Ventilator prestaje raditi na GTX660

poruka: 6
|
čitano: 4.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Ventilator prestaje raditi na Gainward GTX660

Znači problem je slijedeći kada uključim neku igru ventilator na grafičkoj stane i više se ne vrti.

Ugasim igru odmah se počne vrtiti.

Probao sam aidu i kad je počeo test opet samo stane ventilator, ugasim test počne se vrtiti?

Grafička je Gainward GTX660.

Prije mi je temperatura rasla pa se graf gasila = nestalo slike na monitoru temp 100 C.

Promjenio sam pastu radila 2 mj sad skužim da se ventilator gasi i da zbog toga temp. raste .

Jel to napajanje ili nešto drugo??

hvala na odgovorima.

P.S. sad sam vidio da je napon grafičke kad se igra upali skočio sa 0.862 V skočio na 0.925 V jel to normalno?

I ventilator stane, slika je normalna na monitoru .

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 22:36 (hummer0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Spržit ćeš si grafičku tako... Napiši koje napajanje imaš, moguće da ne daje dovoljno snage pa nek te netko uputi.

Nisam imao sličan problem ali mi nekako zvuči logično da je problem u napajanju. Da li si nedavno mijenjao napajanje ili grafičku, ili je problem došao sam od sebe?

Probaj ugasiti komp i prstom zavrti ventilator/e ok grafičke, vidi ako zapinje, možda se nakupilo prašine unutar ventilatora.

I probaj u control panel-u od grafičke manualno podizati brzinu ventilatora i prati ako se gasi.

0 0 hvala 0
14 godina

Ma ništa ne zapinje pa napisao sam da se normalno vrti kad je komp upaljen ništa vent. ne smeta samo kad upalim igru vent. stane. Istu sekundu kad igru ugasim ili test počne se vrtiti.

Pastu sam zamijenio i graf. očistio od prašine.

Probati ću grafičku prebaciti u drugi komp.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 23:33 (hummer0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ventilator prestaje raditi na GTX660
hummer0 kaže...

Ma ništa ne zapinje pa napisao sam da se normalno vrti kad je komp upaljen ništa vent. ne smeta samo kad upalim igru vent. stane. Istu sekundu kad igru ugasim ili test počne se vrtiti.

Pastu sam zamijenio i graf. očistio od prašine.

Probati ću grafičku prebaciti u drugi komp.

normalno vrti, kako se čini, na malim okretajima, a kad treba više, onda zapne

probaj natočiti par kapi ulja za preciznu mehaniku u osovinu venta

10 godina
odjavljen

Onda prije svega ju probaj u drugom kompu i pokreni neku igricu ili aidu pa vidi...

Ako zapinje tj. ugasi se vent i u drugom kompu, onda ima prašine u njemu, ako radi normalno, onda je vjerojatno napajanje u pitanju.

I mislio sam na prašinu unutar ventilatora, ne na lopaticama. Označeno na slici žutom bojom gdje moraš skinuti naljepnicu i podmazati osovinu. 

Evo i video ako zatreba...  

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 8:40 (El Munjoko).

0 0 hvala 0
14 godina

U pitanju je bilo napajanje, u drugom kompu radi bez problema temperatura 71 C.

Kad sam prebacio napajanje u drugi komp opet je ventilator stao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice