Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mica1709 kaže...
Moja konfiguracija je sledeća:
2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
-Procesor - DualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 2800 MHz (14 x 200)
-Grafička kartica - NVIDIA GeForce GT 430 (1024 MB)
-Sistemska memorija 2x2048 MB(Dual channel) (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
-Hard disk 1- WDC WD64 01AALS-00L3B SCSI Disk Device (596 GB)
-Hard disk 2 - WDC WD50 00AAKS-00A7B SCSI Disk Device (465 GB)
-Optički uređaj 1 - HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 SCSI
-Optički uređaj 2 - HL-DT-ST DVDRAM GSA-H44N ATA
Operativni sistem - Microsoft Windows 7 Ultimate x64
Nekoliko ljudi mi je reklo da mi je u njoj grafička kartica najslabija karika i predlazumi da je zamenim sa Power Color Radeon HD 5770 512 MB GDDR5. Želim da cujem vaše mišljenje o tome jesu li u pravu i kolika je razlika izmedju ove dve kartice prilikom igranja igrica i orade video materijala.Ako imate neki drugi predlog slobodno ga iznesite.

tvoj dualcore procesor je najslabija karika...zajedno sa grafom....i taj proc ces morat clockat ako uopce oces iskoristit hd 5770

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina

U pravu su. HD 5770 je jača za svjetlosnu godinu of GT 430 i imao bi osjetan rast performansi da pređeš na HD 5770. Procesor bi ti sputavao HD 5770 jel su današenje igre optimizirane za više threadova. Probaj dignuti takt tom procesoru koliko možeš da smanjiš botlneck, i pređi na moderni kad budeš mogao i amen :)

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

U pravu su. HD 5770 je jača za svjetlosnu godinu 

Ček, ti jačinu mjeriš svjetlosnim godinama? :D

a.k.a. T R 1 P L 3 X
14 godina

Haahha, da kad je razlika osjetna i to baš osjetna, onda slikovito kažem svjetlosnu godinu {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 22:56 (itomic009).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

U pravu su. HD 5770 je jača za svjetlosnu godinu of GT 430 i imao bi osjetan rast performansi da pređeš na HD 5770. Procesor bi ti sputavao HD 5770 jel su današenje igre optimizirane za više threadova. Probaj dignuti takt tom procesoru koliko možeš da smanjiš botlneck, i pređi na moderni kad budeš mogao i amen :)

Ne verujem da bih na ovu matičnu ploču mogao da stavim neki bolji procesor. Negde sam pročitao da ona ne podržava procesore sa više od dva jezgra.Koju bih grafičku mogao da stavimda bude u rangu sa ovim procesorom (da je on ne sputava u radu) i da je naravno bolja od ove koju sada imam (gt 430)?

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Kolko vidim po netu, HD5570 je brža od te, a HD5670 je rastura, tako da HD5670 je way to go :D Mislim da za taj procesor nema smisla uzet nekaj jačeg, i dual core je bottleneck za HD5670. Ako očeš nvidia soluciju, onda bi ja išao na 9800GT

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 7:37 (hazz).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
A koja je mbo? Neka HD5670 bi bila ok.... Koje je napajanje? Cpu ocaj... Dokle ide
14 godina
neaktivan
Pogledaj na istoj stranici malo iznad i videćes moju konfiguraciju. Napajanje je TRUST 520 W ima i izlaz za dodatno napajanje grafičkih kartica i mislim da ono moze da izdrži jaču grafičku od moje.Ono što si na kraju napisao za procesor ne razumem. Napiši malo jasnije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ok, napajanje će biti dosta za hd5670 i slične...
Overclockaj procesor na Maksimalni stabilni takt... Sad jasno?
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ako uzmem i ugradim HD 5770 hoću li imati problema u radu s obzirom na slabiji procesor (DualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 2800 MHz) ili će sve funkcionisati okej s tim što grafička neće biti 100% iskorišćena već onoliko koliko joj procesor dozvoli? Šta bi bilo bolje rešenje HD 5770 ili HD 5670 (ili nešto treće) s obzirom da zbog matične ploče ne mogu da ugradim bolji procesor pa bi zamena grafičke bilo zadnje što bi na ovoj konfiguraciji menjao?

14 godina
mica1709 kaže...
itomic009 kaže...

Ako uzmem i ugradim HD 5770 hoću li imati problema u radu s obzirom na slabiji procesor (DualCore AMD Athlon Black Edition 7850, 2800 MHz) ili će sve funkcionisati okej s tim što grafička neće biti 100% iskorišćena već onoliko koliko joj procesor dozvoli? Šta bi bilo bolje rešenje HD 5770 ili HD 5670 (ili nešto treće) s obzirom da zbog matične ploče ne mogu da ugradim bolji procesor pa bi zamena grafičke bilo zadnje što bi na ovoj konfiguraciji menjao?

neces imat problema sa njom nego ces imat oscilacije..sa 20 fpsova na 40 pa tako stalno...zato kupi neki cooler i ocaj proc sta vise mos da bude stabilan :)

14 godina

Bit će ti baš tako  kao što si rekao i sam. Nemaš ti problema sa tom grafom, nego ona neće raditi svojim kapacitetom, to jest imat ćeš slabije performanse nego neko sa istom grafim i nekim quadom.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Bit će ti baš tako  kao što si rekao i sam. Nemaš ti problema sa tom grafom, nego ona neće raditi svojim kapacitetom, to jest imat ćeš slabije performanse nego neko sa istom grafim i nekim quadom.

A dali bi se primetila razlika izmedju ove dve navedene grafičke ili je svejedno koju ću da stavim s obzirom da ova bolja neće raditi sa punim kapacitetom?

14 godina
mica1709 kaže...
itomic009 kaže...

A dali bi se primetila razlika izmedju ove dve navedene grafičke ili je svejedno koju ću da stavim s obzirom da ova bolja neće raditi sa punim kapacitetom?

osjetit ce se itekakva razlika..jer ta karticu koju sad imas je srot...prelosa...a ova ce ti dat koliko moze u kombinaciji sa procom i to ce svakako bit vise nego sa tom trenutnom...

14 godina

Primjetiti će se razlika. Sa HD 5770 ćeš imat bolje performanse nego sa HD 5670 iako je HD 5770 limitirana. Kvaka je u tome što neke igre više koriste multi threading a neke manje, tako da će jača grafa doć do izražaja . Iako neće raditi punom parom, bolje performanse će ti davati HD 5770 jel je i osjetno jača od HD 5670. A na kojoj rezoluciji se igraš ??

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 15:50 (itomic009).
14 godina
neaktivan
mica1709 kaže...
itomic009 kaže...

Da, primjetit ce se itekako razlika, no istotako to zavisi i od igre koju trenutno igraš. Negdje bi razlika u performansama bila veca, a negdje manja, razumije se. Bt ce mali bottleneck ukoliko dobro OC-aš procesor... Ide na 3,7-3,8 GHz uz dobar aftermarket cooler bez problema.

14 godina

1.5 volt 3.6 ghz..sa coolerom nekim aftermarket....nevirujen da ce vise...ipak je to amd..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cezar i brut- ako bude stabilan na 3.4ghz s dignutim naponom i temperature budu ok, Nek se lupa nogom u guzicu... Rekord na zraku je 3.6-3.7ghz, a na ln2-4.3ghz...
14 godina
neaktivan

Zanima me ova grafička:

http://xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/hd%206000series/6770.aspx

http://www.magazinrs.hr/xfx-hd-6770-850m-1gb-ddr5-dual-dvi-minihdmi-pcie-dx11/XFX-HD-677X-ZHLC

o njoj znam da je otprilike malo jača od 5770, da nema skoro ništa review-ova na netu (nisam našao ni jedan bench)

na AMD stranici kažu da treba barem 450W napajanje sa jednim 6-pin konektorom, isto kažu i za moju koja ide bez problema na napajanju od 400W tako da vjerujem da bi i ova pravilno radila

i sad me zanima:

hoće li ona biti pre jaka za moju konfiguraciju (hoće li proc biti bottleneck)

i hoće li ta grafička još barem 2-3 godine moći pokretati sve igre (nije potrebno super high quality)

XFX HD 6770 XFX HD 6770
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prvo, ta grafa ti je jaka isto ko i HD 5770 jel to samo preimenovana HD 5770 pa se ravnaj po HD 5770 što se tiče performansi. Drugo ta grafa je jako mal potrošač kao što znamo po HD 5770. Treće, tvoj procesor pošto je dual core će biti botlneck sasvim sigurno i to dosta ma šta god ti svakojaki stručnjaci rekli da neće !! Da ublažiš botlneck, clockaj procesor koliko možeš ! I zadnje, moćeš igrat još 2 do 3 godine igre, samo naravno na rezi i detaljima kojima grafa bude mogla vrtiti igre, i to ako pređeš na Quad procesora.

16 godina
neaktivan
Eugen kaže...

Zanima me ova grafička:

http://www.magazinrs.hr/xfx-hd-6770-850m-1gb-ddr5-dual-dvi-minihdmi-pcie-dx11/XFX-HD-677X-ZHLC

o njoj znam da je otprilike malo jača od 5770, da nema skoro ništa review-ova na netu (nisam našao ni jedan bench)

na AMD stranici kažu da treba barem 450W napajanje sa jednim 6-pin konektorom, isto kažu i za moju koja ide bez problema na napajanju od 400W tako da vjerujem da bi i ova pravilno radila

i sad me zanima:

i hoće li ta grafička još barem 2-3 godine moći pokretati sve igre (nije potrebno super high quality)

Ma nemas frke, mozda jedino da ga mozda jos malo clockas ako je moguce. 

A za napajanje... hmmmm... nije bas nesto, tako da bi ga mozda bilo pametno i promijeniti, pogotovo ako je koju godinu staro... 

14 godina
neaktivan

napajanje je staro 2 godine, nikad nisam imao nikakav problem, redovito (barem jednom na mjesec) ga očistim od prašine i tako otkad ga imam

vrijedi li riskirati i probati sa ovim napajanjem ili bolje odmah uzeti neko novo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

Zanima me ova grafička:

i sad me zanima:

Ta grafa je zapravo identična HD5770 po performansama zbog jednakih taktova. Nasljednica HD5770, mrvicu je bolja samo pri skaliranju u CF-u, no tebi to u ovom trenutku nije važno. Procesor ce biti mali bottleneck, stoga ga OC-aj do koliko god bude stabilno. Tako ces svesti bottleneck gotovo na nisticu, iako si ne mozes previse pomoci jer je broj jezgara procesora tu od vece vaznosti.

Da, moci ces vrtjeti vecinu naslova još barem 2 godine, pogotovo ako prije ili kasnije ubodeš i neki polovni Quad-Core koji ce HD6770 iskoristiti do potpunosti.

Napajanje ce drzati, iako ce mu biti ''na knap''. Nemaš brige oko toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 18:59 (Caesar et Brutus).
16 godina
neaktivan
Zanimljiva situacija-zelis novu grafu, a CPU bi trebalo overclockati da je iskoristi (znaci treba cooler novi) i trebalo bi promjeniti napajanje... Zanimljivo je po tome sto tada to vise nije isplativo bas...
Po meni-uzmi si HD5670! Igras godinu, dvi, pa mjenjas cijeli pc... ;)
14 godina
neaktivan

koliko sam shvatio CPU ju nebi iskoristio 100%, što meni nije neki problem

ako sad kupim grafu, kasnije možda kupim novo napajanje pa možda i cooler za proc, ali siguran sam da bi ga sa običnim coolerom mogao dignuti preko 3 GHz bez dizanja voltaže, ali to ne mislim još raditi

hvala na brzim savjetima, ako kupim nabacit ću slike i možda koji benchmark, ali to sve najranije oko početka srpnja (škola, učenje, ...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem je u tome ako OCas CPU povećava se potrošnja PCa, tako da novi PSU ipak treba...
14 godina
neaktivan

povećava li se potrošnja i ako ne dignem voltažu?

a ako bi koristio ati overdrive da povećam vrijednosti moje HD 3870 bih li dobio neki napredak u igrama i bi li koristio više struje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Povećava  se ali je to jako malo. Misim da grafu netrebaš dirat jel je to stara grafa i nebi baš profitirao puno !

14 godina
itomic009 kaže...

Povećava  se ali je to jako malo. Misim da grafu netrebaš dirat jel je to stara grafa i nebi baš profitirao puno !

hd 3870 jest stara al je bolja od dosta ovih novih sta kosta po 500 kn i vise...inace odlicna graficka kartica samo je sad preslaba za 23incni ekran...

14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

povećava li se potrošnja i ako ne dignem voltažu?

a ako bi koristio ati overdrive da povećam vrijednosti moje HD 3870 bih li dobio neki napredak u igrama i bi li koristio više struje?

Da, ali vrlo sitno, gotovo zanemarivo.

Ne bi dobio preznačajan napredak. Da, kartica bi trošila nešto više struje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice