Sapphire HD3450 i full HD video

poruka: 14
|
čitano: 3.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dali ova grafička....

može odvrtit full hd na slabom procesoru, naime imam stari komp (P4 na 2,6 GHz i 1.5 gb rama) koji bi spojio na lcd isključivo za gledanje filmova?

http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+3450%2C+256MB+DDR2%2F+1GB+HyperMemory%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.452

Poslije jebanja nema kajanja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dali ova grafička....
kovaos kaže...

može odvrtit full hd na slabom procesoru, naime imam stari komp (P4 na 2,6 GHz i 1.5 gb rama) koji bi spojio na lcd isključivo za gledanje filmova?

http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+3450%2C+256MB+DDR2%2F+1GB+HyperMemory%2C+DVI%2C+D-SUB%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.452

Možeš tu ili onu HD4350,obje su otprilike jednake snage.

16 godina
Dali ova grafička....

Ja sa starim procesrorom amd 64 x2 6000+ i ovom grafičkom nisam mogao gledati blurayeve tj pri premotavanju bi mi štekalo a dokumentarac o zemlji koji (planet Earth) nisam mogao gledati nikako

Kupujem afričkog tvora.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Dali ova grafička....

Za full HD, pogotovo ako pod time mislis na blue-ray sadrzaj bih ja osobno iso na nesto skuplju hd 4670 varijantu kao minimum trenutno, pogotovo sto je jeftinija od 500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Dali ova grafička....

Možeš vrtit i HD filmove i Blu-Ray. To ti ovisi o proizvođaču video opreme najviše, a što se tiče kompatibilnosti... Nezz za Full HD? Evo dolje što se tiče kompatibilnosti mašina s video opremom za gledanje: disclaimer.

Disclaimer Disclaimer
Polly wants a cracker-think I should get off of her first
17 godina

sve je to divno i krasno, aliiiiii.... ne, neide to tako, jer bi se svi drzali prvih HD kartica tj one HD 2xxx serije, buduci su najeftinije

malo se raspitajte po netu, ne radi svaka hd kartica u potpunosti sa blue-ray sadrzajem, puno ih je preslabo

hd samo znaci da moze poslat sliku te rezolucije, tj. barem 1920*1080, ne da to moze ciniti dovoljno brzo da bi bilo koji hd sadrzaj bio gledljiv u toj rezoluciji

taj dojam sam steko, od puno ljudi slusam/citam da prelaze na jace s dolaskom blue-raya

4670 mi je ostalo od negdje da je minimum, i to bih se raspito jos malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dosta toga je netocno sto vi govorite ovdje a to dokazuje i zadnji bug...kao prvo grafa ti nece sama preuzet dio posla nego ti moras namjestit da ti graficka odraduje za hardware zahtjevan x264 kodek. u zadnjem bugu (nezz na kojoj strani nije mi pri ruci) imate tutorial kako slabije kompove natjerat da vrte 1080p sadrzaje. ja sam iso cisto radi dosade probat i mogu rec da stvarno radi (iako ja nisam puo osjetio jer q6600 kad gledam 1080p optereti se na kakvih 10-12 %, no kad sam stavio graficku akceleraciju bilo je 2-3 %)

Zakljucak: tebi procesor obraduje HD video a graficka u njemu ne sujedluje ni najmanje

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina

a bas si ti tu super za usporedbu sa hd4870x2

nitko nije reko da procesor nije bitan, on odraduje jako bitan dio posla, al netko jos uvijek mora poslat 60*1920*1080/s na ekran

cital sam da je dosta HD2400 , a opet cital sam da se ljudi bune da ima znaju starije kartice stekuckat, i da su navodili HD4670 kao odlican primjer kartice koja je cost/benefit nekako idealna i da slabije od toga nebi

ja nemam iskreno iskustva s tim jer imam puno jacu karticu i proc, i nemam blue-ray ugradjen u komp vec samo sto sam probavo par blue-ray ripova s kojima, zacudo nisam imal problema

samo govorim sta sam sluso/cito, bilo bi mi zao da covjek nesto kupi i da mu to ne radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako je vjerovat BUG-u potreban je samo jaci procesor, a ova kartica ce bit dovoljna...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja iman celeron od 2,8 ghz  i geforce 8400gs i bez problema gledan full hd video u mpc home cinema

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sa svojim kompom ne mogu gledat ovaj

(YouTube) u rezoluciji 1080p ili 720p bez trzanja. Izgleda da je proc glavni kod izvođenja HD-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sapphire HD3450 i full HD video
bruno11 kaže...

ja iman celeron od 2,8 ghz  i geforce 8400gs i bez problema gledan full hd video u mpc home cinema

eo zivi dokaz...to si ukljucio opciju onu ko sto je bilo objasnjeno na bugu i sad ti stream procesori od grafe obraduju posao koji bi trebao CPU...tako da autoru ne treba nova grafa neka sam kupi zadnji bug i prolista

17 godina
Miro7 kaže...

(YouTube) u rezoluciji 1080p ili 720p bez trzanja. Izgleda da je proc glavni kod izvođenja HD-a

Čovječe pa kud si tu grafičku stavljao, pa pogledaj kakav procesor imaš.

Normalno da ti šteka, jer video na youtube-u odrađuje procesor.

HD video obrađuje grafička samo sa nekim video playerima poput mpc homecinema (neznam dali drugi podržavaju možda vlc?).

kliknete options-> output -> evr custom**, zatim izađete iz playera i otvorite neki film koji je u h264,x264 codecu i zauzeće proca bi trebalo biti minimalno tj. koji postotak 1-5%.

Ukoliko je zauzeće 20,30,40 ili više % onda neradi tj. uzrok može biti video ili grafička ništa drugo, a prije će biti ovo prvo.

Ja sa x3 720 @ 1GHz i HD3300 integrušom vrtim star trek 1080p iliti FULL HD i transformers 2 720p bez štekanja, zauzeće proca 1-5%.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
moderator
Miro7 kaže...

Ako ne koristis neki program koji zna iskoristiti hardversko dekodiranje H.264 kodeka (a Internet Explorer ili Firefox to ne znaju), poput spomenutog Media Player Classic Home Cinema, onda svo dekodiranje lezi na procesoru. Doticni video meni na cetverojezgrenom Q6600 (2,4 GHz) zauzima u Firefoxu oko 30% procesorskog vremena na 1080p - dakle, u mom slucaju jedna jezgra (25% ukupnog procesorskog vremena) nije dovoljna (ma - skoro da i jest, ako Firefoxu ostavim samo jednu jezgru - dakle maks. 25% proc. vremena - video ide skoro bez trzanja), nego trebaju raditi dvije da bi video bio posve bez trzanja. Kad sve to uzmes u obzir, bilo bi zaista cudno da tebi ne trza - imas jednojezgreni procesor i jos k tome takta nizeg nego je moj.

Edit: Da prosirim svoja saznanja... Skinuo sam doticni video na disk u FLV formatu pomocu Video DownloadHelpera (add-on za Firefox - valjda vec svi znate za njega), otvorio ga pomocu Media Player Classic Home Cinema (nista nisam ni podesavao) i... MPC ga reproducira bez vidljivog zauzeca procesorskog vremena (pise 0% u Task Manageru). Jedino moram uociti da je tijekom reprodukcije videa pomicanje prozora trzavo, sto valjda znaci da je moja "ultra-snazna" graficka kartca 8600 GT pri izmaku snage.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 0:35 (mbaksa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice