Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ferrarista kaže...

Pozz

Šta mislite dali je bolja Nvidia geforce gtx 650 2gb    ili   Ati radeon r7 250 1gb

gtx650 u svakom slucaju!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Update sto se tice grafa. 7850 nema tako dugacku garu nego samo 6 mj. i to je vrijeme stala nepokrenuta. Situacija kod 6990 je takva da grafa nije nikad otvarana, pa vjerojatno u njoj ima dosta prasine, a i pasta je sigurno betonska. Sada vec po malo sumljam da cu od te dvije kupiti neku trecu.

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Update sto se tice grafa. 7850 nema tako dugacku garu nego samo 6 mj. i to je vrijeme stala nepokrenuta. Situacija kod 6990 je takva da grafa nije nikad otvarana, pa vjerojatno u njoj ima dosta prasine, a i pasta je sigurno betonska. Sada vec po malo sumljam da cu od te dvije kupiti neku trecu.

Mani se te price "nepokrenuta", to svi kazu da prodaju {#}

nego ako hoces u tom cjenovnom rangu, najbolje ces proci sa r7 260X 2gb i cao

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Pozdrav, 
Molim vas da mi predložite grafu za slijedću konfu:
ASRock z68/usb3
Intel Celeron G1620
4GB RAM 1333MHz 
Monitor je stariji LCD 17" neke manje razlučivosti, nezz točno koje. 

I postoji li neko novo napajanje za ~200kn koje bi moglo napajati tu konfu?
Konfa bi služila za igranje LoL-a na pristojnom fps-u. 

0 0 hvala 0
13 godina
Day dreaming kaže...

Pozdrav, 
Molim vas da mi predložite grafu za slijedću konfu:
ASRock z68/usb3
Intel Celeron G1620
4GB RAM 1333MHz 
Monitor je stariji LCD 17" neke manje razlučivosti, nezz točno koje. 

I postoji li neko novo napajanje za ~200kn koje bi moglo napajati tu konfu?
Konfa bi služila za igranje LoL-a na pristojnom fps-u. 

http://protis.hr/products/details/napajanje-350w-chicony-hpa350w/67344, bez problema.

Ako želiš kvalitetno napajanje, protegni se se nekih ~ +100Kn i zaganjaj Fortron HEXA 400 (260-270Kn) , ili Corsair CX430 Bronze koji je oko 330Kn

Što se tiče grafičke, LoL je nezahjevan, pa bi R7 240 (DDR3 / 128bit) na toj rezoluciji bio sasvim dovoljan siguran sam !

http://protis.hr/products/details/sapphire-amd-radeon-r7-240-2g-ddr3-pcie-hdmi--dvid--vga-with-boost-730mhz-780mhz--900hz-128bit-1-slot-active--lite/74408

Ili ako zelis rabljenu ganjaj HD5670/6670 (verzije sa DDR5 memorijom)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 4:16 (micr0).
11 godina
neaktivan

Malo sam gledao neke grafe i kod nekih piše PCIx 3.0, a moja matična podržava 2.0, ako stavim na nju 3.0grafu jel ona gubi puno na performansama? I koja je jača ova r7 što si predložio ili 5670/6670?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Day dreaming kaže...

Malo sam gledao neke grafe i kod nekih piše PCIx 3.0, a moja matična podržava 2.0, ako stavim na nju 3.0grafu jel ona gubi puno na performansama? I koja je jača ova r7 što si predložio ili 5670/6670?

Uzmi 6670, zaboravi tu  r7 240, to je grafa za office use, nista vise!!!! Kakav crni gaming na r7 240!!!! Te grafe treba staviti u supermarketu u veliku kutiju da ljudi mogu kupovati na veliko jer je trash!

11 godina
neaktivan
Može odg za PCIx 3.0 i 2.0?
14 godina
Day dreaming kaže...
Može odg za PCIx 3.0 i 2.0?

Radit će sve i ne gubiš ništa.

13 godina
Day dreaming kaže...

http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/sapphire-radeon-r7-240

Tu imas review R7 240 (128bitna verzija kao ta sto sam ti preporucio), LoL-a nema na testu, al imaju snaznije igrice koje na nizim rez (768p) idu glatko, iz cega se da zakljuciti da bi LoL isao sasvim ok .

Ostatak su kolege odgovorile !

13 godina

Usporedba GTX660 i HD7850, GTX je nešto jeftinija, da li ta njena niža cijena se odnosi i na niže performanse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Remzi kaže...

Usporedba GTX660 i HD7850, GTX je nešto jeftinija, da li ta njena niža cijena se odnosi i na niže performanse?

Ne odnosi, jako slične grafičke kartice i prije bi išao na GTX zbog boljih drivera, physx i cude, uzmi jeftiniju, mada je HD7850 bolji kloker !

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 19:16 (micr0).
13 godina

Nije meni do clockanja kolko mi je do sirove snage {#}, trenutno imam sad gtx660 700kn vs hd7850 800kn, a više mi se ne da čekat pa ću valjda uzet nešto od toga

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Remzi kaže...

Nije meni do clockanja kolko mi je do sirove snage {#}, trenutno imam sad gtx660 700kn vs hd7850 800kn, a više mi se ne da čekat pa ću valjda uzet nešto od toga

Definitivno bi išao na GTX660 ! LP !

14 godina
Remzi kaže...

Samo pazi koji model uzimaš! Ima neki brand s gušterom kao slikom((nemogu se sad sjetiti točno kak se zove)) i ima katasrofalno hlađenje!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
13 godina
neaktivan
Remzi kaže...

nista bez garancije, staro je to vec

12 godina
Strm kaže...
Remzi kaže...

Samo pazi koji model uzimaš! Ima neki brand s gušterom kao slikom((nemogu se sad sjetiti točno kak se zove)) i ima katasrofalno hlađenje!

Brand sa logom guštera se zove Point of wiev, POV. Imali su loše hladjenje na toj seriji koliko se i ja sjećam.

Edit: kameleon a ne gušter.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 20:00 (metallic).
13 godina

Palitova je GTX, a za garu mora čovjek još zvati jer je izgubio račun, pa ako mu gara otpadne onda ne uzimam

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Remzi kaže...

Prijatelju kupi ovu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficku-karticu-asus-r9-270-prodajem-oglas-11826099

ASUS R9 270 DCII za 850 kn "siječe" bilo koju HD7850 i GTX 660 po perfomansama plus ASUS ima odlično hlađenje,21 mj gare itd.lp

AMD Phenom II X4 555 BE,MSI 990FXA GD80 v2.2
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 20:28 (3n3m1).
16 godina

Pozdrav!

Nadogradio bih svoju XFX 7870 "GB GDDR5 Limited edition 1Ghz Sa Sapphire AMD Radeon™ R9 290 Tri-X Overclocked 4 GB GDDR5 (KLIK)

Svrha je gaming i nadolazeći naslovi tipa The Division,Crew,COD...

Da li je dobra,ima koja bolja jeftinija? Da li se isplati Nadogradnja il će ova moja durat ultra postavke? 

Konfa je na moj PC

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
izvone kaže...

Pozdrav!

Nadogradio bih svoju XFX 7870 "GB GDDR5 Limited edition 1Ghz Sa Sapphire AMD Radeon™ R9 290 Tri-X Overclocked 4 GB GDDR5 (KLIK)

Svrha je gaming i nadolazeći naslovi tipa The Division,Crew,COD...

Da li je dobra,ima koja bolja jeftinija? Da li se isplati Nadogradnja il će ova moja durat ultra postavke? 

Konfa je na moj PC

Unaprijed hvala!

Hmm, ako tvoja MBO može SLI onda kupiti još jednu 7870 i malo kloknut ako već nisi CPU?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
14 godina
izvone kaže...

Pozdrav!

Pazi samo da ti stane u kućište, nisi naveo pod Moj PC model, pa ti ne mogu više reći.

Isto tako nisi naveo rezoluciju monitora, ako je to FHD, onda je to bacanje novaca, ali opet

može biti dobro kad u budućnosti nadogradiš monitor.

Inače ovo što je navedeno pod Moj PC može tjerati tu karticu bez problema,

zagarantirano je igranje na max. detaljima.

Strm kaže...

Hmm, ako tvoja MBO može SLI onda kupiti još jednu 7870 i malo kloknut ako već nisi CPU?

Valjda crossfire, čovjek ima ATI karticu, ne Nvidia.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 21:04 (Valentin17).
16 godina

Jedva stane pošto je kućište malo i ima one spužve okolo...ali mjerio sam i ide,makar je na knap.

Monitor je jedan Full HD 1920x1080. Planiram stavit 3 monitora. Ne tako skoro ali je u planu. 

Crossfire sam i mislio ali Neke igre ili ne podržavaju crossfire ili posustaju. Kažu da je bolje jedna jača nego dvije slabije u cross.  A i problem je pošto je bila limited edition prije godinu dana pa je sada nove više nema za uzet osim slabija pa ju clockat.

Znači mislite da bi ova trenutna konfa sve to izdržala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
izvone kaže...

Jedva stane pošto je kućište malo i ima one spužve okolo...ali mjerio sam i ide,makar je na knap.

Monitor je jedan Full HD 1920x1080. Planiram stavit 3 monitora. Ne tako skoro ali je u planu. 

Crossfire sam i mislio ali Neke igre ili ne podržavaju crossfire ili posustaju. Kažu da je bolje jedna jača nego dvije slabije u cross.  A i problem je pošto je bila limited edition prije godinu dana pa je sada nove više nema za uzet osim slabija pa ju clockat.

Bude bez problema, samo, još kada kupiš to sve malo OCaj i bude sve pet :D

14 godina
izvone kaže...
Crossfire sam i mislio ali Neke igre ili ne podržavaju crossfire ili posustaju. Kažu da je bolje jedna jača nego dvije slabije u cross.

Dobro su ti rekli.

Bez problema, pogledaj taj krasan CPU i napajanje, ma zakon, ugradi i opleti.

Inače to tvoje može tjerati dva Radeona R9 290, za jednu nije ni potreban neki OC

procesora po meni, ako želiš baš, možeš, ali pretjerivati nema potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 20:59 (Valentin17).
16 godina

Hm ako sam dobro skužio jedan od vas je za Croosfire,drugi kaže da nije dobro crossfire? haha :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
izvone kaže...

Hm ako sam dobro skužio jedan od vas je za Croosfire,drugi kaže da nije dobro crossfire? haha :D

Ma, ja sam bubnuo, rekao sam možda, neznam previše vezano crossfirea...

12 godina

http://www.dsogaming.com/news/nvidia-finally-officially-speaks-about-amds-mantle-will-not-support-it-no-real-benefit-using-it/

Konacno je,nvidia nece podrzavat mantle jer nema realnih beneficija.....iako odmah nakon te izjave sljedi ona da ce dx12 imat beneficije low level APIa koje vec ima mantle danas ;)

Prve igre za dx12 mozemo realno ocekivat kroz 1,5-2 godine a to je jos par generacija grafa gdje ce amd imat vrijeme da ucvrsti mantle.....i netreba zaboravit da ce za linux/steam os jedini low level api koji se vec dokazao bit mantle.

Eto jedne smjernice pri mogucem odabiru nove grafe.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

ako oces mozes komotno sa tim procom rokat cf samo ga malo klokni i to je to  {#}

13 godina

Pozdrav!
Što mislite o grafičkoj MSI R9 270X 2GB? Mislite li da bi se uklapala u moje komponente? (vidljivo pod Moj PC)
Koji model bi bio najbolji?
Unaprijed hvala. {#}

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice