Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.674
|
čitano: 1.247.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Minneyar kaže...

Ja copio na kraju 9070 XT Hellhoundicu za 874 u ADM. 800 mi je bio neki limit al ajd, imam osjecaj da ce situacija bit samo sve gora s obzirom da su cijene i po DE uzasne i prodaju se i po 1000-1200 EUR sve. Ovo bi bar trebao bit odlican model.

I u pravu je ibme, cijena je ista samo je bilo -5% na nacin placanja. Al nije bas najjasnije vidljivo, moras stisnuti na "Pregled nacina placanja" da to vidis...

Nije u pravu kad je upravo bila 940-5% "dostupna" bez ikakvih klikanja. Sad su vratili na 920  - 5%, ali je nedostupna.

Čisto šibicarenje. Mene ove fore 50 - 20e gore dolje kako se lager smanjuje 100% odbiju od trgovine. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 16:33 (DarthMarkus).
13 godina
DarthMarkus kaže...
Minneyar kaže...

Ja copio na kraju 9070 XT Hellhoundicu za 874 u ADM. 800 mi je bio neki limit al ajd, imam osjecaj da ce situacija bit samo sve gora s obzirom da su cijene i po DE uzasne i prodaju se i po 1000-1200 EUR sve. Ovo bi bar trebao bit odlican model.

I u pravu je ibme, cijena je ista samo je bilo -5% na nacin placanja. Al nije bas najjasnije vidljivo, moras stisnuti na "Pregled nacina placanja" da to vidis...

Nije u pravu kad je upravo bila 940 "dostupna" bez ikakvih klikanja. Sad su vratili na 920  - 5%, ali je nedostupna.

Čisto šibicarenje. Mene ove fore 50 - 20e gore dolje 100% odbiju od trgovine. 

Ne znam koji model gledas, ovaj koji sam ja od pocetka pratio i kupio je i dalje stalno na 920 (-5%=874) i pise "po narudzbi", dakle moze se naruciti.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
13 godina
Minneyar kaže...
DarthMarkus kaže...
Minneyar kaže...

Nije u pravu kad je upravo bila 940 "dostupna" bez ikakvih klikanja. Sad su vratili na 920  - 5%, ali je nedostupna.

Čisto šibicarenje. Mene ove fore 50 - 20e gore dolje 100% odbiju od trgovine. 

Ne znam koji model gledas, ovaj koji sam ja od pocetka pratio i kupio je i dalje stalno na 920 (-5%=874) i pise "po narudzbi", dakle moze se naruciti.

Jedan te isti model gledamo. 3 puta sam refreshao stranicu sa istom karticom - 3 puta mi je bila druga cijena osim ako mi žena nije stavila trip u kavu.

Ovo po narudžbi je nejasno, ako kartica nema - možeš čekat do besvjesti, a možeš ju dobit za tjedan dana.

Evo Asrock Steel legend isto dižu.

OD 910 

Sad je 940 WEB CIJENA BEZ POPUSTA NA KEŠ

Nabava naravno ne ažurira cijene onolko brzo kolko ovi bunare 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 16:38 (DarthMarkus).
17 godina
Dobio mail da u ponedjeljak stize na lager, potvrdio narudzbu i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ja bi rađe uzeo rtx4070ti super umjesto 9070xt kakve su im cijene.Dok ova rx9070 nema šta tražit pokraj 7900xt 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Nije mi jasno kak su kod nas najjeftiniji modeli (Pulse i ASUS Prime) preko 1000 eur, dok su bolji modeli tipa Taichi, Hellhound manje... niđe veze

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja pratim Amazon i Caseking. Ako tamo bude po 700+ pikam.

Ne dam ovima našima ni eura iz principa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Niti meni.
Htio sam uzet pulse, ali je bila skuplja od red devila.

Htio sam neki bolji model od 5070ti ili 4080s, ali to je iznad 1300e. Sta mi je too much.
16 godina
DarthMarkus kaže...

Ja pratim Amazon i Caseking. Ako tamo bude po 700+ pikam.

Ne dam ovima našima ni eura iz principa.

Nemoj opet promašit model, od sapphire pulse je dobra pure također,Asrock taichi ili steel legend sve dobro.

13 godina

Puru baš pratim, puca odma i po soma eura na Amazonu - vjerovatno zato što je preljepa.

Iskreno jebe mi se za model. Ako nađem za 750 do 800e max (bilo ih je na casekingu) uzimam. Ako ne, strpit se i uzet 5070ti ili 5080 poslije Uskrsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Očekivao sam 1200 eura za RX 9070XT, i da su barem toliko. Makar i ovo od 900 eura je ogavno skupo...900 eura da bi se igral igrice samo za jednu komponentu, pih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ljudi malo isto zanemaruju prošlu generaciju. Ovo je mid to high kartica. Mid to high kartica ima ko pljeve od prošle generacije.

Od 7900GRE i XT do 4070ti super, 4080 i 7900xtx.

RT perfomanse su i dalje užasno loše čak i na 5xxx, pa čemu onda davat pare za čisti raster koji je već dostupan 2 godine.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...

Ljudi malo isto zanemaruju prošlu generaciju. Ovo je mid to high kartica. Mid to high kartica ima ko pljeve od prošle generacije.

Od 7900GRE i XT do 4070ti super, 4080 i 7900xtx.

RT perfomanse su i dalje užasno loše čak i na 5xxx, pa čemu onda davat pare za čisti raster koji je već dostupan 2 godine.

Ovo je copium kolega, kao prvo RT performanse su daleko bolje nego prije, dovoljne za vecinu igara na nekim razumnim postavkama, a kao drugo, sa starijim AMD nemas FSR4 a FSR3 je neiskoristiv. Nshitdije su sve preskupe, i 4xxx generacija kosta 200 eur vise nego je kostala dok je bila aktualna...

16 godina

FSR 3 je itekako iskoristiv, to kaj gledate usporedbe na 50% brzine i 3X zumirano je realno odvratno, ali na 4K 65" i FSR performace 1080p rendering to izgleda odlično sa tri metra od ekrana. 

Ja sam savršeno zadovoljan i zahvalan, ima grafa da potraje dok ne spuste cijene ili do nove konzole bez pardona.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 17:19 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nije baš copium, nego logika.

Znam da braniš kupnju - ja ju ne osporavam, al to su ipak kartice od keka eura jel tako ? Mislim da 4k i neki medium RT bi bio poželjan u 2025, a kolko vidim da se velika većina kartica pati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 17:20 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sto se tice caseknga kartice su im bile do 900€, 2 modela po 679€ (ali sve out of stock naravno), sad gledam i najjeftinija pulse xt je skoro 900€. Znaci vjerovatno su neki (botovi) ulovili po MSRP cijenama ali to je bilo onak par komada i sad su normalno povecali..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže...

Sto se tice caseknga kartice su im bile do 900€, 2 modela po 679€ (ali sve out of stock naravno), sad gledam i najjeftinija pulse xt je skoro 900€. Znaci vjerovatno su neki (botovi) ulovili po MSRP cijenama ali to je bilo onak par komada i sad su normalno povecali..

Caseking koji je inače uvijek skuplji od ostalih.

Možda optimistično gledam, ali ako stvarno imaju zalihu, iza Uskrsa budu išle po cijeni 7900gre.

13 godina
DarthMarkus kaže...

Znam da braniš kupnju - ja ju ne osporavam, al to su ipak kartice od keka eura jel tako ? Mislim da 4k i neki medium RT bi bio poželjan u 2025, a kolko vidim da se velika većina kartica pati.

Ne branim, samo kazem da je situacija opcenito uzasna i da bas nema znakova da ce postat bolje. Starije kartice su isto sve jako poskupile, cak i AMD. Mislim da je opet pametnije dat 850-900 za 9070 XT nego 1000-1100 za 7900 XTX, jer su tu negdje u rasteru ali nova ima FSR4 i puno bolji RT. 

A ove price o karticama po MSRP cijeni su ocito bile marketinski trik, to su iz AMD dali za 1 karticu po ducanu rabat/ cashback nekakav, sve takve kartice su razgrabljene iste stotinjke od strane botova i skalpera (i to u cijelom svijetu), i takvu cijenu vise necemo vidjeti cak ni na papiru.

Ali je NV tolko preskupa i tolko su se posrali po kupcima na svakoj razini da ce se AMD prodavati ocito i po 900-1000 EUR...

13 godina
Minneyar kaže...
DarthMarkus kaže...

Ne branim, samo kazem da je situacija opcenito uzasna i da bas nema znakova da ce postat bolje. Starije kartice su isto sve jako poskupile, cak i AMD. Mislim da je opet pametnije dat 850-900 za 9070 XT nego 1000-1100 za 7900 XTX, jer su tu negdje u rasteru ali nova ima FSR4 i puno bolji RT. 

A ove price o karticama po MSRP cijeni su ocito bile marketinski trik, to su iz AMD dali za 1 karticu po ducanu rabat/ cashback nekakav, sve takve kartice su razgrabljene iste stotinjke od strane botova i skalpera (i to u cijelom svijetu), i takvu cijenu vise necemo vidjeti cak ni na papiru.

Ali je NV tolko preskupa i tolko su se posrali po kupcima na svakoj razini da ce se AMD prodavati ocito i po 900-1000 EUR...

Teško kad je jedna 5070ti soma i sto "JOŠ kod nas". Dovoljno je da Nvidia samo "magično" obnovi lager.

https://www.nabava.net/graficke-kartice/inno3d-nvidia-geforce-rtx-5070-ti-cijena-16gb-gddr7-697285961

Sa ovim gore se slažem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 17:31 (DarthMarkus).
4 godine
suspendiran
DarthMarkus kaže...
Minneyar kaže...
DarthMarkus kaže...

Teško kad je jedna 5070ti soma i sto "JOŠ kod nas". Dovoljno je da Nvidia samo "magično" obnovi lager.

https://www.nabava.net/graficke-kartice/inno3d-nvidia-geforce-rtx-5070-ti-cijena-16gb-gddr7-697285961

Sa ovim gore se slažem.

Opa od jucer je cijena 5070ti pala za cca 80€ s tim da je sad vise modela dostupnoCrveni na aparatima

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
4 godine

Sine !

Koliko sad vrijedi ona tvoja 4070 Ti Super koju ti je očuh kupio ?

Mislim tvoja, da ju sad prodaš pa uletiš u 5070 Ti.

Pomoći će i tajo.

合気道家 - Yondan
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pederski im je to skroz. Rekao sam Vam - čim AMD izbaci svoje eto svega. Ne bih se čudio da i 5090 bude sa upola cijenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Zaporožac kaže...

Sine !

Pomoći će i tajo.

Tata ceka neku 5080 super i nista višeNije zurba 4070ti Super melje sve zivo u troznamenkastim ciframa na 4k

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
17 godina
Boris grozni kaže...
Zaporožac kaže...

Sine !

Pomoći će i tajo.

Tata ceka neku 5080 super i nista višeNije zurba 4070ti Super melje sve zivo u troznamenkastim ciframa na 4k

I sta je bilo kad si se probudio ?

16 godina
DarthMarkus kaže...

Sa ovim gore se slažem.

Te dvoslotne jeftikanere inno i asus prime izbjegavati na ovakvim tdp jakim grafama. Ima zotac solid trislotna prasica za 1000€.

7 mjeseci
toxic kaže...
Boris grozni kaže...
Zaporožac kaže...

Sine !

Pomoći će i tajo.

I sta je bilo kad si se probudio ?

Boris kaka kao i obično.  4070TI Super je fina grafička, kada nije u budget propeler verziji za gluhe i nagluhe kao u njega. Imam je i sam i ne mijenjam za sada. A šta se tiče izjave da ona sve melje šta onda radi RTX 5900? Pretjeruje i drami kao malo dijete, osjećam susramlje kad se odrasli tako priča.

12 godina

Kolega, lako je, samo nabavi 4K 60hz monitor kao nas 2. Svaka kartica je prebrza i melje.

Hehe, susramlje, nemoj. :)

scion of the storm
14 godina

4070ti super je i dalje dobra kartica jer nije osakaćena sa 12gb vram.Nove nema ispod 920e.

5070ti kosta najmanje 1100e.4080s je najmanje 1300e.. 

AMD vam je ponudio karticu RX 9070/XT na razini 4070ti super,4080s,5070ti za cijenu od 850e otprilike a da se ubost i ispod 800e.Najvažnije na novoj radeon seriji je FSR4 koji je puno bolji od FSR3 i stoga mi nije jasno zbog cega uopće vise razmatrati kupnju 7900XT ili 7900XTX osim ako nije rabljena ili debelo ispod cijene(600€).

Sada barem stjepanj ne bude mogao reci "a na fsr3 sve je zamućeno".

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Daniel je istestirao rx9070xt jednaka 7900xtx ali kad se uključi Rt ova stara ne može pratit, tako da je odlična kupnja tko je nađe oko 800€

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Minneyar kaže...

Mijenjaju cijene, adm asrock rx9070 xt steel legend na nabavi 864 a na stranici sa popustom 893.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 18:32 (anarky1988).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice