Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.960.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Preskupa je ta trgovina. Bolje neka uzme 7750 http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd7750+gddr5

i poštarina 50 kn i opet je puno bolje prošao nego u toj trgovini

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Tomek.Klc kaže...

Prijatelj treba novu grafičku do 600-700kn.

Po mogućnosti iz OVE trgovine.

Trenutna konfa mu je:

MBO - Asus P5G41T - MLX3

CPU - Intel Pentium E5800 @ 3.2GHz

GPU - Zotac nVidia GT520 - 1gb GDDR3

ako bas mora biti ta trgovina definitivno najbolji izbor ti je onda ova http://www.comel.hr/sapphire-amd-radeon-hd-6670-1gb-3769 sve ostale imaju dd3 memoriju sto je znatno losije! i ova kartica ti je skoro za duplo jaca od stare! bilo sta jace od ove 6670 ti se ne isplati stavljati na taj dual core procesor...LP uzivaj!{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
neaktivan

matična ploča mi je 970A-UD3 i na njoj je GPU-PCI-E XFX AMD RADEON HD 6850, 1GB DDR5 sta bi dobio kad bi stavio jos jednu ovakvu grafičku i dali ta druga grafička mora biti ista kao ova sto vec imam

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dobio bi skoro duple perfomanse u igrama! no 6xxx serija jako lose skalira i ima jako puno problema, uglavnom ispada da ti se bas i ne isplati zbog tih silnih problema tako kaze raja:) no serija 7xxx je nesto sasvim druga prica u cfx! rade uzmes jednu polovnu 7870... i da graficka nemora biti ista bitan je cip na njoj!
17 godina

Neznam otkuda ti da serija 6 loše skalira. Možda si mislio na seriju 5 koja je loše skalirala ai kod serije 6 imaš od 80 do 100% bolje perfomanse 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Neznam otkuda ti da serija 6 loše skalira. Možda si mislio na seriju 5 koja je loše skalirala ai kod serije 6 imaš od 80 do 100% bolje perfomanse 

provjereno je ovo sa serijom 6.

ja sam prije imao 6870 2gb i mislio piknut još jednu da je stavim u cf i dosta ljudi mi je govorilo da to ne radim.

i onda sam se i kod frenda uvjerio.

samo problemi.....

Battlelog CRO_ZeNGe
17 godina

Gle svaki crossfire ima problema u određenim igrama. Znam samo da je to kod serije 6 puno bolje napravljeno i driveri su bili puno bolje napravljeni za crossffire. Neke igre su dobile duple perfomanse sa crossfire setupom. Gledao sam za seriju 4 gdje je crossfire bio katastrofa, a kod serije 5 je bilo bolje a kod 6 su se već poduplale perfomanse u nekim igrama. Sve ovisi koje igre igraš. Jer ni sa serijom 7 nečeš svagdje dobiti duple perfomanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ma krivo sam se izrazio! vidis da sam gore napisao da se perfomanse skoro poduplaju! pod lose skaliranje sam mislio na opcenito lose stvari sta se desava s 6xxx serijom u cfx! LP!
15 godina
Drky1991 kaže...

matična ploča mi je 970A-UD3 i na njoj je GPU-PCI-E XFX AMD RADEON HD 6850, 1GB DDR5 sta bi dobio kad bi stavio jos jednu ovakvu grafičku i dali ta druga grafička mora biti ista kao ova sto vec imam

Dobio bi govno. Ako ti je ta spora, prodaj i kupi jacu single GPU.

17 godina
dzejmshr kaže...
Drky1991 kaže...

Dobio bi govno. Ako ti je ta spora, prodaj i kupi jacu single GPU.

Sve ovisi koje igre igra, ako mu ta igra zu crossfire 6 seriji dobro skalira neka ide na jos 1 takvu. U suprotnom sam isto za to da uzme jaču single karticu

13 godina
protjeran

Slažem se, uvijek je bolje odabrati single GPU po mogucnosti, mozda je bolja opcija prodaja te grafe koju imas i uzeti rabljenu hd 7870 sto je Stjepanj predlozio - jer u cfx ce ti se 2 x 6850 i dalje ponasati u igrama kao da imas 1 gb v rama -

evo za vas koji trazite grafu - mozda i ponajbolja ponuda od kako pratim njuskalo - a pratim ga dugo

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7850-2gb-oglas-8263464

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 12:39 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

trenutno sam zadovoljan s grafičkom...mislio sam ako se isplati kupiti jos jednu da duže vremena budem miran s grafičkom...nije mi hitno mjenjanje grafičke...za jedno godinu dvije cu sigurno kupit neku ..sve dok mogu igrat nove PES-ove koji izlaze dotle cu biti zadovoljan

13 godina
protjeran
nadimak ti je strava!:) hahah! ak si zadovoljan i mi smo!LP
12 godina
Drky1991 kaže...

trenutno sam zadovoljan s grafičkom...mislio sam ako se isplati kupiti jos jednu da duže vremena budem miran s grafičkom...nije mi hitno mjenjanje grafičke...za jedno godinu dvije cu sigurno kupit neku ..sve dok mogu igrat nove PES-ove koji izlaze dotle cu biti zadovoljan

Ako je samo za PES možeš s mirom prodati ovu i kupiti slabiju i još ćeš dugo dugo dugo biti miran {#}

16 godina
neaktivan

Bok momci.

Imate li iskustva s navedenim karticama:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=12023

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=12108

Koja je po vašem mišljenju bolja,i da li bi mi ovakvo napajanje moglo bez problema pogonit te kartice: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=12695 .

Hvala na bilokakvoj pomoći.

0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi HD7770 , malo je jača !  Napajanje ce drzat bez problema !

EDIT : vidim da si izabrao polumodularni model CX430 ! Ako ti to nije prioritet , preporucam XFX 450W koji je bolji , a mrvicu jeftinije napajanje !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 17:34 (Haf932).
17 godina

imam hd7770, al dva ventilatora. inace pokazala se odlicno.

It's not who u are, it's who u know.
12 godina

Oprostite što sam naporan ali sada sam dobio pare za krizmu i koji moj proc grafu može gurati na 1440X900 na high

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Pa 600 kn je velika razlika a što se tiče igranja i u praksi baš i nije tolika razlika. HD 7950 je recimo bolja osjetnije da igraš na 3 monitora ili na 2560 x 1600 rezi. Ako imaš para, idi na ovu Gogabyte HD 7950 a ako nećeš toliko trošiti onda na najpovoljniju HD 7870 sa dva venta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 18:48 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

Pa 600 kn je velika razlika a što se tiče igranja i u praksi baš i nije tolika razlika. HD 7950 je recimo bolja osjetnije da igraš na 3 monitora ili na 2560 x 1600 rezi. Ako imaš para, idi na ovu Gogabyte HD 7950 a ako nećeš toliko trošiti onda na najpovoljniju HD 7870 sa dva venta.

Slažem se, samo koliko vidim giga 7950 za 2.2k ako imaš kešovinu je jako primamljiva ponuda mali oc i eto ti 7970 za istu lovu.

Naravno trebalo bi provjeriti kako grafa nije "zaključana" koliko sam ćuo za novije revizije.

Govorim iz vlastitog iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 19:01 (Tiby).
12 godina
Tiby kaže...
itomic009 kaže...

Slažem se, samo koliko vidim giga 7950 za 2.2k ako imaš kešovinu je jako primamljiva ponuda mali oc i eto ti 7970 za istu lovu.

Naravno trebalo bi provjeriti kako grafa nije "zaključana" koliko sam ćuo za novije revizije.

Govorim iz vlastitog iskustva.

misliš za klokanje?

14 godina
Kamikaza1600vti kaže...

misliš za klokanje?

Da, mislim kako je tu na forumu netko napisao kako su noviji modeli zaključani ali nemoj me držati za riječ.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

GIGABYTE HD 7770 1GB OC - odličan Windforce hladnjak, lagano podignuti taktovi, 3 godine garancije.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
15 godina

Uzmi ovu Gigabyticu koju ti je kolega @ zober preporucio jer ova XFX koji si linkao ima hladnjak s jednim ventom - FX-777A ZNF4 !

Tu treba biti oprezan i provjerit koji je tocno model , jer cesto stavljaju krive slike , pa da nebi bilo iznanađenja !

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran

Pozdrav, zanima me koju grafičku (nVidia) je najbolje uzet do 2000kn. Cijena nije fiksna (može i preko ako je neka od 2200kn puno bolja).

Once you stop learning, you start dying
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 15:40 (parfait).

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Znači najbolja je MSI?

Zanima me koja je razlika između ove od 1700kn MSI GTX660 i  2200kn MSI GTX660 Ti?

Treba li još išta kupiti za održavanje grafičke (neki ventilatori sl.)?

Once you stop learning, you start dying
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 15:49 (parfait).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice