Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.810
|
čitano: 6.892.694
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mmafan kaže...

Pozdrav!

Ovo je moja konfiguracija:

ASRock N68C-GS FX
Chieftec 400 AC 230V / 5A
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
2,5 gb ddr2

I sad me zanima koju da izaberem grafičku. Nisam gamer, jedino što igram je football manager i ono najbitnije je da radi PES 2013(pa nadalje). Također bih gledao hd filmove, tekme(online hd) povezane s kompa na tv. Jel bi to radilo na grafičkim karticama od 200 do 300 kn, ili bi ova bila dovoljna ATI Radeon HD6670? Ako imate neke druge preporuke na ovu moju konfiguraciju, samo recite. Hvala.

Ovaj u trg mi je rekao da za ove moje potrebe da bi i ove štimale:

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/msi-graficka-kartica-nvidia-geforce-gt-210-1gb-ddr3-dvi__1834451

http://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/r5#

6670 je sasvim kulturna grafa, imao sam je neko vrijeme i neces imati problema.

Cak ces zaigrati dosta jace igre bez problema s njom.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

opet potrebna pomoc. kupljena asus r9 280x 3gb. i stavljena s novim napajanje 750w fortron silver. i instalirao drivere sve ok. i pokrenuo racunalo. i sad je sve drugacije, i cine se losije. kako je to moguce na predhodnu gts 250. opcenito desktop i kvaliteta tekstura je losija, pokrenua fifu 14 i ona kao da steka i sve. i opcenito kao da je sve u magli malo. moze pomoc?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 0:16 (orim0909).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

nešto nisi dobro napravio, možda kod brisanja nvidia drivera a nećeg drugog nemožeš ni u snu porediti R9 280x sa GTS 250

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
orim0909 kaže...

opet potrebna pomoc. kupljena asus r9 280x 3gb. i stavljena s novim napajanje 750w fortron silver. i instalirao drivere sve ok. i pokrenuo racunalo. i sad je sve drugacije, i cine se losije. kako je to moguce na predhodnu gts 250. opcenito desktop i kvaliteta tekstura je losija, pokrenua fifu 14 i ona kao da steka i sve. i opcenito kao da je sve u magli malo. moze pomoc?

reinstalacija windowsa traje 25 min danas, driveri jos 10, to je cca pola sata da 100% rijesis probleme

ako je problem do softvera ;)

11 godina
neaktivan

Jeli moguce da je do ekrana? Jer je obicni tv sa hdmi ulazom. A rezolucija je 1920x1080. A graficka moze puno vece rezolucije. Pa da nije zbog toga kao malo u magli ili kako vec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovak trebam nVvidia (zbog posla) grafu do nekih 1400kn, koja će vrtjeti WoW (frendovi prešli s Dota2, na WoW) na max, sad na integririki na medium ide 30-tak fps-a.

Dali bi gtx660 bila dosta ili treba 760? možda čak 750ti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 7:45 (Schweini7).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

Ovak trebam nVvidia (zbog posla) grafu do nekih 1400kn, koja će vrtjeti WoW (frendovi prešli s Dota2, na WoW) na max, sad na integririki na medium ide 30-tak fps-a.

Dali bi gtx660 bila dosta ili treba 760? možda čak 750ti?

Gtx je cisto dovoljna, nadu se i gtx660ti po solidnim cijenama koja je neznatno slabija od gtx760, inace 750ti je najslabija od svih nabrojanih, za te novce uzmes polovnu 660Ti!;)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan

Da znam odnose snaga, među nabrojenima, nego me zanimalo čsito koja bi bila dovolja za DOtu2/WoW i eventualno Pes 2015..

Kolko su neke realne cijene za nabrojene 660 i 760 nove/rabljene?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ovisi o modelu i garanciji najvise, pogledaj na njusci ili ovdje na bug oglasu!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pitanje dal držanje GPU chipa na naponu od 1.3V dolazi do degradacije chipa iako temp ne prelazi 50°C, ako je bitno radi se o HD6950. pozz

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Pitanje dal držanje GPU chipa na naponu od 1.3V dolazi do degradacije chipa iako temp ne prelazi 50°C, ako je bitno radi se o HD6950. pozz

Cisto sumnjam jer napon je jos uvijek u granicama normale! Kod cpu-a su razlike ogromne tokom oc kod grafi je to jos uvijek mizerno tako da nemas brige! Bitno je hladenje koje hladi sve te elemente jer im vijek na kraju krajeva ovisi o radnim satima, naponu i toplini na kojoj su radili ako se ne varam;)lp
15 godina
neaktivan

Koja od ove 2 kartice je bolji izbor na dulji vremenski period (4-5god)?

Po TDP-u je bolji izbor GTX750, po GFLOPS-ima je R7 260 ali to mozda ne radi neku veliku razliku u praksi. Tesko mi je na netu pronaci neki review s usporedbom te 2 kartice jer vecinom usporedjuju 260X a ne 260 s 750Ti a ne obicnom 750 (osim gpuboss, game-debate, hwcompare i slicnih koji bas i nisu od neke pomoci).

Ne treba mi nista jace jer ne igram puno a i kad igram onda je to na max 1280x720 low/medium bez aa.

23 MSI R7 260 1GB (790kn)
6 Inno3D GTX750 1GB (810kn)

0 0 hvala 0
14 godina
asd kaže...

Ovaj Inno mi nije nešto, a hoćeš karticu za duži period, glas za Radeona.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 17:35 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Moj prvi izbor je bio GTX 750. S obzirom da je R7 260 do sada skupio 12 glasova naprema samo 2 za GTX 750, uzet cu R7 260.

Hvala svima koji su glasali.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko bi vrijedila rabljena Zotac GTX480 AMP!? Sa full bundleom, i naravno aftermarket tvorničkim Zalmanom VF3000A - 3 slot cooler. Teško neko doba za prodaju ipak nešto starijih a još uvijek moćnih kartica, dosta nezahvalno za procijeniti takve - prve Fermi elektrane.

Hladnjak sam je sigurno 150-200, kartica gola 450-500? Skupa 650? Nerealno, manje?

Drži se još uvijek solidno sa mainstream novim karticama tipa R7 265, što se grubih performansi tiče. Potrošnja struje i potrebe za jakim napajanjem priča za sebe. {#}

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa i ne drzi se bas, za 700-tinjak kn kupis hd7850(dakle downklokana 265) s garom! Problem je zbog extra coolera na njoj koji joj dize cijenu! Imas tu na bug trznici istu ispravnu covjek ju daje za 400kn! Edit. Inace hd7850(opcenito cijela 7xxx serija)je u vise od 2godine dozivila pravu malu revoluciju u perfomansama kroz drivere, tako da poprilican broj popularnih naslova imaju cak enormni skok za razliku od starih reviewa sto pronalazite po netu! pa treba uzeti i to u obzir ako se racunaju iskljucivo fps-i:)lp
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 10:25 (Stjepanj).
Moj PC  
6 0 hvala 4
14 godina
neaktivan

Molim pomoč dakle u računalu imam 9800GT kojoj ventilator bruji ko traktor treba mi neko alternativno rjesenje dakle Kartica te jacine ili jaca i da NEMA ventilatora na sebi, isto tako posto je to starije racunalo treba mi Napajanje neko tiho jer i ono buči poprilicno.

Dakle graficka bez ventilatora na sebi i napajanje sto tiše, da je sve skupa u nekoj okvirnoj cjeni od cca 750-800kn. napajanje mislim 350W da je dostatno a grafička da bude jača od ove 9800GT ako može.

Hvala lijepa unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš i drugu opciju, prodati ili ostaviti taj hladnjak, i staviti ovaj Zalman po pristupačnoj cijeni. Što se buke tiče, može se uzeti Zalmanov potenciometar, svojedobno je nekakvih 25kn koštao u Linksu, pa sam reguliraš joystickom brzinu vrtnje, jako zgodno.

Temperature su odlične.

EDIT: Ne znam koliko ti se isplati ulupati 800kn u staru konfiguraciju, tj. star temelj. Uzeti ćeš nekakvo napajanje i za taj budžet cca. 500kn, skromnu karticu ako ideš na novo, i to staviti u neki Dual-Core/C2D stroj pretpostavljam.

Za napajanje možeš pogledati Enermaxa NAXN Basic 500W za 320kn novo, a grafičku eventualno potražiti rabljenu sa garancijom, što tišu i noviju, za ostatak novca Možda ovdje ponuditi 500kn. No opet se vraćam na prvu rečenicu edita, koji je ostatak konfe?

To dvoje onda čini solidan upgrade primjeren prosječnim dvojezgrenim konfama. TEST te Gigabyte, ako je uloviš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 12:29 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ima XFX Core Edition 450W za 320ak kn,ako se ne varam. Ja sam ga dobio za te novce,ne znam kakvo je sad stanje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz, kupio bi neku bolju karticu za svoju konfiguraciju ( moj pc ) barem bolju od ove moje, sada imam problem jer imam unknown napajanje od 500w, pa neznam kolko jacu mogu uzet, cijena bi bila 500-600kn za novu rabljenu, pa ako imate neki savijet cijeno bih :D

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pri3s7 kaže...

pozz, kupio bi neku bolju karticu za svoju konfiguraciju ( moj pc ) barem bolju od ove moje, sada imam problem jer imam unknown napajanje od 500w, pa neznam kolko jacu mogu uzet, cijena bi bila 500-600kn za novu rabljenu, pa ako imate neki savijet cijeno bih :D

Pa ako bi se mogao razvuci do osnovnog modela gtx750 (cca700kn)koja je trenutno najmanji potrosac a daje donekle dobre perfomanse s tvojim setupom ili amd-ovu r7 260! Tu su ti negdje po jacini ostale jeftinije kartice su vec daleko znacajno slabije a trose isto! Naravno ove kartice se nadu i polovne ovdje ili na njusci za manje novaca!lp
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 12:51 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

znaci s nekom od grafa osjetila bi se razlika ?

1 0 hvala 0
16 godina

Opet imam par pitanja prije konačne odluke:

1. Da li ići na R7 260x ili R7 265?

Da li je R7 265 overkill za Q6700 procesor (CPU bottleneck)?

2. Uzeti model sa jednim ili dva ventilatora? Kod 265 modela nije neka velika razlika u cijeni.

Mislim da su kod 265 modeli sa 1 ventilatorom neisplativi tj. da su modeli sa 2 ventilatora bolja kupnja (trebali bi biti tiši i bolje hladiti ili griješim).

Što preporučate?

R7 265

modeli sa 2 ventilatora

Sapphire Dual-X – 1.120 kn

Asus Direct CU II – 1.190 kn

modeli sa 1 ventilatorom

MSI - 1.110 kn

XFX - 1.125 kn

R7 260X

modeli sa 2 ventilatora

Gigabyte WindForce2 – 955 kn

Asus Direct CU II – 1.040 kn

modeli sa 1 ventilatorom

Sapphire – 845 kn

MSI – 855 kn

MSI OC – 1.000 kn

XFX – 1.030 kn

Da li se isplati platiti dodatno 150-200 kn za model sa 2 ventilatora kod 260X-a?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 14:38 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
To je stvar tvojih preferencija i mogucnosti, jedan vent extra i kartica ce biti tisa i hladnija, i ako budes htio nesto overklokati eto jos jedan razlog vise!:) osobno bi uzeo asusovu 265 ak se mozes toliko rastegnut;)lp
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 15:05 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Hm ja bih ovjde uzeo gygabajtov 260x windforce, jer hladnjak je odlican i tih. Proc ces morat klokat, biti ce bottleneck, no u singleplayu bi trebao to gurat.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Glas za Dual-X ili DC2 265.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Moze neka preporuka polovne grafe do 600kn(+/- 100kn)?

Ovako, naime slucajno sam zaboravio na kojem mailu sam se registirao na accu Skillzor69, pa sada sam morano novi radit
13 godina
neaktivan
Skillzor70 kaže...

r7 260x

10 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Skillzor70 kaže...

r7 260x

Dobra ova? http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-amd-radeon-r7-260-x-oc-1gb-ddr5-povoljno-oglas-12630415

Ovako, naime slucajno sam zaboravio na kojem mailu sam se registirao na accu Skillzor69, pa sada sam morano novi radit
13 godina
neaktivan

ako je sve tako kao sto pise onda je to ok, spusti na 600.
p.s. vidi koliko su nove sa 2gb memorije, mislim da nije velika razlika.... cca 100-150 kn... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice