Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.666
|
čitano: 1.241.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
forumaš kaže...

RX 9070XT stari vs novi driveri...za razliku od HU kod ovg Australca razlika je minimalna

Čekamo reakciju HU

Incident!

4 godine
suspendiran
segregator kaže...
metallic kaže...

Mozda je ustelao WIndoze sa CCcleanerom i dgragmentirao HDD!!!

Ispada da nije samo do drivera nego do windows update-a, optimizacije igara i optimizacije drivera.

Ali ostaje činjenica da pod tim istim uvjetima napretka kod Nvidie nije bilo

Lol, nema napretka tamo gdje vec skoro 3 desetljeca sve radi prakticki vise manje savrseno 
Crveni dobiju 2 boosta(upitno i dalje) u 3 desetljeca i odma slavlje kao da je Kineska nova godina 
Al ok svako ima svoje veselje

13 godina
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
metallic kaže...

Ispada da nije samo do drivera nego do windows update-a, optimizacije igara i optimizacije drivera.

Lol, nema napretka tamo gdje vec skoro 3 desetljeca sve radi prakticki vise manje savrseno 
Crveni dobiju 2 boosta(upitno i dalje) u 3 desetljeca i odma slavlje kao da je Kineska nova godina 

17 godina
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
metallic kaže...

Tu priču možeš mlađima od 20 prodavat, možda

https://www.overclockers.com/forums/threads/futuremark-releases-3dmark-2003-patch-nvidia-officially-cheated.198034/

4 godine
suspendiran
Rasprava o grafičkim karticama

lol morao si cak izvaditi neku glupost iz kamenog doba nemate nista iz novog zavijeta ili ovog desetljeca toliko o driverima?
Inace lista s podrskom za sve moguce nove tehnologije kod zelenih se samo nastavlja poput lavine
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-rtx-games-engines-apps/

Radeon je s proslim driverima uspio dati podrsku na cak 5 igara za fsr4 pola ih je iz proslog desetljeca za koje nisam nikad cuo kruske i jabuke kaj se tice svega

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2025 16:27 (Boris grozni).
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina

Novi video

ljudi više kupuju prastaru RTX 3060 12 gb nego novu 5060 8 gb, jer se ova 8 gb smrzava i kreša u igrama 

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...

lol morao si cak izvaditi neku glupost iz kamenog doba nemate nista iz novog zavijeta ili ovog desetljeca toliko o driverima?
Inace lista s podrskom za sve moguce nove tehnologije kod zelenih se samo nastavlja poput lavine
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-rtx-games-engines-apps/

Radeon je s proslim driverima uspio dati podrsku na cak 5 igara za fsr4 pola ih je iz proslog desetljeca za koje nisam nikad cuo kruske i jabuke kaj se tice svega

Malo previše kenjaš, a ako baš hoćeš listu od AMD-a ona je ovdje LINK.

Za sada 70 igara podržava FSR 4 što i nije toliko loše, podrška za nove igre stalno izlazi tako da nema straha, je da je sporija od Nvidie, ali su zato i kartice jeftinije od AMD-a, a driveri dokazano više izvlače i kartica duže ima bolje performanse kod AMD-a nego kod Nvidie.

To eto od korisnika koji je koristio i Nvidia i AMD grafe.

AMD grafa bolje sazrijeva, dok to kod Nvidie nije slučaj viđeno već u hrpi prijašnjih generacija. 

4 godine
suspendiran

Sazrijevanje čega tocno jedne iteracije drivera jer njih 99,9% zapravo nije niti ikada valjalo tj davalo 100%?  
Najjaci gpu im je u razini 3090ti iz 2022 i to stara serija 7900xtx 
Rtx 280ti iz 2017 godine je jaca od polovice proizvoda kaj je izaslo s crvene trake do dana danasnjeg toliko o "starenju", jos kad bi cijenu starijih rtx ubacili u starenje + ficeri, potop crvenih!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2025 17:31 (Boris grozni).
Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
Niš ne igram već duže vrijeme tak da mi niti 5090 nebi promijenila situaciju. Za portale i čitanje foruma uz kavicu bilo koja integrirana radi sasvim dovoljno.

0 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...
Niš ne igram već duže vrijeme tak da mi niti 5090 nebi promijenila situaciju. Za portale i čitanje foruma uz kavicu bilo koja integrirana radi sasvim dovoljno.

Ajme....moja sućut kolega. 

4 godine
suspendiran
forumaš kaže...

Novi video

ljudi više kupuju prastaru RTX 3060 12 gb nego novu 5060 8 gb, jer se ova 8 gb smrzava i kreša u igrama 

Vidim pogledao si video bez ociju i usiju a lik u 95% slucajeva i cak u 4k govori koliko kartica dobro sve vrti, brojke su u videu
Jedna igra mu se konstantno krešala s tom karticom neznajuci razlog jer je nije probao na drugom setupu i ti si samo to izvukao iz cijelog videa

16 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Novi video

Vidim pogledao si video bez ociju i usiju a lik u 95% slucajeva i cak u 4k govori koliko kartica dobro sve vrti, brojke su u videu
Jedna igra mu se konstantno krešala s tom karticom neznajuci razlog jer je nije probao na drugom setupu i ti si samo to izvukao iz cijelog videa

ha ha izvadi vosak iz ušiju i prebaci na 9:40 gdje čovjek nakon testiranaj preporuča pet godina staru karticu jer ovo novo govno radi nikao 

16 godina

Ma hajde forumaš ne budali nemaju veze ti svi recenzeri, 8gb vram je way to go.

Boris se vratio živnilo je odma flame war je krenio.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
suspendiran
dery kaže...

Ma hajde forumaš ne budali nemaju veze ti svi recenzeri, 8gb vram je way to go.

Boris se vratio živnilo je odma flame war je krenio.

Naravno da nije, no iz cijelog videa ici izvuci jednu jedinu nedokazanu stvar kao cijelokupnu sliku je pravilan nacin?

12 godina
Boris grozni kaže...

Najjaci gpu im je u razini 3090ti iz 2022 i to stara serija 7900xtx 

Od kad je to RTX3090Ti na razini RX7900XTX?

I ako u tom tvom malom izmišljenom svijetu je - a RTX5070Ti je rame uz rame s njom jel to znači da si ti platio 1.300€ za RTX3090Ti perfromanse iz 2022.?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2025 18:12 (ibme74).
17 godina
Boris grozni kaže...

Vratio se čovac u stilu sa 9 TD, dajte neka mu stisne neko i 10 za dobrodošlicu 

4 godine
suspendiran
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina

Ja tu i dalje vidim da su RX7900XTX i RX5070Ti u 1% i da je RX3090Ti 15% iza spomenute 

16 godina

ha ha RTX 3090 Ti je koštala na izlasku 2000$ i naglo je ostarila i propala. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

To je imao moj bivsi kolega, radio je 2 posla. Hahaha

scion of the storm
4 godine
suspendiran
forumaš kaže...

jel propala u perfomansama?tako ce po tvome vidimo propasti i 4090 i 5090

16 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

jel propala u perfomansama?tako ce po tvome vidimo propasti i 4090 i 5090

Jedna od najgorih kartica uloženo/dobiveno, platiš 2000$, nakon izlaska 4090 vrijedila je kiriki polvna

4 godine
suspendiran

Je inace opce poznato da su high-end grafe best buykoje ti nebuloze vadiš to nisu istine

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Naravno da nisu, ali ova je jedna od najgorih ikada.

17 godina
Boris grozni kaže...

Je inace opce poznato da su high-end grafe best buykoje ti nebuloze vadiš to nisu istine

7900XTX polovne cijena nije pala ni približno

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2025 20:03 (segregator).
16 godina
forumaš kaže...

Najgora u povijesti je rtx5080 kad je krenila išle su oko 1800-2000€ za 16gb jao jao jao rtx fail on

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
5 tjedana
protjeran
dery kaže...
forumaš kaže...

Najgora u povijesti je rtx5080 kad je krenila išle su oko 1800-2000€ za 16gb jao jao jao rtx fail on

a rtx 5070 TI oko 1300€ ?

15 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Gdje si to gledao , na ebayu? Modeli s vodenim hladenjem ??

Ja sam svoju ubo na samom startu za 1300-400€ , cijene su u razumnim shopovima isle oko 1500€.

ire
15 godina

Najveci fail  po meni su likovi koji su uzimali 5090 za preko 5k€ jer iste nisu bile u dovoljnim kolicinama.

To je sve spremno za psihijatriju odavno.Mislim svi smo u neku ruku.Ja sam prije par god za cijeli setup dao preko 6k€ , na online igricu spizdio u par god preko 15k€ ( to je kriv covid, umalo sam krepo pa sam reko kad je bal nek je maskembal)Doma 2 gamerska laptopa kupe prasinu jer sam lijen staviti ih u oglase( zapravo ne volim prodavati svoje stvari , radije ih poklonim ili bacim) Sad kad sam skuzio da cu mozda docekati penziju pare idu redovito na stranu za stare dane.

ire
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Da, na samom startu ako si imao srece "ubost". Za 1500e su isli najgori modeli i to ako si ih mogao uopce nac na stanju.
Cijene su bile abnormalne i za nvidiju i za amd kartice ove godine.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice