Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
PR0MATRAC kaže...

svakako hd 7850 - imas 3 godine garancije - ja prije tjedan dana prodao tu karticu (isti model) ali smo se ja i ona puno druzili - na idle-u ju necujes - dobro se kloka - performanse super - od napajanja ju moze pokrenuti bilo koje sa 400w - razlika izmedju hd 7770 i hd 7850 je velika - nema tu usporedbe

A koji model si imao, sa 1 ili 2GB?

Za kolko si ju frknuo ak nije tajna?

Napajanje mi je Corsait TX650, to bi trebalo biti i više nego dovoljno.

14 godina

Napajanje ti je teški overkill {#}.

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Sad gledam izlaze, kaj forsiraju te mDP, imam 1 monitor sa hdmi, vga i dvi, drugi samo vga i dvi, i telke sa hdmi, kak da bar 3 spojim odjednom na grafiku. Ima kakav konverter sa mDP na hdmi?

I jel podržava ova grafa prikaz slike na 3 ekrana?

0 0 hvala 0
14 godina
Stegy kaže...

Koliko je realna razlika u performansama (fps-u recimo u igrama tipa far cry 3) između 7770 sa 1gb ddr5 na 128bita i 7850 sa 1gb ddr5 na 256bita?

I da, meni jedna dosta bitna stavka, da grafa ima što više garancije..

Kolko sam pročitao, MSI ima najdužu garanciju od 3 god? Ili ima još koja sa 3 ili više?

MSI HD 7850 2GB, dugo si miran sa njom.

Ima dovoljno vrama, clocka se odlicno i osjetno je jaca od 7770 a tu su i 3 godine garancije.

CPU clockni barem na 4.5GHZ :)

iclock2much
15 godina
neaktivan

Stegy, kada vec kupujes, uzmi HD7850, neces pogrijesiti, puno je bolja od HD7770.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
da ne otvaram novu temu posto sam htio uzeti 7850 al sam odustao, radi ovoga na mom i7@3.8 ghz dobivam u starcraftu2 30% vece perfomanse nego kod frenda na i5 2500k@4ghz i i5 3470@3.5ghz oni imaju 7850stock ja 6850 cyclon jel to samo radi i7 ili...? jer mi se cini da je sc2 vise cpu bound igra? sve uredno radi i kod jednog i drugog...
CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
13 godina
protjeran
Stegy kaže...
PR0MATRAC kaže...

svakako hd 7850 - imas 3 godine garancije - ja prije tjedan dana prodao tu karticu (isti model) ali smo se ja i ona puno druzili - na idle-u ju necujes - dobro se kloka - performanse super - od napajanja ju moze pokrenuti bilo koje sa 400w - razlika izmedju hd 7770 i hd 7850 je velika - nema tu usporedbe

A koji model si imao, sa 1 ili 2GB?

Za kolko si ju frknuo ak nije tajna?

Napajanje mi je Corsait TX650, to bi trebalo biti i više nego dovoljno.

od 1 gb sam ja imao, a prodao sam u kompletu sa svojom starom maticnom i ramima i phenomom cifra je bila zadovoljavajuca a razlog je kupnja intel i5 3450 ptocesora kojeg cu dobit za 1000kn sa garancijom samo trebam uzeti sto jeftiniju maticnu i rame a grafa ce opet biti hd 7850 razlika izmedju 1 i 2 gb je manja nego mnogi misle, kratko vezsno za tvoj proc to nije cistokrvni quad ali ok digni ga barem na 4.2 napajanje ti je izvrsno drzao sam ga tesko je ko vrag steta sto nije modularno - sto se tice vise monitora to ti nebi bas preporucio jer ce ti performanse patit nrznsm bas da ce hd 7850 gurati kako treba na tim postavima ovidno o rezoluciji - mozda bolje da igras na jednom najvecem kojeg imas a za multi setup ce ti trebati jaca grafa ali ako ces ici bas na hd7850 onda za potrebe multi monitof setupa uzmi grafu od 2 gb mislim da je tu power rdition naj boljj izbor ali je ona malo skuplja od ostalih

13 godina
protjeran

isprika zbog gresaka saljem sa mobitela a prsti se navikli na tipkovnicu a ne na ovaj touch display

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
da ne otvaram novu temu posto sam htio uzeti 7850 al sam odustao, radi ovoga na mom i7@3.8 ghz dobivam u starcraftu2 30% vece perfomanse nego kod frenda na i5 2500k@4ghz i i5 3470@3.5ghz oni imaju 7850stock ja 6850 cyclon jel to samo radi i7 ili...? jer mi se cini da je sc2 vise cpu bound igra? sve uredno radi i kod jednog i drugog...

ovisi na kojim rezolucijsma igrate j koji ti tocni intel i7 imas inace te hd 6850 znaju biti cudljive vidio sam jedam benh (neznam kolkko je tocan) gdje je jedna hd 6850 presla gtx 580 u frameratru

13 godina
protjeran
na svim sam procevima testiro istu rezu i detalje da nebi bilo...i sve je pod moj pc i7 920@3.8 al kad ja stavim 7850 u svoj komp perfomanse prelaze moju 6850 za 18% a na tim i5 nema sanse, jel mi se to cini ili je to mozda lagani bootleneck, nisam stigao pogledati s playclawom zauzece grafi i proca...i kod drugog frenda na i7 isti slucaj jednostavno dobivamo znatno vece peromanse s 7850(msi i saphire)...?
CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
14 godina

Taj tvoj frend ima problem sa tim setupom, 2500K na 4GHZ bez problema nahrani i jace kartice u SCII.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

od 1 gb sam ja imao, a prodao sam u kompletu sa svojom starom maticnom i ramima i phenomom cifra je bila zadovoljavajuca a razlog je kupnja intel i5 3450 ptocesora kojeg cu dobit za 1000kn sa garancijom samo trebam uzeti sto jeftiniju maticnu i rame a grafa ce opet biti hd 7850 razlika izmedju 1 i 2 gb je manja nego mnogi misle, kratko vezsno za tvoj proc to nije cistokrvni quad ali ok digni ga barem na 4.2 napajanje ti je izvrsno drzao sam ga tesko je ko vrag steta sto nije modularno - sto se tice vise monitora to ti nebi bas preporucio jer ce ti performanse patit nrznsm bas da ce hd 7850 gurati kako treba na tim postavima ovidno o rezoluciji - mozda bolje da igras na jednom najvecem kojeg imas a za multi setup ce ti trebati jaca grafa ali ako ces ici bas na hd7850 onda za potrebe multi monitof setupa uzmi grafu od 2 gb mislim da je tu power rdition naj boljj izbor ali je ona malo skuplja od ostalih

Jao jao jao... nagovorili me na HD7850..
Sad jedino dvojba 1 ili 2GB DDR5-ice.

Napajanje je super, a to šta nije modularno, nije mi se davalo extra love samo za to, ionako imam HAF932 kućište i kablovi su svi provedeni sa zadnje strane tako da nema problema s time niti sa protokom zraka, a i 7 ventova sa visokim cfm-om odlično odrađuje svoj posao.

Nisam mislio za igranje na više monitora, to samo na jednom, već dok radim na kompu na 2 monitora da na 3-ći pustim film ili već nešto, to nije nešto zahtjevno za grafiku, bar mislim tak.

glavni monitor je 24", sa 1920x1080, tu i vrtim igre, 2nd je 1680x1050, a obje telke su na fullHD, 1920x1080.

13 godina
protjeran
ma znam da hrani i puno jace grafe ali sve super radi u 3dmarku(6300pscore) i svim tim cudima al u sc2 nemaju sanse s tim i5-icama+7850! mozda sc2 radi bolje s i7+7850 jer ta igra je poprilicno gladna cpu-a...nisam pametan jel moze bit do maticne jedan ima asrock drugi neku asus za 500kn?
12 godina
neaktivan

Pozdrav momci!

Citam forum vec duze u unazad par tjedana, no sad je vrijeme za konkretan upit posto ponovo nakon dugog vremena kupujem grafičku, pa da se ne dogodi da nesto ne zeznem.

Matična je slijedeća:

http://oi49.tinypic.com/11h7a6h.jpg

Kupovao bi grafu do 800 kn novu, a koliko sam pratio moram mijenjat i napajanje, pa se stoga budžet za graficku smanjuje na navedeni iznos ali toliko najvise mogu dati.

Postoji li mogucnost kakve pogreška, odnosno da li se isplati davati taj iznos za graficku s obzirom na navedenu maticnu plocu.

Zahvaljujem na svakom odgovoru. Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 14:27 (traxdatas).

0 0 hvala 0
14 godina
traxdatas kaže...

Pozdrav momci!

Citam forum vec duze u unazad par tjedana, no sad je vrijeme za konkretan upit posto ponovo nakon dugog vremena kupujem grafičku, pa da se ne dogodi da nesto ne zeznem.

Matična je slijedeća:

Kupovao bi grafu do 800 kn novu, a koliko sam pratio moram mijenjat i napajanje, pa se stoga budžet za graficku smanjuje na navedeni iznos ali toliko najvise mogu dati.

Postoji li mogucnost kakve pogreška, odnosno da li se isplati davati taj iznos za graficku s obzirom na navedenu maticnu plocu.

Ploca je okej, ima PCIE slot za nove kartice.

Pitanje je koji procesor imas?

iclock2much
12 godina
neaktivan

Rijec o IntelCore 2 duo. Trenutno ga nemam kod sebe pa nisam 100% siguran, ali 90% da je taj {#} 

0 0 hvala 0
14 godina
traxdatas kaže...

Rijec o IntelCore 2 duo. Trenutno ga nemam kod sebe pa nisam 100% siguran, ali 90% da je taj {#} 

Ukoliko zelis novo kupi MSI HD 7770 OC sa 36 mjeseci jamstva.

Od polovnih trazi HD 6870 sa garancijom, HD 5850/HD 5870.

iclock2much
13 godina
protjeran
traxdatas kaže...

Pozdrav momci!

Matična je slijedeća:

Nemas se sto zeznuti - inace neisplati ti se kupovati napajanje i onda karticu za njega radije si potrazi rabljenu 7770 sa garancijom i mir tvojne napajanje ce ju sigurno pokrenuti kakvo god da imas

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 14:38 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan

Ako tako kazete onda u redu.Hvala na brzim povratnim informacijama. Bacam se u potragu...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dakle, pala je odluka na MSI HD7850, sa 2GB DDR5, sad još samo pitanje dal se isplati uzimati neku drugu verziju ili najjeftiniju.

Jedina razlika kolko vidim je u clocku proca, od 860 kod obične, twin frozr2, oc frozr2 je na 900, power edition je 860, oc power edition 950.

I još ta power edition kolko sam skužio ima zadnju verziju hladnjaka twin frozr4.
Razlika je u 200kn..

0 0 hvala 0
14 godina
Stegy kaže...

Dakle, pala je odluka na MSI HD7850, sa 2GB DDR5, sad još samo pitanje dal se isplati uzimati neku drugu verziju ili najjeftiniju.

Jedina razlika kolko vidim je u clocku proca, od 860 kod obične, twin frozr2, oc frozr2 je na 900, power edition je 860, oc power edition 950.

I još ta power edition kolko sam skužio ima zadnju verziju hladnjaka twin frozr4.
Razlika je u 200kn..

Kupi obicnu Twin Frozr, lako ju clocknes kad pozelis.

Sve idu na 1050MHZ sa stock naponom, samo povuces slider.

iclock2much
13 godina
protjeran
Tocno veli zoharbizo uzmj najjeftiniju od 2 gb i klokaj iako prije nego ju uzmes baci oko na najjeftiniju hd 7870 bilo koji model mislim da ima jedan tu na forumu koji prodaje u oglasniku gdje su grafe jer cijena izmedju hd 7850 2gb power edition i najjeftinije hd 7870 koju bi tu mogao naci i nije tako velika a hd 7870 je ipak dosta jaca - naravno uzmj karticu koju zelis ali pogledaj pa mozda uleti nesto bolje ako vec imas parice za hd 7850 2gb
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, htio bih vas zamoliti ukoliko bi me mogli savjetovati o tome kako da nadogradim i obnovim svoj PC, prošlo je već dosta vremena od posljednje kupnje pa bi htio nešto novo i bolje (u vidu grafičke kartice, memorije)..

Što bi bilo potrebno izmijeniti, naodgraditi da zadržim performanse PC-a u toku sa zahtjevima PC igara (Far Cry 3, Assassins itd.)..zanimaju me vaši savjeti i prijedlozi..hvala:)

Trenutno držim: Intel Core 2 Duo CPU E8500 3.2GHz

4096MB RAM

Ati Radeon HD 4800

0 0 hvala 0
15 godina

Tu ti je najbolje ici na novu konfu jer se ne ispolati stavljat neku jacu grafu na taj dvojezgreni proc ! Eventualno ako ti maticna podrzava mozda ici na neki quad npr. Q6600 za i onda tek jacu grafu  !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
standard1988 kaže...

Pozdrav svima, htio bih vas zamoliti ukoliko bi me mogli savjetovati o tome kako da nadogradim i obnovim svoj PC, prošlo je već dosta vremena od posljednje kupnje pa bi htio nešto novo i bolje (u vidu grafičke kartice, memorije)..

Što bi bilo potrebno izmijeniti, naodgraditi da zadržim performanse PC-a u toku sa zahtjevima PC igara (Far Cry 3, Assassins itd.)..zanimaju me vaši savjeti i prijedlozi..hvala:)

Trenutno držim: Intel Core 2 Duo CPU E8500 3.2GHz

4096MB RAM

Ati Radeon HD 4800

koju maticnu imas i k0je napajanje ?

12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Takav dio posla uglavnom odradi CPU dok ostatak moze i GPU ako je sposoban putem UVD-a ako koristi program tipa VLC i slicno.

Koji tocno PC imas, specke?

evo na slici se sve vidi..kaj znaci ovo total available graphics memory? do te se moze stavit da radi ili? jer znam da mi je sad na 256

14 godina

8000 serija od Nvidie podrzava akceleraciju HD i FHD filmova putem grafickog akceleratora ali samo putem programa tipa VLC i slicni.

Taj CPU je slab za zvakanje 720P na Youtubeu.

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ali ja gledam 720p bez stekanja

0 0 hvala 0
14 godina
Davorr3 kaže...

ali ja gledam 720p bez stekanja

Ocito se to izvodi preko grafe.

Sto ti onda radi problem?

iclock2much
12 godina
neaktivan

ne mogu gledat ovo bolje kvalitete,i dosta mi zna stekat obican video dok se drugo ucitava

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice