RivaTuner Problem - HD5850

poruka: 31
|
čitano: 4.375
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz.

Imam XFX HD5850 i planiram je overclockati.

No nazalost RivaTuner verzija 2.24 ne podrzava 5xxx serije, al cuo sam da postoji kod koji se u .cfg file upise.. e sad, ja sam uspio nac kod al to je samo za hladnjak.

Molim vas ako netko ima taj kod, i nek rece gdje ga stavit u .cfg jer sa amd gpu clock toolom imam problema..

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: RivaTuner Problem - HD5850
weirdeq kaže...

Pozz.

Imam XFX HD5850 i planiram je overclockati.

No nazalost RivaTuner verzija 2.24 ne podrzava 5xxx serije, al cuo sam da postoji kod koji se u .cfg file upise.. e sad, ja sam uspio nac kod al to je samo za hladnjak.

Molim vas ako netko ima taj kod, i nek rece gdje ga stavit u .cfg jer sa amd gpu clock toolom imam problema..

thx

pa sta je ne clockas u catalysticu. tamo isto tu opciju imas?

16 godina
protjeran

nema ta grafa nikakv problem s klokom nego riva nije namjenjena amd grafama nego nvidin grafama triba bi ako imaš potpuni drajver od atija u katalist opciji mora postojat stavka za klok tvoje grafe provjera teperature i stabilnosti pročačkaj malo po katalistu načeš siguro

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
giga kaže...

nema ta grafa nikakv problem s klokom nego riva nije namjenjena amd grafama nego nvidin grafama triba bi ako imaš potpuni drajver od atija u katalist opciji mora postojat stavka za klok tvoje grafe provjera teperature i stabilnosti pročačkaj malo po katalistu načeš siguro

to sam mu i ja rekao.

16 godina
neaktivan
oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma znam za ccc overdrive, al to premalo nudi..

evo uspio sam nesto sprckat sa amd gpu clock toolom pa sam stavio 800Mhz jezgru i 1060 memoriju.. vise mi ni netreba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

ne podrzava ovu karticu..

pogledaj godinu :D

probo sam, inace je odlicno al jbg

16 godina
je kartica radi normalno kad si ju kloka zanima me jer ja ću isto kupit hd5850 xfx
Z-1
17 godina
weirdeq kaže...
dncrmt kaže...

ne podrzava ovu karticu..

pogledaj godinu :D

probo sam, inace je odlicno al jbg

Na ovom linku je uvijek najnovija beta -> LINK

Na onom linku je 1.3.6 verzija , a ovdje 1.6.9

Zar nije tebi grafička na servisu?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 19:13 (Hyperion).
17 godina

kako u kojoj temi, iako, u njegovu obranu, u ovoj temi nije piso vec 3 tjedna

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zvonimir Zubić kaže...
je kartica radi normalno kad si ju kloka zanima me jer ja ću isto kupit hd5850 xfx

imam je ja i radi potpuno normalno.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
15 godina
neaktivan

imam je i ja i dignuo sam frekve u catalistu ma max tj gpu na 775 i memoriju na 1125...radi bez greske, samo imam osjecaj da joj fali jos mrvicu malo jaci procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Toni2000 kaže...

imam je i ja i dignuo sam frekve u catalistu ma max tj gpu na 775 i memoriju na 1125...radi bez greske, samo imam osjecaj da joj fali jos mrvicu malo jaci procesor.

koliko vidim, imaš dosta slab procesor za tu grafičku.

moj na defaultu ima oko 14500 u 3 dmarku, na 3.3  ima preko 17500, a da me ploča ne sputava, da mogu kloknit na 4 imao bih blizu 20000 score s laganim overclockom grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 11:28 (Bugofil).
17 godina

da, bilo bi dobro prec barem na nekog phenoma x4 925 npr... da kartica prodise

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

ma daj gluposti.

Procesor uopće nije slab, samo ga treba clockat još više, barem na 3,6GHz i gotovo možda će dobit koji koji fps manje nego sa core i7,ali nema veze.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Rhodin kaže...

ma daj gluposti.

Procesor uopće nije slab, samo ga treba clockat još više, barem na 3,6GHz i gotovo možda će dobit koji koji fps manje nego sa core i7,ali nema veze.

nisu gluposti.

čovjek vjerojatno zbog nekog razloga ne može više overclockat proc pa zato i je slab.

mojoj prošloj 9800 GT koja je u 3d marku imala 6800 score nije puno pomogao ni overclock duo 7300 sa 2.66 na 3.8. (prodao sam procesor s odličnom Asusovom pločom i zeznuo se.)

dobio sam samo oko 7400 score, dok ova 5850 žeđa za što boljim procesorom tj što višim taktom.

a onaj phenom 925 bi mu dobro došao jer se može dobro kloknut.

17 godina

Athlon II 240 ide na 3.6GHz, ali nije to bas tako lako postic, a i nema poterbe za time, jos uvijek ce biti dvojezgreni, dobit ce koji fps, istina, ali da ce biti malo slabiji od i7 je istina mozda u nekoj bajci, bit ce dosta slabiji kako god da se okrene...

(Btw, vidio sam i screen shotove tog athlona na preko 4GHz, da ne bi bilo da se nemre)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma dobro, sve se to moze, ali meni za sada vrti sve bez ikakvog problema, cak sam i sa directx9 zadovoljan sto se tu po forumu spominje da 5850 bas i nije...cod2 radi na 250 a cod4 na 200fps-a s podosta dropova i do 100 ali sta je tu je, naravno sve full

ali zato dirt2 bez problema drzi na 70-80 fps-a sve na full sto je i vise nego dovoljno :)

kad mi bude neka igra nova malo stekala..novi hladnjak i jos overclocka

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 2:42 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

a onaj phenom 925 bi mu dobro došao jer se može dobro kloknut.

Manje nego ovaj...

Dualac na 2,8 tj. množitelj na x14 bi se morao dati više oc-at nego quad sa istom tom frekvom.

Na visokoj rezoluciji razlika u fps-ima je jako jako malo, pa procesor puno ni neutječe na fps-e (naravno nećemo sada ubrajat stare athlone u to,ali ovi novi to je druga priča).

Evo msi afterburner + amd gpu clock = 850/1250 MHz

SS

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 22:12 (Hyperion).
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Na visokoj rezoluciji razlika u fps-ima je jako jako malo, pa procesor puno ni neutječe na fps-e (naravno nećemo sada ubrajat stare athlone u to,ali ovi novi to je druga priča).

SS

ma sve je to ocej, nego lako tebi clockat 5850 na 850/1250 Mhz kad su ti komponente izvan kućišta Namigiva

17 godina
Bugofil kaže...
Hyperion kaže...

SS

ma sve je to ocej, nego lako tebi clockat 5850 na 850/1250 Mhz kad su ti komponente izvan kućišta Namigiva

Nema to veze

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Nema to veze

kako ne.

kućište se zagrijava kakav god imao protok zraka i kartica uvlači topliji zrak za hlađenje nego tvoja koja je na otvorenom.

tvoja usisava sa sobne temperature i bolje se hladi, dok moja ususava zrak iz kućišta koji je u najboljem slučaju 35°

moja kartica u mid tower kućištu pri punom opterećenju bez overclocka ide do 80°.

evo, probao sam, skinuo sam vrata od kućišta i već je u full opterećenju na 68°

dakle, tebi sa overclockom na 850/1250 vjerojatno ne prelazi 80°, dok ja na toliki overclock ne smijem ni pomislit, želim li dobro mojoj kartici na duže vrijeme.

15 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

ma dobro, sve se to moze, ali meni za sada vrti sve bez ikakvog problema, cak sam i sa directx9 zadovoljan sto se tu po forumu spominje da 5850 bas i nije...cod2 radi na 250 a cod4 na 200fps-a s podosta dropova i do 100 ali sta je tu je, naravno sve full

ali zato dirt2 bez problema drzi na 70-80 fps-a sve na full sto je i vise nego dovoljno :)

What?

Na kojoj rezoluciji? Jer na dx11 na ultra (moze i high) to pada do 45, a tvoj proc je dosta slabiji od mog s tim da imam jos 2 gb rama.. ja sam na 1680 rezi imo 45-50 dok sam igro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 22:41 (weirdeq).
17 godina
weirdeq kaže...
Toni2000 kaže...

What?

Na kojoj rezoluciji? Jer na dx11 na ultra (moze i high) to pada do 45, a tvoj proc je dosta slabiji od mog s tim da imam jos 2 gb rama.. ja sam na 1680 rezi imo 45-50 dok sam igro.

Pa ja na 1680 rezi bez clocka icega imam 60-70 FPSova bez padanja na manje.

A crisys warhead sve do kraja (Very high, 8 AA, V-sync, 1680x1050) bude oko 25-40 FPSova ovisi o sceni. Crisys mjeren sa FRAPSom kroz pola igre(Jucer prelazio).

15 godina
neaktivan

Ja sam imao 42 najmanje.. Jesi odvrtio onaj bench?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, sve postavke na max i  bilo je mislim oko 62 FPS. Nisam sad siguran odvrtim navecer kad dodem kuci.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam isto tu negdje oko 40-50fps-a. Neznam kako ti imaš 60-70, ako i imaš vjerovatno zbog proc-a i onda dirt2 sigurno koristi više od 4 jezgre, a onaj dx11 podržava multithreading.

Odvrti benchmark.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 16:14 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa 60 ravno, odvrtion bench.Nemam blage zasto ali mi grafa ( tj. neki program na kompu) locka sve igre na 60 FPS i nece vise. Ni u TF2 ni u Dirt 2 ni nigdje dalje. Bude tocno 60.

Prebacim screenshot kasnije, nest mi nekomunicira forum s kompom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 23:36 (ShadoW).

0 0 hvala 0
17 godina
ShadoW kaže...

Pa 60 ravno, odvrtion bench.Nemam blage zasto ali mi grafa ( tj. neki program na kompu) locka sve igre na 60 FPS i nece vise. Ni u TF2 ni u Dirt 2 ni nigdje dalje. Bude tocno 60.

Prebacim screenshot kasnije, nest mi nekomunicira forum s kompom.

Stavi vSync na off u ati ccc-u i u igri.

Ja moram držat vSync jer mi se pojavljuje screen tearing.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 23:48 (Hyperion).
17 godina

Kako to da procesor toliko utjece na igru? Tu mi je nesto cudno. Evo bez v-synca AVG FPS 67.8 MIN FPS 57.3 .

EDIT: Nemogu prebacit screenshot. Nes mi ne radi ni sa ff i explorerom

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 12:06 (ShadoW).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice