Super, ajd fino onda nabavi jedno takvo od 400w satro 10+ godina, imas i rx570 za 40-50€ pa sve spoji i odvrti nam jedan GPU stress test od pola sata pa snimi kako radi.
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 4.335
- |
- čitano: 872.510
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Može, pošaljem ti iban na pm pa mi uplatiš za sve i ide i prezentacija na forum, live video i zahvala tebi kao sponzoru, pitaj Futuru da sponzoriraju ako je tebi puno, ja ću odraditi posao
eto bude ti i ovaj M. pomogao
Imao sam MS industrial 400w napajanje trajalo je nekih godinu-dvije dok nije pocelo cvrcati i resetirati PC nasumicno, zamjenio ga sa Corsair CX430 vjerujem da jos uvijek radi.Ms industrial je srotex ali naravno treba shvatit da netko ne zeli ili ne moze dati 100e za napajanje pa otom-potom, ja kada sam kupovao tada 2012-13 uvalili su mi sa police sta su imali G860,HD 6670...
Tvoje usporedbe nemaju veze s vezom, jedno je potencijalno faila na nekom jvalitetnom napajanju a drugo je zazivanje vraga sa molexima na 10+ godina starom kineskom šrotu.
Lupetaš budalaštine a razina znanja na tu tematiku ti je na razini humora i glupih fora kojim zagađuješ forum.
Ako je rx 570 sa 6pin onda ne treba molex kolega
a ima i adaptera sa SATA ne samo molex a i sa 6 na 8 pin kako sam i naveo, nisam spominjao molex
čini mi se da je tebi taj molex samo u glavi pa je došlo do kratkog spoja....
Covjek to spominje non stop valjda vec jedno 15+ godina od kad sam na forumu, ok on je 12 no ja jos niti jedan post nisam vidio da je nekome napajanje ista napravilo evo neka me netko razuvjeri
Tvoje usporedbe nemaju veze s vezom, jedno je potencijalno faila na nekom jvalitetnom napajanju a drugo je zazivanje vraga sa molexima na 10+ godina starom kineskom šrotu.
Lupetaš budalaštine a razina znanja na tu tematiku ti je na razini humora i glupih fora kojim zagađuješ forum.
Ako je rx 570 sa 6pin onda ne treba molex kolega
a ima i adaptera sa SATA ne samo molex a i sa 6 na 8 pin kako sam i naveo, nisam spominjao molex
čini mi se da je tebi taj molex samo u glavi pa je došlo do kratkog spoja....
Covjek to spominje non stop valjda vec jedno 15+ godina od kad sam na forumu, ok on je 12 no ja jos niti jedan post nisam vidio da je nekome napajanje ista napravilo evo neka me netko razuvjeri
Mom dobrom frendu (dakle iz prve ruke iskustvo, nikakva rekla kazala) je bas MS Industrial napajanje sjebalo nekoliko komponenti. Graficke, maticne. Svako malo problemi s kompom i mislili smo da je najveci nesretnik na svijetu, dok mi nije usput spomenuo koje napajanje ima pa mi je odmah bilo jasno. Presao na FSP Raider II i otada prestali svi problemi i komp i dan danas radi...
.
naprosto grozno koje probleme imao imaginarni frend, zamisli da je nedo bog bio i obolio još.....no ne, ovo je gore priznajem npl.MS
ajde čekam donacije od tebe i Ibm pa da isprobamo kolega, ne drži se kilav, pomozi frendu
Koji gpu i koja rezolucija ?
4070 Ti Super, 1440p. Cisti bottleneck u odredenim naslovima koje igram.
Također molim sve da se ne raspravljate u ovom oglasu jer nepotrebno rušimo tuđe oglase.
Ajd da se prebacimo ovdje. TLRD: Kolega tvrdi da mu 9600X BT sa 4070 TI i to na 2K rezoluciji, jel može više detalja?
Bit će teški flop ak je napredak u next-genu to da smo dobili performanse od grafičke od 950€ za 750...
Al opet, to je sad napravila i nVidija i 14ogodišnji klinci koji su naučili sve o kompovima na TikToku će i dalje žicat mamu i tatu 5080.
prve recenzije rtx5090 dolaze nam 24.01 a 30.01 za rtx 5080.. tako da će potvrditi manje vise ono sto sve već znamo a to je da u rasteru 30 posto napredak u odnosu na proslu generaciju a sa FrameGen 5070 ti isšred 4090.
Evo još i slika malo meni se svidjaju ove bijele radeonke 9070 xt ,a nece ni biti skupe (kako kome) oko 650 eura kod nas cca..očekivane performanse u rasteru iznad 4080 super
prve recenzije rtx5090 dolaze nam 24.01 a 30.01 za rtx 5080.. tako da će potvrditi manje vise ono sto sve već znamo a to je da u rasteru 30 posto napredak u odnosu na proslu generaciju a sa FrameGen 5070 ti isšred 4090.
Evo još i slika malo meni se svidjaju ove bijele radeonke 9070 xt ,a nece ni biti skupe (kako kome) oko 650 eura kod nas cca..očekivane performanse u rasteru iznad 4080 super
Ja bi mogao ako bude crnih jednu si pribaviti ako bude dobar omjer cijene i performansi, uglavnom veseo početak Nove godine po pitanju omiljenog komada hardwera.....nadrobilo se gro stranica rekla kazala uglavnom smijeh
Bit će teški flop ak je napredak u next-genu to da smo dobili performanse od grafičke od 950€ za 750...
Al opet, to je sad napravila i nVidija i 14ogodišnji klinci koji su naučili sve o kompovima na TikToku će i dalje žicat mamu i tatu 5080.
čuj...
predviđene perfomanse 9070xt su u rasteru ranga 4080s.... kod nas 1300+€...
u RT u rangu 4070ti super.... kod nas 1000+€....
7900xt po svemu lošija je 900+€
možeš se tuć nogom u guzicu ako 9070xt bude 700-750€
nvidija 5070 će bit i slabija i skuplja....
pusti ti najave o 500$ za 9070xt i 5500 za nvidiju.... neće ni vani bit tolike niske cijene, a kamoli kod nas....
evo za intelovu B580 su najavljivali cijenu od 200$, pa je najeftinija kod nas 350€.... preko 50% skuplja.....
Najeftinija 5080 je 1230 eura.
Znači da 5070ti je oko 1k.
Amd mora imati nizu cijenu od slicne nvidije, jer ljudi i ako ima iste performanse nece kupiti ako je samo 50 dolara manje, nego će radije uzet nvidiju. Već dokazano prošle generacije.
Najeftinija 5080 je 1230 eura.
Znači da 5070ti je oko 1k.
Amd mora imati nizu cijenu od slicne nvidije, jer ljudi i ako ima iste performanse nece kupiti ako je samo 50 dolara manje, nego će radije uzet nvidiju. Već dokazano prošle generacije.
Rekao bi hladno raspon od 50€ pa do cak 300€ više za Nvidiu! Stvar je da Nvidia sad ima poprilicno specificnih fičera na koje su se ljudi vec navikli i sve radi po defaultu!
Boris grozni Uvijek ce biti bootlenecka ali da se smanji bottleneck treba se poigrat sa grafickim opcijama.
ushirlo 1200e minimalno za 5080 koje ce biti rasprodane kao vruce kifle i za mjesec dana ce ostati samo ove skuplje po 1500+ eura tada slijedi povisenje cijena grafickih kartica. 5070ti bude isto minimalno 850e a bolji modeli ce ici preko 1300e skoro do 1400e.9070XT performanse kao 4070ti SUPER da za nekih 850e, non XT bude sitno iznad 600e.Kasnije ce doci 9060 po 440e.Ovo sto sam napisao sam siguran 99%
A 5060/ti bude minimalan pomak kao i dosada kartica ostaje 8gb sta je zalost performanse kao 3080 otpilike, ne vece.Cijena 270e+ pa TI verzija oko 350-400e.
Mislim da ce 5060Ti mozda bit 400€ za osnovnu 2.0slot 2fan verziju.
Evo još i slika malo meni se svidjaju ove bijele radeonke 9070 xt...
Složiti bijelu konfu je izazov, svaka komponenta ima svoju nijansu bijele i na kraju to sve izgleda miš-maš, već sam prokleo bijelu tipkovnicu, moram je svako malo čistiti, glancati i kenjkati oko nje i zato ne bijelom hwu! Samo crno, u stvari sivkasto bi bilo najbolje, u boji prašine
The pricing for the GIGABYTE Radeon RX 9070 XT varies depending on the model and retailer. Here are some examples:
Gigabyte Aorus Radeon RX 9070 XT Elite: Approximately €1,119.99 (~$1,148.53).
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC: Around €1,069.99 (~$1,097.26).
Gigabyte Radeon RX 9070 Gaming OC: Priced at about €889.99 (~$912.67).
Keep in mind that these prices might be placeholders and could change upon official release. Additionally, prices can vary based on location and taxes.
Ne bude kod nas 9070XT ispod 800e.
Ne bude kod nas 9070XT ispod 800e.
Normalno da je placeholder, cijena će kao i uvijek ovisiti o cijeni nvidije odnosno biti nešto niža u usporedbi s performansama sličnom nvidijom.
Osim ako amd nema nekog asa u rukavu i performanse su bolje nego ocekivane
Boris grozni Uvijek ce biti bootlenecka ali da se smanji bottleneck treba se poigrat sa grafickim opcijama.
igranje s postavkama ce ti samo podici gpu usage, framerate bas i ne! Danasnje graficke su kudikamo bolje od procesora za svoje vrijeme, bilo bi super za vidjeti 5090 kako se nosi s 9800x3d kao u gornjem videu 1080p low!
Ne treba Radeon samo tako otpisati ipak su jos uvijek bolji za one koji rade u Specviewperf na primjer: Catia,Creo itd..Kada vidis da 7800XT 600e daje bolje performanse nego RTX4090 kartica od 2000e (trenutna realna vrijednost 1300e) jos uvijek je AMD u igri ali za worksation.A Nvidia koja je namjenjena za Workstation na primjer ADA RTX 6000 kosta skromnih 8500e
igranje s postavkama ce ti samo podici gpu usage, framerate bas i ne! Danasnje graficke su kudikamo bolje od procesora za svoje vrijeme, bilo bi super za vidjeti 5090 kako se nosi s 9800x3d kao u gornjem videu 1080p low!
Sve istina, al mislim da je (van tehničke perspektive) nonsens igrat na 1080p s 5090.
za office pc ce ms biti i vise nego dovoljno, za gejming nece
Procurila je cijena aib modela rx9070xt msrp 549$. Znači kod nas 700-800€ bi moglo.
https://www.techpowerup.com/330995/amd-radeon-rx-9070-xt-leaked-listing-reveals-pricing-details
Referentna ima 3x8pin napajanje. Znači ima rezerve za potegnit preko 500W + pci slot uračunat.Tdp 330w referentni, aib bi mogli povuč do 400w.