Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.948.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Može mi neko objasniti kak to da na njuškalu prodaju 7870  i 7950 za 1200kn ?

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 22:55 (Gremlin144).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jer je nova R9 280 1500kn koja je rebrand 7950, znači malo poboljšana. Računaj... da nisam u govnima s novcima išao bi na CF a ne prodavao svoju {#} Sad dobro vrijeme za to. A sjećam se kad sam rekao u ovoj temi prije možda mjesec dva da će uskoro 7950 ovoliko koštati s obzirom na cijene novih 280 pa sam bio isprdan {#}

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
rapture686 kaže...

Jer je nova R9 280 1500kn koja je rebrand 7950, znači malo poboljšana. Računaj... da nisam u govnima s novcima išao bi na CF a ne prodavao svoju {#} Sad dobro vrijeme za to. A sjećam se kad sam rekao u ovoj temi prije možda mjesec dva da će uskoro 7950 ovoliko koštati s obzirom na cijene novih 280 pa sam bio isprdan {#}

jos malo i eto 290 referentnih/polovnih za 1500kn...ide to nama hrvatima nema sta, tonemo cak i ispod dna ocigledno!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina

Pa normalno da ce ic kad su i hrvati poludili za bitcoin minanjem - kad ti se obeca kruh bez motike ljudi skoce na to. Eto neki dan gledam lika, prodaje 28 (ili tako nesto) r9 290. Ziher sam da je nest pametno radio sa njima.

6 mjeseci kasnije, mining jest dao neke rezultate, ali kad se pokrije struja koju je potrosio i brzina kojom lova pritjece na racun, bolje je prodat sve, vratit dio ulozenog i vratit se tekucim poslovima.

I onda se desi njuskalo prepuno referentnih (a i nereferentnih) r9 280x i r9 290. Rijetko, ali nadje se i r9 290x.

Sad... ima onih koji 29 290 windforce pokusavaju uvalit za 2500kn kad su u ducanu 2650kn nove, jer su prije 5 mjeseci, na vrhuncu bitcoin mining ludila bile 3400kn, ali prije ili kasnije skuzit ce da nisu jedini koji imaju 5-6 kartica koje moraju u cim kracem roku prodat (neki manje neki vise), a da u ducanima, uslijed stabilizacije potraznje dolazi do pada cijena, pa ce bit svega po njuskalu. Budimo realno, sad su to "skoro nove kartice sa godinu i pol garancije), za pola godine ta prica nece prolazit, a doci ce i nove koliko vidim (kraj ove/pocetak slijedece se suska o novim karticama, ATI cak nesto suska oko novog single GPU flagshipa ovo ljeto)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije bas tako. Na bitcoinu se moglo zaraditi kulturno, mozda jos uvijek i moze ali nas narod ocekuje da otplati ulozeno u 15 dana a od te ljubavi nema nista.
Licno sam sastavljao par masina za mining, vecinom ljudi uzimaju  270 (vise komada), lako se undervoltaju naprave se zelenim a rade ko singerice. A sto sto se ekipa zaleti pa ulozi bruku para i odustane nakon dva mjeseca, to je nas mentalitet, nista vise. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj savjet je svima koji uzimaju high end grafu da obavezno gledaju na kolicinu Vrama na istoj da bi im grafa dulje odoljevala zubu vremena...
Nisam znao da i novi Wolfenstain ima restrikcije na 2gb vrama cak i na gtx770 modelima,nemoze se uopce izabrat ultra postavka za vizuale nego je max high....ako se to promijenilo neka me netko ispravi ali po svemu sto ja vidim nije.Steta je imat grafu koja moze gurat ultra postavke a ne imat ih mogucnost uopce ukljucit,sve je vise igara koje za max postavke traze vise od 2gb vrama.
Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koliko bi mi trajala AMD Radeon r9 280x DDR5 3GB 1000/6000Mhz ?

0 1 hvala 0
14 godina
Svenux kaže...

Dok se ne pokvari ili dok ne kupiš drugu karticu. {#}

12 godina
Svenux kaže...

dok ne crkne ili dok je ne prodaš

EDIT: valentin je bio brži, hehe

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 11:36 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

-.-

13 godina
odjavljen

Ne kužim ćemu "-.-" kad su ti točno odgovorili...?

Točno je tako, grafa će trajati tako dugo dok ju ne prodaš ili dok ne krepa, jednostavna i točna logika.

Ako misliš na koliko će moći gurati nove naslove na nekim određenim postavkama, onda preformuliraj pitanje.

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ovako ljudi, danas idem vjerojatno kupit grafu.

Odlučio sam uzet R9 280x, ali ne znam koju od ovih: http://prntscr.com/407osu

Koja od ovih oko 2200 kn je najbolja, te da li vrijedi "iskeširati" malo više za ove od 2500 ili su ove od oko 2200 dovoljno dobre?

0 0 hvala 0
12 godina

Uzmite Asus

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
1 1 hvala 3
13 godina
protjeran
LegatusDivinae kaže...

Ovako ljudi, danas idem vjerojatno kupit grafu.

Odlučio sam uzet R9 280x, ali ne znam koju od ovih: http://prntscr.com/407osu

Koja od ovih oko 2200 kn je najbolja, te da li vrijedi "iskeširati" malo više za ove od 2500 ili su ove od oko 2200 dovoljno dobre?

nemas previse izbora, daleko najbolja i najkvalitetnija i s najvise dodataka asusova dc2top! a nije ni najskuplja sto je najbolje!{#}

hrčak kad vec napises samo "uzmi asus" onda napisi barem zasto...{#} ili barem dodaj da se najvise kloka;) makar bilo netocno!

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 12:12 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Koja bi bila alternativa u slučaju da nema ove?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LegatusDivinae kaže...

uzmi istu(asus) u drugoj trgovini! ako ima naravno! 3god garancije, vhunska obrada i kvaliteta, odlican oc potencijal! s obzirom na cijene ostalih 280x druge nebi niti gledo!

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 12:20 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
LegatusDivinae kaže...

uzmi istu(asus) u drugoj trgovini! ako ima naravno! 3god garancije, vhunska obrada i kvaliteta, odlican oc potencijal! s obzirom na cijene ostalih 280x druge nebi niti gledo!

Ne mora znaciti da ce se bolje clockati od bilo kojeg ostalog modela.

12 godina
MEGATAMA kaže...
Moj savjet je svima koji uzimaju high end grafu da obavezno gledaju na kolicinu Vrama na istoj da bi im grafa dulje odoljevala zubu vremena...
Nisam znao da i novi Wolfenstain ima restrikcije na 2gb vrama cak i na gtx770 modelima,nemoze se uopce izabrat ultra postavka za vizuale nego je max high....ako se to promijenilo neka me netko ispravi ali po svemu sto ja vidim nije.Steta je imat grafu koja moze gurat ultra postavke a ne imat ih mogucnost uopce ukljucit,sve je vise igara koje za max postavke traze vise od 2gb vrama.

Ma kaj ti pricas? Kakve restrikcije? Sve max.out sam igrao na 60+fps-a! Ne pricaj gluposti

13 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Ja cu ti to rec..jer sam prosao igru..i znam kak sam je igrao! 

Isto na r9 270 {#} 

17 godina
odjavljen

Razlike i nisu nešto vrijedno spomena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...
LegatusDivinae kaže...

Ne mora znaciti da ce se bolje clockati od bilo kojeg ostalog modela.

u ovom slucaju jedini konkurent je sapphirka s 12 faza(koja je 400+kn skuplja) kao i asusova dc2top! prema tome kartica s manje faza i losijim komponentama fizicki nemre postici veci overklok nikada!lp

12 godina

Sandro da ne duljimo sa ovom djecjom igrom ili laze HARDOCP ili ti meni je bas svejedno.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...

Sandro da ne duljimo sa ovom djecjom igrom ili laze HARDOCP ili ti meni je bas svejedno.......

Upravo sam inst. igru...sve maxout igram zadnji level...60 fps je beton! Znaci, ne mice se! Evo idem posnimat sa shadowplayom da vidis

12 godina
Ako nije problem snimi izbornik sa opcijama za grafiku,meni bi naravno daleko draze bilo da si ti u pravu nego oni.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...
Ako nije problem snimi izbornik sa opcijama za grafiku,meni bi naravno daleko draze bilo da si ti u pravu nego oni.

ADa naravno da cu snimit! 

11 godina
neaktivan

Koliko ce dugo moci Sapphire Radeon r9 280x DUAL-X gurati nove naslove na high ?

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Svenux kaže...

Koliko ce dugo moci Sapphire Radeon r9 280x DUAL-X gurati nove naslove na high ?

Dobio si jedno 14 puta odgovor, ako ti ne odgovara pitaj google.

Gurace dok ne rikne {#} 

14 godina
chaselol kaže...
Gurace dok ne rikne {#} 

{#}{#}

Svenux kaže...

To ovisi o igrama u dolasku, možda 3 godine, možda 5 godina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 15:35 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice