Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.674
|
čitano: 1.247.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Rasprava o grafičkim karticama

Mora 9070 XT biti skuplja bar 150 € od 7900 XT kod nas 

PzKpfw -Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, ni 91.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 21:13 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako se netko pita zasto je kod nekog 9070XT rang 7900XT a kod nekog 7900XTX. Razlog je sta su neki koristili stare/krive drivere koje nisu optmizirani za RX 9000 seriju (24.12.1) dok su neki koristili novije beta press drivere koji su donekle optimizirani za 9000 seriju (24.30.31.03). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci
Re: Rasprava o grafičkim karticama
hahhaajaads kaže...

Ako se netko pita zasto je kod nekog 9070XT rang 7900XT a kod nekog 7900XTX. Razlog je sta su neki koristili stare/krive drivere koje nisu optmizirani za RX 9000 seriju (24.12.1) dok su neki koristili novije beta press drivere koji su donekle optimizirani za 9000 seriju (24.30.31.03). 

Netočno, stari (24.12.1) driveri ne rade na 9000 seriji.

https://ibb.co/0pMM0cHS

4 godine
suspendiran
hahhaajaads kaže...

Ne nego kod Amd takt oscilira jedno +-500mhz za neke šugave modele pa do nitro +++++++ i slicne a tako i cijena za jedno 200€+ gore, sudeci po 7900xtx verziji a boga mi i po hladnjaku jedan izgleda ko kutija cigareta drugi kao trokrilni ormar

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 0:43 (Boris grozni).
10 mjeseci
DarthMarkus kaže...
Baš me zanima koliku će maržu naši nabiti.

Naši pošteni shopovi ? pa "minimalnu", kao i uvijek. :)

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
16 godina

Izgubili ste me, na 4 teme se vodi ista rasprava.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Tldr, najbolje izbjec Nitro+++ i Taichi

Moj PC  
2 0 hvala 3
4 godine
suspendiran
Kaj sad nitro vise nevalja?👊
Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pozdrav ljudi , imam 2 kartice na rezervaciji sat vremena neka se javi tko bi kupio

ASUS Prime Radeon 9070XT i 9070

cijene su 949 i 849 eura

AS PRIME-RX9070XT-O16G

AS PRIME-RX9070-O16G

nemam tu neku zaradu briga me ali eto prilika ako tko hoce novu grafičku LP

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 10:44 (Horned Reaer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Znači i FSR 4 će biti jeben i konačno na razini DLSSA, da sad kupujem karticu izbor bi bio očigledan 9070 XT kida, imaš 4K karticu za 800 eura. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Horned Reaer kaže...

pozdrav ljudi , imam 2 kartice na rezervaciji sat vremena neka se javi tko bi kupio

cijene su 949 i 849 eura

AS PRIME-RX9070XT-O16G

AS PRIME-RX9070-O16G

Lol 949 EUR za model koji bi trebao biti po MSRP? Po toj cijeni vise nije dobra kupnja...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
Minneyar kaže...
Horned Reaer kaže...

cijene su 949 i 849 eura

AS PRIME-RX9070XT-O16G

AS PRIME-RX9070-O16G

Lol 949 EUR za model koji bi trebao biti po MSRP? Po toj cijeni vise nije dobra kupnja...

slažem se očekivao sam niže cijene, možda zato što je Asus i možda jel su prve koje su došlle. Očekujem pad cijena ali eto takve su trenutno u HR cijene koje možete očekivati 

Intel 80286
17 godina

Čini mi se da će nas i Radeon neugodno iznenaditi sa cijenama, jer ne vjerujem da će jeftiniji modeli od tih Asus Prime biti više od 100 eura jeftiniji, dakle cijenom XT modela budemo debelo iznad 800 eura, a kod non XT iznad 700, ako se mene pita i nije baš neki super deal.

Ja sam uzeo u razmaranje čak uzeti običnu 9070, ali pod uvjetom da kod nas bude ispod 700 eura, više od toga si ne mogu opravdati jednostavno.

13 godina
lobotomac90 kaže...

Čini mi se da će nas i Radeon neugodno iznenaditi sa cijenama, jer ne vjerujem da će jeftiniji modeli od tih Asus Prime biti više od 100 eura jeftiniji, dakle cijenom XT modela budemo debelo iznad 800 eura, a kod non XT iznad 700, ako se mene pita i nije baš neki super deal.

Ja sam uzeo u razmaranje čak uzeti običnu 9070, ali pod uvjetom da kod nas bude ispod 700 eura, više od toga si ne mogu opravdati jednostavno.

Po normalnim trzistima ce biti za 689-699 EUR ovi MSRP-modeli, taj Asus Prime je jedan od njih tj najjeftiniji model... Ocekivano da je kod nas vise, al bas ovoliko vise...

14 godina

Ova bijela XFX za 780e puna šaka brade.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...
lobotomac90 kaže...

Po normalnim trzistima ce biti za 689-699 EUR ovi MSRP-modeli, taj Asus Prime je jedan od njih tj najjeftiniji model... Ocekivano da je kod nas vise, al bas ovoliko vise...

ići će to dolje to su sad prve došle danas u hrvatsku i to ASUS koji je uvijek skuplji. Očekujem da će se moć kupiti 9070 XT za 799 eura a 9070 za oko 729 eura kad se stvari normaliziraju

Intel 80286
16 godina
MGloc kaže...

Ova bijela XFX za 780e puna šaka brade.

E, kad bi ju mogao kupiti kod nas po toj cijeni  :)

17 godina
Minneyar kaže...
lobotomac90 kaže...

Ja konto da je to jedan od skupljih modela 

Osobno ciljam na neki model tipa Pulse, jer mi je kućište malo, a ne mijenja mi se isto trenutno.

Uglavnom kako stvari stoje, mislim da ću uzeti rx 7800 xt za 600 eura i mir, iako strpim se još koji tjedan da nas ne bi slučajno neka rtx 5060 ti ugodno iznenadila, ali čisto sumnjam poznavajući zelenaše 

17 godina

Pre velike su to cijene; jako sam navijao za ovu generaciju jer sam protiv monopola i pecao jednu za Linux mašinu. Ali, po rasteru su super u svojoj klasi. RT/FSR je napredovao no i dalje je to iza zelenih. Troši više od konkurencije (XT modeli) i dosta su slabije kod video obrade koliko sam vidio.

Znači ako ne bude 7xx eur (što je i dalje puno za mid range, >5000 kuna) ovo što je sad preko 900, zaboravi na udio, a monopol ostaje :/

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Uspoređivao sam malo testove techpower i Hu gdje kod njega lošiji rezultati nego kod njih.Techpow je obična rx9070 jednaka 7900xt dok xt skoro ko 7900xtx, HU rx9070xt jednaka 7900xt.Nisu testirali iste igre ali prosjek rx9070 ispada odlična.Zanimao me stalker2 kod Hardware unbox 9070xt je slabija 14% od 7900xtx dok u techpow je jača 1% od xtx. Tako da testovi variraju kako kod koga, ispada kako techpower preferira amd više nego stevo.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 11:22 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dery kaže...

HU rx9070xt jednaka 7900xt.

Nije jednaka, 9% bolja je on average. Kod drugih reviewera i vise, negdje bok uz bok s 7900 XTX.

12 godina

Trebat ce ponovit testove sa day 1 driverima...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

bas me zanima razlika u cijeni izmedu obicne i xt verzije

svi kazu da je obicna losa kupnja, ali meni se ne cini lose, jer vjerujem da ce razlika u cijeni kod nas biti veca. ako je 15% jeftinija, i nudi 10-15% nize performanse to nije lose. takoder jer je dosta hladnija i trosi 100w manje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

AMD je najavio ove modele kao mid range i lower mid range.....i za to se danas na PCu traži 800+ eura....

Kako se čini PC gaming se više nikada neće vratiti u normalu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Zasto bi se i vratio? Kaj na 720p, igre danas izgledaju ko filmovi AAA produkcije, poligoni i texture boli glava, mjuzu komponiraju filharmonije, level dizajn boli glava, znaci cudesa pogledajte novi Path of Exile II da ti vilica ispadne koliko se išlo u krajnost, igra napravljena da traje barem jedno desetlječe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pazi ovo nešto je jace od neceg super velikih 50% no međutim niti na jednoj kartici nije igrivo :)

Ti postoci su totalno retardirani... Onda dođe jedam Spidermen na listu i Metro Exodus koji se s RT vrte preko 100 frejmova i onda imaš preko 60 fps AVG po igri :)

Koje su to sve medijski obmane itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dobro jutro, već sam potrošio tipkovnicu od pisanja kako je ray tracing i path tracing drek od gaminga i porez na b.

Gasim to sranje na 0 i kupio sam karticu koja je nesposobna za to sranje....dok ne postane "besplatno" jednog dana poput high vs medium postavki, a ne da ti skrše PC na nebulozne vrijednosti.

Radeon sad ima kakti OK RT snagu, ali do prve igre koja će imati path tracing 3.0 i opet ode sve u k. 😂

Da ne pričam koliko RT zakolje CPU.

Ne u moju butigu 🤭

Edit, microsoft je najavio novu konzolu za 2026. i prije nego sam se nadao, pa bumo vidli 😀

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 13:11 (forumaš).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina

Na redditu kruže zanimljive informacije o prodaji. Švedska trgovina je javno objavila da će prvi batch biti MSRP (s porezom), a kasnije će cijene biti veće. Moguće da su nam dali lažni MSRP te da će AMD za određenu količinu kartica trgovinama davati određeni povrat, a nakon toga bez istog cijene gore.

Ako se to pokaže točno, jadno, baš jadno.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 13:39 (Lovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine

Kupci odlučuju svojim novčanikom. Jel jadno ili nije treba na taj način kaznit ili nagradit.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Lovac kaže...

Na redditu kruže zanimljive informacije o prodaji. Švedska trgovina je javno objavila da će prvi batch biti MSRP (s porezom), a kasnije će cijene biti veće. Moguće da su nam dali lažni MSRP te da će AMD za određenu količinu kartica trgovinama davati određeni povrat, a nakon toga bez istog cijene gore.

Ako se to pokaže točno, jadno, baš jadno.

Tak ispada da, i overclockers uk ima par stotina po MSRPu (ali sa porezom to opet ispadne 670e za najjeftiniju verziju) i nakon toga dizu cijenu jos 50 funti gore i za najslabije verzije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice