Koji pc,postavio si to kao da postoji jedan pc i svi ga imamo?
Igra trazi jaci i noviji proc,mislim da bih na mom i7 definitivno imao probleme i to ne radi RT.
pa to i je jedan od problema, kod plejke se optimizira samo za jedan te isti hardver i developeri imaju jasne parametre
ali zato se i izgled igre razlikuje, na plejki moraju smanjivat dosta stvari da bi zastarjeli hardver to mogao tjerat
zato se za plejku koriste jeftine sjene, smanjuje se količina predmeta na ekranu, od samih sjena, broja vozila i prolaznika, do manjeg broja raznih čestica u zraku, poput pahuljica, a u ovoj igri koriste se i trikovi da se rejtrejsani odraz prikazuje u nekoliko puta manjoj rezoluciji kako bi plejka uopće mogla prikazati rt, kod pc-a se ti trikovi primjenjuju manje i ovisno o postavkama - one ultra su redovito detaljnije i sa više elemenata od istog prikaza na plejki
i baš zbg unificiranog hardvera, developeri na pčejki znaju točno koliko i što odrezati da bi slika izgledala što bolje, pogotovo na tri metra udaljenom televizoru kad i sama udaljenost od ekrana sakriva nedostatke
Ovaj tvoj post govori da uopce nisi pogledao tech analizu koju sam linkao,pogledaj koliko nam jaci CPU treba na PC strani za istu stvar kao na Ps5.
I najludje je sto su oba Spidermana radjena za Jaguar u Ps4,sta ce tek bit sa zahtijevima Spidermana 2 koji rade iskljucivo za Ps5....
Zato cu ja jos pricekat i uzet kompletno sve novo u 2024 jer ovi danasnji procesori su vec zastarjeli za jednu rtx4090 a sta ce tek bit sa 5xxx
Konzole uvijek koriste razne trikove, uvijek...
BTW, frame generation ne valja bas jer na npr. 120fps-a slike response je od 60fps-a i to osjetis. Drugo je sto ne valja bas ispod 60 i iznad cca 120fps-a.
Sad je bojazan da ce to objerucke proci jer vecina ekipe nije navikla na vise od 60 pa nece ni skuziti i mantrati kak je super...
HW Unboxed je bas radpravljao o tome...
A sta su DLSS i frame generation nego trikovi?
Pa poduplavanje frejmova nam je znano sa TVa vec godinama zar ne,ovo sto je Nvidia napravila je doslovno ista stvar.
I to je sad kao nacin kako optimizirat CPU bottleneck.....
Mozemo prihvatit ili ne,subjektivno.
Zadnjih nekoliko battlefilda tak nekaj nudi odavno, future frame renderig opcija