Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.131
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
jkj kaže...

Nije mi bitno da je igra na visokim postavkama, ne opterećujem se time. 

Da pitam, ako uzmem 7850 ili 7850 oc ne bih trebao ništa mijenjati? 

Taj dualac ne moze izgurati nista jace od 7750, tako da bez novog procesora ne kupuj nista jace jer neces imati razlike u perfomansama.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Znači bez proca ništa. Onda ću naći bolji (jedan od navedenih) i vidjeti kako dalje.

Možete li samo napisati dal se isplati kupiti 7850 oc za 700kn s 1mj garancije?

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Premalo je to gare, ne znam stvarno. Ispod 6 mjeseci ja ne bih kupovao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jkj kaže...

Znači bez proca ništa. Onda ću naći bolji (jedan od navedenih) i vidjeti kako dalje.

Več sam ti na sve odgovorio, neisplati se, zašto? Jer si i sam rekao da nemaš visok budžet što znači da ni u daljoj budučnosti nečeš imat proc koji će bez bottlenecka((čitaj bacanje novaca)) gurati tu grafu. Kao što sam i ja pa onda i kolega forumaš Chaselol rekli, prvo uzmi procesor za 500Kn ((Phenom 955)) i onda grafu za 700Kn ((R7 250X)) kao drugo, nezamaraj se s sabirnicom i 1GB VRAM-a jer kao prvo sami chip od R7 250X nemože napuniti 2Gb VRAMA, a kao drugo ta 2GB VRAMA su GDDR3 verzija koja je podosta sporija od GDDR5 a ako možeš primjatiti i ja i CHaselol smo ti davali modele od 1GB GDDR5 upravo iz tog razloga, nadalje, ti očekuješ gaming s grafom od 700Kn za naprednih 2-3 godine u FHD-u?! Ta ti je dobra, ne, ako očeš biti mirian naprednih 2,3-4 godine moraš uziimat kompletno novu matičnu8 i FX8320 ili tako nešto i onda GTX660 što je skupa 2400Kn. Stoga, nemoj se praviti glup, i propitikivati ista pitanja non-stop činjenica je da ti je slab procesor i možeš ga nadograditi, te da ti je budžet samo 1200Kn što je jedva dovoljno da si kupiš neko govno od proca i grafu od 700Kn i da je tebi za 700Kn nevažno kakva je sabirnica od grafe, te dali imaš 2GB ili 1GB GDDR3 ili GDDR5{#}

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
13 godina
neaktivan
Strm kaže...
budžet samo 1200Kn što je jedva dovoljno da si kupiš neko govno od proca i grafu od 700Kn i da je tebi za 700Kn nevažno kakva je sabirnica od grafe, te dali imaš 2GB ili 1GB GDDR3 ili GDDR5{#}

Ja phenoma 955/965 ne bih svrstao u tu kategoriju, to je sasvim pristojan quad amd proc za gaming danas a i fino se clocka za dosta jace igre/grafe/bf4mp itd..

Edit: gddr5 obavezno!!! Makar i duplo manje memorije ona je dosta brza!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 12:14 (chaselol).
14 godina
chaselol kaže...
Strm kaže...
budžet samo 1200Kn što je jedva dovoljno da si kupiš neko govno od proca i grafu od 700Kn i da je tebi za 700Kn nevažno kakva je sabirnica od grafe, te dali imaš 2GB ili 1GB GDDR3 ili GDDR5{#}

Ja phenoma 955/965 ne bih svrstao u tu kategoriju, to je sasvim pristojan quad amd proc za gaming danas a i fino se clocka za dosta jace igre/grafe/bf4mp itd..

Phenom 955/6 je iznimka, u tom si u pravu, samo kaj ga nemoš nać više u trgovinama, a ovi koji jesu u trgovinama nisu ni do koljena njemu....{#}

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
10 godina
neaktivan
Strm kaže...
jkj kaže...

Več sam ti na sve odgovorio, neisplati se, zašto? Jer si i sam rekao da nemaš visok budžet što znači da ni u daljoj budučnosti nečeš imat proc koji će bez bottlenecka((čitaj bacanje novaca)) gurati tu grafu. Kao što sam i ja pa onda i kolega forumaš Chaselol rekli, prvo uzmi procesor za 500Kn ((Phenom 955)) i onda grafu za 700Kn ((R7 250X)) kao drugo, nezamaraj se s sabirnicom i 1GB VRAM-a jer kao prvo sami chip od R7 250X nemože napuniti 2Gb VRAMA, a kao drugo ta 2GB VRAMA su GDDR3 verzija koja je podosta sporija od GDDR5 a ako možeš primjatiti i ja i CHaselol smo ti davali modele od 1GB GDDR5 upravo iz tog razloga, nadalje, ti očekuješ gaming s grafom od 700Kn za naprednih 2-3 godine u FHD-u?! Ta ti je dobra, ne, ako očeš biti mirian naprednih 2,3-4 godine moraš uziimat kompletno novu matičnu8 i FX8320 ili tako nešto i onda GTX660 što je skupa 2400Kn. Stoga, nemoj se praviti glup, i propitikivati ista pitanja non-stop činjenica je da ti je slab procesor i možeš ga nadograditi, te da ti je budžet samo 1200Kn što je jedva dovoljno da si kupiš neko govno od proca i grafu od 700Kn i da je tebi za 700Kn nevažno kakva je sabirnica od grafe, te dali imaš 2GB ili 1GB GDDR3 ili GDDR5{#}

Znači procesor 955 koji je kompatibilan sa m3a770de i grafe 7850oc ili 270x koje su kompatibilne sa svime po tebi nije dobar odabir.

14 godina
jkj kaže...
Strm kaže...
jkj kaže...

Znači procesor 955 koji je kompatibilan sa m3a770de i grafe 7850oc ili 270x koje su kompatibilne sa svime po tebi nije dobar odabir.

Triple facepalm{#}{#}{#} Znači ovak: Uzmi 955 koji je komptabilan s tvojom matičnom, i NEMOJ ponavljam NEMOJ uzimat 7850OC jer ima malu garu i SIGURNO se već naradila i realno je bacanje novaca jer če biti bottleneck. 955 može gurati najjače HD7770, koja dođe 800Kn stoga moraš malo proširiti sboj budžet

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 12:50 (Strm).
10 godina
neaktivan

Sve te komponente podržavaju jedna drugu u svakom pogledu i ja sam uvjeren da će i za 3 god igre raditi na 1920x1080 pošto jedna hd4670 1gb ddr3 128bit-na kartica i athlon IIx2 240 pokreću crysis2 ,  doduše na najnižim postavkama, ali mogao sam igrati. Kao što sam već napisao da mi nije bitno da je grafika na visokim postavkama. Da sam to htio ne bih napisao komponente koje jesu i budžet koji imam.

I da, možda nisam najpametniji ali definitivno znam da je žalosno pisati da je netko glup zbog nekoliko pitanja....

14 godina
jkj kaže...

Sve te komponente podržavaju jedna drugu u svakom pogledu i ja sam uvjeren da će i za 3 god igre raditi na 1920x1080 pošto jedna hd4670 1gb ddr3 128bit-na kartica i athlon IIx2 240 pokreću crysis2 ,  doduše na najnižim postavkama, ali mogao sam igrati. Kao što sam već napisao da mi nije bitno da je grafika na visokim postavkama. Da sam to htio ne bih napisao komponente koje jesu i budžet koji imam.

I da, možda nisam najpametniji ali definitivno znam da je žalosno pisati da je netko glup zbog nekoliko pitanja....

Nisam napisao da si glup, nego da nečitaš s razumjevanjem. Znam da ti nisu važni detalji itd... , samo moj meni je cilj da ti uzmeš nešo unutar tvog budžeta što če ti trajat i močeš se s time naigrat.

13 godina
neaktivan

{#}

Spamate temu nepotrebno i ide se u diskusiju koja ne vodi nigdje.
Uzmi phenoma 955/965, malo teze ga je naci mozda nadjes i 945 ali probaj ta dva.
Grafa r7 250x/7770 je u sustini ista grafa, nadjes model sa gddr5 memorijom, kupi, sklopi i uzivaj.
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
chaselol kaže...

{#}

Spamate temu nepotrebno i ide se u diskusiju koja ne vodi nigdje.
Uzmi phenoma 955/965, malo teze ga je naci mozda nadjes i 945 ali probaj ta dva.
Grafa r7 250x/7770 je u sustini ista grafa, nadjes model sa gddr5 memorijom, kupi, sklopi i uzivaj.

Potpisujem {#}

10 godina
neaktivan

Imate pravo, sada zahvaljujem na odgovorima i sve vas lijepo pozdravljam.

16 godina
neaktivan

Pitanje ... što je bolji odabir R9 280x ili gtx 770

Zanima me koje od te dvi kartice sugerirate i kojeg proizvođača.

Jasno u svemu je presudna cijena. Hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lizard_ago kaže...

R9 280X jer su odoka iste cijene, a jača je, još malo OC i sve bude pet

11 godina
protjeran
lizard_ago kaže...

pričekaj R285,izlazi za par dana ili max. 2 tjedna...

13 godina
neaktivan

Razmisli i o polovnim r9 290 sa garancijom od 2 god sa njuskala, slicna cijena a kvaliteta dobro iznad.

Dosta ih prodaje opremu iz rudarenja

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem je što imam napajanje od 600 W i ograničen bužet. Sugestija o polovnoj kartici mi je isto pala na pamet jasno bitno je da kartica ima jamstvo. Okvir mi je negdje oko 2000 - 2200 kn.

Dali je možda bolje u tom slučaju kupit R9 280 ionako reza u kojoj sve igre igram je 1920*1080. Do sada sam imao nvidijene kartice i nisam nikad imao problema s njima (prvenstveno tu mislim

na drajvere) da bitno je napomenut da jako često koristin clone mod s TV-om. Pratio sam malo i neki su se žalili na probleme s R9 280 pa me zanima dali su to HW ili SW problemi tako da sam

malo skeptičan s kupnjom Radeona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lizard_ago kaže...

R9 280x od gigabyte ja preporučam

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
13 godina
neaktivan

Radeon ima problema s drajverima, istina, licno sam koristio 4-5 kartica, ali jedino je r7 serija imala problema, dok r9 radi savrseno, tako da ne brini sto se tice drajvera radice to bez problema. Ne znam tacno koliko r9 290 vuce ali za te novce definitivno r9 290 bih kupio bez razmisljanja cak i da mi proc bn grafu.

Edit: na njuskalu sapphire tri x r9 290 stare po 3-5 mjeseci, garancija od 36 mjeseci iz radnji za 2k kuna! 

Bolje od toga ne moze!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 20:40 (chaselol).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima.Trebao bih neku graficku do 800kn,pa ako može neko nesta preporučit?.

moj pc 

Procesor:amd athlon 4400+ (2,3ghz   Moze se overclokat na 2,6 i vise)

Ram:1gb ddr2 +2 gb ddr2

Maticna ploca:Msi neo k9n v3 (s939)

Napajanje:420 w (nez koje)

znam da nije nesto pc ali bih želio da mogu igrat neke mallo poznatije naslove (AC4 npr).

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

graficka ti nece nista pomoci...jer ti je ostalo jako slabo :(

Skupljaj lovu za novo računalo ili polovno a novije generacije, npr neki AMD X4, 4gb ddr3 + 7770 ili slično... (nađu se u oglasima kompletna računala za cc 2000 sa garancijom)

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 9:47 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

graficka ti nece nista pomoci...jer ti je ostalo jako slabo :(

Skupljaj lovu za novo računalo ili polovno a novije generacije, npr neki AMD X4, 4gb ddr3 + 7770 ili slično... (nađu se u oglasima kompletna računala za cc 2000 sa garancijom)

Gledao sam na youtubu da sa ovim procesorom i ramom Igraju bf4 na low- medium,bf3 na high.Tako da bi si zelio stavit grafu neku 1 gb ddr5 i mozda jos 2 gb rama.

13 godina
odjavljen

BF3 na high s tim procom? Na čemu? Smartwatchu? Ili na 800x600?

8 0 hvala 0
13 godina
hrco155 kaže...

Gledao sam na youtubu da sa ovim procesorom i ramom Igraju bf4 na low- medium,bf3 na high.Tako da bi si zelio stavit grafu neku 1 gb ddr5 i mozda jos 2 gb rama.

nema šanse da taj proc sa najjačom grafom na tržištu pokrene uopce BF4 ;)

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
A judi moji mozda ima, ko zna Tetris BF4 pa to bez problems pokrece
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina

je da igraju sa slideshow-om {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 13:23 (4mal).
10 godina
neaktivan

A kaj je onda ovo jbt cak ima i slabiji procesor i igra bettlfield 4.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
12-23 fps ljepo ti pise po meni to nije igrivo i jos ktome reza je uzas ! uzmi neki 4x proc / 7770 te peglaj i ne zamaraj se videjima
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
4mal kaže...
12-23 fps ljepo ti pise po meni to nije igrivo i jos ktome reza je uzas ! uzmi neki 4x proc / 7770 te peglaj i ne zamaraj se videjima

Sve to stima .

Da moja maticna podrzava samo Amd athlon 64 x2 /athlon 64 i sempron procesore sad neznam koji je bolji..(možeš preporucit nešto).

jel je bolja graficka sa 1 gb ddr5 ili sa 2 gb ddr3 ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice