Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.957.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
pasko21 kaže...

hoce li mi napajanje biti dovoljno jako za r280x ili r290?

malo će ti bit 3500kn za R290 koji će prvi modeli bit referentni te ko zna kad stižu ,R9280X imaš samo u precjenjene future it gdje neče niko da kupi za 2500kn običnu safirku,normalno,

napajanje je dobro

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 19:17 (dery).
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

odo ja sutra po grafičku http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13701 pa bih samo s upućenijima htio provjerit jel ovo moje napajanje dovoljno dobro za tu karticu? to bi za BF4 uz lagani OC procesora trebalo bit čisto dovoljno, jelda? :P

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
stef_zg kaže...

odo ja sutra po grafičku http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13701 pa bih samo s upućenijima htio provjerit jel ovo moje napajanje dovoljno dobro za tu karticu? to bi za BF4 uz lagani OC procesora trebalo bit čisto dovoljno, jelda? :P

Dobra kombinacija, sa tim procesorom možeš upariti i 280X ako imaš novaca a PSU je dovoljan, odlična je GP3 serija.

iclock2much
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
stef_zg kaže...

Dobra kombinacija, sa tim procesorom možeš upariti i 280X ako imaš novaca a PSU je dovoljan, odlična je GP3 serija.

trenutno mi je 280X malo preskup ipak, ali dobro je znati da bi radila s ovim mojim procesoro. kad smo već kod njega, jel nužno mijenjat ovaj cooler ako bih ga OC-ao do recimo 3,2-3,4 Ghz ili će stara, dobra Katana to podnijet? jel gledam da bi za lovu za novi cooler radije kupio možda još 4 GB memorije...

14 godina

8GB radne memorije ti je dovoljno, investiraj u cooler i digni ga do 3.6GHZ :)

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

8GB radne memorije ti je dovoljno, investiraj u cooler i digni ga do 3.6GHZ :)

to ću i napraviti. ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8413 mi se čini ok. preporučio mi ga je jedan forumaš, a i vidim na netu da ga hvale...valjda bu dobar

12 godina
191x7 kaže...
Pa, baš me zanima kako bi jedan moderan Battlefield, Metro, Crysis ili sličan naslov išao na dualcu s npr HD 7730 ili GTX 650.

Ne vjerujem da bi to baš bilo neko glatko igranje, pogotovo ako korisnik nije neki napredni korisnik koji iz hardvera i softvera zna izvuči maksimum (overclock, tweakanje, održavanje, eksperimentiranje).

...ovisi naravno o rezoluciji, ali ako raspolažeš takvom konfom igranje na 1280×1024 na kojoj ja igram, još uvijek je sasvim pristojno uz mid/high detalje i sasvim glatko...

čovjek ti hoće reći da ne mora sve biti ultrahigh da bi se naigrao i još nisam naišao na igru koju ne bi mogao zaigrati (uključujući i metro koji si spomenuo i crysis, battlefield mi nije napet), pa čak i ako će morati smanjiti detalje na low (a to je možda jedna od 100 igara), još se može naigrati a i takva igra i na low izgleda fantastično u odnosu na neke igre otprije par godina

13 godina
protjeran
stef_zg kaže...

trenutno mi je 280X malo preskup ipak, ali dobro je znati da bi radila s ovim mojim procesoro. kad smo već kod njega, jel nužno mijenjat ovaj cooler ako bih ga OC-ao do recimo 3,2-3,4 Ghz ili će stara, dobra Katana to podnijet? jel gledam da bi za lovu za novi cooler radije kupio možda još 4 GB memorije...

Memorija može slobodno pričekati dok joj cijene ne padnu. Sada ti ni ne treba više. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
14 godina

Dobar cooler, imaš na forumu i Xigmatek Gaiu, također extra cooler, samo ide za nenormalno male novce, 100HRK.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
191x7 kaže...
Pa, baš me zanima kako bi jedan moderan Battlefield, Metro, Crysis ili sličan naslov išao na dualcu s npr HD 7730 ili GTX 650.

Ne vjerujem da bi to baš bilo neko glatko igranje, pogotovo ako korisnik nije neki napredni korisnik koji iz hardvera i softvera zna izvuči maksimum (overclock, tweakanje, održavanje, eksperimentiranje).

...ovisi naravno o rezoluciji, ali ako raspolažeš takvom konfom igranje na 1280×1024 na kojoj ja igram, još uvijek je sasvim pristojno uz mid/high detalje i sasvim glatko...

čovjek ti hoće reći da ne mora sve biti ultrahigh da bi se naigrao i još nisam naišao na igru koju ne bi mogao zaigrati (uključujući i metro koji si spomenuo i crysis, battlefield mi nije napet), pa čak i ako će morati smanjiti detalje na low (a to je možda jedna od 100 igara), još se može naigrati a i takva igra i na low izgleda fantastično u odnosu na neke igre otprije par godina

Imaš konfu pod moj PC! Rezolucija 1280:1024 i lagano peglam :)

Strm
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 21:45 (Strm).
12 godina

...slično kao i moja, no eto nekima je teško zamisliti da bi se mi mogli naigrati s tim

daleko od toga da ne želim bolje/brže/jače i da to ne planiram, no da se ne da igrat s dualcore procom i grafom u rangu gtx650 jednostavno nije istina

14 godina
picajzla0707 kaže...

...slično kao i moja, no eto nekima je teško zamisliti da bi se mi mogli naigrati s tim

daleko od toga da ne želim bolje/brže/jače i da to ne planiram, no da se ne da igrat s dualcore procom i grafom u rangu gtx650 jednostavno nije istina

istina,potpuno iste konfe,lagano peglamo i što je najvažnije zadovoljni smo L.P

Strm
12 godina

Pošto je moja 8600GT već zastarjela planiram kupit novu grafu. Našao sam Nvidiu GTX260 i cijene polovnih se kreću od 400-600kn. Zanima me hoće li moje napajanje biti dovoljno za nju i hoće li moja konfa moći iskoristit svu njezinu snagu. Možete mi i vi preporučit neku grafu do 600kn po mogućnosti Nvidia. I da koristim komp za igre. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 2:29 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
macgyver 53 kaže...

Pošto je moja 8600GT već zastarjela planiram kupit novu grafu. Našao sam Nvidiu GTX260 i cijene polovnih se kreću od 400-600kn. Zanima me hoće li moje napajanje biti dovoljno za nju i hoće li moja konfa moći iskoristit svu njezinu snagu. Možete mi i vi preporučit neku grafu do 600kn po mogućnosti Nvidia. I da koristim komp za igre. Hvala!

Bilo koja GeForce GT 640 http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=640+GT bit će taman. Nešto jače ni nema puno smisla kada se uzme u obzir ostatak konfiguracije koju imaš.

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
imam 2 stare grafe pa ne znam koja je jaca, nvidia 8400 gs ili ati x1950 pro?
TD za glupost
14 godina
odjavljen
Laxarus kaže...
imam 2 stare grafe pa ne znam koja je jaca, nvidia 8400 gs ili ati x1950 pro?

x1950 Pro

12 godina

Imao sam GT610 ali je igre bolje vrtila 8600GT pa sam se vratio na nju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

http://valid.canardpc.com/2749994

0 1 hvala 1
12 godina

Uskoro ću nadogradit komp na 7 ili 8gb rama, dali je onda bolje da kupim gtx260 ili gt640?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
macgyver 53 kaže...

Uskoro ću nadogradit komp na 7 ili 8gb rama, dali je onda bolje da kupim gtx260 ili gt640?

Ne vrijedi ti, i da dodaš 50GB RAM procesor bi ti bio bottleneck.

Bolje/mudrije/pametnije umjesto te nadogradnje memorije stavi neki QUad Core procesor (npr Q6600, Q8200, Q8300, Q8400, ...) pa ćeš moći i jaču grafičku iskoristiti (po snazi do kartica tipa GTX 650 Ti ili Radeon HD 7790).

Twitter: @191x7
11 godina

zanima me jel se jos prodaju kartice sa svhs izlazom, ako da, jel mi mozete stavit neku ponudu... jer TV mi podrzava jedino svhs (stari TV), a rado bi ga spojio s kompom

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz, koja je najjaca graficka kartica koju bi moga stavit u svoj komp bez problema? Pritom mislim da procesor nebi bija usko grlo te da je napajanje dovoljno...Pogledajte "moj pc"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

GTX 650,AMD 7790 i nategnuto 7850

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 20:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E hvala na brzom odgovoru, znaci ove prve 2 bi moga bez problema?? Ima jos netko kakvih prijedloga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Duh_ratnika kaže...

E hvala na brzom odgovoru, znaci ove prve 2 bi moga bez problema?? Ima jos netko kakvih prijedloga?

Ukoliko si otključao L3 cache i dobio zapravo Phenoma II X4 podigni mu takt koliko ide i bocni HD 7850 2GB.

iclock2much
15 godina
neaktivan

Lako mi je za procesor, mene brine napajanje?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

bolje uzmi r7 260x. nije mnogo slabija od 7850, bolje će pasat uz proc i jeftinija je 200 kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozz..Moze samo preporuka graficke kartice do 500 kn s future ili bilo koje ostale stranice koja bi išla na ovu matičnu ploču : http://www.msi.com/product/mb/K9N-Neo-V2.html#/?div=TestReport

Hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koju grafičku bi preporučili za Q6600 (Sad imam 4850) Koju najajču bi mogao postaviti i što općenito mislite o XFX karticana 7850 i 7870. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
PetarG kaže...

Koju grafičku bi preporučili za Q6600 (Sad imam 4850) Koju najajču bi mogao postaviti i što općenito mislite o XFX karticana 7850 i 7870. Hvala

najaču dokle možeš je hd7850,xfx nemoj jer ima loš hladnjak ove šta se kod nas imaju na nabavi,nove R9 imaju dobre hladnjake

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 16:06 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice