Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 454.270
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Radeon R9/7 serija
Stjepanj kaže...
@d3lboy; flashanje biosa radi flickera? Wtf? Daj objasni...

Nisam nista drugo ocekivao od kiše uvreda, al kad niko ne zeli pustit cijenu na stranu i pogledat prave performanse, 270x ima 2 6 pinska konektora, 270 ima 1, 270X ima core clock brzi za 100mhz.... to je to ! Mozda se 270X moze bolje clocknut, ali ja govorim o stock karticama koje imaju identican fps.

A flicker ? Da, Amd je izdavao zadnjih mjesec dana vbios za R9 seriju, te nakon flashanja biosa flicker bi nestao, kod nekih modela je to sređeno sa novim driverima, iako bi zamracio da moram flashat biose i sve zivo radit jer tvornicka kartica u trenutnoj fazi ima problema... Kad sam sve to pregledao uzeo sam R9 270 s kojom sam više nego zadovoljan.

14 godina
D3lBoy kaže...

Nisam nista drugo ocekivao od kiše uvreda, al kad niko ne zeli pustit cijenu na stranu i pogledat prave performanse, 270x ima 2 6 pinska konektora, 270 ima 1, 270X ima core clock brzi za 100mhz.... to je to ! Mozda se 270X moze bolje clocknut, ali ja govorim o stock karticama koje imaju identican fps.

A flicker ? Da, Amd je izdavao zadnjih mjesec dana vbios za R9 seriju, te nakon flashanja biosa flicker bi nestao, kod nekih modela je to sređeno sa novim driverima, iako bi zamracio da moram flashat biose i sve zivo radit jer tvornicka kartica u trenutnoj fazi ima problema... Kad sam sve to pregledao uzeo sam R9 270 s kojom sam više nego zadovoljan.

R9 270/270X su hardwerski identične kartice, clock per clock imaju iste perfomanse.

270X modeli su u većini slučajeva bolji oceri i u velikoj većini slučajeva idu preko 1150MHZ za jezgru, i tvornički su više clockani pa postoje i veće šanse da dobijete model koji ipak na tom naponu i taktovima ne radi kako treba(hebiga, šugavi vendori i testiranje).

X modeli uglavnom imaju i bolju naponsku regulaciju i još neke čimbenike radi kojih idu na nešto više radne taktove.

Što se tiče flickera, moguće je da flash biosa to rješava jer nekad vendori ne postave dobro 2D/3D napon i taktove pa se takve stvari događaju u izmjeni profila.

Ukoliko clockate i imate problem sa flickeringom, googlajte XCL MSI AB overclock metoda.

To bi trebalo pomoći.

iclock2much
12 godina
Radeon R9/7 serija
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

da znam zaboravio sam na to, al ostale sapphire, asus, xfx imaju po 1

16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Sam da pitam ove plave lampice na Toxic r9 270x moraju sve svijetlit ili samo dvije kao kod mene ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ja mislim da one signaliziraju temp

sto manje to bolje

15 godina
svec kaže...

Sam da pitam ove plave lampice na Toxic r9 270x moraju sve svijetlit ili samo dvije kao kod mene ??

ne znam kako je kod sapphire-a, ali kod mene na MSI Hawk to oznacava faze, znaci cim vise led-ica svijetli koristi se vise faza, tj. vuce vecu struju. kad je u 2D modu, obicno svijetle samo dvije, vec kod nekog video-a se zna upaliti i treca-cetvrta, a kod igara obicno svijetle sve.

14 godina
Radeon R9/7 serija

što uzet kod ovih boljih nemam bf 4, svud sam tražio prodalo se jedino kod najeftinije ima, koja je najbolja od tih svih tu ( mislim na zadnje tri logično )

7 r9 270 BF4 - 1380
1 r9 270 Gigabyte 1424
9 r9 270x hawk
3 r9 270x gigabyte
3 r9 270x toxic
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 21:50 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Over(C)lock kaže...

što uzet kod ovih boljih nemam bf 4, svud sam tražio prodalo se jedino kod najeftinije ima, koja je najbolja od tih svih tu ( mislim na zadnje tri logično )

Po meni 270x msi gaming, dobis bf4, brutalno je tiha i automatski se moze ocat na 1120 Hz. Ako te zanima jos vise overclock kao sto ti nick kaze, onda odi na hawk verziju.

14 godina
Radeon R9/7 serija

bi da je ima gdje za uzet ima i gigabyte s bf4 270x dolazi mi u jednu trgovinu dal mi se isplati čekat

edit: 1.575,68 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:02 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Over(C)lock kaže...

bi da je ima gdje za uzet ima i gigabyte s bf4 270x dolazi mi u jednu trgovinu dal mi se isplati čekat

Nema je u futuri da. Ja bi osobno isao na drugi ducan koji ima najveci rejting ovdje (kolko sam ja skuzio) a to je RSmagazin. Mozes naravno i na nabavi.net si pogledat za druge opcije.

17 godina

+ mantle dolazi krajem mj. koji donosi 45% vece performasne i onu svima nam poznatu konzolasku full frame rate fluidnost(ps1,ps2,xbox) bez ikakvih dropovoa bilo sp ili mp u bf4 a i buducim igrama koji su u developingu nps theif ! {#}

mali ot

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:06 (4mal).
11 godina
4mal kaže...

+ mantle dolazi krajem mj. koji donosi 45% vece performasne i onu svima nam poznatu konzolasku full frame rate fluidnost(ps1,ps2,xbox) bez ikakvih dropovoa bilo sp ili mp u bf4 a i buducim igrama koji su u developingu nps theif ! {#}

mali ot

{#}

Sta mislis za koliko ce mantle poskupiti kartice i jel ce ici na sve r9 kartice i kada ce to doci kod nas? Moze kakav link, kratki review ili nesto. Nemam vremena gledati ovo 55 minuta, ali budem cim stignem :)

14 godina
The_Fichek kaže...
Over(C)lock kaže...

Nema je u futuri da. Ja bi osobno isao na drugi ducan koji ima najveci rejting ovdje (kolko sam ja skuzio) a to je RSmagazin. Mozes naravno i na nabavi.net si pogledat za druge opcije.

nigdje ali nigdje je nema... kao ni jedan model s kojim bf4 dolazi a da je 270x ... na nabavi sve trgovine pregledo nista

11 godina
Over(C)lock kaže...

nigdje ali nigdje je nema... kao ni jedan model s kojim bf4 dolazi a da je 270x ... na nabavi sve trgovine pregledo nista

Doce valjda, strpljenja malo :D Ja cekam od 9. mjeseca. Moram jos 2 izdrzati pa ce bit valjda kakav novi PC, ako te to kaj tjesi. :D

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
4mal kaže...

mali ot

{#}

Sta mislis za koliko ce mantle poskupiti kartice i jel ce ici na sve r9 kartice i kada ce to doci kod nas? Moze kakav link, kratki review ili nesto. Nemam vremena gledati ovo 55 minuta, ali budem cim stignem :)

Sumnjam da će poskupiti kartice jer to pobija svrhu.Ako se pokaže tako kako najavljuju (iako sumnjam, 45% je ogromna cifra) onda mislim da će dosta ljudi nadograditi, osim onih koji već imaju Radeon 7000 i R9 naravno.

Toni
17 godina

eh o tome nisam razmilsljao poskupljenju radi API-a ali idu sve r9 tj GNC arhitketura , http://www.amd.com/us/products/technologies/mantle/Pages/mantle.aspx{#}

14 godina
The_Fichek kaže...
Over(C)lock kaže...

Doce valjda, strpljenja malo :D Ja cekam od 9. mjeseca. Moram jos 2 izdrzati pa ce bit valjda kakav novi PC, ako te to kaj tjesi. :D

tješi me :) i ja sam se načeko svega pa cu ovih 10 tak dana valjda pretrpit ..

14 godina
4mal kaže...

eh o tome nisam razmilsljao poskupljenju radi API-a ali idu sve r9 tj GNC arhitketura , http://www.amd.com/us/products/technologies/mantle/Pages/mantle.aspx{#}

To sto ti govoris je 45% na kaveri chipu koji je APU. Ne mora znacit da ce toliko povecanje bit i na GPU platformi. Posto se govori da ce Mantle bit sukladen s CPU, a APU je sve u jednom, za ocekivat je da ce APU imat bolje perfomanse od samog GPUa.

Bolje bit skeptican, pa da te oraspolozi to sta je vece od ocekivanja, nego preoptimistican pa dobit samar kad bude samo 10%.

17 godina
Radeon R9/7 serija

hehe budemo vidjeli ali to nama tj. tebi i meni kolko ti vidim iz konfe bas i ne igra previse ulogu posto imamo CF sto se tice fps-a u buducim mantle bound igrama {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:34 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Over(C)lock kaže...

ja sebi sutra uzimam toxic,tih 100kn vise od hawk nije puno jer planiram ovu grafu imati minimalno godinu i pol

14 godina
sstrmi kaže...
Over(C)lock kaže...

ja sebi sutra uzimam toxic,tih 100kn vise od hawk nije puno jer planiram ovu grafu imati minimalno godinu i pol

ja si bf 4 nemogu oprostit da nedobim, toxic vs gigabite ?

13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Toxic.

Toni
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
rapture686 kaže...

Toxic.

koliko me bf4 dođe ? cca ? jel mi se isplati zbognjega tolko cekat?

12 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

Dobijes samo normalni bf4 tako da svejedno moraš kupiti dlc-ove ako se ne varam

mislim da je jedno oko 20€ bf4

2 3 hvala 0
14 godina
windforce kaže...

Dobijes samo normalni bf4 tako da svejedno moraš kupiti dlc-ove ako se ne varam

mislim da je jedno oko 20€ bf4

dosta je i "normalni" :P

14 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Dali je velika razlika izmedju r9 270/x serije?

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Radeon R9/7 serija

Koliko samm ja shvatio iste kartice samo ova druga tvornici oc + možeš je jos naklokat ova isto podržava ali u manjoj mjeri... 

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Radeon R9/7 serija

naručena r9 270 1400 kn s poštarinom dual bost i oc neka sapphire verzija s BF4 bila odma raspoloziva reko rokaj i sad ako nebude radila mrknem im bf key i zamjenim za skuplju kad dođe {#}

EDIT: razlika je ako 5 fpsa između x i obicne a cjenovno isto tako nije puno mada mislim da za ti par fpsa ko će čekat tolko vrijeme jos reciimo ako neraadi roknem im key i uzmem toxica i key mi ostane :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 11:58 (Over(C)lock).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

naručena r9 270 1400 kn s poštarinom dual bost i oc neka sapphire verzija s BF4 bila odma raspoloziva reko rokaj i sad ako nebude radila mrknem im bf key i zamjenim za skuplju kad dođe {#}

EDIT: razlika je ako 5 fpsa između x i obicne a cjenovno isto tako nije puno mada mislim da za ti par fpsa ko će čekat tolko vrijeme jos reciimo ako neraadi roknem im key i uzmem toxica i key mi ostane :P

Da, budi siguran da ce oni tebi dati R9 270 BF4, a ti ces im vratiti bez tog BF4 ... pa nisu oni mutavi. Ja da radim u toj trgovini bih te na glavu izbacio van da mi probas takvu kradju podvaliti ... momak opameti se dok je vrijeme ...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice