Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Obična GTX560 ! Vec sam gledao to prije !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem svima na trudu, puno ste mi pomogli!

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Haf932 kaže...

Obična GTX560 ! Vec sam gledao to prije !

Obicna gtx 560 a pise gtx 560 ti i vidim malo jaca frekvencija jezgre(830)???

TL
15 godina

Ukucaj model te grafe : GV-N56GOC-1GI u google i vidjet ces da je obicna !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Taman sam gledao da i pise obicna a clocl speed 630 mhz,8 mhz veci nego kod ove phantom verzije,u cem je fora??? ispada je bolja onda kao ova 560 ti sta je ustvari obicna ili su iste??? {#}

TL
17 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Taman sam gledao da i pise obicna a clocl speed 630 mhz,8 mhz veci nego kod ove phantom verzije,u cem je fora??? ispada je bolja onda kao ova 560 ti sta je ustvari obicna ili su iste??? {#}

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3881#sp

?!? :)

13 godina
protjeran
Penzo kaže...
Tomo53nja kaže...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3881#sp

?!? :)

Clock speed je jaci kod ove kao 560 TI verzije ali uglavnom sve ok...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 12:42 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan

Sad mi je žao što sam se rastegnuo sa ratama "samo" do HD7850, u ADM stigle GF660Ti kartice, ovo je masakr. Pa to ždere i HD7950 bez pola frke, a ima često i performanse (OC) kao GF670 modeli.

Sve koje su dobili su također sa dobrim hlađenjima, oko 2600kn cca. koštaju. Generalna usporedba na svim popularnijim rezolucijama je da su u prosjeku 27% (?!) brže od HD7850.

Techpowerup! je inače testirao, ASUS DC2 model, imate rivju.

Kartica ne da će biti hit, točnije - čip, ne hit, nego hitčina, za godine koje dolaze. Cijena je nemala, istina, ali 3-4g. bi morali biti mirni onda za single FullHD monitor i apsolutno sve igre na iberu.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koja od ovih grafi je najbolja

Nvidia GT440

VTX hd 6670

SApphire HD 7750

i koliko napajanje treba za svaku od njih.{#} Pozzzz

Motor u srcu brzina u glavi adrenalin u krvi i andjeo cuvar
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

HD7750 ti je tu najbolja i trosi 55W pod opterecenjem pa ti dosta neko slabo napajanje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thedream kaže...

Sad mi je žao što sam se rastegnuo sa ratama "samo" do HD7850, u ADM stigle GF660Ti kartice, ovo je masakr. Pa to ždere i HD7950 bez pola frke, a ima često i performanse (OC) kao GF670 modeli.

Sve koje su dobili su također sa dobrim hlađenjima, oko 2600kn cca. koštaju. Generalna usporedba na svim popularnijim rezolucijama je da su u prosjeku 27% (?!) brže od HD7850.

Techpowerup! je inače testirao, ASUS DC2 model, imate rivju.

Kartica ne da će biti hit, točnije - čip, ne hit, nego hitčina, za godine koje dolaze. Cijena je nemala, istina, ali 3-4g. bi morali biti mirni onda za single FullHD monitor i apsolutno sve igre na iberu.

Iss, da zdere 7950 :) To je identicna kartica Radeonu 7950 s tim da OC 7950 pojede nju za dorucak jer je Nvidia svojim karticama lockala napon a ATI nije pa se u prosjeku 7950 Windforce recimo clocka 50% UP.

clock2much
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Iss, da zdere 7950 :) To je identicna kartica Radeonu 7950 s tim da OC 7950 pojede nju za dorucak jer je Nvidia svojim karticama lockala napon a ATI nije pa se u prosjeku 7950 Windforce recimo clocka 50% UP.

Koliko vidim..

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/28.html

Pogledaj ASUS-ov TOP 660Ti.

Zaključak se odnosi na MSRP iliti preporučene cijene vani :

At that price the card easily beats AMD's HD 7950 in all important criteria: performance, power, noise, heat, performance per Dollar, and performance per Watt.

Nema sumnje da su približne kartice 7950 i 660Ti, ali moj izbor bi pao na 660Ti od ASUS-a, po 330$ za koliko se može naći vani. Smiješna cijena, druga stvar što je dolar jednak euru vječno kod nas, i više od toga... 

EDIT: Što se napona tiče, siguran sam da MSi tradicionalno ima mogućnost korekcije napona na svojim modelima TwinFrozr i PE, Hawk i koje će već biti..

A OC? Pa dovoljno mi je ovo vidjeti..

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/31.html

U rangu sa 7970. Show.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:13 (thedream).
13 godina
protjeran
thedream kaže...

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/28.html

Pogledaj ASUS-ov TOP 660Ti.

Zaključak se odnosi na MSRP iliti preporučene cijene vani :

At that price the card easily beats AMD's HD 7950 in all important criteria: performance, power, noise, heat, performance per Dollar, and performance per Watt.

Nema sumnje da su približne kartice 7950 i 660Ti, ali moj izbor bi pao na 660Ti od ASUS-a, po 330$ za koliko se može naći vani. Smiješna cijena, druga stvar što je dolar jednak euru vječno kod nas, i više od toga... 

EDIT: Što se napona tiče, siguran sam da MSi tradicionalno ima mogućnost korekcije napona na svojim modelima TwinFrozr i PE, Hawk i koje će već biti..

A OC? Pa dovoljno mi je ovo vidjeti..

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/31.html

U rangu sa 7970. Show.

Ne, Nvidia je dala opciju djelomicno lockanog napona i tako ostaje.Pogledaj OC rezove, i nisu bas bajni pored 7950 koja sa 800 ide stabilno na 1.2GHZ :)

clock2much
15 godina
neaktivan

Hm, nisam to vidio iskreno. Onda ispada što - da sam dobro kupio 7850? Kad zagusti, može se naclockati visoko, ili da sam baš išao klasu više, pa preskočio 7870, i uzeti 7950?

Prema mnogim siteovima na netu koje sam vidio baš mi se i ne čini da je 7870 neki best buy ili? Uglavnom su dileme ili najjeftinija 7850 pa kasnije OC, ili 7950.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:22 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thedream kaže...

Hm, nisam to vidio iskreno. Onda ispada što - da sam dobro kupio 7850? Kad zagusti, može se naclockati visoko, ili da sam baš išao klasu više, pa preskočio 7870, i uzeti 7950?

Prema mnogim siteovima na netu koje sam vidio baš mi se i ne čini da je 7870 neki best buy ili? Uglavnom su dileme ili najjeftinija 7850 pa kasnije OC, ili 7950.

Da, ta 7850 ide na razinu GTX580, dakle malo iza HD7950.HD7870 ide preko 7950, generalno najbolji clocker u 7XXX seriji i oborila je najvise rekorda, preko 50% overclock mogucnost :)

HD7950 takoder zvijer, AMD radi cuda sa otkljucanim naponom.{#}

clock2much
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Da si se malo strpio mogao si uzeti HD7950 za 2500kn u Linksa, sad je na akciji. Po meni puno bolja kupnja nego HD7850 za 1800kn. 

Uf tek sad vidim da si uzeo MSI od 2100kn, malo si se zeznuo..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:31 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Da si se malo strpio mogao si uzeti HD7950 za 2500kn u Linksa, sad je na akciji. Po meni puno bolja kupnja nego HD7850 za 1800kn. 

Uf tek sad vidim da si uzeo MSI od 2100kn, malo si se zeznuo..

Nije neka tlaka, da znaš šta igram smijao bi se. {#} 80% vremena sam na WoW-u, 10% na SNES emulatorima, a tek 10% igram te maxed-out zahtjevne naslove. BF3 nisam ni igrao jel mi vjeruješ, a mrak igra koliko čujem.

Takva mi je bila situacija, nije problem, staru prodao, novu uzeo na rate, koga briga. Ionako ću i 7850 prodati neće joj prva godina garancije isteći..mene uvijek lova stisne.

EDIT: Ne ulijeva mi baš povjerenje taj hladnjak na tom XFX-u, možda se varam, u biti vjerojatno se varam, ali ja takve kartice ne bi kupovao ispod modela sa 2 venta, ili DC2, TFIII, IV itd. a to onda košta.

Ali da je fer ponuda 2500kn, jest. Nema greške. Samo mi se ne sviđa nikako hlađenje. Ja svoju s druge strane mogu naclockati do ibera a da temperatura naraste 3-5c u loadu, i opet super, relativno blizu sam tim jačim karticama, 4,5fps..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:42 (thedream).
13 godina
protjeran

Sto ti kazes Penryn, isplati li se skartat AMD pored ovolikih OC mogucnosti ili si jos zaluden potrosnjom?:P

EDIT: Slazem se kolega, ja takoder nebi na XFX ako nije dual fan ili neki bolji cooling solution.Kad ides na tako clockabilnu karticu onda se kupi i kartica sa postenim hladnjakom.Clockaj tu 7850, u najmanju ruku ces biti 5-10% iza 7950 stock, sto je vrh.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:43 (Vegeta).

0 0 hvala 0
14 godina

na stranu sa OC mogučnostima 7950, ali garant više od 90% korisnika nezna overclockat niti kaj to znači. pa smatram da je za njih 660ti bolji izbor

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zuper kaže...

na stranu sa OC mogučnostima 7950, ali garant više od 90% korisnika nezna overclockat niti kaj to znači. pa smatram da je za njih 660ti bolji izbor

ROFL, pa HD7950 na stock naponu ode na 950/1600 i opet je jaca od 660TI ili barem jednaka.

Dakle samo slider povuces :D

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:48 (Vegeta).
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Sto ti kazes Penryn, isplati li se skartat AMD pored ovolikih OC mogucnosti ili si jos zaluden potrosnjom?:P

EDIT: Slazem se kolega, ja takoder nebi na XFX ako nije dual fan ili neki bolji cooling solution.Kad ides na tako clockabilnu karticu onda se kupi i kartica sa postenim hladnjakom.Clockaj tu 7850, u najmanju ruku ces biti 5-10% iza 7950 stock, sto je vrh.

Da mi konj u WoW-u brže trči. {#}{#}

17 godina
neaktivan

A ne znam, meni bi bila i te kakva tlaka. {#}

HD7850 i HD7950 razlika 400kn, ono doslovno ništa. Cooler se lako promijeni, iako mislim da ni sa ovim XFX-ovim nebi bilo problema. Haha ja bih plakao od muke da sam se tako zeznuo. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

A ne znam, meni bi bila i te kakva tlaka. {#}

HD7850 i HD7950 razlika 400kn, ono doslovno ništa. Cooler se lako promijeni, iako mislim da ni sa ovim XFX-ovim nebi bilo problema. Haha ja bih plakao od muke da sam se tako zeznuo. {#}

Samo SSD skoro, koji mi treba ionako. Ma ništa, šta ti je to. A kog briga sad, 50 ili 60fps tj 20% više ili 62,63..whatever..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:14 (thedream).
17 godina
neaktivan

Ne mislim tako nego kao razlika između HD7850 i HD7950, 400kn je sića s obzirom na razliku između te dvije kartice. Što se SSD-a tiče, ako kupuješ, minimalno uzmi 120GB, razlika u cijeni u odnosu na 60GB je premala da bi se išlo na manji model. Slično kao sad sa ove dvije kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ne mislim tako nego kao razlika između HD7850 i HD7950, 400kn je sića s obzirom na razliku između te dvije kartice. Što se SSD-a tiče, ako kupuješ, minimalno uzmi 120GB, razlika u cijeni u odnosu na 60GB je premala da bi se išlo na manji model. Slično kao sad sa ove dvije kartice.

Kužim, samo i da idem mijenjati, ADM mi čini se, ne da. U Linksu je bilo moguće u roku od 8 dana (zakonom propisan rok) zamijeniti proizvod za drugi, ili dobiti povrat novca. U igri je bila kriva kupnja hladnjaka (AC TwinTurbo Pro). Dobio sam novac natrag i kupio drugi hladnjak, nikih problema, što se kaže.

Izgleda da neke trgovine to prakticiraju, da ne kažem - poštuju, neke ne.

Ali koliko sam upoznat, to je zakonski rok, i time je obvezujuć, ne znam baš da se radi o opciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:32 (thedream).
13 godina
protjeran

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nego, zašto nisi uzeo Sapphire HD7850? Također odlična kartica, a vidim 300kn jeftinija od MSI-jevke. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nego, zašto nisi uzeo Sapphire HD7850? Također odlična kartica, a vidim 300kn jeftinija od MSI-jevke. 

Godinu dana manje garancije, nema mogućnost korekcije voltaže (provjerio na par mjesta), nešto lošiji hladnjak (iako i dalje odličan DualFan) i općenito MSi-jev custom PCB kod jačih modela, mislim da su kvalitetnije komponente u igri vs. drugi vulgaris proizvođači, da tako kažem.

Izuzetak su po meni Vapor-X modeli, XFX BE, Gigabyte SOC, ASUS DC2 itd.

Ali 300kn mi je prevagnulo zbog godine dulje garancije i vmoda preko softvera, prijesvega. Također ide na više clockove nego ostatak palete.

13 godina
protjeran
thedream kaže...

Godinu dana manje garancije, nema mogućnost korekcije voltaže (provjerio na par mjesta), nešto lošiji hladnjak (iako i dalje odličan DualFan) i općenito MSi-jev custom PCB kod jačih modela, mislim da su kvalitetnije komponente u igri vs. drugi vulgaris proizvođači, da tako kažem.

Izuzetak su po meni Vapor-X modeli, XFX BE, Gigabyte SOC, ASUS DC2 itd.

Ali 300kn mi je prevagnulo zbog godine dulje garancije i vmoda preko softvera, prijesvega. Također ide na više clockove nego ostatak palete.

Sapphire ima mogucnost mijenjanja napona, dual fan model ciji sam link dao, jedino ima godinu dana garancije manje, takoder poteze 1150-1200MHZ za jezgru.

clock2much
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Na nekoliko mjesta sam dobio informaciju sa inozemnih foruma, da su ljudi kupovali ediciju DualFan sa Dirtom3: Showdown i nisu imali tu opciju.

I got a Sapphire 7850 stock clocks.. it seems the 7850 OC has locked voltages? So is mine locked too? Did I get the wrong card??? Ugh...

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2239216&page=14

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:49 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice