Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
FakeDeath kaže...
Edit: pa tomic, nije pitao za 9 seriju :D

kad sam pitao za 8000 seriju mislio sam na sljedecu generaciju ati gpu-a za stolna racunala,da ne bude zabune tako da mi je tomic pomogao

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Znam da jesi, al posto je kolega odgovorio, ja sam sam nadodao i za 8 seriju {#}

Disclaimer: http://img90.imageshack.us/img90/7108/disclamer.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma znam šta je pitao, ali koliko sam čitao AMD preskače seriju 8000 u nomenklaturi desktop grafičkih kartica i ide na seriju 9000. Serija 8000 je rezervirana za nove mobilne grafe. Serija 9000 se očekuje da će izaći u 10. mjesecu, dakle za par mjeseci.

12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!!

Odlucio sam kupiti novi Nvidijin model GTX 760 pa se nikako nemogu odluciti koji je proizvodjac najbolji: MSI,EVGA,ZOTAC,Gainward,Palit.Gigabyte,itd.

Evo link trgovine gdje sam mislio kupiti graficku:http://www.alternate.at/html/product/listing.html?navId=1346&tk=7

0 0 hvala 0
12 godina
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!

Odlucio sam kupiti novi Nvidijin model GTX 760 pa se nikako nemogu odluciti koji je proizvodjac najbolji: MSI,EVGA,ZOTAC,Gainward,Palit.Gigabyte,itd.

Evo link trgovine gdje sam mislio kupiti graficku:http://www.alternate.at/html/product/listing.html?navId=1346&tk=7

Od ovih što si naveo ja bih osobno išao na Gigabyte ili MSI...

12 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!

Imam mali problem sa Gigabyte-ovim modelom posto je njegova duzina oko 272mm a meni u kuciste moze stati kartica maximum od 260mm.

A sto se tice MSI-ovog modela on je dugacak tacno 260mm pa neznam da li bi bilo dobro da stavljam posto bi bilo knap.

13 godina
neaktivan

Ne mogu se odlučiti da li da uzemem Sapphire Radoen 7870 XT ili VTX Radeon 7870 XT + Accelero Xtreme. Ili čak Sapphire Radeon 7950. Bilo koju od njih bi odmah clockao.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cyborg 11 kaže...
ibme74 kaže...
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!

Imam mali problem sa Gigabyte-ovim modelom posto je njegova duzina oko 272mm a meni u kuciste moze stati kartica maximum od 260mm.

A sto se tice MSI-ovog modela on je dugacak tacno 260mm pa neznam da li bi bilo dobro da stavljam posto bi bilo knap.

A ne znam, kako želiš, za ove ostale proizvođače neću govoriti jer ne znam osobno koliko su kvalitetni ali čitao sam da su npr. hladnjaci na ZOTAC i Palit jako bučni (što ne mora biti točno, jer kako kažem ne znam iz osobnog iskustva)... Kao što sam ti rekao moj savjet ti je Gigabyte ili MSI... Proguglaj i sotale pa vidi dali imaju kakve recenzije, šta ljudi kažu o njima...

12 godina
kalko1212 kaže...

Ne mogu se odlučiti da li da uzemem Sapphire Radoen 7870 XT ili VTX Radeon 7870 XT + Accelero Xtreme. Ili čak Sapphire Radeon 7950. Bilo koju od njih bi odmah clockao.

Ja bi ti savjetovao da izbjegavaš VTX, dosta se ljudi žali na njih a i moj priajtelj je prije nekih 1.5 god kupio VTX HD6790 koja mu je crknula nakon 1 god i kad ju je poslao na garanciju čekao je oko mjesec i kusur dana da bi mu napokon kao zamjenu poslali VTX HD7850 i kaže da mu i ona sada dosta bučna i da nekad čuje iz nje kao zvuk struje i cvrčanja....

12 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Ovisno o cjenama naravno ćes odabrati (koje su cijene ?) - kako god bilo vtx ima od ove 3 najslabije hlađenje, btw gdje ima za kupit hd sapphire xt 7870 (obzirom da si i nju stavio) - jer ja je nisam u nasim trgovinama vidio.

My Weapon is me
13 godina

a tko jos kod nas kupuje kada smo u eu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A Powercolor Radoen 7870 XT? Ne zanima me hlađenje jer na nju bi stavaljao Arctic Accelero Xtreme.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kalko1212 kaže...

A Powercolor Radoen 7870 XT? Ne zanima me hlađenje jer na nju bi stavaljao Arctic Accelero Xtreme.

Napiši sve koje razmatraš redom po cijeni pa će se iskemijati nešto...

13 godina
kalko1212 kaže...

zasto bi uopce uzimau powercolor i vtx sa losim hladnjacima kada imas Sapphire 7870 xt?

Znaci ako ides na xt, idi na sapphire...i to je to, čemu toliko kemijanje?

13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
kalko1212 kaže...

Razmatram VTX Radeon 7870 XT, Powercolor Radeon 7870 XT, Sapphire Radeon 7870 XT i Sapphire Radeon 7950. Inače odmah bi clockao, tako da zbog toga ne znam. Negdje sam pročitao da clockana 7870 XT je jača od 7970, sada ne znam hoće li Sapphire moći izdržati visoke voltaže jer namjeravam overvoltati.

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 17:14 (kalko1212).
14 godina

A gdje ti to misliš kupiti ? Clockana 7870 XT je al pari sa HD 7950 ( ili malo brža ako je fino naclockaš, ovisno od igre do igre ), a ni blizu HD 7970.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A gdje ti to misliš kupiti ? Clockana 7870 XT je al pari sa HD 7950 ( ili malo brža ako je fino naclockaš, ovisno od igre do igre ), a ni blizu HD 7970.

Mislim uzeti u Njemačkoj.

Kalko1212 ingame
14 godina

Kupi si HD 7950 jer ona na 1200MHZ ima perfomanse HD 7970 na 1,1GHZ+ otprilike, to XT 7870 nemože stići.

iclock2much

2 1 hvala 1
17 godina
neaktivan

Svaka HD7950 je sposobna za 1200MHz uz normalan napon?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Penryn kaže...

Svaka HD7950 je sposobna za 1200MHz uz normalan napon?

Ne ali ih dosta potegne toliko.

iclock2much
12 godina
kalko1212 kaže...
ibme74 kaže...
kalko1212 kaže...

Razmatram VTX Radeon 7870 XT, Powercolor Radeon 7870 XT, Sapphire Radeon 7870 XT i Sapphire Radeon 7950. Inače odmah bi clockao, tako da zbog toga ne znam. Negdje sam pročitao da clockana 7870 XT je jača od 7970, sada ne znam hoće li Sapphire moći izdržati visoke voltaže jer namjeravam overvoltati.

Ne kužim šta se mučiš sa tim klokanjem i hladnjacaima, ako imaš dovoljno love uzmi fino 7970 i svi sretni i zadovoljni {#}

15 godina

pozdrav ljudi, moja 5 i pol godina stara 4870 512 mb pomalo otkazuje, pojavljuju se povremeno distorzije, reboot pomaze al neda mi se vise tako a i gusi mi procesor q6600 oc na 3.4

tako da zanima me koja nova graficka bi bila dobra za moj pc, da moze i ima drivere za windows 8, da podrzava dx11 , i da je pomogucnosti nvidia, dosta mi je ati i drivera za win 8.

moj budjet je malen, nebi vise od 800-900. a i manje ako moze. netreba mi super nabrijana, tek da moze odvrtit normalne igre na medium.

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Djozaa kaže...

pozdrav ljudi, moja 5 i pol godina stara 4870 512 mb pomalo otkazuje, pojavljuju se povremeno distorzije, reboot pomaze al neda mi se vise tako a i gusi mi procesor q6600 oc na 3.4

tako da zanima me koja nova graficka bi bila dobra za moj pc, da moze i ima drivere za windows 8, da podrzava dx11 , i da je pomogucnosti nvidia, dosta mi je ati i drivera za win 8.

moj budjet je malen, nebi vise od 800-900. a i manje ako moze. netreba mi super nabrijana, tek da moze odvrtit normalne igre na medium.

hvala

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-650-gs-1gb-ddr5-dualdvi-hdmi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.803.921

bolju od ove tesko da bus nasao! i jos na akciji{#} !!

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 21:29 (Stjepanj).
12 godina
Djozaa kaže...

hvala

Imaš na njušci tri HD6870 za 800kn i dvije GTX 560 TI za 750 i 800kn (ako tražiš polovnu)...

14 godina

Polovna GTX 460 1GB ili možda i GTX 560 je onda taman za tebe.

15 godina

hvala stjepan, svidja mi se cijena, imam i par dana dok akcija traje da jos istrazim al na prvu ovo izgleda super,

polovne radje nebi.

14 godina
neaktivan

Pozdrav,

naime (vidite koju konfiguraciju imam ispod avatara) crkla mi je grafička stara niti 3 godine nažalost. Zanima me koju da sad stavim na postojeću konfiguraciju?

ako ima netko tko može pomoći bio bih zahvalan,

Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

hvala stjepan, svidja mi se cijena, imam i par dana dok akcija traje da jos istrazim al na prvu ovo izgleda super,

polovne radje nebi.

gtx 650 je po snazi gotovo ista kao i hd 4870 - mozda da uzmes nesto jace - 

My Weapon is me
12 godina
neaktivan
Senijad kaže...

Pozdrav,

naime (vidite koju konfiguraciju imam ispod avatara) crkla mi je grafička stara niti 3 godine nažalost. Zanima me koju da sad stavim na postojeću konfiguraciju?

ako ima netko tko može pomoći bio bih zahvalan,

Hvala

hd 7850 ili gtx 660

My Weapon is me
14 godina
Senijad kaže...

A koliko para imaš ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice