Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.795
|
čitano: 6.889.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...

ako je sve tako kao sto pise onda je to ok, spusti na 600.
p.s. vidi koliko su nove sa 2gb memorije, mislim da nije velika razlika.... cca 100-150 kn... 

Nasao sam i ovu 2gb http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-r7-260x-2gb-oglas-12528192, od novih 260x sa 2gb najjeftinija je od sapphire i kosta 820kn u Portisu.

Edit: Hoce li moj Pentium G3258 vrtit tu grafu? 

Ispravak: Nije Pentium 3240 nego je 3258

Ovako, naime slucajno sam zaboravio na kojem mailu sam se registirao na accu Skillzor69, pa sada sam morano novi radit
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 1:07 (Skillzor70).
13 godina
protjeran
Skillzor70 kaže...

Edit: Hoce li moj Pentium G3240 vrtit tu grafu? 

hoce, bez brige, no neocekuj cuda u nekim naslovima, svakako bi ti neki i3 s HT-om, i5 itd. drasticno podigli perfomanse, valjda budes u skoroj buducnosti nadogradio cpu!

i nebi ti preporucio da uzimas model s 2gb (bezveze bacas 100kn, rade cuvaj za cpu)), jer ta kartica nemre podnijeti tolike detalje!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:39 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

ja sam preporucio 2gb model jer oni vecinom dolaze sa dva venta, jedan vent na toj grafickoj je stvarno malo, grije se i bucna bude

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

neka preporuka za graficku karticu do 500kn!? tj. koju moze ovaj procesor potegnut do maximuma!

intel celeron  e3400 2.6ghz
4gb ram ddr3
asus p5g41t-mlx3
napajanje 750w

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 15:58 (Marac94).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

moze pomoc. rijesia sam problem s rezolucijom. zanci samo sam spojio s vga kabelom i sve je uredu, ne moze hdmi sa tv samo moze s monitorom. i eto. al mi npr fifa 14 kao da steka sa r9 280, a prije s gts 250 nije stekalo. pa nije moguce da ta nova i puno jaca od stare graficek steka? u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
orim0909 kaže...

moze pomoc. rijesia sam problem s rezolucijom. zanci samo sam spojio s vga kabelom i sve je uredu, ne moze hdmi sa tv samo moze s monitorom. i eto. al mi npr fifa 14 kao da steka sa r9 280, a prije s gts 250 nije stekalo. pa nije moguce da ta nova i puno jaca od stare graficek steka? u cemu je problem?

uključi vsync u settingsima od fife

11 godina
neaktivan

pa zar on nije uvijek ukljucen? mislim a je ukljucen? to je ova opcija wait for vsync?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

bok svim gamerima i gamericam imam jedno pitanje ovako recite mi kakva je graficak (asus eah 4870dk 512mb dd5) ovako meni je tip nesto rekao kao da na komp se mogu igrati igre samo kaje primaju direct x10 u tom stil ali sto se tice ove graficke kakve igre mogu igrati s njom molim vas objasnite mi isto prije i hava unaprijed na odgovor{#}

0 1 hvala 0
16 godina
xerexy kaže...

Molim pomoč dakle u računalu imam 9800GT kojoj ventilator bruji ko traktor treba mi neko alternativno rjesenje dakle Kartica te jacine ili jaca i da NEMA ventilatora na sebi, isto tako posto je to starije racunalo treba mi Napajanje neko tiho jer i ono buči poprilicno.

Dakle graficka bez ventilatora na sebi i napajanje sto tiše, da je sve skupa u nekoj okvirnoj cjeni od cca 750-800kn. napajanje mislim 350W da je dostatno a grafička da bude jača od ove 9800GT ako može...

Ispuni si rubriku Moj PC da ti se lakše može pomoći.

Problem buke s ventilatorom na grafi možeš privremeno ublažiti sa MSi Afterburnerom. Jednostavno podesiš graf u opcijama kako želiš da ti vrti ventilator na određenoj temperaturi. Meni je život spasilo kad sam imao XFX 6870 s jednim ventom. Takav način pomaže prilikom surfanja, gledanja videa i sličnog gdje ti nije prevelika iskorištenost grafe. Kod igara pojačaš zvuk (ili staviš slušalice) i ne čuješ toliko buku ventilatora.

Naravno, to može biti privremeno alternativno rješenje dok ne skupiš novac za nešto bolje.

Uz ovo što je naveo kolega thedream, razmisli i o Corsair CX 430W. Imam napajanje iz te serije i vrlo je tiho i dovoljno kvalitetno pa ti ga mogu preporučiti.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

dokopao sam se kante koju bi trebalo malo upgrejdat pa trebam pomoc oko grafike.

Radi se on lenovo thinkcentre seriji, ugl small form factor kuciste u koje nis ne stane.

Konfa je:

Proc: Intel  i3  3,2Ghz, 4Mb  ( 2/4 )

HDD: 256Gb 7200rpm

RAM: 2Gb DDR3 1333  (ploca drzi do 16Gb)

Napajanje: 250W

Ugl, trebam preporuku za neku low profile graficku da se ipak dijete može malo i zaigrat, ova integrirana koju ima je jaca od HD5450 pa da ju odmah eliminiramo.

0 0 hvala 0
13 godina

treba ti ovako nešto, ali toga nažalost više nema u trgovinama

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1658&lid=1

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act + www.bug.hr/cijene/
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ima je na ebay uk, ali traze po 900kn, to mi je ipak malo previse

10 godina
neaktivan

Dobar dan,molio bih odgovor,znači treba mi nova grafička kartica,nesto nije dobro sa starom,stara je nvidia geforce gtx 650 2gb,dok je radila bez problema je vrtila formulu 2012,world of tanks...,grafička koja moze isto to,cijena i gdje se moze kupiti?

Moj pc:Procesor:Intel pentium g2030 3,00ghz

Maticna;Intel h61 chipset

Hlađenje:Intel 1155

Hard disk:1000 gb

Memorija:4gb 1333Mhz

Napajanje:500w

Kučište:Zalman gaming

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ferrarista kaže...

Dobar dan,molio bih odgovor,znači treba mi nova grafička kartica,nesto nije dobro sa starom,stara je nvidia geforce gtx 650 2gb,dok je radila bez problema je vrtila formulu 2012,world of tanks...,grafička koja moze isto to,cijena i gdje se moze kupiti?

Ovo je najjačešta bi ja stavija uz taj proc

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
10 godina
neaktivan

neka preporuka za graficku karticu do 500kn!? tj. koju moze ovaj procesor potegnut do maximuma!

intel celeron e3400 2.6ghz

4gb ram ddr3

asus p5g41t-mlx3

napajanje 750w

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Ferrarista kaže...

za 800Kn, HD7770 GHz, dođe isto koliko i GTX650 1GB GDDR5, ali je jaća

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
10 godina
neaktivan

Aha,u redu,znaci bi vrtila ovakve igre koje sam reko?Drugi prijedlozi?

14 godina
Ferrarista kaže...

Pa to je to više manje, sad sam se sjetio, imaš R7 260X koja je još i jača od HD7770, ali je neznatno skuplja, praktiči je rebrandirana i novija HD7770 s više fičera

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
12 godina
Strm kaže...
Ferrarista kaže...

Pa to je to više manje, sad sam se sjetio, imaš R7 260X koja je još i jača od HD7770, ali je neznatno skuplja, praktiči je rebrandirana i novija HD7770 s više fičera

Nisi u pravu rebrand od HD7770 je r7 250x koju sam mu preporucio na prosloj stranici zadnji post. R7 260x nije nikakav rebrand vec potpuno nova kartica.
14 godina
nicky.sl kaže...
 R7 260x nije nikakav rebrand vec potpuno nova kartica.

HD 7790. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
12 godina
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...
 R7 260x nije nikakav rebrand vec potpuno nova kartica.

HD 7790. {#}

Ne potpuno nova kartica
10 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima,znaci najbolja od svih koje ste nabrojali je???:{#})

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 22:39 (Ferrarista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Za tvoj proc najbolja je r7 250x al nema stete ni ako kupis r7 260x, jace od toga nikako
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Ferrarista kaže...

Hvala svima na odgovorima,znaci najbolja od svih koje ste nabrojali je???:{#})

r7 260X{#}

12 godina
protjeran

Bok, zanima me dali mogu stavit dx11 grafičku na ove komponente: matična ASRock N61P-S

procesor amd athlon 2.71 ghz

2gb rama

Tomos 15 SLC 81" rastura sve skutere

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da, bez problema.
Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
Mate15SLC kaže...

Bok, zanima me dali mogu stavit dx11 grafičku na ove komponente: matična ASRock N61P-S

procesor amd athlon 2.71 ghz

2gb rama

Mozes i Dx1000. Mene zanima, koja je graficka u pitanju i koje napajanje?

12 godina
protjeran

hvala, koju dx11 karticu bi mi preporučili?, moram još rama nabavit isto ali oni su dosta jeftini

Tomos 15 SLC 81" rastura sve skutere

0 0 hvala 0
14 godina
Mate15SLC kaže...

hvala, koju dx11 karticu bi mi preporučili?, moram još rama nabavit isto ali oni su dosta jeftini

Prvo mi moras reci koju tocno maticnu imas i koje napajanje tako bih ti mogao pomoc, ovako nemam carobnu kuglu da saznam napamet{#}

12 godina
protjeran

ASRock n61 p-s piše ti gore, a napajanje neznam točno ali napaja radeon hd 3870 512 mb

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice