Svi oni koji zele kupiti nove radeone neka se malo strpe. AMD je odlucio znatno spustiti cijene. Trend smanjivanja cijena grafickih kartica trebale bi pratiti i nase trgovine, bar u nekoj mjeri. Tako se npr. u SAD-u HD 4870 moze nabaviti za oko 800kn, a 4850 za 500kn... hoce li se kod nas pratiti taj trend, preostaje nam tek nadanje, ali je cinjenica da ce do nekakvog pada morati doci.
Svi oni koji zele kupiti nove radeone neka se malo strpe. AMD je odlucio znatno spustiti cijene. Trend smanjivanja cijena grafickih kartica trebale bi pratiti i nase trgovine, bar u nekoj mjeri. Tako se npr. u SAD-u HD 4870 moze nabaviti za oko 800kn, a 4850 za 500kn... hoce li se kod nas pratiti taj trend, preostaje nam tek nadanje, ali je cinjenica da ce do nekakvog pada morati doci.

O, moj Bože, kakvi smo mi debili u ovoj "državi". Cijenama stanova, namirnica, elektronike šišamo europske i američke gradove a plaćama smo na nivou Rumunjske (karikiram).
Sva pamet neka nam ode u druge zemlje - zaslužili smo glupošću.
obecanje ludo radovanje
ma te cijene su kod nas 25% vece, 4850 750kn to je 100kn manje nego sada,kad bi kod nas 4870 bila 800kn ja bi vec imao dvije
Hvala ti Bože ako ti dođe pamet i ovdje malo... hehe šalim se. Odma bi uzo još jedan radeon koji sam instalirao nedavno (na zimu) od 1 gigabajta. Pa ako bude 800 kuna bez beda isti dan TRČI SE u Vemil!
A gde si to pročital i koji bi Radeoni uopće mogli pojeftiniti?
Znači da će kod nas poskupit.
Znači da će kod nas poskupit.

Pripremaju teren za HD58** seriju. Koliko je koštala HD3870x2, puno samo mogu reći, a čim je došla hd48** serija pala joj je cijena ogromno, danas se može nabavit za 1000kn.
Vi kupujte ovu seriju, a ja ću sljedeću!

Pripremaju teren za HD58** seriju. Koliko je koštala HD3870x2, puno samo mogu reći, a čim je došla hd48** serija pala joj je cijena ogromno, danas se može nabavit za 1000kn.

samo malo kaj ste tak poblesavili za 5 serijom
kad 4 i dalje rula, super kaj joj pada cijena
ljudi če sad moči lakše radit cf
te neče trebat potrebe za new grafuljom :)
Kada već planirate kupiti nove grafulje nek neko bude dobar pa mi pošalje BILO kakvu jer imam integriranu xD
samo malo kaj ste tak poblesavili za 5 serijom
kad 4 i dalje rula, super kaj joj pada cijena
ljudi če sad moči lakše radit cf
te neče trebat potrebe za new grafuljom :)

Pa dobro to znaci da onda nVidia takodjer pojeftinjuje svoje, sto bi znacilo da ce se uskoro pojaviti nove grafe na kojima ce oni 'muziti' pare od naivnih korisnika...
I tako ukrug.
Kad bi čekali ta pojeftinjenja, načekali bi se, barem u miloj nam Hrvatskoj. Ja sam uzeo nedavno HD4890 i dao sam 1800kn. Mislio sam čekat da cijena malo padne, ali kuda to vodi?? Ako cijena pada znači da će uskoro izać nova serija. Ako izađe nova serija znači da će izać i zahtjevnije igre. Ako izađu zahtjevnije igre više ih neću moći igrati jer sam uzeo "staru" grafu. Odlučio sam ju uzet odmah i uživat u njenim blagodatima što duže mogu.
Kad bi čekali ta pojeftinjenja, načekali bi se, barem u miloj nam Hrvatskoj. Ja sam uzeo nedavno HD4890 i dao sam 1800kn. Mislio sam čekat da cijena malo padne, ali kuda to vodi?? Ako cijena pada znači da će uskoro izać nova serija. Ako izađe nova serija znači da će izać i zahtjevnije igre. Ako izađu zahtjevnije igre više ih neću moći igrati jer sam uzeo "staru" grafu. Odlučio sam ju uzet odmah i uživat u njenim blagodatima što duže mogu.
Kada već planirate kupiti nove grafulje nek neko bude dobar pa mi pošalje BILO kakvu jer imam integriranu xD

Definitivno. ja imam quada i 4870 i jedva ide na very high. Sve druge igre vrtim na preko 50 fps, neznam nisam mjerio, ali dan i noć razlike sa crysisom
Crysis - igra koja je sve sisteme bacila na koljena!
Nevjerujem da će crysis 2 biti puno zahtjevniji, valjda su nešto naučili, a i rade ga i za konzole. Ako sam dobro čuo neće biti dx11 nego dx10.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6912
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6046
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6988
koma! adm ce trebati security zbog moguce tuce oko kartica LOL
I HD4890 je pojeftinila.
@igy da to sam vec vidio ali to su cjene kakve se traze u nas,mogo bi ja jednu :D
Ajde kad kupujete grafe svaka 3 mjeseca pošaljite meni sve te stare, iz 3xxx serija, ma šta će vam to, to je staro smeće .
Ajde kad kupujete grafe svaka 3 mjeseca pošaljite meni sve te stare, iz 3xxx serija, ma šta će vam to, to je staro smeće .
Nedam svoju HD3870x2 za nista - ceka se HD5xxx serija - znaci isplat ise kupiti malo jacu karticu u pocetku, pa komotno mozes "preskočiti" jednu seriju.