Oće dolazit nove grafičke uskoro? Planiram uzeti R9 290x gigabyte windorce ili shapire tri-x pa da vidim hoće li im cijena padati ili ne...
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.941.352
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mislis na AMD seriju ? one ce bit kod nas dostupne pred kraj godine al to ce doc samo par komada najvise ih ockekuj pocetkom godine , 2.mj pricam za 390x seriju
iako 290 nije losa 290x je neznatno bolja a skuplja 500kn(dakle nesiplativo!) , kada dodje 3 serija past ce 2 seriji jos malo cijena i to je to
ak ti se ne zuri pricekaj ak ti se zuri uzmi 290
Uzimao bih vani,nije neka žurba,samo ove današnje igre traže puno vrama pa reko da uzmem jednu jaču pa da posluži koju godinu,znači nema novih do 2. mjeseca?
Hvala!
Uzimao bih vani,nije neka žurba,samo ove današnje igre traže puno vrama pa reko da uzmem jednu jaču pa da posluži koju godinu,znači nema novih do 2. mjeseca?
Hvala!
kako ti se uopće isplati gledati 290x pored jeftinije gtx 970, jedino pričekati koji mjesec da vidimo što će amd novo ponuditi
Cijena 290 kartica je upravo u padu te će r9 290X koštati otprilike kao i GTX 970, možda malo skuplje ...290 pojeftinjuje za 100$ tj. valjda 100 eura kod nas dok R9 290X za 150.. Istina pitanje je kada će naši trgovci spustiti cijene, vjerovatno tek nakon prodaje zaliha ako ih imaju.
Što se nove serije iz AMD-a tiče najavili si ogromne stvari. Prve grafe na 20 nm proizvodnje sa 68% energetski učinkovitijom arhitekturom te sa memorijom do 9X bržom od sadašnjeg GDDR 5! Što će biti od toga bumo vidli ali ako ostavre najave i naprave stvarno tako naprednu arhitekturu, budite sigurni da će je i pošteno naplatiti.
pozdrav ekipa,riknula mi moja hd 6850 pa me zanima koju graficku do 1200 uzest?novu po mogucnosti
imam amd 960t procesor
da mogu na normalnim postavkama igrat barem
pozdrav ekipa,riknula mi moja hd 6850 pa me zanima koju graficku do 1200 uzest?novu po mogucnosti
imam amd 960t procesor
da mogu na normalnim postavkama igrat barem
r9 270
Bilo koja graficka da je jaca od sadasnje, inace intergrirane. Nova do 200-400kn, da ne zahtjeva dodatno napajanje. Poceo sam opet igrat cod pa mi zna dropat fps tu i tamo. Posto na ovom krsu imam 125lock na max s dropovima. Mislio sam da bi s nekom jacom od ove moje imo lockanih 125,mozda 250 bez vech dropova,sto meni treba. Nemojte mi govorit da skupljam jos pa kupim nesto jace,jer necu. Ne treba mi, ne planiram nista drugo igrat a cod4 i nije zahtjevan, tako da ne planiram potrosit vise od navedenog! lp i ty
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-hd-7750-jamstvo-oglas-12902303
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-hd-7750-jamstvo-oglas-12902303
Uzmi je, ja sam imao tu grafu, dobre temp, nepravi probleme s driverima itd. Ako treas, imam djelova od nje haha :D
Bilo koja graficka da je jaca od sadasnje, inace intergrirane. Nova do 200-400kn, da ne zahtjeva dodatno napajanje. Poceo sam opet igrat cod pa mi zna dropat fps tu i tamo. Posto na ovom krsu imam 125lock na max s dropovima. Mislio sam da bi s nekom jacom od ove moje imo lockanih 125,mozda 250 bez vech dropova,sto meni treba. Nemojte mi govorit da skupljam jos pa kupim nesto jace,jer necu. Ne treba mi, ne planiram nista drugo igrat a cod4 i nije zahtjevan, tako da ne planiram potrosit vise od navedenog! lp i ty
Uzmi tu rabljenu sta su ti predlozili. Inace neznam tko ti je slagao komp, ali kada se slaze konfiguracija sa amd a-serijom onda se uparuje sa cim brzom memorijom jer ona utjece na perfomanse integrirane grafe, cim brza memorija to bolje perfomanse integrirane graficke kartice.
nudi mi lik s foruma gtx 760 za 1200 kn s dosta garancije jos?
dali se isplati?
ponavljam, procesor phenom x960t
nudi mi lik s foruma gtx 760 za 1200 kn s dosta garancije jos?
dali se isplati?
ponavljam, procesor phenom x960t
naravno, ak je to ona asus s 20+mj garancije! uzimaj! lp
Ja svoju windforce ne bi dao ispod 1400-1500 kn. Uzimaj svakako ako ima solidno hlađenje. Ako je neka refernetna čak i tada je vrlo dobar izbor za te novce.
Ja svoju windforce ne bi dao ispod 1400-1500 kn. Uzimaj svakako ako ima solidno hlađenje. Ako je neka refernetna čak i tada je vrlo dobar izbor za te novce.
lol, sebi uzeo 7970 ghz za 1300kn s skoro godinu gare, koja pozdere gtx760...dakle ne vrijedi niti priblizno toliko ako cemo racunati po perfomansama i kolega prodaje asusovu dc2 za 1200kn s 20+mj. gare...sto je zapravo realna cijena! jer koliko bi onda vrijedila gtx670 s garom ili ona bez gare 800kn?;)
Nisam baš znao da je 670 sporija od 760, ali dobro..
Ne bi baš išlo., pogotovo OC tj. TOP modeli iste, koji su na razini stock 680 kartice.
Ja sam svoju DCII za 1100 ili čak 1200 prodao bez gare, ne sjećam se više iako je nedavno bilo, ali javilo se osam ljudi, toliko o GTX670.
top model ima samo od asusa i to su nabrijane kartice do zla boga, ima moj prijatelj gtx 670 top model, multiboxa 4 diablo 3 accounta bez ikakvih problema :D
zlo od kartice
ali ga je i platio
Pretpostavljam da je cijena korektna?nize od toga ne mogu ni da ocu:( nego ja sam se nesto malo igro sa OC i bila je nesto malo
iznad 680 ali nisam ju pokuso gurat dalje od toga jel me uhvati panika kod takvih stvari da nesto ne sj... iako znam da najgore sta se moze
desit je driver chrash temp. su bile fantasticne za tako malu karticu sa oc-om max 72 i to na ljeto u cryisisu 3 na stock 62 C
Asus top model, barem ovaj koji ja imam asus r9 280 directcu II top ima niže taktove od gigine windforce i msi twinfrozr. Grafa je okej ali ne vidim zašto bi neko mijenjo 290ku za hd 7950 (ili 280 isti k**ac), pa da ju je i isus lično pravio ne vidim kako ta razlika u prozivođaču može opravdat ogromne razlike u performansama.
Ovdje nije bilo rječ o snazi nego o cooliranju, znaš kako zvuči referentna R9 290 pod loadom, ja sam odmah drugi dan joj stavio vodeno hladjenje zbog te buke koju je proizvodila.
Ovdje nije bilo rječ o snazi nego o cooliranju, znaš kako zvuči referentna R9 290 pod loadom, ja sam odmah drugi dan joj stavio vodeno hladjenje zbog te buke koju je proizvodila.
Ne spominji referentni hladnjak od 290- ke ruzno mi dolazi od same pomisli. Onih nekoliko dana dok sam ju testira s njim ima sam osjecaj da sjedim u mlaznom motoru

Ma za nevjerovati da ljudi to prave pa to je neizdržljivo slušati ošteti sluh.
Sastavljam budget gaming racunalo sa Intel G3258 CPUom, MSI H81M-P33 MBO, 8GB RAM...
Koju graficku preporucujete a da ne bude bottleneck i da se cjenovno uklapa u budget kategoriju?
Koju graficku preporucujete a da ne bude bottleneck i da se cjenovno uklapa u budget kategoriju?
Neki od R7 260X modela.
Mislim kupit graficku karticu do 400kn...
Znam da je izbora malo za ono sto razimali ako nemoze za te novce onda cu malo podbljati budzet.
1gb RAM-a i 128bit...
Malo sam pratio temu i vidio sam 7750...
Sad gledam amlo po ebayu i vidim ovo graficku karticu sa 1Gb RAM-a i 128 bit...Skroz jeftino pa me zanima u cemu je caka.
http://www.ebay.com/itm/New-1GB-128Bit-GT630-DDR2-VGA-DVI-HDMI-PCI-E-x16-Video-Graphics-Card-/351105692224?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item51bf87b240
Mislim kupit graficku karticu do 400kn...
Znam da je izbora malo za ono sto razimali ako nemoze za te novce onda cu malo podbljati budzet.
1gb RAM-a i 128bit...
Malo sam pratio temu i vidio sam 7750...
Sad gledam amlo po ebayu i vidim ovo graficku karticu sa 1Gb RAM-a i 128 bit...Skroz jeftino pa me zanima u cemu je caka.
http://www.ebay.com/itm/New-1GB-128Bit-GT630-DDR2-VGA-DVI-HDMI-PCI-E-x16-Video-Graphics-Card-/351105692224?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item51bf87b240
ddr2, to je pravljeno za boga pitaj koga
gledas da je sa gddr5 memorijom
ddr3 je isto slabo, samo gddr5
evo onda ova
Nova GTX650 2gb 128bit GDDR5 za 75$ sa dostavom.
http://www.ebay.com/itm/New-GTX650-2GB-128Bit-GDDR5-VGA-DVI-HDMI-PCI-Express-3-0-x16-Graphics-Video-Card-/141354313556?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item20e95fa754
evo onda ova
Nova GTX650 2gb 128bit GDDR5 za 75$ sa dostavom.
http://www.ebay.com/itm/New-GTX650-2GB-128Bit-GDDR5-VGA-DVI-HDMI-PCI-Express-3-0-x16-Graphics-Video-Card-/141354313556?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item20e95fa754
ne.
Zasto ne?