je jaca od one tvoje stare

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-hd-7700-oglas-16474757

Ta gt210 se jednostavno neisplati uzimat pored ove

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice