Spajanje PC sa TV-om

poruka: 43
|
čitano: 16.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Spajanje PC sa TV-om

Kupio sam novu grafičku i napravio veliki kiks...nisam gledao koje izlaze sve ima...

ugl, prije sam spajao tv i komp bez problema s s-video kabelom a nova grafička nema taj izlaz, ima HDMI, dvi-i i vga izlaze

postoji li kakvo rješenje da spojim tv i pc bez velikog troška

grafička je hd 4670

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Spajanje PC sa TV-om
Koji tv imas?
Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje PC sa TV-om

lol pa zar nije ocito, ima CRT Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Spajanje PC sa TV-om
Pa i nije
Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Spajanje PC sa TV-om

crt je

15 godina
Spajanje PC sa TV-om

kratko sam popriča s nekim informatičarem danas i rekao mi je da vga izlaz nije digitalni(ja sam bio uvjeren da je digitalni Belji se), nažalost nisam ga stigao pitati dali na njega mogu spojit tv.

malo sam googlao i našao ovaj kabel, i sad me zanima dali mogu s ovim spojit tv a monitor na dvi-i...i gdje bi moga naći ovaj kabel za kupit.

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje PC sa TV-om

To je VGa to PS/2 i ovaj žuti šta radi prenosi sliku sigurno.

Da možeš spojit grafa-> TV preko tog jednog componenta, ali nećeš imati zvuk na tv-u no to nije strašno imaš zvučnike od compa. Nisam vidio takav tip adaptera, malo surfaj po trgovinama i po google-u i naći ćeš ili će ti netko ovdje odgovorit, no osloni se na ipak ono prvo...

Ja gledam ionako sve filmove na monitoru (plasmi se još formiraju fosforne ćelije pa nesmijem puštat nijedan film koji nije u točno 16:9 formatu, a imam samo 2-3 takva)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr | BOŽE ČUVAJ HRVATSKU, MOJ DRAGI DOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Da možeš spojit grafa-> TV preko tog jednog componenta, ali nećeš imati zvuk na tv-u no to nije strašno imaš zvučnike od compa. Nisam vidio takav tip adaptera, malo surfaj po trgovinama i po google-u i naći ćeš ili će ti netko ovdje odgovorit, no osloni se na ipak ono prvo...

Ja gledam ionako sve filmove na monitoru (plasmi se još formiraju fosforne ćelije pa nesmijem puštat nijedan film koji nije u točno 16:9 formatu, a imam samo 2-3 takva)

Moram te ispravit, to je VGA to S-Video i kompozitni (ovaj žuti) kabel. I PS/2 i S-Video konektori su Mini-DIN tako da su isti, ali im je namjena potpuno drugačija. Btw, ne moraš se bojat za plazmu, neće joj ništa bit od par 2.35:1 filmova, ja sam ih pogledao barem 10 u prvih 200 sati i nikakvog negativnog efekta nije imalo. Ne trebaš na nju baš toliko pazit.

@bradonja: u vezi VGA>S-Video, vidi ovu temu: http://forum.videohelp.com/threads/283861-VGA-to-S-video, čini se da to u većini slučajeva ne može funkcionirat, za kompozitni nisam siguran ali vjerojatno vrijedi isto kao i za S-Video; ali moglo bi s VGA>SCART kablom (ako imaš slobodan SCART na TV-u) ali ćeš morat namještat rezoluciju i refresh rate preko PowerStripa, pogledaj tu: http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/index.html, to bi navodno trebalo raditi. Najbolje bi ti bilo kupiti ovo, s tim ne bi trebao ništa posebno namještat (ako radi kako piše da radi): http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8080500105 ali ne vjerujem da ti se isplati toliko para davat za to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 4:29 (Mirko935).
15 godina

ovaj kabel iz chipoteke šta si stavio mi baš i neće pomoći jer je vga konektor ženski, ne mogu to u grafičku uštekat.

a šta se tiče ovog pretvarača mislin da u mikronisu ima i jeftiniji al ne mislin toliko novaca na to trošit..

ako netko može naći na stranici od chipoteke kabel koji mi triba bija bi zahvalan jer ga ja ne mogu naći.

15 godina
Spajanje PC sa TV-om

kupio sam kabel u chipoteci, sad ću probat spojit, ako nekog zanima napisat ću šta san uspija napravit

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

kupio sam kabel u chipoteci, sad ću probat spojit, ako nekog zanima napisat ću šta san uspija napravit

Baš sam ti krenuo pisat da ne mogu nać to što si tražio, napiši šta si uspio, vrlo vjerojatno ćeš morat namjestit rezoluciju i refresh rate kao što je u onom linku koji sam gore stavio. Sretno ;)

17 godina
neaktivan
Obavezno napiši što je bilo. Jako me zanima budući da imam istu situaciju i do sada nisam ništa uspio po tom pitanju, iako sam se, iskreno, trudio minimalno.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
odjavljen
Spajanje PC sa TV-om

Autoru treba VGA - SCART (ili composite) adapter + PowerStrip ili onaj VGA-SCART konverter. Vrlo jednostavno. Niska cijena ili jednostavna uporaba.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Spajanje PC sa TV-om

pc je prepoznao tv al ne mogu dobit sliku nikako...pokušavam sa power strip al se ne znam baš služit sa tim programom pa ako neko zna nek pomogne

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

pc je prepoznao tv al ne mogu dobit sliku nikako...pokušavam sa power strip al se ne znam baš služit sa tim programom pa ako neko zna nek pomogne

Ako možeš ući u "Advanced timing options" pod "Display profiles > Configure) (ja sam sad pokušao i ne mogu, ne znam je li zbog digitalnih konekcija na monitore ili zbog Windows 7) potraži pod "Predefined" nekakvu 576i ili 480i rezoluciju. Ako je nema, onda je sam napravi prema ovom linku koji sam i ranije stavio i onda ju postavi, moralo bi tako raditi. Šteta što nemam taj kabel pa bih i sam probao, tako da ti moram ovako na slijepo govorit teoretski, jbg. Ovaj koji je Sum_of_all_fears dao je za HDTV-e tako da ne vjerujem da će ti pomoć sa tvojim CRT-om jer su te rezolucije više od onih koje tvoj TV podržava.

16 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...

Ovaj koji je Sum_of_all_fears dao je za HDTV-e tako da ne vjerujem da će ti pomoć sa tvojim CRT-om jer su te rezolucije više od onih koje tvoj TV podržava.

Da, to sad i ja vidim - treba izabrati neku nižu rezu iz popisa predefiniranih. Treba mu neka koja odgovara PAL standardu - 576i @ 50 hz.

Ili neke od postavki od ovuda.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Da, to sad i ja vidim - treba izabrati neku nižu rezu iz popisa predefiniranih. Treba mu neka koja odgovara PAL standardu - 576i @ 50 hz.

Ili neke od postavki od ovuda.

Problem kod postavki sa tog foruma je što su (ove u drugom linku u kojem su za 576) to 576p, tj. progressive, a ne 576i postavke, a ne znam kolika je šansa da mu CRT podržava progressive scan, no vrijedi pokušati s tim.

Može li netko provjerit ima li Powerstrip predefinirane postavke za 576i, tj. PAL?

16 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...

Može li netko provjerit ima li Powerstrip predefinirane postavke za 576i, tj. PAL?

Ima.

PAL PAL
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Mirko935 kaže...

Ima.

Odlčno, ali hoće li to raditi ili mora biti kao TV PAL signal koji zapravo ima 625 vertikalnih linija, pojma nemam. Morat će netko probati. Života ti, koliko se može zakomplicirat najobičnije spajanje TV-a na PC, nevjerovatno...

17 godina

haha vidiš da je Smijeh

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Zvuk ionako nema veze a tv izlazom na grafickoj osim ako ne pricamo o HDMI a ne pricamo. U svakom drugom slucaju zvuk se vuce sa zvucne na tv posebno,

:)
15 godina
Spajanje PC sa TV-om

ne sluša me ovaj power strip, nikako ne mogu namistiti tu rezoluciju 768x576i

0 0 hvala 0
15 godina
Spajanje PC sa TV-om

uspio sam stavit tu rezoluciju al slike na tv-u još nema Mršti se...da neku drugu probam?

na staroj grafičkoj rezolucija tv-a mi je bila 1024x768 i mislim da je refresh rate bio 29 ili 30 Hz

0 0 hvala 0
16 godina
Mirko935 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Mirko935 kaže...

Ima.

Odlčno, ali hoće li to raditi ili mora biti kao TV PAL signal koji zapravo ima 625 vertikalnih linija, pojma nemam. Morat će netko probati. Života ti, koliko se može zakomplicirat najobičnije spajanje TV-a na PC, nevjerovatno...

-stari CRtovi 'podnose 640x480 (osnovna VGA rez.) i to je samo donekle upotrebljivo (za divx).

Poneki TVi kao npr Sony rade s 800x600.

Problem u novijim driverima za windowse, što je najniža rez. 800... samo s generičkim VGA driverom se može dobiti 640, ali onda zbog nedostatka drivera nema drugih (ponekad potrebnih) opcija.

-To je ukratko i objašnjenje zašto se prije nisu TVi koristili za PC. Neisplativo i loš rezultat.

Pošto sve stvari imaju vijek trajanja, kad tad će kupiti novi TV i problem će se riješiti.

edit: autoru, to što je na staroj bila 1024, je relativan podatak, jer je sam TVout drugačiji, prilagođen TVu. Ovaj signal je nešto sasvim drugo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 19:14 (ihush).
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

uspio sam stavit tu rezoluciju al slike na tv-u još nema Mršti se...da neku drugu probam?

na staroj grafičkoj rezolucija tv-a mi je bila 1024x768 i mislim da je refresh rate bio 29 ili 30 Hz

Ne vjerujem da će ti to ići ali ako hoćeš probaj, svašta je moguće. I probaj staviti kao na onom mom linku rezoluciju, ali točno svaki parametar, pa onda javi ima li kakvog pomaka. I šta nemaš baš nikakve slike, ni naznake slike, potpuno crni ekran? Jedan je kolega s foruma isto pokušavao i njemu se barem nešto prikazivalo i to na standardnim rezolucijama.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
 -stari CRtovi 'podnose 640x480 (osnovna VGA rez.) i to je samo donekle upotrebljivo (za divx).

Poneki TVi kao npr Sony rade s 800x600.

Problem u novijim driverima za windowse, što je najniža rez. 800... samo s generičkim VGA driverom se može dobiti 640, ali onda zbog nedostatka drivera nema drugih (ponekad potrebnih) opcija.

-To je ukratko i objašnjenje zašto se prije nisu TVi koristili za PC. Neisplativo i loš rezultat.

Pošto sve stvari imaju vijek trajanja, kad tad će kupiti novi TV i problem će se riješiti.

edit: autoru, to što je na staroj bila 1024, je relativan podatak, jer je sam TVout drugačiji, prilagođen TVu. Ovaj signal je nešto sasvim drugo.

Da, ali sa Powerstripom bi se trebale moći namještati rezolucije izvan ovih definiranih od strane Windowsa, pa zato mislim da bi moglo raditi. Sa starim CRT monitorom i tim programom sam se nedavno dosta igrao tako da znam kako funkcionira.

Za ovo sa TV-outom si u pravu.

Sorry za double post

edit: offtopic: nedavno... kog ja lažem, to je prije 5 godina bilo. Mnogo sam star... Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 19:19 (Mirko935).
15 godina
Spajanje PC sa TV-om

probao sam sve rezolucije s ove stranice al ne ide...i na nekima bi mi ugasilo monitor...

ima li još ko kakvu ideju. ako će pomoći tv je sony kv-32fx60d

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

probao sam sve rezolucije s ove stranice al ne ide...i na nekima bi mi ugasilo monitor...

ima li još ko kakvu ideju. ako će pomoći tv je sony kv-32fx60d

Pokušavam naći korisničke upute baš od tvog TV-a ali mi ne ide, pogledao sam par drugih Sonyjevih 32" CRT-ova i koliko vidim svi imaju jedan SCART koji podržava RGB signal i jedan koji podržava S-Video (S-VHS isto ponegdje piše). Da bi ti ovo radilo mora biti priključen u onaj koji prihvaća RGB, probaj to provjerit u uputama, ili možda pored SCART socketa na TV-u piše (trebalo bi pisati). Pa javi je li u tome možda stvar.

15 godina

prije nego išta proban prvo bi ti tija zahvalit na trudu.

btw imam 3 scart priključka...isprobat ću na sva tri, valjda bude upalilo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice