RX 500 serija

poruka: 875
|
čitano: 202.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: RX 500 serija

Našao sam i pisanu recenziju za Gigabyte RX 570 4GB Aourus grafičku karticu na stranici Gamers Nexus, LINK!

Uglavnom se poklapa sa video recenzijom koju je kolega linkao post iznad.

12 godina
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Jel i 4gb model 580 Nitro+ dobila bolje hladjenje tj veci heatsink?

Nisam uspio konkretno naci da je netko pisao o 4Gb modelu, ali vjerujem da je heatsink isti kao i na 8Gb kartici, kod 470/480 serije je bio takav slucaj pa bi i ovdje trebao biti isti slucaj sto na kraju krajeva i ima smisla. Manje heat sinkove su jedino stavili na PULSE verzije tj ostavili stare koliko sam uspio vidjeti ovdje

, tu usporeduje 580 i 480 nitro heatsink, a poslje toga 480 nitro i 570 PULSE.

ako su stavili na 570 nitro hladnjak (link) koji mi izgleda isto kao na 580 8gb (za razliku od pulse verzije ima 4 umjesto 2 heat pipes), onda su valjda stavili i na 4gb verziju 580 isti hladnjak

14 godina
LogicusMPS kaže...

Kako znaš da nije više?

Rx 470 ima više nego dvostruko shadera od 460 pa nije 2x brža

14 godina
neaktivan
RX 500 serija

rx 470 je duplo brza kartica od rx 460.. zavisi od igre do igre al uglavnom je

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 15:36 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RX 500 serija

Pozz ekipa evo jedan jednostavni benchmark sa Asus rx 580 O8G (samo mi nije jasno zašto pokaziva samo 4 gb video memorije).
Ima lagani bottleneck radi i5 al opet gura 

Ima li koga da ga zanima kakav benchmark?
(btw grafa radila na stocku) 

Scoby
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RX 500 serija

eto za usporedbu ceska i cijene -- aorus rx 570  1495 kn . mislio sam uzet karticu u hr radi gare ali nebude islo izgleda.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Daj malo oc tu grafu pa odvrti ponovno heaven, nekako mi se cini mali score, ako nije problem nabaci sliku gpuz da vidimo na koliko radi gpu/mem . Inace za heaven cpu nema nekog velikog utjecaja, izmedu mojeg na stock i na 4.7ghz mozda 10bodova
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
dj dubo kaže...

Pozz ekipa evo jedan jednostavni benchmark sa Asus rx 580 O8G (samo mi nije jasno zašto pokaziva samo 4 gb video memorije).

lose za jednu 580 

13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
dj dubo kaže...

lose za jednu 580 

katastrofalan skor za cijelu rx seriju, rx serija ocigledno nije za unigine benchmarke(sad gdje je problem tko ce ga znati:)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
dj dubo kaže...

Dobar je to score jer je AA na x8 a mi ovdje radimo AA na x4.

Odradi ti ovaj bench Heaven je već za penzije

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-superposition-10/249524.aspx?page=0&jumpto=5362606&sort=asc&view=flat

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 22:31 (mirzet1976).
17 godina
RX 500 serija

Nije nikakav napredak, trebalo bi vidjeti do koliko se moze oc jer ovako je isti klinac kao i rx 480 a dosta skuplja od nje, eto jedan score sa def clockovima.

A i taj test koji si dao ima dosta utjecaja jaci cpu, tako da nije nikako realan za prikazati gpu perfomanse, nego cijeli sustav

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 2:10 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
RX 500 serija

baš loš rezultat unigine heaven za rx 5xx, stock gtx 970 deru to 500 bodova, a OC da ne pričam...

baš mi je čudno, ajde probaj onaj novi superposition da vidimo kakvo je stanje tamo sa scorom

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Patrick_cro kaže...

Nije nikakav napredak, trebalo bi vidjeti do koliko se moze oc jer ovako je isti klinac kao i rx 480 a dosta skuplja od nje, eto jedan score sa def clockovima.

A i taj test koji si dao ima dosta utjecaja jaci cpu, tako da nije nikako realan za prikazati gpu perfomanse, nego cijeli sustav

A čuj nije ni Rx480 neki pomak na osnovu R9 290 , evo heaven na 1150/1400mhz ima bolji score nego ta tvoja Rx480

http://hwbot.org/signature/u135800.png
15 godina
RX 500 serija

Ma taj napredak je nikakav bas iz ovih razloga sam zamjenio svoje dvije r9 270x i presao na zelene

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
mirzet1976 kaže...
Patrick_cro kaže...

A čuj nije ni Rx480 neki pomak na osnovu R9 290 , evo heaven na 1150/1400mhz ima bolji score nego ta tvoja Rx480

Ako se ne varam r9 290 je hardwerski jaca grafa od rx 480, ali imam ja i drugi score 1503 sa 1440/2170 ako se dobro sjecam. Na izlasku je rx 480 bila dosta jeftinija nego r9 290 tako da je polaris pun pogodak za one koji nisu nadogradili grafu prije toga.

Problem je sta rx 5xx nije  nikakav pomak, a cijena je veca od rx4xx serije tako da nema razloga kupovati isti vrag po vecoj cijeni.

Cekam da netko oc grafu da vidimo jer ima kakvih poboljsanja

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 11:14 (Patrick_cro).
15 godina
neaktivan
RX 500 serija

Samo da ja zbavim malo bolji proc pa ću se onda igrat jer ovako se vidi kad u jednom momentu počne zapnjat...

Scoby
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
mirzet1976 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ako se ne varam r9 290 je hardwerski jaca grafa od rx 480, ali imam ja i drugi score 1503 sa 1440/2170 ako se dobro sjecam. Na izlasku je rx 480 bila dosta jeftinija nego r9 290 tako da je polaris pun pogodak za one koji nisu nadogradili grafu prije toga.

Problem je sta rx 5xx nije  nikakav pomak, a cijena je veca od rx4xx serije tako da nema razloga kupovati isti vrag po vecoj cijeni.

Cekam da netko oc grafu da vidimo jer ima kakvih poboljsanja

cijene vani su iste ili jeftinije nego rx 4xx serija. druga stvar su nasi lihvarski uvoznici i lihvarski trgovci. recimo u alza shopu -xfx gtr black edition  rx 580 8 gb dodje ravno 2200kn. kod nas tolko kostaju bolje rx 570 4gb 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 21:01 (=xfact=).
13 godina
mirzet1976 kaže...

Pa i ptice na grani znaju da je rx 480 donijela manje cijene i manju potrosnju a iste performanse, ne znam cemu ova rasprava 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Nisu cijene vani jeftinije nego rx480 8gb, dok sam ja kupovao msi gaming x 8gb je bila 239eur, a po izlasku rx580 je barem nekih 20eur veca tako da nije bas da su smanjili cijene
15 godina
chaselol kaže...
mirzet1976 kaže...

Pa i ptice na grani znaju da je rx 480 donijela manje cijene i manju potrosnju a iste performanse

Sto pisac hoce da kaze amd tapka u mjestu.

13 godina
dreadmoore kaže...

Sto pisac hoce da kaze amd tapka u mjestu.

Iako sam stavio na ignore ponadao sam se da ovo nece biti jos jedna glupost kad ono jeste.

Znaci smanjili su potrosnju za 50%(lapsus lingue) firma sa budzetom od 10% koliko ima konkurencija ako ne i vise 

A zamisli samo, uspjeli su napraviti DX12 podrsku sto nvidia jos nije u dvije generacije, nit je izdala titana sa HBM memorijom, nego se dobija maxwell/pascal rebrand sa nadrkanim cuda corama na cipu koliko je fizicki moguce (plus sto se ocekuje JOS JEDAN Titan ove godine iz ove serije jer ni ovaj nije "full chip" a secret launch cemo isto zaboraviti)

Kazem, treba biti fanboy tehnologije ne jednog brenda, to je lose.

I dok ljudi gutaju sve sto im se servira i ne smiju se ni pobuniti nigdje, sto mijenjati :D odlicna politika nvidie, svaka im cast i treba razjebati trziste kad su potrosaci ko ovce, kad i pored kartica koje se zapale, 3.5/4gb, 1080 gdje ne rade display portovi ni danas, se ne bune, deri ovce i dalje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 8:49 (chaselol).
15 godina

od amd si dobio proizvod koji je vec cetri puta upakovan.

Zalosno je to da amd izbaci proizvod 2013 god koji jos dere guzove. http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40-reloaded/245943.aspx?page=2&jumpto=5250837&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 1:28 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
     Kazem, treba biti fanboy tehnologije ne jednog brenda, to je lose.

I dok ljudi gutaju sve sto im se servira i ne smiju se ni pobuniti nigdje, sto mijenjati :D odlicna politika nvidie, svaka im cast i treba razjebati trziste kad su potrosaci ko ovce, kad i pored kartica koje se zapale, 3.5/4gb, 1080 gdje ne rade display portovi ni danas, se ne bune, deri ovce i dalje.

Mene je razljutilo kod NVidie količina video memorije 3gb, 6gb pa onda 11gb...
Ajd u redu 3 i 6 gb ali zašto nisu stavili 12 gb na 1080-tke? (triggered) 

Scoby
15 godina
=xfact= kaže...

eto za usporedbu ceska i cijene -- aorus rx 570  1495 kn . mislio sam uzet karticu u hr radi gare ali nebude islo izgleda.

Podcrtano je jedan od razloga zašto ne kupujem hardver u HR.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
Znaci smanjili su potrosnju za 100% firma sa budzetom od 10% koliko ima konkurencija ako ne i vise 

15 godina
odjavljen
Nemoj tako ansha, vidis sa su amd grafe tako dobre da su perpetuum mobile 😂
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina

Lapsus lingue, pogresno sam se izrazio, 480 je 100% iliti duplo efikasnija od 290/390 na to sam mislio.

8 godina
neaktivan

Duplo je 200%.Usput neke rx 580 troše skoro isto (oko 200W).

15 godina
DaShip kaže...

Duplo je 200%.Usput neke rx 580 troše skoro isto (oko 200W).

Ti ocito neznas matematiku.

14 godina
neaktivan
RX 500 serija

na kraju cijele ove priče poanta je da nisu ništa napravili drastično u performansama sa ovom 580 u odnosu na 480.

gledam/kombiniram koju grafičku da si kupim ali čini mi se da ostajem na nvidiji, samo ću pričekat još malo da padne cijena 1070.

cijene za 580 kod nas su 2800 kn instar,šta mi se čini previše s obzirom da za nekih 500 kn više kupim puno jaču karticu od te. ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice