Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.944
|
čitano: 1.294.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
forumaš kaže...
Ja sam sa RX 6800 miran još barem tri godine. Ne kupujem PS5 pro nego buduću generaciju konzola, i to gotovo sigurno xbox koji ima game pass a po nekim glasinama biti će PC hibrid i izlazi 2026.
Taman propustim prve serije radi dječjih bolesti i uzmem 2027.

Edit. Taman za GTA VI 😂 dok će ovi sa RTX 5090 od 2000 eura čekati na igru par godina iza konzolaša.

Drug u našim godinama se ne planira na tako dug period   Hrabar si

Konzolu nikad posjedovao niti ne budem vjerujem

4 godine
protjeran

Bas to, tesko da ce se na PC-u vrtit na 120, a kamo li na konzoli. Mozda na PS7.

17 godina
sfc_PsychQ kaže...

gta 6 na 120hz-a bude spadao u onaj dio na radiju koji se zove želje i pozdravi. 

RDR2 je 30 fpsa na ps5 sta je zalostno. 

nadam se da ce imati barem opcija 60fpsa

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Narucio malom RTX 4070 Ti Super, a kako za sada ima i5 10400f idem malo pogledati na netu koliko bi na 2560x1440 rezoluciji CPU mogao biti bottleneck.

I naletim na ovu stranicu, prejebeno: https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/1nt1ik/1/general-tasks/2560x1440/

A sta oni ocekuju, a da ne bude bottleneck za 4070Ti Super 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 15:51 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Mauro kaže...

Narucio malom RTX 4070 Ti Super, a kako za sada ima i5 10400f idem malo pogledati na netu koliko bi na 2560x1440 rezoluciji CPU mogao biti bottleneck.

I naletim na ovu stranicu, prejebeno: https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/1nt1ik/1/general-tasks/2560x1440/

Kupi si threadrippera 7970x i nema bn, tr 7960x je već problematičan, u biti kupi 4k monitor pa si na miru s bn...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 17:15 (notloB).
17 godina
Mauro kaže...

Strašan sajt :)

Sada znam zašto slične nisam nikada posječivao.....klinci imaju isto 10400f, u 2k je max 6700xt za njega, sve preko bude dosta neiskorišteno na žalost

16 godina
Wiz3m4n kaže...
Mauro kaže...

Strašan sajt :)

Sada znam zašto slične nisam nikada posječivao.....klinci imaju isto 10400f, u 2k je max 6700xt za njega, sve preko bude dosta neiskorišteno na žalost

A cekat cu da izadje Arrow Lake i da vidim benchmarke.

Pa cu ga onda pocastiti ili nekim 7800X3D ili nekim Arrow Lakeom ovisno kako se budu pokazali.

17 godina

Ne znam koju mbo imaš sa njim...solucija ti je solidna i kakav i7 11700K ili non K

14 godina

Core ultra 215 bude jeo threadrippere i 7800x3d to uzmes...

16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa naravno, kad im cak i forumasi kao ti pomazu. Ne znam cemu info uopce, ili cudjenje.

Ti si sad aktivno doprinio tom trendu, samo ih nemoj pocet reklamirat kao neki.

Lp

maximum effort
16 godina
metallic kaže...

Pa naravno, kad im cak i forumasi kao ti pomazu. Ne znam cemu info uopce, ili cudjenje.

Ti si sad aktivno doprinio tom trendu, samo ih nemoj pocet reklamirat kao neki.

Lp

Kako im pomažem?

12 godina

Praveci se glup, a nisi.

Zao mi je, sto sam se uopce javio. Ah well

Al prenio si vijest koju sam tjednima prije postao i narugao se takvom klasicnom NV klosarenju.

maximum effort
16 godina
metallic kaže...

Praveci se glup, a nisi.

Zao mi je, sto sam se uopce javio. Ah well

Al prenio si vijest koju sam tjednima prije postao i narugao se takvom klasicnom NV klosarenju.

Čemu to ne razumijem zar sam trebao opet uzeti Radeon? Jesam trebao sebe zajebat te uzeti manje vrijedan proizvod za istu cijenu? Ne uzeti za 640eu ovaj state of the art umjesto tada najeftinije radeona 640eu 7900gre, bio bi lud da sam tako odlučio.Nek si se ti javio drago mi je da se malo raspravimo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2024 12:58 (dery).
12 godina

Raspravljas sam sa sobom, a ne samnim, ne brini.

Mi ionako, nismo nikad raspravljali, a nema ni smisla kad si unaprijed odlucio i 2 godine seres po Radeonu konstantno. Kako da ti se ista kaze..?

Postao si klasican stil, daj nek AMD ubije s perf/$ da Nvidia pojeftini da je mogu kupiti.

Necu dalje.

maximum effort
16 godina
metallic kaže...

Mi ionako, nismo nikad raspravljali, a nema ni smisla kad si unaprijed odlucio i 2 godine seres po Radeonu konstantno. Kako da ti se ista kaze..?

Postao si klasican stil, daj nek AMD ubije s perf/$ da Nvidia pojeftini da je mogu kupiti.

Necu dalje.

Kad me več pratiš trebao si primjetiti kako hvalim seriju 6000 ni riječi protiv nje, "serem" samo zadnju seriju. Želiš me prikazati za nevidija fanboja, naprotiv ispadaš ti takav. Nemaš ni jedan argument zašto bi itko uzeo radeon sada naspram superiornijem proizvodu u svakom pogledu. Stoga moj post na gornju vijest ima smisla kako nevidija može raditi šta ih volja jer je činjenica kako od ove serije nadalje nemaju niti će imati konkurenciju. Nisam ja kriv što sam se okrenuo njima več amd dragi moj kolega. Ovako nešto meni da prebacuješ potpuno ti je neosnovano besmisleno.

12 godina
dery kaže...
metallic kaže...

Necu dalje.

Kad me več pratiš trebao si primjetiti kako hvalim seriju 6000 ni riječi protiv nje, "serem" samo zadnju seriju. Želiš me prikazati za nevidija fanboja, naprotiv ispadaš ti takav. Nemaš ni jedan argument zašto bi itko uzeo radeon sada naspram superiornijem proizvodu u svakom pogledu. Stoga moj post na gornju vijest ima smisla kako nevidija može raditi šta ih volja jer je činjenica kako od ove serije nadalje nemaju niti će imati konkurenciju. Nisam ja kriv što sam se okrenuo njima več amd dragi moj kolega. Ovako nešto meni da prebacuješ potpuno ti je neosnovano besmisleno.

Ne moras me povlaciti, ne pratim tebe vec forum, ne brini.

Ukratko, hvalis samo ono sto posjedujes, trenutno Zotac RTX4070 "state of the art". :) wow

Nema veze, uvik cu ti dat thumb up na slike vaseg HW.

AMD serija 6000 jako valja, slucajno si nju imao! :)

Necu nikad ruzno, kao sto i nisam govorio protiv proizvoda kojeg ne koristim, al o kompanijama da!

Btw, ne pilaj da sam fanboj, jer mozemo se mijenjat za grafe bez da trepnem.

maximum effort
17 godina

Dajte skinite hlače da vidimo tko šta ima 

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina

Legendo!

Ma u pravu si, nema zanimljivosti pa samo nesto seremo.

maximum effort
16 godina

Kupiti manje vrijedan proizvod kako bi pomogli jednoj mega korporaciji da nas druga ne pravi budalama? Ja sam budala ti im pomaži. Ne hvalim šta imam več dobro odvažem šta je bolje i to uzmem. Imao RX6600,6800 jer je dobra serija sa ogromnim pomakom od prijašnje sa izvrsnim perf per watt i cijenom naspram nevidije. Ova nema ni to sad te je amd odustao od radeona i nas koji smo od njih uvijek dobili više za manje.

Ako sljedeči radeon napravi ono šta se šuška ova ide u prodaju. 

"State of the art" je ova superica itekako zaslužila kad je sa 1080grama u svemu nadmašila tuf od 1700gr.

13 godina

dery RT kakvi su dojmovi nakon 6800 sada kada malo to koristiš. Vrijedi li Nvidija više ili ipak ne?

0 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

"State of the art" je ova superica itekako zaslužila kad je sa 1080grama u svemu nadmašila tuf od 1700gr.

Najbolje stvar na toj kartici je 12GB VRAM-a jer to manje vise "štiti" sve korisnike mid-high end kartica od lijenih i nesposobnih developera.

Hrpa ekipe pljuje po Nvidia-i zasto su stavili "samo" 12GB na 4070, a ja kazem HVALA Nvidia sto nisu stavili vise. Jer da su npr. stavili 16GB ili nedaj Boze vise onda odjednom ni 16GB nebi bilo dosta.

Ovako ipak moraju paziti da ne pretjeraju sa zahtjevima za VRAM-om jer tko ce kupiti njihovu igru ako trenutni mid-high range Nvidia kartica (a Nvidia ima 80% trzista ili koliko vise) nema dovoljno RAM-a.

Ja se nadam da ce i RTX5070 isto imati 12GB VRAM-a jer ako ubace npr. 18GB+ u tu karticu vrlo brzo ce i 16GB kartice postati "zastarjele" jer ce hrpa developera jos manje truda uloziti u optimizaciju.

17 godina
dery kaže...

Kupiti manje vrijedan proizvod kako bi pomogli jednoj mega korporaciji da nas druga ne pravi budalama? Ja sam budala ti im pomaži. Ne hvalim šta imam več dobro odvažem šta je bolje i to uzmem. Imao RX6600,6800 jer je dobra serija sa ogromnim pomakom od prijašnje sa izvrsnim perf per watt i cijenom naspram nevidije. Ova nema ni to sad te je amd odustao od radeona i nas koji smo od njih uvijek dobili više za manje.

Sada shvačam tvoje uzbuđenje i narajcanost, kupuješ na kile a dobio mnogo dobru stvar, nema šta, puno igrte za tu gramažu 

16 godina
Mauro kaže...
dery kaže...

Najbolje stvar na toj kartici je 12GB VRAM-a jer to manje vise "štiti" sve korisnike mid-high end kartica od lijenih i nesposobnih developera.

Hrpa ekipe pljuje po Nvidia-i zasto su stavili "samo" 12GB na 4070, a ja kazem HVALA Nvidia sto nisu stavili vise. Jer da su npr. stavili 16GB ili nedaj Boze vise onda odjednom ni 16GB nebi bilo dosta.

Ovako ipak moraju paziti da ne pretjeraju sa zahtjevima za VRAM-om jer tko ce kupiti njihovu igru ako trenutni mid-high range Nvidia kartica (a Nvidia ima 80% trzista ili koliko vise) nema dovoljno RAM-a.

Ja se nadam da ce i RTX5070 isto imati 12GB VRAM-a jer ako ubace npr. 18GB+ u tu karticu vrlo brzo ce i 16GB kartice postati "zastarjele" jer ce hrpa developera jos manje truda uloziti u optimizaciju.

Vidiš čudno je to ovde ima manje vrama dobio više, te ja skroman zadovoljan sa manje, a ne ko vi kome je veči

Wiz3m4n kaže...
dery kaže...

Sada shvačam tvoje uzbuđenje i narajcanost, kupuješ na kile a dobio mnogo dobru stvar, nema šta, puno igrte za tu gramažu 

Također tebi sličan odgovor kao mauru ali obratno napravio od onog šta kožnati kaže: kupi više imaš više. Kupio manje imam više, vi niste došli do te razine.Ne možete se vi gospodo stavit sa doktorom šaptač grafama.

17 godina

A ne znam kolega, ja sam iz ovoga samo shvatio da bolje da ne skidaš gaće već da pokazuješ i važeš grafičku, i to je sasma u redu 

16 godina
Wiz3m4n kaže...

A ne znam kolega, ja sam iz ovoga samo shvatio da bolje da ne skidaš gaće već da pokazuješ i važeš grafičku, i to je sasma u redu 

Dobar dan mladi gospon ovo je hardweraj tema, za skidanje gaća ideš več ti znaš gdje, ovdje smo radi hardwerogazma.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 12:06 (dery).
17 godina

Kada čitam tvoje postove navede me da protumačim da je krivi forum i da se nešto mjeri, takav mi dojam daješ, no psolutnose slažem sa tobom, divim se tvom obožavanju iste, htio sam je i ja uzeti kada je bila po toj cijeni na Futuri It samo me odbila ta gramaža jer poslje kada ide na otpad ili ciganima po kili malo dobijem, draža mi je ona Tuf za koju kažeš ima 1700gr....više peneza dobijem

16 godina
dery kaže...
 Vidiš čudno je to ovde ima manje vrama dobio više, te ja skroman zadovoljan sa manje, a ne ko vi kome je veči
 Također tebi sličan odgovor kao mauru ali obratno napravio od onog šta kožnati kaže: kupi više imaš više. Kupio manje imam više, vi niste došli do te razine.Ne možete se vi gospodo stavit sa doktorom šaptač grafama.

Ne kuzim sta si tocno htio ovim reci, ali ajde neka bude...

14 godina

Na ovo je mislio kada je kozanti rekao "vise kupis, vise sacuvas"

4070 super 12gb 650e Vs 4090 24gb 2000e.Kada malo bolje pogledas Dery je kupio tocno polovicu 4090 za skoro 1/4 cijene iste.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2024 12:54 (MGloc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice