Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.968.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Trebam preporuku za AGP Grafičku karticu. 300 / max 400 Kn

Trenutna Konfiguracija

proc: AMD Athlon XP-A 3200+

maticna: Abit NF-7S v2.0

grafička: GeForce FX 5200 (128 MB) (64bit memory bus width)

RAM: 2.5 GB ram

CRT monitor

Komp služi uglavnom za surfanje i gledanje filmova. Glavni razlog nabave nove grafičke su HD filmovi, koje ne mogu gledati normalno.

0 0 hvala 0
13 godina

Dečki, evo jedna dilema...

Ići na 770 ili čekat ATi, te relativno pojeftinjenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Frozen Newborn kaže...

Trebam preporuku za AGP Grafičku karticu. 300 / max 400 Kn

Trenutna Konfiguracija

proc: AMD Athlon XP-A 3200+

maticna: Abit NF-7S v2.0

grafička: GeForce FX 5200 (128 MB) (64bit memory bus width)

RAM: 2.5 GB ram

CRT monitor

Komp služi uglavnom za surfanje i gledanje filmova. Glavni razlog nabave nove grafičke su HD filmovi, koje ne mogu gledati normalno.

klik

Društvo Brkatih Mladića \m/
17 godina
DarthMarkus kaže...

To i mene zanima, al mislim da bu Ati pomutnju napravil, em s cijenama em s performansama...

Možda vrijedi pričekat, eventualno dok bi nevidija spustila cijene još dole novitetima{#}

12 godina
neaktivan

U ovom trenutku definitivno cekati - neizlaze uskoro nikakvi top naslovi (osim mozda splinter cella) uz to ni trenutne nvidie 7 serije nedaju 100% jer nisu jos razradjeni driveri za njih zato 770 i nije nesto ispred 680 iako je realno dosta jaca.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Što trenutno imaš? Ja bi u svakom slučaju čekao da ATI izbaci što ima..

15 godina
neaktivan

Ati odavno ne postoji,već AMD. Cmon people,prošlo je ohoo godina. A ovaj,ako imaš tu 7xxx seriju,pa zašto bi prelazio na  7xx? Bolje sačekaj novu liniju Radeonki. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
odjavljen
hrčak kaže...
Deawood kaže...

Do onda nisam bio sa time upoznat  a otkada sam učlanjen štošta sam naučio o hardveru (pogotovo o slaganju računala)

Pa pošto kažeš da je 6870 puno puno puno jača od 7770 oni baš i nisi baš previše naučio.

17 godina
Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 19:23 (191x7).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Vidiš to je i mene mućilo do prije tri tjedna i na kraju sam se odlućio za Gigabyte GTX 770 OC, zašto????

GTX 780 je predobar komad HW. ali realno pre preskupa to je za odlikaše kako se kaže, na 760 s HD 7950 prelazak to je po stepenicama dole, nekako za razumnu količinu novaca mislim kako je 770 puni pogodak.

Od prilike dobio sam grafu koja je na stocku jača od kvalitetno overclockane 7950 ( nema baš puno ljudi koji sad drže svoje iznad 1200/1600 ) i sve to upakirano u odlično hlađenje koje danas drži ispod 70°.

Što se AMD-a tiće i noviteta koje svi toliko čekamo realno ako i izbace jače kartice od 7XX cijena bude vrlo vjerojatno i veća, moje mišljenje je kako to bude tu negdje ali mislim kako se ne isplati po novčanik uzimati neku grafu koja je recimo 7 fps brža i skuplja 400kn.

Naravno palčevi gore za AMD neka napravi odličan posao i pobere vrhnje.

12 godina
Deawood kaže...
hrčak kaže...
Deawood kaže...

Do onda nisam bio sa time upoznat  a otkada sam učlanjen štošta sam naučio o hardveru (pogotovo o slaganju računala)

Pa pošto kažeš da je 6870 puno puno puno jača od 7770 oni baš i nisi baš previše naučio.

Ja nisam rekao puno puno puno nego da je osjetno jača

12 godina
hrčak kaže...
Deawood kaže...
hrčak kaže...
Deawood kaže...

Ja nisam rekao puno puno puno nego da je osjetno jača

HD6870 je nekih 20% jača od HD6850, dakle od HD7770 je jača jedno 30% što nije baš zanemarivo, pošto mu je preporučena VTX 6870 (koji je zbilja loš proizvođač) ja sam mu za iste novce preporučio ASUS 7770, sad dosta {#}

13 godina
Penryn kaže...
DarthMarkus kaže...

Što trenutno imaš? Ja bi u svakom slučaju čekao da ATI izbaci što ima..

Trenutno imam staru 550Ti :-), pošto sam se riješio referentne 680 tke po prihvatljivoj cijeni u pravo vrijeme {#},tako da sad samo čuvam dukate i igram FM...

Prvo mislio sam otići na 780 tku, pošto 770 i nije "toliko"puno bolja od 680, no ne-padajuća cijena od 5 soma kn je bolesna, a i sama ponuda "modela" kod nas je kriminalna....

Nadam se da će spustit cijene u 10 tom, jel mi već klecaju koljena, ono bez grafe sam ko' bez duše...Još ću počet izlazit van iz čovječje špilje i družit se s ljudima nedaj Bože :-)

13 godina
neaktivan
ii7scw kaže...
Stjepanj kaže...
ii7scw kaže...

sta kazete na :

Gainward GTX 760 2Gb Phantom 

sta te tocno zanima o toj kartici? dali valja? dali ti je proc moze gurati, napajanje? what?{#}!! ispuni svoj pc za pocetak do sljedeceg pitanja!{#}LP

Pa zanima me opcenito kartici,isplati li se za 2114kn...hladenje ventilatora,buka,grijanje,moze li vrtit dugo vremena igre na high(bar 1-2 godine) i tako

haaha Mislim da sa proc-om nece bit problema jer je AMD FX-8350 :)

a evo i ostatak konfe:

MBO: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0, AM3+, AMD 990FX/SB950, DDR3

CPU:  AMD FX-Series X8 8350 4.0GHz,16MB,125W,AM3+, FD8350FRHK

GPU: GAINWARD GTX760 2GB Phantom, Nvidia GeForce GTX 760 2048MB GDDR5

RAM: DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis, KHX1600

HDD: Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, ST1000DM003

PSU: XFX Core Edition 80+ 550W PSU

Kućište:  CoolerMaster Elite 430

Sve skupa  6732kn

*Ne zelim nista popunjavat jer ga jos nisam kupio tako da cu za par dana kad ga kupim :) 

pomoc?

14 godina
odjavljen

A da jednostavno uzmeš Intela?

0 1 hvala 0
14 godina

ii7scw

Malo si razmisli o boljem kućištu ( prozračnijem ) i o aftermarket coolerom ako uzimaš FX-a jer s stockom budeš imao problema s temperaturama.

Slobodno kupi tu Phantomku ili pogledaj u temi GTX 7xx Gigabytove se fino daju clocnuti a dobro su hlađene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Pozdrav. Čini se da moram uzimati novu grafu, evo razlog je zapravo u ovoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/racunalomonitor-se-gasi/189599.aspx , pa bih htio prijedlog koju bih mogao uzeti, mora biti iz Linksa, nekakva onako gejmerska, do 800-900 kuna, ako može i jeftinija ali da je ipak bolja od ove moje trenutne. Specifikacije kompa su na slikama. Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Yoseep kaže...
Pozdrav. Čini se da moram uzimati novu grafu, evo razlog je zapravo u ovoj temi http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/racunalomonitor-se-gasi/189599.aspx , pa bih htio prijedlog koju bih mogao uzeti, mora biti iz Linksa, nekakva onako gejmerska, do 800-900 kuna, ako može i jeftinija ali da je ipak bolja od ove moje trenutne. Specifikacije kompa su na slikama. Hvala

nisam nista gledao(ni jel bolja ni jel moze na mbo)

al ipak cini mi se ok

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7770-1gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.822 

17 godina

Pa jesi li riješio onaj problem na kraju? Samo si se prestao tamo javljati u temi...

Za grafičku, ako si siguran da je do nje, onda uzmi jednu od ovih:

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7770-double-dissipation-edition-1gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.870

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-hd-7770-oc-1gb-ddr5-hdmi-dvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.841

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7770-1gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.822

Ta najjeftinija XFX je jedna od glasnijih HD 7770 zbog tog jednoventilatorskog hladnjaka s minijaturnim ventilatorom.

Ako bi uzeo neku jeftiniju karticu, tipa HD 7750 imao bi iste performanse kao s HD 5770 koju imaš.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Yoseep kaže...

ako se ikako mozes protegnuti do verzije s dva venta! tu s jednim ventom osobno mi nebi palo na pamet uzimati!LP

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7770-double-dissipation-edition-1gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.870

dual fan dd dual fan dd
ak ti je to previse love onda ovu gigabajt s jednim ventom ali zato puno veceg promjera..

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-hd-7750-oc-1gb-ddr5-hdmi-dvi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.818

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 21:52 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

hvala svima samo da jos pitam gainward geforce gtx660 ili msi gtx660 twin frozer oc? razlika je u nekih 30kn 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Twin Frozr.

Toni
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Yoseep kaže...

ako se ikako mozes protegnuti do verzije s dva venta! tu s jednim ventom osobno mi nebi palo na pamet uzimati!LP

ak ti je to previse love onda ovu gigabajt s jednim ventom ali zato puno veceg promjera..

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-hd-7750-oc-1gb-ddr5-hdmi-dvi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.818

Ma baš me briga za promjer tbh, ali mi reci koja je prednost ove prve, naravno osim dvostrukog hlađenja? Tj htio bih malo objašnjenja zašto baš ta ako može. I usput dali će odgovarati ta grafička ovoj mojoj konfi bez problema?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 22:12 (Yoseep).
13 godina
neaktivan

7770 je dosta jača i ima bolje hlađenje.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 22:13 (rapture686).
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
protjeran
A iskreno neznam ni što nevalja sa ovom trenutnom koju imam. Koliko čujem vent radi bez problema punom brzinom, a ona urla i ugasi se kad pređe 75 stupnjeva.....kao da ju vent ne hladi. Možda se neće gasiti kad prođu ove vrućine
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Yoseep kaže...
A iskreno neznam ni što nevalja sa ovom trenutnom koju imam. Koliko čujem vent radi bez problema punom brzinom, a ona urla i ugasi se kad pređe 75 stupnjeva.....kao da ju vent ne hladi. Možda se neće gasiti kad prođu ove vrućine

Si vadio van malo čistio i to, testirao temperature?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
protjeran
fila2208 kaže...
Yoseep kaže...

Si vadio van malo čistio i to, testirao temperature?

Zadnji put prije jedno mjesec dana

A što mislite o ovoj npr  http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-7750-1gb-ddr5-d-sub-dvi-hdmi-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.867

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 23:05 (Yoseep).
12 godina
rapture686 kaže...

7770 je dosta jača i ima bolje hlađenje.

o čem ti? jača od čega?

13 godina
neaktivan

Haj čitaj pa piši, jača od 7750 na drugom linku.

Toni
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
rapture686 kaže...

Haj čitaj pa piši, jača od 7750 na drugom linku.

pa quotaj onda ono na što odgovaraš...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice