Hvala na ispravku
Aha, pa ako je manja rezolucija onda mislim da bi bilookej.
Hvala na ispravku
Aha, pa ako je manja rezolucija onda mislim da bi bilookej.
Ma 7770 je idealna kartica za prelazak s 8600GT. Super bi bilo da može HD 7850 1GB ili GTX 650 Ti ali i 7770 je dovoljno dobra.
Ja ju rabim s 1680x1050 i zadovoljan sam...
Za FC3 se i 7870 pomuči nekad na max, tako da od 7770 ne očekuj previše. Moja stara 6850 je na low-medium postavkama gurala jedva igriv FPS, a koliko znam 7770 je "tu negdje" sa 7770?
Ne pričaj gluposti, HD6850 na High postavkama (Shadows jedini Medium) bez AA na fullhd rezi gura far cry 3 bez ikakvih problema na avg 55 fps-a... Ali ok, i procesor igra ulogu neku tako da ne ovisi fps samo o GPU.
Ima li netko iskustva sa HD7950 CF? Možda bi se mogao protegnuti malo i uzeti CF HD7950 umijesto jedne HD7970? Kakve probleme mogu očekivati?
Ekipa opet ja...
Zanima me kako bi HD 7770 GHz Edition (Sapphire) vozila igre na 1280x1024 uz Quad Core procesor na 3.4 GHz (Athlon II X4) ?
Hoce li ici na max?
Hvala
Samo ti nju uzmi, kod tebe je kljucna stvar rezolucija - jer smanjivanjem rezolucije i velicine monitora se jako relativno povecavaju performanse graficke kartice tj broj frameova u odnosu na istu grafu na vecoj rezoluciji tj. monitoru, tako da ce na hd 7770 na ovoj rezoluciji sve ici na high -
Pa gle, nebreš očekivati da jedna 6850 gura FC3 na fullhd rezi i max detaljima na 60 fps-a, lol. Netreba pretjerivati s detaljima i radi kak spada ;)
Kakva je sto se tice buke i zagrijavanja te kakav oc potencijal ima? Vjerovatno kad bi uzimao ovu nebi mijenjao grafu par godina. Zato nisam siguran dali da cekam izlazak 8000 serije ili sad upiknem nesto iz 7800.
Jača je od HD 7870 zato što je to malo oslabljena HD 7950. Ta VTX sa jednim ventom je fantastična ponuda jel košta jeftinije od gotovo svake HD 7870 a brža je i trebala bi se i clocokati bolje. Jedini minus je nešto slabiji hladnjak, i to prevenstveno zato što ima jedan vent tako da je malo bučniji. Inače HD 7950 ide za oko 2400 kn, a ova je samo malo sporije od normalnen HD 7950 dok je jeftinija 600kn a brža je također i od GTX 660Ti od koje je isto puno jeftinija.
Znaci nesto kao best buy. Vidim da grafa zahtjeva 2x pcie konektora a moje napajanje ima 1x. Sta se to moze ikako izvest preko onih 4pin to 6pin konektora? Trenutno imam 6670 koja uopce ne zahtjeva dodatno napajanje pa nisam bas upucen u to...
imaš kupit konektor dva 4 pin na 6 pin
kaj je sa Sapphire 7870 Tahiti ima dva venta i 20 kn jeftinija od VTX-a?
ima dobre recenzije na netu
Ok... Postavljam pitanje po treći put. Mislio sam kupiti hd7970 ali bi se mogao protegnuti i kupiti CF HD7950, Kakve probleme mogu očekivati sa cf hd7950? Crkavanje grafe, zamrzavanje slike, crashanje itd.? Treba mi što jača grafa(grafe) jer je mislim mijenjat grafu\e 4 godine.
Di je ima kod nas za kupiti? ja bi radje uzeo sapphire posto je vec imam i nekako je poznatiji od vtx(barem meni)
ima u Protisu.
Za FC3 se i 7870 pomuči nekad na max, tako da od 7770 ne očekuj previše. Moja stara 6850 je na low-medium postavkama gurala jedva igriv FPS, a koliko znam 7770 je "tu negdje" sa 7770?
Ne pričaj gluposti, HD6850 na High postavkama (Shadows jedini Medium) bez AA na fullhd rezi gura far cry 3 bez ikakvih problema na avg 55 fps-a... Ali ok, i procesor igra ulogu neku tako da ne ovisi fps samo o GPU.
Aj ti malo pazi kako pričaš, i ja govorim kako je bilo kod mene, a da je na high postavke fullHD bilo 55 FPS-a, onda ja ni ne bi kupovao 7870.
Aj ti malo pazi kako pričaš, i ja govorim kako je bilo kod mene, a da je na high postavke fullHD bilo 55 FPS-a, onda ja ni ne bi kupovao 7870.
Napisao sam ti u svojem drugom postu, pogledaj gore. MAX detalji i HIGH detalji nisu isto. Naravno da ne radi na 55 fps-a kad staviš sve na ULTRA i 4 MSAA. Radi super ako se ne pretjeruje sa detaljima i bok
razlike izmedu nje i VTX su minimalne, sad to je vise preferiranje zatvorenog kucista, jednog il 2 venta i tak tog...sve u svemu te 2 su trenutno najbolje 7870 na trzistu, ali izaci ce jos tih 7870 LE verzija od drugih proizvodaca vjerojatno...
nemrete fulat s nijednom ;)
Ok... Postavljam pitanje po treći put. Mislio sam kupiti hd7970 ali bi se mogao protegnuti i kupiti CF HD7950, Kakve probleme mogu očekivati sa cf hd7950? Crkavanje grafe, zamrzavanje slike, crashanje itd.? Treba mi što jača grafa(grafe) jer je mislim mijenjat grafu\e 4 godine.
Pozz. Mislim da bi ti 7970 trebala držati 4 godine uz overclock, ovisno o rezoluciji na kojoj igraš i ostatku konfe. Ili malo pričekaš pa kupiš novu iz serije 8xxx pa si sigurniji. Ako te i dalje privlači cf 7950, poviri na ove dvije teme:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/crossfire-vodic/51167.aspx?page=10
Kažem, da mi je radila 6850 kao što ti govoriš, ne bi ja kupovao novu karticu. Koliko dobro igra izgleda na kojim detaljima je subjektivna tema, ali meni Far Cry 3 nije uživancija kad ne izgleda lijepo i nema dobar FPS.
Pozz. Mislim da bi ti 7970 trebala držati 4 godine uz overclock, ovisno o rezoluciji na kojoj igraš i ostatku konfe. Ili malo pričekaš pa kupiš novu iz serije 8xxx pa si sigurniji. Ako te i dalje privlači cf 7950, poviri na ove dvije teme:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/crossfire-vodic/51167.aspx?page=10
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/hd-7950-club/178305.aspx?jumpto=3448948&sort=asc&view=flat&page=2
Tko će čekat HD8000 seriju, predviđa se izlazak u lipnju, neki govore da će i kasnije.
Nisam rekao da trebaš čekati, nego da možeš. Radi se o nekoliko mjeseci istekom kojih možeš uzet grafu koja je više "future proof". Ali kako hočeš naravno, međutim, postavio si pitanje da bi sam dao odgovor. Kako nemaš ispunjenu rubriku "moj PC", ne zna se koje napajanje, matičnu, proc, itd. imaš, time je nemoguče dati pouzdanu preporuku... lp
HD 7970 ili GTX680. A evo i dvije ponajbolje po odličnim cijenama (za ono što nude):
Nisam rekao da trebaš čekati, nego da možeš. Radi se o nekoliko mjeseci istekom kojih možeš uzet grafu koja je više "future proof". Ali kako hočeš naravno, međutim, postavio si pitanje da bi sam dao odgovor. Kako nemaš ispunjenu rubriku "moj PC", ne zna se koje napajanje, matičnu, proc, itd. imaš, time je nemoguče dati pouzdanu preporuku... lp
Kupujem novi komp zato mi nije ispunjen "Moj PC".
HD 7970 ili GTX680. A evo i dvije ponajbolje po odličnim cijenama (za ono što nude):
Obje izvrsne kartice. GTX 680 je skuplja, ali i bolja.
Ako te zanima detaljno, imaš ovdje:
http://www.hwgurus.com/testovi/grafike-karte/405-msi-gtx-680-lightning-vs-msi-hd-7970-lightning.html
Nećeš pogriješiti koju god da uzmeš.
Pa kao i sa svakim CF setup-om. U nekim igrama neskalira nikako, u nekim malo bolje negdje super. Negdje možda bude microstturenigs i slično. Ali koliko sam vidio, sa HD 7000 serijom je sto sve puno bolje. Ako možeš, kpi si dvije HD 7950, to je moćan sustav za godine igranja.
Obje izvrsne kartice. GTX 680 je skuplja, ali i bolja.
Ako te zanima detaljno, imaš ovdje:
http://www.hwgurus.com/testovi/grafike-karte/405-msi-gtx-680-lightning-vs-msi-hd-7970-lightning.html
Nećeš pogriješiti koju god da uzmeš.
Mislim da je došlo do malog nesporazuma, ja sam odgovarao kolegi Shadow22. Nisam citirao poruku na koju sam odgovarao pa je krivica na meni. Isprike.
razlike izmedu nje i VTX su minimalne, sad to je vise preferiranje zatvorenog kucista, jednog il 2 venta i tak tog...sve u svemu te 2 su trenutno najbolje 7870 na trzistu, ali izaci ce jos tih 7870 LE verzija od drugih proizvodaca vjerojatno...
nemrete fulat s nijednom ;)
samo pazite kartica vuce 200w u full loadu tak da nije bas za svakakva napajanja...