Pozz, ljudi. Imam ATI Radeon HD2600XT, by Powercolor. Pod nikakvim opterćenjem broj okretaja ventilatora se trenutno povećeva, tj. na mahe se povećava. Znači, poveća se broj, pa se smanji, pa poveća, pa smanji...prije takvog stanja komp mi je bio u komi...graf nije podizala sliku na monitoru, usb ni tipkovnica nije radila...odnio sam u servis i rekli su mi da je sve u redu. Donio sam komp doma i sve je radilo prvi dan, a drugi dan nije. Zatim sam izvadil sve van i sve ponovno sklopil i sad sve radi, samo što taj ventilator 'sere'...ako tko ima ili je imao sličnu situaciju može pomoći mi? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakav ti je protok zraka u kucistu ? Imas li ventilator koji ubacuje hladan zrak u kabinet i jedan koji izbacuje ? Pokusaj otvoriti kuciste i ostaviti ga otvoreno, tako da toplota odlazi iz kabineta. Ja na primjer imam thermaltake tsunami kuciste sa 120mm vent naprijed, i 80mm sa strane koji ubacuju zrak, i jedan 120mm pozada koji vuce zrak vani, i opet me idle temp zeza cim zatvorim kuciste. Sada sam skinuo poklopac kucista, i objesio 120mm vent odmah iznad cpua i graficke :) U sobi gdje je comp takodje nije bas najbolja ventliacija, tako da je sobna temp 22-23 stepena, i eto ti frke.