Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Praetorian1 kaže...
doktor1 kaže...
itomic009 kaže...

Isplati ti se. GTX 650 Ti iako nije jaka za današnje pojmove, ipak je jača osjetno nego GTX 460 768 Mb, + troši duplo manje struje i modernija je što ima svojih prednosti. Koliko sam vidio po netu clockana GTX 650 ti se negdje čak približava i GTX 560 Ti.

Da, kloking obavezno.

Ova moja GTX 460, (a 768 verzija od PALITa ima užasan hladnjak) već dvije godine stoji na 800/1600/1955 MHz sa default  675/1350/1800 MHz

Ne zanimaju me polovne grafičke kartice...

Odlična investicija ti je GTX 650 Ti, još ta grafička dobije ovu tvoju staru GTX 460 OC. 

Inače vjerujem da GTX 650 Ti ima i dobar ventilator, tako da ćeš moći i nju kloknut :)

Moja Palit GTS 450 se dala super kloknut (hvala  Caesar et Brutus na pmoći oko klokanja{#}), a ova GTX 650 Ti ima i bolji vent i manje troši itd. Sad uživaj u igranju, e da i sad konačno imaš 1 GB Vrama :)

Baš je mini review u nastajanju pa ću otovrit kasnije temu...

Te usporedit neke rezultate sa reviewom od PALTI GXT 460 768; iako su na njoj bili dvije godine stariji driver..ali tek tako, informativno

Buka hladnjaka - ovo je NIŠTA naspram koliko je zujao PALIT. TO je bilo prestrašno...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 13:46 (doktor1).
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav, koji je najeftiniji procesor koji se može iuzeti za ovu matičnu  http://www.asus.com/Motherboard/P5KPLAM/ a da ne bude bottleneck za grafu HD6850? Dali baš mora biti Quad Core ili bi mogao posao obaviti i neki Duo Core?

0 0 hvala 0
17 godina

Quad core, to uopće nije upitno.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

evo zanima koja se kartica najbolje clocka u 7870 seriji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kamikaza1600vti kaže...

ona s 7870XT TAHITI LE cipom(veliki gpu oc potencijal a i memorija joj ide poprilicno gore)  ili nesto slabija 7870 ali obavezno od MSI-a Hawk model...lp

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
14 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...

Sve ti je to kakav te chip zapadne.

Primjetio sam da ove hawk idu najvise.

12 godina

primjetio sam da dosta često spominješ te grafe sa TAHITI čipom, ali neznam jesi primjetio da takvih modela gotovo nema kod nas za kupiti, našo u jednom shopu i nije dostupna

13 godina
protjeran
i sam sam narucio dvije, no nakraju nista od njih pa sam uzeo 7950, ali evo ceka se nova posiljka...:)
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina

odakle si naručio? 

13 godina
protjeran
jednu iz diskonta24, drugu u šugavom protisu:) (uglavnom ostao bez ijedne radi debila) ali kao sto rekoh nema ih jos ceka se nova posiljka...
13 godina

Koja se grafička najviše isplatiti kupiti danas do 2000-2200 kn?

Ja imam Sapphire HD 7870 2gb, pa frend gleda da upikne takvu iili neku sličnu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
za te se novce vec moze kupiti high end grafa 7950:)...
13 godina
Stjepanj kaže...
jednu iz diskonta24, drugu u šugavom protisu:)

Sori za lagani offtopic, ali na mojoj je listi Diskont24 na dnu, čak i ispod Protisa ;)

13 godina
protjeran
da! moram priznati u diskontu 24 mi nisu niti odgovorili na narudzbu!
15 godina
neaktivan

Pozz imam malo stariji desktop, a graficka 9800 GT mi je riknula i sad sam u dilemi koju da kupim a da je u rangu compa..

dvoumio sam se izmedju  GT 630, GT 440 i  VTX ATI HD4850 1 GB DDR5 256bit.. a najvise bih volio 450 GTS ali mi je malo skupa jer sam student i +20e mnogo znaci :D

samo ne zanima me toliko jacina graficke, koliko me zanima stvar da ove prve dvije nemaju 6-pinsko napajanje nego se napaja preko PCI-e slota.. sad ne znam koliko to znaci kod novijih grafickih kartica.. prije se to jako osjetilo, a nigdje nisam nasao preko google-a da govori o toj razlici. 

Takodjer ova 4850 je DX 10, a ostale su DX11..

Jedinu igru koju igram sa ekipom online je MW3..

sa conf. sam i dalje zadovoljan jer me ne zanimaju Crysis 3, BF 3 i ostala smeca od igrica kojima je akcenat na grafiku i divljenje korisnika a ne na gameplay.

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz
Computer
Mainboard : Asus P5KPL/1600
Memory Module(s)
Memory Module : Kingston 4GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-1066
Storage Devices
WDC WD5000AAKS-00C8A0 (500.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 16MB Cache) : 466GB (C:) (D:)

Napojna 450 Mhz

1 6 hvala 0
17 godina
Jesse James kaže...

Pozz imam malo stariji desktop, a graficka 9800 GT mi je riknula i sad sam u dilemi koju da kupim a da je u rangu compa..

dvoumio sam se izmedju  GT 630, GT 440 i  VTX ATI HD4850 1 GB DDR5 256bit.. a najvise bih volio 450 GTS ali mi je malo skupa jer sam student i +20e mnogo znaci :D

...

sa conf. sam i dalje zadovoljan jer me ne zanimaju Crysis 3, BF 3 i ostala smeca od igrica kojima je akcenat na grafiku i divljenje korisnika a ne na gameplay.

Za tebe je kartica tipa AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5 taman. Eventualno HD 7750 ako si ju možeš priuštiti.

Od nVidie to bi bila GT 440, GT 540, GTS 450, GTX 550 Ti, al mislim da ti je bolje na radeona ići.

Za ovo za BF3 sam ti dao TD jer nisi u pravu.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
15 godina
neaktivan

Dobro hoce mi jos neko reci da to sto te kartice nemaju svoje napanje nije veliki minus?

13 godina

Neznam zašto te brine ako grafa treba 6 pinsko napajanje osim ako ga tvoje napajanje nema ili nije ispravno. Od nabrojanih grafa, najača ti je HD 4850 i nju ti preporučujem (bez obzira što nema DX 11) ili uzmi HD 6670/6770/7750, ako ti je bitan DX 11.

BTW, i ja smatram da je BF3, Arma i slične igre - smeće.

Moj PC  
2 3 hvala 0
12 godina
vrinho kaže...
itomic009 kaže...

E ovo je poštena grafa {#}.

Hehe, baš sam gledao taj video i mislio ga postat. Pakovanje je najjače, ko cijelo kučište {#}

Sutra je kupujem xD

15 godina
neaktivan

Ne, ne.. mene brine to sto dosta ovih kartica sto razmatram nema 6-pinsko napajanje.. pa pitam da li je dovoljno sto se snabdjeva sa strujom preko PCI-e.

80 eura je neki maximum sto bih dao za graficku. a kad budem mijenjao desktop onda znam sta cu :D

hvala svima na pomoci ;)

14 godina
Jesse James kaže...

Ne, ne.. mene brine to sto dosta ovih kartica sto razmatram nema 6-pinsko napajanje.. pa pitam da li je dovoljno sto se snabdjeva sa strujom preko PCI-e.

80 eura je neki maximum sto bih dao za graficku. a kad budem mijenjao desktop onda znam sta cu :D

hvala svima na pomoci ;)

Naravno da je dovoljno, nije bezveze bez 6PIN prikljucka.

Kupi si HD 7750 ili HD 7770.

iclock2much
14 godina
Endymon kaže...
vrinho kaže...
itomic009 kaže...

E ovo je poštena grafa {#}.

Hehe, baš sam gledao taj video i mislio ga postat. Pakovanje je najjače, ko cijelo kučište {#}

Sutra je kupujem xD

Može, postaj slike na forumu kad je dobiješ :)

15 godina
neaktivan

Neznam di da postam pa ću tu. Htio bih kupit nek iventilator za moju HD5670, htio sam uzet Accelero L2 plus al ga kod nas nisam našao :/ ?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Izvolis ! ( Links , Portio , Extreme Digital ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Frend trazi best buy grafu, 300-400 kuna, moze prijedlog za rabljeno i za novo.

Iskljucivo je na linuxu pa zbog boljih drivera preferira nvidiju, al ATI nije tabu.

Igra Team Fortress 2 i vecinu igara koje su se nativno vrte na linuxu(Zivio Valve!).

Nije iskljuceno pokretanje windowsa za LAN party jednom godisnje XD, a to bi moglo biti uskoro.

Proc: AMD 4000+ x2

Slot: PCI-E

Zivio steam na linuxu!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 22:21 (Ante).

0 0 hvala 0
15 godina

Od rabljenih HD5670 , GT440 ! Kaj se tice novoga , GT630 !

Music As A Weapon !!
17 godina

Mislim da bi bilo bolje ići na radeon 6570 malo jača a manje troši.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 13:41 (Patrick_cro).
12 godina
neaktivan
Pozdrav! Novi sam ovdje i trebao bi pomoc ! Može li mi netko predložiti grafičku karticu za moj kompjuter?
Moja konfiguracije je :
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6 GHz (s.AM2) Dual core
Stock cooler
Matična: Gigabyte GA-M68SM- S2L
Memorija: 2+2 GB
2 GB Apacer 667 MHz
2 GB Kingmax 800 MHz
Napajanje: 430 W Hipro
Monitor 17 inca

ulaz je PCI-E x16
Nisam baš s lovom i ne tražim ništa posebno pa bi kupil nekaj rabljeno za 250 kuna , a opet da mogu igrat neke ok igrice!
Evo ako može pomoć i unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan

Pitanjce, jel će pasat ARCTIC-COOLING Accelero L2 Plus na moju HD5670 1 gb, neki govore da mogu syebat memoriju tako nešto da ju hladnjak ne pokriva ?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice