Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.002
|
čitano: 840.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

evo kod mene trenutno idle temp i kako sam postavke postavio

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 9:00 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
DangerousB kaže...

Svrbi i mene to je problem  zato se mozda danas bacim u avanturu makar pastu zamjeniti dok ne dodjem do padova

Pa hotspot ti je na gpu a ne vrmu ili gdje već stoje padovi na tvojoj kartici, njega ti je primarno riješiti ukoliko sam dobro shvatio, repastati gpu chip i gdje još ide pasta i to je to, mx6 se malo teže razmazuje ali bit će dobar, ima odlična termo svojstva.

Edit: I paziti da se ne potrga kakav kondenzator ili neki drugi dio kod skidanja radijatora, provjeri vizualno je li kakav dio koji strši preblizu radijatoru pa pripaziti na to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 9:12 (notloB).
16 godina

Eto odvrtio test na sadašnjoj Rx 6950xt samo Msi trio Z modelu, slike su za idle i max opterečenje u benchmarku, sa tim da je kartica naštimana da je jako tiha i urađen Uv/Oc

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Wiz3m4n kaže...

Eto odvrtio test na sadašnjoj Rx 6950xt samo Msi trio Z modelu, slike su za idle i max opterečenje u benchmarku, sa tim da je kartica naštimana da je jako tiha i urađen Uv/Oc

Evo i moja krljavo plasticna bucka 4070 ti super s samo dva venta, malo undervoltana
Neznam što reci koju posluku poratiNvidia majka

16 godina
Wiz3m4n kaže...

koji benchmark si odradio da i ja odradim pa da postavim rezultat

16 godina

Borise jebeš takvu karticu koja ne troši barem 360W 

16 godina
DangerousB kaže...
Wiz3m4n kaže...

koji benchmark si odradio da i ja odradim pa da postavim rezultat

Unigine Valley

4 godine
Wiz3m4n kaže...

Borise jebeš takvu karticu koja ne troši barem 360W 

Pusti ti to ide ovo đubre i do 310w

16 godina

Ova moja na 310w se zagrijava tek i kaže vežite se polječemo 

Dobro ide zima pa bude toplije oko nogu malo

16 godina

evo odradio na ultra i high postavkama u 1080p (jbg monitor)

dodao i sliku stock postavke graficke

ultra ultra
high high
i evo stock postavke graficke i evo stock postavke graficke
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 9:35 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo ocitanja direkt iz Furmarka nakon 6+ minuta.

Engine Clock(OC)
up to 2254MHz(Game)¹
up to 2565MHz(Boost)²
¹Game Clock is the expected GPU clock when running typical gaming applications, set to typical TGP (Total Graphics Power). Actual individual game clock results may vary.
²Boost Clock is the maximum frequency achievable on the GPU running a burstyworkload. Boost clock achievability, frequency, and sustainability will vary based on several factors, including but not limited to:thermal conditions and variation in applications and workloads.
Kako vjerojatno lukavo u driverima skuze da je pokrenut Furmark, pa ne dozvole Boost clockove 
Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 10:03 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo i moj idle, furmark, unigine (ultra) i postavke u adrenaline na 7900 XTX 

EDIT:

Da, nedaju boost na furmarku izgleda...

idle idle
furmark furmark
unigine+ultra unigine+ultra
adrenaline adrenaline
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 10:18 (chorba69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

sta sam sad primjetio gledajuci vase testove meni gpu nikako da ode na full load i i frekvenciju ne ide preko 2000 i ako je klokana na 2500mhz..

evo furmark nakon 2 min

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 10:26 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DangerousB kaže...

sta sam sad primjetio gledajuci vase testove meni gpu nikako da ode na full load i i frekvenciju ne ide preko 2000 i ako je klokana na 2500mhz..

evo furmark nakon 2 min

uhh... Mislim da ti repaste ne gine. ovo je bas "fino".

3 godine

Kad ćeš već repastati onda barem uključi sve senzore u gpuz ukoliko su neki isključeni da imaš što bolji uvid u stanje grafe, nedostaje ti memory temp.

16 godina
notloB kaže...

Kad ćeš već repastati onda barem uključi sve senzore u gpuz ukoliko su neki isključeni da imaš što bolji uvid u stanje grafe, nedostaje ti memory temp.

kod mene nema te opcije... i da jel i na ovim grafickim dovoljno kao zrno graska paste ili da je razmazem nekom karticom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 10:53 (DangerousB).
15 godina
Wiz3m4n kaže...

Updejtaj Svoj PC da znamo šta imaš jer ti to mjenjaš ko čarape. 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 godine
DangerousB kaže...
kod mene nema te opcije... i da jel i na ovim grafickim dovoljno kao zrno graska paste ili da je razmazem nekom karticom?

Mnogi će reći drugačije ali ja bih za grafu razmazao tanak sloj, ipak je to grafa a ne cpu.

16 godina
dery kaže...
Wiz3m4n kaže...

Updejtaj Svoj PC da znamo šta imaš jer ti to mjenjaš ko čarape. 

Zato baš i ne mjenjam kolega, ljen sam prepiske i ispravke raditi, ovo je lijepo za vidjeti u toj godini taj proc sa tom frekvencijom je bio za poželiti. A koštao je kao sada otilazak u 20minutni šoping u lokalnu trgovinu po namirnice za 4 dana

3 godine

Ja sam u to vrijeme imao gts 250 a cpu iz tog vremena je bio phenom2 945 ukoliko sam dobro ubo razdoblje.

3 godine
notloB kaže...
 Mnogi će reći drugačije ali ja bih za grafu razmazao tanak sloj, ipak je to grafa a ne cpu.

Inače, i ta teorija sa zrnom graška na CPU je pogrešna. 

Znamo da je sam čip CPU-a malen.

To nije razlog da stavimo samo zrno graška paste, jer sama poveća metalna površina koja ga prekriva, ne služi samo da bolje sjedne  cooler, već služi za bolje provođenje topline čipa na cooler.

Tanko razmazati po cijeloj površini koja prekriva CPU.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 11:53 (Zaporožac).
16 godina

svakako zrno graška je previše na gpu čip :)

rekao bih ovisno o veličini čipa no obično su 2 zrna riže skroz ok....nakon toga i malo papra i soli

Ja cpu razmažem ili napravim X patern a na gpu ne razmazujem već stavim mrvu onako odokativnom metodom. Sam gpu chip je manje osjetljiv na količinu nanešene paste za razliku od cpu, tamo mogu biti oscilacije temperature veče zbog same površine i zahvačenosti odnosno kasnije raspršenosti paste po njemu.....na gpu koji je malen pokrit će ga kompletnog svakako

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Ma previše je to paste na najdonjoj slici uhhh

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina

Ali najjace od svega sto nigdje ne mogu da nadjen za svoju xfx swft 319 rx 6800 xt video kako da je rastavim koje sarafe da skinem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Previše je kad ljudi ne znaju procijeniti kako izgleda zrno graška, pa istresu skoro cijelu pastu na cpu

Dobiju ovo

Ne valja ni zrno riže jer opet postoji mogućnost da pasta ne prekrije cijeli metal koji prekriva CPU.

Dobiju ovo uz više temperature

Pošto dno zračnog hladnjaka nije savršeno iznivelirano, kao ni ploča koja prekriva CPU, boolje je staviti "malo" više, nego manje, jer eventualni višak (ne veliki kao na slici, već malo više) višak termalne paste neće oštetiti CPU, jedino ako nije metalna pasta. 

合氣道

0 0 hvala 0
3 godine
DangerousB kaže...

Ali najjace od svega sto nigdje ne mogu da nadjen za svoju xfx swft 319 rx 6800 xt video kako da je rastavim koje sarafe da skinem 

Ne bi trebalo biti neka razlika

Ovaj drugi video je još bolji, kreće rastavljanje od starta

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 12:29 (Zaporožac).
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Ja cpu razmažem ili napravim X patern a na gpu ne razmazujem već stavim mrvu onako odokativnom metodom. Sam gpu chip je manje osjetljiv na količinu nanešene paste za razliku od cpu, tamo mogu biti oscilacije temperature veče zbog same površine i zahvačenosti odnosno kasnije raspršenosti paste po njemu.....na gpu koji je malen pokrit će ga kompletnog svakako

Svakako je X provjereno ok, no nevješti ne znaju koliko paste nanijeti, zbog toga sam naveo najsigurniji način. 

合氣道
16 godina

Evo trenutnog stanja... pasta suha skroz

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 12:46 (DangerousB).
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Inače, i ta teorija sa zrnom graška na CPU je pogrešna. 

Znamo da je sam čip CPU-a malen.

To nije razlog da stavimo samo zrno graška paste, jer sama poveća metalna površina koja ga prekriva, ne služi samo da bolje sjedne  cooler, već služi za bolje provođenje topline čipa na cooler.

Tanko razmazati po cijeloj površini koja prekriva CPU.

Treba danas gledati i hotspot, primjerice jezgre na zenu su pomaknute odnosno nisu više na sredini, premalo paste po sredini ih može pokriti do pola, meni se ne da razmazivati pa radim x s točkama odnosno odokativno kao wizeman, u biti metnem previše paste, da razmažem u tankom sloju potrošio bih je manje, ajde još kada je ploča nova pa instaliraš hladnjak prije stavljanja u kućište, ali ukoliko mijenjaš cpu ili repastaš onda mi se ne da picajzlirati po kućištu, u biti previše paste će imati za posljedicu koji stupanj više, premalo paste je već opasno zagrijavanje, imo, gledao sam neki yt... kaže da različiti načini metanja paste gotovo ulaze u temperaturnu statističku grešku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 12:46 (notloB).
3 godine
DangerousB kaže...

Evo trenutnog stanja... pasta suha skroz

Au, bit će grecanja 

Dobro je, vjerojatno si zapamtio što si sve radio dok si ju "otvarao". Meni je mana još od dječjih dana da mi uvijek ostane od igračke koju rastavim poneki dio, ali ipak radi. 

Nego, imaš li nove termal padove i znaš li koliko su mm debeli odn. tanki ?

Ili sve vraćaš kako je bilo.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2024 12:54 (Zaporožac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice