Mora 9070 XT biti skuplja bar 150 € od 7900 XT kod nas
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 6.674
- |
- čitano: 1.246.887
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se netko pita zasto je kod nekog 9070XT rang 7900XT a kod nekog 7900XTX. Razlog je sta su neki koristili stare/krive drivere koje nisu optmizirani za RX 9000 seriju (24.12.1) dok su neki koristili novije beta press drivere koji su donekle optimizirani za 9000 seriju (24.30.31.03).
Ako se netko pita zasto je kod nekog 9070XT rang 7900XT a kod nekog 7900XTX. Razlog je sta su neki koristili stare/krive drivere koje nisu optmizirani za RX 9000 seriju (24.12.1) dok su neki koristili novije beta press drivere koji su donekle optimizirani za 9000 seriju (24.30.31.03).
Netočno, stari (24.12.1) driveri ne rade na 9000 seriji.
Ne nego kod Amd takt oscilira jedno +-500mhz za neke šugave modele pa do nitro +++++++ i slicne a tako i cijena za jedno 200€+ gore, sudeci po 7900xtx verziji a boga mi i po hladnjaku jedan izgleda ko kutija cigareta drugi kao trokrilni ormar
Naši pošteni shopovi ? pa "minimalnu", kao i uvijek. :)
Izgubili ste me, na 4 teme se vodi ista rasprava.

pozdrav ljudi , imam 2 kartice na rezervaciji sat vremena neka se javi tko bi kupio
ASUS Prime Radeon 9070XT i 9070
cijene su 949 i 849 eura
AS PRIME-RX9070XT-O16G
AS PRIME-RX9070-O16G
nemam tu neku zaradu briga me ali eto prilika ako tko hoce novu grafičku LP
pozdrav ljudi , imam 2 kartice na rezervaciji sat vremena neka se javi tko bi kupio
cijene su 949 i 849 eura
AS PRIME-RX9070XT-O16G
AS PRIME-RX9070-O16G
Lol 949 EUR za model koji bi trebao biti po MSRP? Po toj cijeni vise nije dobra kupnja...
cijene su 949 i 849 eura
AS PRIME-RX9070XT-O16G
AS PRIME-RX9070-O16G
Lol 949 EUR za model koji bi trebao biti po MSRP? Po toj cijeni vise nije dobra kupnja...
slažem se očekivao sam niže cijene, možda zato što je Asus i možda jel su prve koje su došlle. Očekujem pad cijena ali eto takve su trenutno u HR cijene koje možete očekivati
Čini mi se da će nas i Radeon neugodno iznenaditi sa cijenama, jer ne vjerujem da će jeftiniji modeli od tih Asus Prime biti više od 100 eura jeftiniji, dakle cijenom XT modela budemo debelo iznad 800 eura, a kod non XT iznad 700, ako se mene pita i nije baš neki super deal.
Ja sam uzeo u razmaranje čak uzeti običnu 9070, ali pod uvjetom da kod nas bude ispod 700 eura, više od toga si ne mogu opravdati jednostavno.
Čini mi se da će nas i Radeon neugodno iznenaditi sa cijenama, jer ne vjerujem da će jeftiniji modeli od tih Asus Prime biti više od 100 eura jeftiniji, dakle cijenom XT modela budemo debelo iznad 800 eura, a kod non XT iznad 700, ako se mene pita i nije baš neki super deal.
Ja sam uzeo u razmaranje čak uzeti običnu 9070, ali pod uvjetom da kod nas bude ispod 700 eura, više od toga si ne mogu opravdati jednostavno.
Po normalnim trzistima ce biti za 689-699 EUR ovi MSRP-modeli, taj Asus Prime je jedan od njih tj najjeftiniji model... Ocekivano da je kod nas vise, al bas ovoliko vise...
Po normalnim trzistima ce biti za 689-699 EUR ovi MSRP-modeli, taj Asus Prime je jedan od njih tj najjeftiniji model... Ocekivano da je kod nas vise, al bas ovoliko vise...
ići će to dolje to su sad prve došle danas u hrvatsku i to ASUS koji je uvijek skuplji. Očekujem da će se moć kupiti 9070 XT za 799 eura a 9070 za oko 729 eura kad se stvari normaliziraju
Ova bijela XFX za 780e puna šaka brade.
E, kad bi ju mogao kupiti kod nas po toj cijeni :)
Ja konto da je to jedan od skupljih modela
Osobno ciljam na neki model tipa Pulse, jer mi je kućište malo, a ne mijenja mi se isto trenutno.
Uglavnom kako stvari stoje, mislim da ću uzeti rx 7800 xt za 600 eura i mir, iako strpim se još koji tjedan da nas ne bi slučajno neka rtx 5060 ti ugodno iznenadila, ali čisto sumnjam poznavajući zelenaše
Pre velike su to cijene; jako sam navijao za ovu generaciju jer sam protiv monopola i pecao jednu za Linux mašinu. Ali, po rasteru su super u svojoj klasi. RT/FSR je napredovao no i dalje je to iza zelenih. Troši više od konkurencije (XT modeli) i dosta su slabije kod video obrade koliko sam vidio.
Znači ako ne bude 7xx eur (što je i dalje puno za mid range, >5000 kuna) ovo što je sad preko 900, zaboravi na udio, a monopol ostaje :/
Uspoređivao sam malo testove techpower i Hu gdje kod njega lošiji rezultati nego kod njih.Techpow je obična rx9070 jednaka 7900xt dok xt skoro ko 7900xtx, HU rx9070xt jednaka 7900xt.Nisu testirali iste igre ali prosjek rx9070 ispada odlična.Zanimao me stalker2 kod Hardware unbox 9070xt je slabija 14% od 7900xtx dok u techpow je jača 1% od xtx. Tako da testovi variraju kako kod koga, ispada kako techpower preferira amd više nego stevo.
HU rx9070xt jednaka 7900xt.
Nije jednaka, 9% bolja je on average. Kod drugih reviewera i vise, negdje bok uz bok s 7900 XTX.
Trebat ce ponovit testove sa day 1 driverima...
bas me zanima razlika u cijeni izmedu obicne i xt verzije
svi kazu da je obicna losa kupnja, ali meni se ne cini lose, jer vjerujem da ce razlika u cijeni kod nas biti veca. ako je 15% jeftinija, i nudi 10-15% nize performanse to nije lose. takoder jer je dosta hladnija i trosi 100w manje
AMD je najavio ove modele kao mid range i lower mid range.....i za to se danas na PCu traži 800+ eura....
Kako se čini PC gaming se više nikada neće vratiti u normalu.

Dobro jutro, već sam potrošio tipkovnicu od pisanja kako je ray tracing i path tracing drek od gaminga i porez na b.
Gasim to sranje na 0 i kupio sam karticu koja je nesposobna za to sranje....dok ne postane "besplatno" jednog dana poput high vs medium postavki, a ne da ti skrše PC na nebulozne vrijednosti.
Radeon sad ima kakti OK RT snagu, ali do prve igre koja će imati path tracing 3.0 i opet ode sve u k. 😂
Da ne pričam koliko RT zakolje CPU.
Ne u moju butigu 🤭
Edit, microsoft je najavio novu konzolu za 2026. i prije nego sam se nadao, pa bumo vidli 😀
Na redditu kruže zanimljive informacije o prodaji. Švedska trgovina je javno objavila da će prvi batch biti MSRP (s porezom), a kasnije će cijene biti veće. Moguće da su nam dali lažni MSRP te da će AMD za određenu količinu kartica trgovinama davati određeni povrat, a nakon toga bez istog cijene gore.
Ako se to pokaže točno, jadno, baš jadno.
Kupci odlučuju svojim novčanikom. Jel jadno ili nije treba na taj način kaznit ili nagradit.
Na redditu kruže zanimljive informacije o prodaji. Švedska trgovina je javno objavila da će prvi batch biti MSRP (s porezom), a kasnije će cijene biti veće. Moguće da su nam dali lažni MSRP te da će AMD za određenu količinu kartica trgovinama davati određeni povrat, a nakon toga bez istog cijene gore.
Ako se to pokaže točno, jadno, baš jadno.
Tak ispada da, i overclockers uk ima par stotina po MSRPu (ali sa porezom to opet ispadne 670e za najjeftiniju verziju) i nakon toga dizu cijenu jos 50 funti gore i za najslabije verzije.