Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

može koja preporuka grafe da je jača od moje bivše 7850 2gb, i do nekih 1000kn polovna, još da napomenem da imam 3d tv, ostale komponente su: 500w chieftec, fx6300, 6gb ram.. thnx..

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 10:33 (bobsi).
13 godina
protjeran
bobsi kaže...

može koja preporuka grafe da je jača od moje bivše 7850 2gb, i do nekih 1000kn polovna, još da napomenem da imam 3d tv, napajanje imam 500w chieftec, thnx..

Ako uspijes naci gtx660ti ili neku novu 270 Xmodel, za 100kn vise se daju naci znatno jace (kako naide) i hd7950 i gtx670!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan
kovakox kaže...

Pozdrav ekipa,

molio bih za savjet..

ako možete pogledati HG spot stranicu, i preporučiti grafičku karticu do 300 kn za uredske potrebe (nema gaminga, photoshopa itd...) Znači uredski posao i jedna normalna solidna grafička kartica pa samo preporuka što je najbolje u tom rangu cijene do 300 kn.

Unaprijed hvala svima!

Pozz

Pozdrav svima opet,

mogu zamoliti da netko pogleda pa da preporuku?

puno hvala!

15 godina
neaktivan
kovakox kaže...
kovakox kaže...

Pozdrav ekipa,

molio bih za savjet..

ako možete pogledati HG spot stranicu, i preporučiti grafičku karticu do 300 kn za uredske potrebe (nema gaminga, photoshopa itd...) Znači uredski posao i jedna normalna solidna grafička kartica pa samo preporuka što je najbolje u tom rangu cijene do 300 kn.

Unaprijed hvala svima!

Pozz

Pozdrav svima opet,

mogu zamoliti da netko pogleda pa da preporuku?

puno hvala!

Nema pretjerane filozofije, sve kartice toga cjen.range će odraditi zadatke koje si naveo, na tebi je da - prođeš što jeftinije, i da odabereš onu sa pasivnim ili aktivnim hlađenjem.

Moj izbor bi bila početna pasivna ASUS-ova HD5450 Radeonka, za 214kn. Skuplje od toga ti zaista ne treba, slika na njoj je odlična, super-stabilna je što se tiče drivera, sposobna je reproducirati FullHD video glatko, bez trzaja, pasivna je - dakle nečujna i to je to.

Čak se nešto prastaro i da odigrati na njoj, uz prilagodbu rezolucije i detalja. {#}

Od nVidije, možeš ići na GT210 ili GT610, ali stvarno ne vidim zašto bi dao skoro 100kn više za nju, u odnosu na HD5450.

EDIT: Zaboravio napomenuti, eventualni možeš gledati i model sa nativnim HDMi izlazom (što ASUS ima koji sam ti preporučio), ako poželiš spojiti primjerice i TV na nju, ili monitor sa HDMi-jem. {#}

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 11:43 (thedream).
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice
Ja to nebi uzimao, kartica je prastara! Rade neku noviju nvidia, bilo koja iz gt serije zapravo! Ostalo sve ok!;)lp
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 12:54 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nvidia gt630/610

Radeon r7 240

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 13:22 (chaselol).
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Nvidia gt630/610

Radeon r7 240

300kn mu je budžet i mora biti iz HG-Spota.

GT610 ima za 300 par kuna gore. Nađi mi R7 240.

13 godina
neaktivan

hg spot je smijurija sto se tice cijena, uvijek bio

same shit, 610 i gg

Moj PC  
0 3 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

E, ovako...zanima me koju da najbolju graficku karticu kupim od nekih 400-500kn(moze rabljenu) a koja bi odgovarala za ovu konfiguraciju i da moze vrtjet novije igre! Jer imam jeb*nu integriranu Intel HD graphics x4500....moze i preporuka za procesor

Procesor :
Intel Celeron CPU E3400 Dual-Core 2.6 GHz

Napajanje : 750W

RAM: 4GB DDR3
Matična: ASUS P5G41T-M LX3

Windows: 7 Professional 64 bita
Kučište: MS Apollo Midi Tower

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Cao ekipa
Pod prvo ako nesto krivo napisem u vezi graficke molio bih da me ne nazivaju noobom i slicnim balkanskim imenima i svi koji zele pomoci neka pomognu.Hvala unaprijed
Radim pomalo na moru i cilo lito skupljam parice za novu konfiguraciju i skupilo se ljepih 8 k kuna za kuciste sve ostalo imam ekran mis tipkovnics itd.
Da krenemo od ekrana koji je moj tv ...lcd 41 inc sony otprilke prije 5 god kupljen e sljededece sto me zanima je njegov odaziv u ms trazio sam u specifikacijama i nasao na netu da je njegov odaziv 0.12 ms(mozda grijesim) sad mene zanima koliko je to bitno spram graficke da li graficka prikazuje brze fps nego sam lcd 1920/1080 pix full hd( izostavio)Znaci trebam graficku koja je kontambilna sa mojim lcd om ? ispravite me ako grijesim,to bi bilo pod prvo pitanje
Pitanje br 2 Prije dvije ili tri god grafa sa 1 gb rama iznosila je 3.500 kuna  i vrtila je sve igre na fuul max postavkama sad ta ista grafa dodje cirka 1000 kn a opet danas imamo nividiu ili radeon  sa 3 gb ili 4 gb rama za istu cifru od 3.500 kn,spominjem dva proizvodjaca jer pod prvo ne mogu se odluciti  gtx ili ati zanima me tih rad kompa znaci da prede pri fuul postavkama u ljetnim vrucinama jos me zanima npr gtx 750 i gtx 770 kolika je razlika izmedju tih grafa ono sto je oku vidljivo na tv brijem da ce mi pomoc u vezi ovog youtub.
Igre koje bih igrao su vecinom online kao eve online i projeckt legion
Eto ljudi pomagajte jer u ovom moru informacija na netu postalo je teze izabrati grafu a ne lakse kad bih imao 540 700 i 770 gtx i jednu igru da sam usporedim te razlike al nemam jbg  neku optimalnu grafu koja ce to sve fino odradjivati npr da pogledamo 2 god u buducnost i dobijemo gtx 1000 10 gb rama u njoj sa cijenom od 3.500 kn  i kaj ce moja danasnja grafa od 3 gb rama biti spram nje koju sam danas platio 3.599 kn xd i jel vrijedi uopce dati tolike novce da i znam da ce mi 8 k kn biti malo za cijelo kuciste uz takvu grafu ili da uzmem jednostavno grafu za soma kuna a za ovaj visak para ubacim ram memoriju i bolji procesor. Ajmo dobrovoljci pomagajte a vi koji zelite na sve ovo odgovorite negativno a znam da vas ima ljepo se umijte hladnom vodom i optrcite par km i tako ponavljajte sve dok vas ne prodje volja za negativom.

0 2 hvala 0
12 godina
sinke888 kaže...

Cao ekipa
Pod prvo ako nesto krivo napisem u vezi graficke molio bih da me ne nazivaju noobom i slicnim balkanskim imenima i svi koji zele pomoci neka pomognu.Hvala unaprijed
Radim pomalo na moru i cilo lito skupljam parice za novu konfiguraciju i skupilo se ljepih 8 k kuna za kuciste sve ostalo imam ekran mis tipkovnics itd.
Da krenemo od ekrana koji je moj tv ...lcd 41 inc sony otprilke prije 5 god kupljen e sljededece sto me zanima je njegov odaziv u ms trazio sam u specifikacijama i nasao na netu da je njegov odaziv 0.12 ms(mozda grijesim) sad mene zanima koliko je to bitno spram graficke da li graficka prikazuje brze fps nego sam lcd 1920/1080 pix full hd( izostavio)Znaci trebam graficku koja je kontambilna sa mojim lcd om ? ispravite me ako grijesim,to bi bilo pod prvo pitanje
Pitanje br 2 Prije dvije ili tri god grafa sa 1 gb rama iznosila je 3.500 kuna  i vrtila je sve igre na fuul max postavkama sad ta ista grafa dodje cirka 1000 kn a opet danas imamo nividiu ili radeon  sa 3 gb ili 4 gb rama za istu cifru od 3.500 kn,spominjem dva proizvodjaca jer pod prvo ne mogu se odluciti  gtx ili ati zanima me tih rad kompa znaci da prede pri fuul postavkama u ljetnim vrucinama jos me zanima npr gtx 750 i gtx 770 kolika je razlika izmedju tih grafa ono sto je oku vidljivo na tv brijem da ce mi pomoc u vezi ovog youtub.
Igre koje bih igrao su vecinom online kao eve online i projeckt legion
Eto ljudi pomagajte jer u ovom moru informacija na netu postalo je teze izabrati grafu a ne lakse kad bih imao 540 700 i 770 gtx i jednu igru da sam usporedim te razlike al nemam jbg  neku optimalnu grafu koja ce to sve fino odradjivati npr da pogledamo 2 god u buducnost i dobijemo gtx 1000 10 gb rama u njoj sa cijenom od 3.500 kn  i kaj ce moja danasnja grafa od 3 gb rama biti spram nje koju sam danas platio 3.599 kn xd i jel vrijedi uopce dati tolike novce da i znam da ce mi 8 k kn biti malo za cijelo kuciste uz takvu grafu ili da uzmem jednostavno grafu za soma kuna a za ovaj visak para ubacim ram memoriju i bolji procesor. Ajmo dobrovoljci pomagajte a vi koji zelite na sve ovo odgovorite negativno a znam da vas ima ljepo se umijte hladnom vodom i optrcite par km i tako ponavljajte sve dok vas ne prodje volja za negativom.

Od balkanskog tona tvog pitanja mene vata negativa i odo ja trčat par km il bolje reć m jerbo koji to pc frik može trčat par km. {#}

Čujemo se kad me prođe negativa a ti razmisli što u stvari hoćeš jer lcd tv nije pc monitor (doduše može poslužit) i svaka grafa koja ima hdmi je kompatibilna s njim a između 750 i 770-ke je više nego dupla razlika a o budučnosti razvoja grafa netriba pričat.

Koje su ostale komponente jerbo o tome najviše ovisi odabir grafe, konkretno koji je cpu ?

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 1:05 (nicky.sl).
16 godina

Meni se čini da se za otprilike 1500 Kn može uzeti grafička koja može pokretati sve trenutne igre na "High", pa čak i "Ultra" postavkama pri FullHD rezoluciji uz prosječno 50 - 60 fps-a. Ali možda je najbolje ciljati na grafičke od oko 2 - 2500 Kn. Te grafiče kartice pružaju "sigurnost" za buduće igre. Koliko - toliko. Isto tako je pametno birati dobar i jak procesor (kao i kvalitetno napajanje) zbog možebitne buduće nadogradnje računala u vidu nove grafičke kartice. Jer prije zastari grafička, nego procesor.

11 godina
neaktivan

Ok,sad si me ozbiljno zaljutio. J***m ti mater s tim kad sve što želim nestane magično s ponude.

Naručio Gigabyte R9 280X ... i dosta mi je.

1 0 hvala 0
16 godina

Npr. ova mi se čini kao odličan izbor. R9 280X je jača, ali je dosta nepouzdana. Kvarljiva. Barem sam stekao takav dojam čitajući dojmove...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 11:27 (Izzy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ocigledno nisi rastavio niti jednu asus dc2 karticu a kamoli onu sirotinju od dual-x izvedbe! Nebo i zemlja im nije ravna!:)lp

Potpisujem druze,imao sam i ASUS Direct CU II a i ovo smece zvano dual X od sapphirea,treba da ih bude stid da to stavljaju na graficke u jacem segmentu.

znaci ASUS bi birao uvijek prije svih ostalih

takodje volim i gigabyte windforce 3x ali i dalje po samoj kvaliteti izrade ASUS ostaje broj 1

BiH__Snowflake BF4
15 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Npr. ova mi se čini kao odličan izbor. R9 280X je jača, ali je dosta nepouzdana. Kvarljiva. Barem sam stekao takav dojam čitajući dojmove...

Coil-whine nije kvar, odnosno znam za konkretan slučaj gdje je dečko reklamirao (inozemni forum-kolega) i dobio karticu sa još izraženijim cviljenjem, da tako kažem. Kartica uredno sve testove opterećenja prolazi, samo - cvili.

Tako da ne bi rekao da je - nepouzdana i kvarljiva, uostalom tu je garantni rok, kao i kod svake nove, 2 ili više godina. Pa pokušati i taj coil-whine reklamirati, ali kažem - Club3D, Powercolor, VTX i neki Sapphire modeli znam da to imaju  + neke čak 290tke.

11 godina
neaktivan

Sad samo čekam da se ono dripanje opet vrati u ponudu na nabavi net,pa da se još dodatno raznerviram.

Definitivno mrzim kupovati. Drugi put kupujem gotovu konfu jer mi se ne da s tim više nervirati.

0 1 hvala 0
16 godina
thedream kaže...
Izzy kaže...

Coil-whine nije kvar, odnosno znam za konkretan slučaj gdje je dečko reklamirao (inozemni forum-kolega) i dobio karticu sa još izraženijim cviljenjem, da tako kažem. Kartica uredno sve testove opterećenja prolazi, samo - cvili.

Tako da ne bi rekao da je - nepouzdana i kvarljiva, uostalom tu je garantni rok, kao i kod svake nove, 2 ili više godina. Pa pokušati i taj coil-whine reklamirati, ali kažem - Club3D, Powercolor, VTX i neki Sapphire modeli znam da to imaju  + neke čak 290tke.

Nisam ni mislio na zujanje zavojnice, nego na pojavu artefakta i/ili nestabilnost i rušenje sustava.

11 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Nisam ni mislio na zujanje zavojnice, nego na pojavu artefakta i/ili nestabilnost i rušenje sustava.

Čuo sam da neki ljudi tvrde da je to od krivo stavljene voltaže.

Bijesna voltaža može svašta napraviti komponentama.

13 godina
protjeran
DuckyYou kaže...
Izzy kaže...

Čuo sam da neki ljudi tvrde da je to od krivo stavljene voltaže.

Bijesna voltaža može svašta napraviti komponentama.

Svaki gpu ima defaultnu maximalnu auto voltazu od primjer 1,2v i manualu(ako je odkljucana) do eventualno 1,3v! Dakle voltazom joj nemres naskoditi jer to podnosi pod "normalno", druga stvar je u pitanju a to je slabo hladenje i temperature koja cini sranje:)lp
11 godina
neaktivan

Zakleo bi se da sam neki dan vidio temu gdje je netko stavio preko 1.4V,pa je imao bijesne temperature od toga.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DuckyYou kaže...

Zakleo bi se da sam neki dan vidio temu gdje je netko stavio preko 1.4V,pa je imao bijesne temperature od toga.

Ima modela koji to dozvoljavaju, ali jako rijetko! Obicno je rijec o custom biosu koji to dozvoljava!
12 godina
neaktivan

Koja je best buy grafička do 1000 kn? Matična mi je As rock 770 extreme 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pavone kaže...

Koja je best buy grafička do 1000 kn? Matična mi je As rock 770 extreme 3

Imas na akciji u extrem digitalu(inace ne bas popularna trgovina) radeonku hd7850 za 900 i nekaj sitno kuna! Na mobu sam pa ako bi netko bio dobar nek covjeku link stavi!lp Kad ste vec stavili 3 td na gornji post onda ocekujem i neko objasnjenje why?...
13 godina
neaktivan

Sapphire HD7850 2GB GDDR5 OC

Fina ponuda zaista, jos dodje 2GB memorije! {#}

Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

a je li fortron 400w dovoljno za tu grafičku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pavone kaže...

a je li fortron 400w dovoljno za tu grafičku?

Upravo je dovoljan.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
Bravo decki tak se pomaze:-)
Moj PC  
2 1 hvala 2
11 godina
neaktivan
Imam trenutnu grafičku karticu ATI Radeon HD 4800 Series koja mi blješti ljubičasto svijetlom bojom periodično. Gledao sam da nije do monitora pa sam provao i na starom katodnom monitoru i tamo ista stvar.
Sad me zanima koja bi grafika bila dobra za mene a da mogu igrati fifu i sl. Moja matična je M2N a napajanje 500 W.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Marka i model napajanja? Procesor, RAM?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 21:20 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice