Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
athlon64 kaže...

Delte u serverima se vrte po 6-7 godina 24/7 rijetko ispod 3000 okretaja pa traju bez problema. Ali to su kuglicni lezajevi. Oni zato nikad nisu ekstremno tihi.

mda, baš sam nekidan gledao test novih noctua fanova i to industrial i redux verzije - i obe imaju šest godina garancije i mtbf od 150.000 sati, što je više od 17 godina neprekidnog rada

zanimljivo je da industrijski nisu s dužom garancijom ili sa više sati predviđenog rada, već je razlika u snazi i količini zraka koji tjeraju (a onda i glasnoći, naravno)

http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_industrial_and_redux/

prema tome grafe s kvalitetnim ventovima ne bi smjele imati problema zbog par mjeseci pod punim opterećenjem, no svejedno doista je jako puno ljudi s prozujanim ventovima u miningu i to ne samo sa msi-em koji očito ima vrlo nekvalitetne ventove

sad ti budi pametan, ali svakako garancija je tu, pa više manje koga briga...

15 godina
picajzla0707 kaže...
athlon64 kaže...

Delte u serverima se vrte po 6-7 godina 24/7 rijetko ispod 3000 okretaja pa traju bez problema. Ali to su kuglicni lezajevi. Oni zato nikad nisu ekstremno tihi.

mda, baš sam nekidan gledao test novih noctua fanova i to industrial i redux verzije - i obe imaju šest godina garancije i mtbf od 150.000 sati, što je više od 17 godina neprekidnog rada

zanimljivo je da industrijski nisu s dužom garancijom ili sa više sati predviđenog rada, već je razlika u snazi i količini zraka koji tjeraju (a onda i glasnoći, naravno)

http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_industrial_and_redux/

prema tome grafe s kvalitetnim ventovima ne bi smjele imati problema zbog par mjeseci pod punim opterećenjem, no svejedno doista je jako puno ljudi s prozujanim ventovima u miningu i to ne samo sa msi-em koji očito ima vrlo nekvalitetne ventove

sad ti budi pametan, ali svakako garancija je tu, pa više manje koga briga...

Ma naravno. Kvalitetni ventilatori nebi trebali imat nikakvih problema. A sad treba uracunat i da na GPU venticima nema toliko mjesta za ležaj ventilatora. Svi su dosta tanki.

MSI nereferentne kartice su dosta tihe. Sleeve bearing je jeftin nacin za postic tisinu... vjerojatno je u tome problem. Al sta ja znam... 

ASUS DCU2 ventovi izgledaju jako robusno. Evo sad sam nedavno nabavio 780ku njihovu. Izgleda stvarno dobro...

I da ne lazem imao san gtx470 SOC gigabyte windforce x3 koja je radila preko 3 godine 24/7 u loadu ventici na 100% uvjek. Nikad problema. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Planiram uzeti R7 260x Jel ima neko dotičnu karticu? Kakva je u igrama? 

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 15:40 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kewin kaže...

Planiram uzeti R7 260x Jel ima neko dotičnu karticu? Kakva je u igrama? Vidim da grafa ima 6 pinski kontektor a moja hd4890 ima 8 pinski? kako se to spaja? treba neki adapter ili nešto slično?

Čist ok kartica za igranje na 1080P, e sad detalji kako gdje, nešto bude išlo i na ultra, a nešto na medium ili low.

Sva napajanja koriste 6+2 PCI-E konektor za napajanje grafičke kartice, znači imaš odvojiva 2 pina, nemaš frke,

sve paše i sve bude radilo.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru zabrijo sam da nemam 6 pinski konektor i nakraju ispada da hd4890 koristi 2x 6 pinski... 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Kewin kaže...

Hvala na odgovoru zabrijo sam da nemam 6 pinski konektor i nakraju ispada da hd4890 koristi 2x 6 pinski... 

Ne piše ti jasno pod Moj PC o kojem napajanju se radi, ali vjerojatno je to Spire BlackEagle 650W,

to napajanje ima 2x 6+2 pin PCI-E konektora, znači sve 5, da ne govorim da nova kartica troši

oho ho manje struje u odnosu na staru.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 15:53 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Tako je eto možda čak i uzmem R9 270 2G  ali nisam siguran dal bi bio Bottleneck... Sad više mi se isplati ići na r9 270 pošto planiram kroz koji mjesec uzimati neki veči monitor jel trenutno imam 19".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedno brzinsko pitanje za vlasnike R9 280X kartica na temi, jesu sve retardirane pri cold bootanju ili? Ono, da im treba po prvom ulasku u OS tipa 2min da dođu sebi i loadaju CCC i prikažu sliku ispravno. Onda radi kao zmaj.

Pitao sam dva prijatelja maloprije, obojica mi vele da su imali sličnih idiotarija sa 280X-icama.

In the name of tragedy...
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran

R7 250X je 640kn dok R7 250 je 610kn...

Vidim da je za R7 250X preporuceno napajanje 430W dok je moje oko 400W...

Hoce li tu biti problema?

This time next year we'll be millionaires
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 17:52 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

R7 250X je 640kn dok R7 250 je 610kn...

Vidim da je za R7 250X preporuceno napajanje 430W dok je moje oko 420W...

Hoce li tu biti problema?

Koji je tocan model napajanje?

11 godina
protjeran

Codegen 400W

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

koju grafulju bi bilo ok stavit na ovu konfu?

cpu: intel g3258

matična: Asrock H81M-HDS

corsair cx430 napajanje

za ugodno igranje na 1080p rezi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 11:06 (Spike1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Spike1983 kaže...

corsair cx430 napajanje

imas fenomenalan dual core cpu{#} no neocekuj bas ugodno igranje u svim naslovima jer vecina ih ipak trazi neki quad cpu, no posto se taj cpu dokazao da ipak moze tjerati skoro pa sve grafe naravno nemres ocekivati bajan fps kako bi neke grafe trebale davati no slobodno pukni neku gtx750ti/r7 265/r9 270x pa mozda i r9 280(slozeno po jacini od najslabije do nekakve najace best-buy) ako mislis nadogradivati cpu u tamo neko skorasnje vrijeme!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Stjepanj kaže...
Spike1983 kaže...

corsair cx430 napajanje

imas fenomenalan dual core cpu{#} no neocekuj bas ugodno igranje u svim naslovima jer vecina ih ipak trazi neki quad cpu, no posto se taj cpu dokazao da ipak moze tjerati skoro pa sve grafe naravno nemres ocekivati bajan fps kako bi neke grafe trebale davati no slobodno pukni neku gtx750ti/r7 265/r9 270x pa mozda i r9 280(slozeno po jacini od najslabije do nekakve najace best-buy) ako mislis nadogradivati cpu u tamo neko skorasnje vrijeme!lp

zahvaljujem na brzom odgovoru :)

15 godina
neaktivan

Zna netko, kad trebam flešati bios grafe koja ne daje više sliku, a uredno bipne ploča s njom, znači nije mortus skroz, vjerojatno samo BIOS, da li se to mora odraditi sa običnom PCI karticom, ili mogu staviti u prvi PCIE na ploči ispravnu karticu,

a u drugi tu defektnu koju mislim flešati?

Moraju li strujni konektori biti u njoj uštekani sa napajanja za uspješan fleš?

Ili samo stavim neku recimo 4350 u prvi slot, da mi daje sliku, a u drugi PCIE tu neispravnu, i šišam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

neku gtx750ti/r7 265/r9 270x pa mozda i r9 280

na taj dualac jace od 260x ne bih ni razmisljao, da je pentium toliko dobar i3 bi bio izbacen iz ponude, zar ne? {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

neku gtx750ti/r7 265/r9 270x pa mozda i r9 280

na taj dualac jace od 260x ne bih ni razmisljao, da je pentium toliko dobar i3 bi bio izbacen iz ponude, zar ne? {#}

ovaj pentium konkurira najvise odlicnom cijenom i mogucnoscu overklokanja, ostatak nedostataka sam pokrijepio buducom nadogradnjom kad bude u mogucnosti naravno!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
protjeran

dosadan sam sam ebi ali moram pitat jel kad sad kupim grafu nece ljedecih 5 godina...

Jel moze R7 260X na moj konfu...Ako ne on jel moze onda R7 250X...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:05 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otvori bočnu stranicu na kućištu i reci nam napajanje, inače ovako na prvu mogu obje karticu na tu konfu bez problema, ne vidim zašto ne.

EDIT: Istina, radi se o starijem već Dual-Core procesoru i ostatku konfe, ali tehnički - obje kartice mogu na tu konfu. Samo je pitanje napajanja, da ima 6pin priključak vani i daje nekih razumnih 300-360W na 12V, za nesmetan rad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:18 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

nspaisao sam vec...Codegen 400W

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

nspaisao sam vec...Codegen 400W

Preporučam ga zamijeniti u slučaju nadogradnje grafičke, obzirom na starost, ali i nedostatak snage u istom.

Ovako nešto za skromniji budžet će sigurno stabilnije odraditi posao.

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-600w-lc-power-office-series-atx-v2-3-120mm-vent-pfc&option=artikl&id_artikl=052.740.033

Koristim isto već preko dvije godine u jednoj drugoj konfi, i nikad problema. Uz to je gotovo nečujno.

11 godina
protjeran

tako nesto mi i treba da je jeftino...A valjda ce procesor uspijet odraditi posao...Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

tako nesto mi i treba da je jeftino...A valjda ce procesor uspijet odraditi posao...Hvala

Velim ti ja sam na tom napajanju držao GTX280 jedno vrijeme, koja sama troši kao tvoja cijela trenutna konfa.

Tako da sa R250 i 260 karticama ne vidim kako bi moglo biti problema. Za sve ostalo imaš i 24mj. garanciju.

Svakako ga uzmi u obzir pri kupnji jeftinih napajanja, još uvijek se radi o priličnom best-buyu za tih 200-tinjak kuna.

EDIT: Proc će kočiti, bez dileme, kao i svaki dualac, ali mislim da ćeš moći igrati većinu novih igara na pristojnim detaljima.

Teško ti je bilo preporučiti čitavu novu osovinu tipa mbo cpu i ram, kad pretpostavljam da nemaš zato sad 1000kn, čak i uz prodaju svojih starih komponenti, opet, zezancija.

Ako imaš novca, kreni od toga..da zamijeniš sve. Ako si knap, probaj sa tim LC Power napajanjem i grafičkom po izboru za ostatak budžeta.

Makar, kad sve staviš na papir, za tih 1 000kn cca., uzmeš novu ploču, x4 cpu tipa moj i5 750, i 4G DDR3 rama na 1600.

E sad, opet si kratak s napajanjem, i opet si kratak s grafičkom..a potrošio 1000kn na ovo gore. Nezgodna dilema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:30 (thedream).
11 godina
protjeran

ma uzet cu ga najvjerovatnije ako se odlucim za R7 260X,ali neznam zbog jadnog procesora..Neki gvoore da bi procesor mogao to podrzati a neki govore da ni nepomisljam...

sad neznam sto bi...

EDIT

Bome upravo tako...

Nmeogu mjenjat sve....Sad sam dobio nekih 4 Gb Ram-A nekih noname samo da pise 6gb da si utjesim psihu da je komp zivnio...

Taj procesor me koci u svemu a nemam para za mjenjat ga...

Nekupujem graficku zbog igrica nego zbog rada u Sony Vegas i ostalim slicnim programima..

Tako da mi nisu bitne igrice jer igram na PS3...

Jel ima neka tema za odabir procesora buduci da nemogu naci ako bi slucajno stogod novaca upalo...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:36 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam koju karticu sada imaš i može li ti ona poslužiti još neko vrijeme.

Ako da, onda odi na ugrade na DDR3 ploču, memoriju i x4 proc. Intel, AMD, nebitno. Samo da je nešto novije i jače.

Svoje možeš prodati za neku uredsku konfu još uvijek, dobiti parsto kn barem, za cijenu napajanja, i u redu stvar.

Nije ni to tako loše.

Uzmeš i5 750, frend ga je neki dan za 400kn našao (?!) šta je smijeh od cijene za tako još uvijek solidan proc (clocka se na 4.0ghz, čak i 4.2 bez većih problema i na zraku), ploča će biti malo problem ali da se naći P55 ili sličan čipset.

A DDR3 memorije ima, nije skupa tako. Napajanje smo rekli za taj budžet.

Razmisli si malo i o tome, dobiješ ogroman skok spram svojeg trenutnog proca. Sve naravno, u slučaju da imaš neku ovako grafu koja bi još mogla poslužiti dok ne skupiš za nju opet u nekom novom ciklusu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

ovaj komp mi je slozio susjed prije 6 godina...Tako da je grafickaGT 220 DDR3 512 Mb ako se nevaram

Sve zavisi o kladionici ovaj vikend (LOL)...Ako budu dobri rezultati mozda i kupim jos nesto novo pa pomalo do Nove Godine sve slozim...

Gledao sam malo po YT kao neke jeftine procesore ima ih za 100$...Lako je kad imas para,onda cu lako sve...

Mogao bih uzeti R7 260X i naopjanje a procesor nek radi kako god umije i zna...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:46 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prodaj to svoje lijepo, pikni si ovaj i7 860, i dan danas odličan proc, ploča s oglasa također je zadovoljavajuća, ponudi mu 800kn za oboje, 850, i doviđenja.

Nekih 4G DDR3 na 1600 nabavi jeftino, i na konju si. Napajanje taj LCP 600.

A za grafičku onda štedi.

Čak bi i stock cooler jedno vrijeme držao, pogotovo ako nećeš clockati i treba ti stroj za ozbiljan rad.

Ovo mi je onda više nego logičan upgrade, a skok je ono, usudio bi se reći - dupli. I više.

EDIT: Ostavi i tu grafu za početak, drlja je, ali poslužiti će za dobar 2D rad, a uz nov jači ostatak konfe, nešto bi čak i mogao zavrtiti u nekoj gluhoj rezi {#} tipa 1440x900 ili nešto.

Mislim da je ta grafa 128-bitna. Velim, da uzmeš taj i7, to bi bila raketa.

EDIT II : Počeli smo edit na edit pa je teško pratiti te, uglavnom radi kako tebe veseli. Da imam 1 000kn sve više sam uvjeren da ne bi kupio 260X i to napajanje, već prodao postojeću konfu i složio si ovo gore što sam ti naveo.

Mrvicu je veća tlaka,  ali u konačnici imaš strojčinu od kompa. Čak i uz GT220. Za start.

EDIT III: Moj izbor bi ipak bio spomenuti Intel i taj setup, + rasprodaja tih starih komponenti na njuškalu, za neku ok cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:50 (thedream).
Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
protjeran

Hmm...A od ove moje maticne se nemoze nista napraviti?Jel moze taj i7 ili kao se vec zove na moju maticnu?Ili neki od amd procesor ako je taj i7 od intela

A vidjet cemo nisam o tome razmisljao...

Edit 

Hvala na odgovrima,dobro pa se odmah nisam zaletio na R7 260X...

Za par dana cu odluciti sto ce biti pa onda cu kreniti dalje gdje i sta...

Jos jednom Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 12:52 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne ide Intel na nju. AMD ide. Ovdje pogledaj listu podržanih procesora, pa malo njuškaj po oglasnicima oko cijene.

http://www.asrock.com/mb/AMD/A770DE+/

Nekakav Phenom II bi možda i mogao unutra, ako ga nađeš jeftino, AM3.

Traži sam malo. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ovako ciljam da uzmem r7 260x ali mogu potegnuti više para i uzeti r9 270 ali nisam siguran nezelim opet da bude bottleneck jel sam se prije par godina jako opeko na to... Što mislite svi preporučuju i5 i3 procesore na tu grafu kako bi se lagano OC q8200 snalazio s tom grafom (lagano OC zato sto imam durable matičnu pa neda djubre preko 2.77 ghz)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice