Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.953.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Napisao je covjek 2k kuna u ADM-u, izmedu 960 i 380 i ja sam mu dao prijedlog. Naravno da je 280x bolja.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam mislio da ću razmišljat opet o nabavci grafe, al eto, nekaj bi igral al nemam grafu

Zadnje su mi bile r9 280x i gtx 760 i na obe sam imao black screen..

E sad, gledam nekaj da bi uzel neku gtx 770 vidim da su relativno jeftine (oko 1500kn)..

Pošto sam bez grafe prek godinu dana, bojim se da opet ne naletim na taj problem, zanimljivo da sam imao i na amdu i na nevidiji black screen koji je bio iritantan..

Dal postoji mogućnost da tokom vremena napajanje degradira?
Pošto se vent na njemu uopće ne pali, nema potrebe kad nema potrošača u kompu, pa je cijelo vrijeme "neaktivan"..

Kroz to cijelo vrijeme bez desk grafe, igram na onboard prastare igre, a sad bi ipak htio nekaj malo jače..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Koju graficku do 2000 kn?
11 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Koju graficku do 2000 kn?

Hvala bogu pa Stjepanj nije 5 objava gore napisao koju grafičku je najbolje uzeti za 2K kn

Hint za slabovidne: Sapphire Vapor-X R9 280X

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 14:47 (SoynTech).
10 godina
neaktivan

Molim vas preporuku za grafičku do 2.500 kn. Ici ce u konfiguraciju sa Intel Core i5-6600K i ASUS Z170-A.

Na topicu o sastavljanju konfiguracija su mi preporucili Gigabyte GF GTX970 G1 GAMING, no ta je oko 3.000 kn sto je malo previse.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dhar kaže...

Molim vas preporuku za grafičku do 2.500 kn. Ici ce u konfiguraciju sa Intel Core i5-6600K i ASUS Z170-A.

Na topicu o sastavljanju konfiguracija su mi preporucili Gigabyte GF GTX970 G1 GAMING, no ta je oko 3.000 kn sto je malo previse.

to svi preporučuju jer je trenutno velika rupa između 2000 i 3000 kuna. fali jedan 960ti ili nešto slično da popuni taj segment od 2500 kuna kojeg trenutno nema.

12 godina
Dhar kaže...

malo jeftinije http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-pcie-xfx-amd-radeon-r9-390-dd-8gb-ddr5-dp-dvi-hdmi/101077

ili kupi 

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-geforce-gtx-780-gaming-oglas-16275072

10 godina
neaktivan

Znaci onda mi se najvise isplati staviti Sapphire Vapor-X R9 280X za 2000 kn?

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Dhar kaže...

to svi preporučuju jer je trenutno velika rupa između 2000 i 3000 kuna. fali jedan 960ti ili nešto slično da popuni taj segment od 2500 kuna kojeg trenutno nema.

jedino da se malo rastegne i uzme u Protisu GIGABYTE GeForce GTX 970 Windforce 3x, 4GB DDR5 za 2778,00 kn, GTX 960Ti ili R9 380X bi bile pun pogodak u tom segmentu do 2500 kn, al još nisu izašle tako da tu izbora nema, eventualno ić na ovu za 2000 kn u Magazin RS-u Sapphire Vapor-X R9 280X 3G D5

EDIT: ili uzmi polovnu sa garancijom za 1900 kn Sapphire R9 290 TRI-X

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 14:30 (Pinhead).
13 godina
protjeran
Dhar kaže...

Znaci onda mi se najvise isplati staviti Sapphire Vapor-X R9 280X za 2000 kn?

a dali moze polovna kupnja?, jer za 2000-2300kn bi se dalo naci fenomenalnih gtx780 s garancijom(nemozes fulati s niti jednom jer su doslovno sve "flawless" izvedbe) koja je mrvu slabija od gtx970! ipak ustediti cak mozda i 1000kn nije za baciti! u suprotnom ovo ti je po meni najbolji izbor jer je u rangu izmedu gtx780 i gtx970(u nekim igrama i jaca)!

Gigabyte r9-290-4gb_Oc

Sapphire r9-290-4gb tri-x

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 14:01 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

Ove Sapphire nema na lageru, provjereno.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pinhead kaže...

..., GTX 960Ti ili R9 380X bi bile pun pogodak u tom segmentu do 2500 kn, al još nisu izašle tako da tu izbora nema, ...

...

960ti neće bit jer je serija čipa 206 maximalna na 960. eventualno neki 204 čip sa 1200 - 1300 shadera.

mislim da je najbolje gledat rabljenu 780ti ili kao ja ubost 970 za 2600 rabljenu. :)

17 godina
neaktivan

Nisam još uvijek kupio novo računalo jer se ne mogu nikako odlučiti za grafičku. Kad god pomislim, e to je sad to uzet ću tu, neki post na BUG-u, Tom's Hardware-u, AnanndTechu... i ostalima kaže suprotono. Zato mislim bez fanboyizma i bez prepirka recite koju. Dakle igram WoW, LoL, nakon kupnje računala ću i Dragon Age: Inquisition. Možda još neki naslov ako me bude zanimalo. Ne zanima me future proof. Dakle:

20 ASUS GeForce GTX 970 Strix OC
11 MSI AMD Radeon R9 390 Gaming 8
16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Nisam još uvijek kupio novo računalo jer se ne mogu nikako odlučiti za grafičku. Kad god pomislim, e to je sad to uzet ću tu, neki post na BUG-u, Tom's Hardware-u, AnanndTechu... i ostalima kaže suprotono. Zato mislim bez fanboyizma i bez prepirka recite koju. Dakle igram WoW, LoL, nakon kupnje računala ću i Dragon Age: Inquisition. Možda još neki naslov ako me bude zanimalo. Ne zanima me future proof. Dakle:

970 ti ima tdp 145 wata, 390 ti ima tdp 275 wata. po performansama je 390 mrvu bolji. pa ako misliš uzet dobro napajanje slobodno idi na 390 ima više vrama.

12 godina

Ako je grafa relativno nova znači par mjeseci stara, a već je termalna pasta mijenjana 2 puta na grafi, jel to znači da garancija iako vrijedi više od 2 godine više ne vrijedi pošto je grafa otvarana i jel se isplati kupiti tu grafu ako se daju relativno nisko od onoga koliko vrijedi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto bi netko u roku par mj od kupovine grafe mjenjao 2 puta termalnu?
Ako je otvarana, vjerojatno ne vrijedi garancija. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Zavisi, koja grafa točno...da li grafa ima tvornički naljepnice na šarafima ili nema...ako ima, onda nema garancije....ako nema, onda ima garancije...

Ali slažem se, moraš biti lud mjenjati pastu na novoj grafi...ono smisao za 0

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 10:14 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Asus gtx 960, bio je oglas na njušci, čovjek ju daje za 850 kn

stvarno neznam što je ovom čovjeku

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 10:23 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

To bi jedino uzeo ako mogu testirati u radu bar 10min... ako je sve ok, i da nema garancije cijena je dobra

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da prodajem grafu, i da me netko pita mogu li ju testirati i sve poslikati, ne da bih iz istih stopa napravio, već bih imao sve pripremljeno.
Očito momku nije u planu prodati, ili biti korektan prodavač.
Zaobiđi.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
neaktivan
Planiram promjenu graficke...dvoumim se izmedju gtx 960 i R9 380...4gb verzija obe kartice. Koja od ove dve se vise isplati?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
malina22 kaže...
Planiram promjenu graficke...dvoumim se izmedju gtx 960 i R9 380...4gb verzija obe kartice. Koja od ove dve se vise isplati?

Treca.

R9 280X za tu lovu.

A izmedju te dvije kartice, svejedno. Razlike nema.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...
malina22 kaže...

Treca.

R9 280X za tu lovu.

A izmedju te dvije kartice, svejedno. Razlike nema.

i evo neke lude cijene pa ako si za rabljeno

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/popusti-akcije-dobre-ponudehardver/66513.aspx?page=130&jumpto=4763800&sort=asc&view=flat

12 godina

Evo odgovora

Moj PC  
7 0 hvala 3
12 godina
hrčak kaže...

Evo odgovora

zaboravio je dodat - ...a kamo li hrčke 

šala mala, ma pusti budalu, vidiš da je to neka navlakuša

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:43 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

šta uzeti do 1100, 1200 kn?

bio sam već u nekim kombinacijama sa nekim kolegom s foruma za xfx r9270 pa ne znam ako je već prodao ili nije...gledam tu grafičku,zatim  r7 370 jer mi troši manje struje, a to mi je dosta bitno jer struju plaćam sam zatim vidim neka evga gtx 760 isto kolega s foruma prodaje, pa možda i to...ne znam, gledam, pratim, ali nikako da se odlučim. ne igram više tako često igre (sad nikako jer radim), ali brzo je 10. mjesec nikad nisam patio previše da mi sve bude na ultra, nego uvijek umjereno. uglavnom high postavke. eto, nešto u tom điru...rame sam naručio već, ssd isto, a kućište poklonio brat od cure jer mi je ovo premalo postalo

konfa je pod moj pc

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

novu gtx 750Ti. od polovnih nesto jace eventualno neku gtx670/760, za ostalo ti je cpu li la...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
starvinmarvin kaže...

šta uzeti do 1100, 1200 kn?

bio sam već u nekim kombinacijama sa nekim kolegom s foruma za xfx r9270 pa ne znam ako je već prodao ili nije...gledam tu grafičku,zatim  r7 370 jer mi troši manje struje, a to mi je dosta bitno jer struju plaćam sam zatim vidim neka evga gtx 760 isto kolega s foruma prodaje, pa možda i to...ne znam, gledam, pratim, ali nikako da se odlučim. ne igram više tako često igre (sad nikako jer radim), ali brzo je 10. mjesec nikad nisam patio previše da mi sve bude na ultra, nego uvijek umjereno. uglavnom high postavke. eto, nešto u tom điru...rame sam naručio već, ssd isto, a kućište poklonio brat od cure jer mi je ovo premalo postalo

konfa je pod moj pc

Meni je kolega nikidr nudio gtx 760 sa garancijom 12 mjeseci za 1000 kn ali sam se predomislio oko kupnje grafe do zime.Ako hoces pitanj njega ako jos nije prodao

16 godina
neaktivan

Jel bolj kupiti novu R7 250X ili polovnu ati HD6870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
miholjac18 kaže...

Jel bolj kupiti novu R7 250X ili polovnu ati HD6870.

R7 250X.
Probaj otkljucati taj X3 u X4 inace ce biti bottlenecka i to osjetno!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice