Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...

bojim se da nisi!

ovdje je rijec o gtx750ti i i7 3770{#}30fps-a average...

dakle gta5 ce mu ici max 15 fps-a...

Ej, jesi dobar? {#}

Ja sam mislio na igranje na medium ili high, ovaj ovdje igra na Ultra, tako da...

Gledajući konfu koju čovjek ima, on ima cilj moći pokrenuti igru, a ne igrati na Ultra

i bacit soma i pol ili dva i pol soma na karticu.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 15:11 (Valentin17).
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ako sam ja ulovio R9 270 za 800kn, a za malo više se nađe i R9 270x, po meni bolje da kupi rabljenu s garom, nego tu novu.

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
protjeran

pa neces sigurno uzimati novi cpu+gpu+mbo od 2500+kn za igranje na low detaljima{#}???nekuzim stvarno! r9 270 kosta 1100+kn koja pozdere tu preskupu i precijenjenu 750ti...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 2 hvala 2
14 godina
Stjepanj kaže...

pa neces sigurno uzimati novi cpu+gpu+mbo od 2500+kn za igranje na low detaljima{#}???

Pa jebga, pogledaj slaganje, ljudi traže konfe za igranje za 2000 kn, tako da je sve moguće.

Opet kažem, nije svima cilj igranje na Ultra ili High, velika većina ljudi koje susrećem želi samo moći

pokrenuti igru.

Jednom kolegi sam rekao da si uzme R9 290 dok su po ovim cijenama, pa me poslao tamo di sunce

ne sije i rekao da nije poludio skroz.

Jebga, nisu svi ITjevci kao mi ovdje, većina ljudi na Steamu ili Originu se igra na Intel HD...,

pa im je valjda to ok, a ako je njima, onda je i meni, boli me k...

Polovno, a ako čovjek želi polovno, a neka uzme, ali za mene novo je ipak novo i samo novo kupujem,

svakome na odabir. :-)))))))

Inače, 750 Ti je solidna kartica, u rangu s R7 260X, a s puno manjom potrošnjom, tako da za ove (ima ih pun k...)

s MS napajanjima je ona OK odabir, ako se ne pati na detalje, a ako se pati, a jebga pare na stol. ;-)

Nakon 2 sata igranja BF4 postave kominirane temp. do 40*C max., kartica Gigabyte GTX 750 Ti,

Radeon to ne može i to mi se ne sviđa kod njega, potrošnja i zagrijavanje.

Ti imaš Nvidiu, tako da znaš bolje od mene. ;-))))))))))

Eto, malo sam otišao offtopic, žao mi je i ako moderator želi obrisati post, može, nema problema. :-)

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 15:33 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

U mom slučaju...

Da li je bolje uzeti još jednu 6870 pa spojiti ili prodati ovu koju imam i kupiti R9 280x ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
pinelynx kaže...

U mom slučaju...

Da li je bolje uzeti još jednu 6870 pa spojiti ili prodati ovu koju imam i kupiti R9 280x ?

Prodaj ju i uzmi R9 280X, cf se ne isplati

13 godina
makaown kaže...

Hmm, sada ionako nemam toliko love da ulažemu ovaj pc kada ću ionako kupovati komplet novi kroz neko vrijeme. Nije mi neka hića za igricama trenutno jer sam bez grafe ionako oko godinu dana, ali bi zbog buraza stavio neku tek toliko..

Ganjaj rabljenu HD5670/6670 sa GDDR5 memorijom ! Mislim da ih možeš naći za 350-400Kn ili čak niže !

14 godina

Ekipa, pošto se sam ne razumijem dovoljno dobro da procjenim jeli sve uredu sa rabljenom maticnom i proc ( Athlon 631 Quad Core i Gigabyte A75 DH3 Full Bundle) koje prodaje covjek za 550 kn, znate li mogu li ih testirati sa komponentama sa svog Pc-a ( napajanje Platinum MS-400 ATX P4 te 2 gb rama) Jeli to sve dovoljno samo da provjerim da rade maticna i proc?
Offtopic je ali mislim da bi tu mogao dobiti odgovor, slobodno nek se obrise post kada dobijem odg.

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 17:50 (makaown).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
makaown kaže...

Ekipa, pošto se sam ne razumijem dovoljno dobro da procjenim jeli sve uredu sa rabljenom maticnom i proc ( Athlon 631 Quad Core i Gigabyte A75 DH3 Full Bundle) koje prodaje covjek za 550 kn, znate li mogu li ih testirati sa komponentama sa svog Pc-a ( napajanje Platinum MS-400 ATX P4 te 2 gb rama) Jeli to sve dovoljno samo da provjerim da rade maticna i proc?
Offtopic je ali mislim da bi tu mogao dobiti odgovor, slobodno nek se obrise post kada dobijem odg.

Bolje nemoj testirat s tim napajanjem, nego kupi neko brand name napajanje

11 godina
neaktivan

Poštovanje, kupujem XFX R9 290 DD. Oce li bit dosta moje Corsair 600W 80+ Bronze napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

oce ako ces je vozit na stocku

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
TinoXtreme kaže...

Poštovanje, kupujem XFX R9 290 DD. Oce li bit dosta moje Corsair 600W 80+ Bronze napajanje?

u paru s tom i5-icom nemas niti najmanjih briga...

15 godina
protjeran

Imam 10ak novih R9 280x/290/290x razni proizvođači, pa se javite u inbox tko treba sve se dogovorimo! :D

powered by sashab
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo ja imam jedno pitanje pa ako mi netko može pomoć bilo bi super. Imam procesor intel i5 4430 i sad me zanima hoće li dobro raditi s grafičkom radeon r7 240, da nije preslaba pa da ne dođe do bottlenecka, bar sam čitao da može doći, ili s nekom drugom da idem, ali ako imate prijedloge neka bude jeftina, neću igrat zahtjevne igre, uglavnom gledat filmove na full hd pa ako ima neke prijedloge.. HVALA

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
joco385 kaže...

Evo ja imam jedno pitanje pa ako mi netko može pomoć bilo bi super. Imam procesor intel i5 4430 i sad me zanima hoće li dobro raditi s grafičkom radeon r7 240, da nije preslaba pa da ne dođe do bottlenecka, bar sam čitao da može doći, ili s nekom drugom da idem, ali ako imate prijedloge neka bude jeftina, neću igrat zahtjevne igre, uglavnom gledat filmove na full hd pa ako ima neke prijedloge.. HVALA

taj i5 moze gurati 10x r7 240-tki a ne jednu...{#} inace to ti je jako slaba grafa i ak se mislis igrati treba ti nesto daleko jace (barem neku r7 260x)...LP

14 godina
R7 240 če biti za večinu toga dovoljna makar nevidim smisla kupovati navedenu grafu kada i integriranom na tvojemu procesoru sve to pokriva čišto bacanje novca,ajde da nemaš primarno grafu.Ako želiš nešto ozbiljno ciljaj na grafu tipa R9 250X ili jače.
AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
11 godina
neaktivan

Inače.. za one koji ne znaju: Sve Sapphire imaju TDP od 250W min,čak i 270 serija ima 250W. Da .. prekopao sam cijeli net da dođem do toga.

Samo da pitam; XFX R9 280A je kompatibilan s XFX Core Edition 450W napajanjem? Koliko PCIe utora trebam za tu grafu?

0 0 hvala 0
14 godina
DuckyYou kaže...

Inače.. za one koji ne znaju: Sve Sapphire imaju TDP od 250W min,čak i 270 serija ima 250W. Da .. prekopao sam cijeli net da dođem do toga.

Samo da pitam; XFX R9 280A je kompatibilan s XFX Core Edition 450W napajanjem? Koliko PCIe utora trebam za tu grafu?

Reci da se šališ!!????

11 godina
neaktivan

Ne.

Moj brat ima neku XFX HD seriju i treba 2 PCIe utora za grafičku,za napajati.

Ja trenutno imam na napajanju samo 1 PCIe za grafu,jer je taj XFX poznat po manjku konektora (recimo,nemam niti front panel za zvučnu spojen).

Zato pitam. Inače,nisam neki komp frik,pa bolje provjerit prije kupnje.

0 0 hvala 0
14 godina
DuckyYou kaže...

Ne.

Moj brat ima neku XFX HD seriju i treba 2 PCIe utora za grafičku,za napajati.

Ja trenutno imam na napajanju samo 1 PCIe za grafu,jer je taj XFX poznat po manjku konektora (recimo,nemam niti front panel za zvučnu spojen).

Zato pitam. Inače,nisam neki komp frik,pa bolje provjerit prije kupnje.

Vidim kako u temama kupuješ novi stroj i dok googlaš probaj upisati PCIe slot.

Malo te zekim ali očigledno si pobrkao neke pojmove.

14 godina

Ta grafa treba jedan 6 pinski i jedan 8 pinski konektor što to napajanje i ima tako da si bez brige.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebaju 2, evo vidi, dolje lijevo. Možda budeš trebao kupiti 2xmolex to 8pin PCIe adapter, ako se ne dobije s karticom. Evo link takvog u Linksu.

Ništa, zaboravio da XFX ima 8pinski PCIe, tako da nemaš brige, plug n play.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 15:13 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala. :)

Pitam jer trenutno imam samo jedan na napajanju za grafičku - piše na njemu PCI-E,i ima 2 reda po 3 konektora,sveukupno 6 žica.

EDIT:

Ja imam samo 6-pinski za grafu.

EDIT2:

Iz tog 6-pinskog izlazi još 2 dodatna pina,mala.

Dakle,ok je?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 15:16 (DuckyYou).

0 0 hvala 0
14 godina
DuckyYou kaže...

Pitam jer trenutno imam samo jedan na napajanju za grafičku - piše na njemu PCI-E,i ima 2 reda po 3 konektora,sveukupno 6 žica.

EDIT:

To govoriš o ovom XFX Core 450W? Ako da onda mora biti još jedan 6+2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 15:17 (vrinho).
11 godina
neaktivan
vrinho kaže...
DuckyYou kaže...

EDIT:

To govoriš o ovom XFX Core 450W? Ako da onda mora biti još jedan 6+2.

Da,XFX 450W Core.

Ali u servisu su to tako složili da ne vidim di je taj 8 pinski.

Trenutno na grafi imam 6 pinski,ali ima spojen još jedan mini priključak s još 2 dodatna pina.

Dakle,ok je?

14 godina
DuckyYou kaže...

Da,XFX 450W Core.

Ali u servisu su to tako složili da ne vidim di je taj 8 pinski.

Trenutno na grafi imam 6 pinski,ali ima spojen još jedan mini priključak s još 2 dodatna pina.

Dakle,ok je?

Pa taj 6+2 je 8 pinski, treba biti još jedan 6 pinski uz njega. Pogledaj bolje.

11 godina
neaktivan

Ne vidim ništa drugo. :( Samo je taj 6+2.

Idem prokopati na XFX stranicu,možda ima tamo specifikacije.

EDIT:

Ima 6 i 6+2,dakle ok je. Sad sam pogledao specifikacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 15:27 (DuckyYou).

0 0 hvala 0
14 godina
DuckyYou kaže...

Ne vidim ništa drugo. :( Samo je taj 6+2.

Idem prokopati na XFX stranicu,možda ima tamo specifikacije.

Nema ih više na XFX stranici ali gledam na netu i čini se da imaš baš verziju sa samo 6+2 pinskim konektorom. Nisam znao za to. Čini se da ćeš morati kupiti onaj molex konektor koji ti je Penryn gore linkao.

17 godina
neaktivan

Ako ne budeš imao običan 6pinski onda će ti trebat jedan ovakav i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Si siguran da postoje 2 verzije?

Jer sam našao na sajtu da postoji jedna s 6+2 i 6 konektorima.

Ali gledam po kučištu,ne vidim još jedan 6 pinski. :(

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice