Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club

Da, mozes se zezati sa scalingom teksta ali drugacije (ruznije) izgleda. U igrama je dobro

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

E momci dobar rezultat ovo za MSI R9 280X u Unigine Valleyu, pise da je win8 ali je win10 ustvari

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rodić kaže...

E momci dobar rezultat ovo za MSI R9 280X u Unigine Valleyu, pise da je win8 ali je win10 ustvari

nije lose, ovo je moj stari skor na 1230mhz

!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Sve je na stocku od hardware, dakle dosta dobro? :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

Evo da se upišem u ovaj klub.

Zamijenio sam CF sa 2x HD7870 i prešao na single Gigabyte R9 280X. Izgubio sam 20-tak % u performansama ali će mi potrošnja struje biti osjetno manja kao i niže temperature unutar kućišta.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
4 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Iskustva sa kombinacijom sa FX 8300 (clocked to 4.0GHz) ? Napajanje Fortron 600W+

Radi se o XFX

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 19:27 (Matya15777).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Micek kaže...

Evo da se upišem u ovaj klub.

Zamijenio sam CF sa 2x HD7870 i prešao na single Gigabyte R9 280X. Izgubio sam 20-tak % u performansama ali će mi potrošnja struje biti osjetno manja kao i niže temperature unutar kućišta.

odlična mi je ta novija verzija windforcea, u mene su dvije "stare" no ne bunim se uopće 

cf cf
i7 power!
14 godina
Radeon R9 280x Club

Iduci tjedan dolazi mi nova Asus DCUII Top 280X s reklamacije. Barem se nadam da je nova ( jer nije davala signal ). Uglavnom posto prelazim na nvidiu prodavat cu je, znaci imat ce 2 godine jamstva u computeruniversu i godinu direktno u asusa ( preporuka slat direktno asusu na reklamaciju ), te mozda budem prodava i drugu istu sa godinom i 3 miseca jamstva. Cijena ce bit povoljna, jer ih zelim sto prije prodat.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Radeon R9 280x Club

Zar je reklamacija preko Comp.Universe-a duža pa je zato bolje direktno preko proizvođača?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 280x Club

Dobar su ducan, ali sta se tice reklamacija idu u nedogled. Reklamira sam PSU (74 dana), 280X prvi put ( 45 dana ), Toshibin hard disk ( jos ga cekam 2ipo miseca) i ista 280X koja je 45 dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zanima me jel se garancija "refresha" kad dobis novu karticu u zamjenu ? Moja Vapor X tri X je mjenjana u 4. mj prosle godine za stari vapor x kojoj je garancija od 2013. 11.mj sad istice li mi garancija za ovaj tri x u 11 mj ove godine ili vrijedi ovih 24mj od te druge !?

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

nova kartica, nova garancija

i7 power!
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Zanima me jel se garancija "refresha" kad dobis novu karticu u zamjenu ? Moja Vapor X tri X je mjenjana u 4. mj prosle godine za stari vapor x kojoj je garancija od 2013. 11.mj sad istice li mi garancija za ovaj tri x u 11 mj ove godine ili vrijedi ovih 24mj od te druge !?

dobis novu punu garanciju za taj proizvod!lp koorpa me prestigo!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 14:06 (Stjepanj).
14 godina
Radeon R9 280x Club

Gamad iz cu mi poslala istu grafu, kazu da su flashali bios, sad nekim cudom radi. Ali poslali karticu u smeđoj kutiji u antistatickoj kesi. Fakin posaljem savrseno pakiranje, kao da je iz ducana, a oni meni u smeđoj kutiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Posalji im mail buni se,ja bi!lp

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

evo i kod mene upala sa akcije alza za 2000 kn ,grafa rastura 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club
  1. Kupujem R9 280x pa razmišljam od kojeg proizvođača da kupim ali se neodlučan pa molim pomoć 

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pitanjce jedno.

OC-ao sam grafu(1100/1500, 20% Power limit) i dok je temp jezgre 69C, jedan VRM je 80, a jedan čak 96.

Da se brinem il da ju ganjam da iskoristim garu? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
drofix kaže...
  1. Kupujem R9 280x pa razmišljam od kojeg proizvođača da kupim ali se neodlučan pa molim pomoć 

Hvala

ovim redom, Gigabyte 280x rev,2.0 ak nema ta moze i rev.1 no onda ces imati glasniju karticu, asus dc2 top! ostalo izbjegavaj! eventualno sapphirku tri-x ako nades!

chutac kaže...

Pitanjce jedno.

OC-ao sam grafu(1100/1500, 20% Power limit) i dok je temp jezgre 69C, jedan VRM je 80, a jedan čak 96.

pa brini se kad pregori... inace nebu joj nista bilo na toj temperaturi!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pitanjce jedno.

Koliko sam primjetio jedan je uvijek vece temperature, ali vrmovi opcenito znaju bit vece temperature, ako ti ne baca artifakte onda nema beda

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ne baca artefakte, ni ne smrdi ništa pa nek se prži, dao bog da krepa 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Imam ponudu zamjene nove r9 280x gigabyte za asus gtx strix 970 4gb uz malu sitnu nadoplatu.. Sad da li je vrijedno tj da li cu osjetiti neku ogromnu razliku zamjenom graficke uzevsi u obzir da igram light-gpu igre cs:go,bf3,wow,lol i HoS.(uskoro overwatch) Da li smatrate da se isplati

...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sp0rZ kaže...

Imam ponudu zamjene nove r9 280x gigabyte za asus gtx strix 970 4gb uz malu sitnu nadoplatu.. Sad da li je vrijedno tj da li cu osjetiti neku ogromnu razliku zamjenom graficke uzevsi u obzir da igram light-gpu igre cs:go,bf3,wow,lol i HoS.(uskoro overwatch) Da li smatrate da se isplati

Naravno da neces osjetit ogromnu razliku. Cca. 40% brza je 970-ka, dakle kad imas solidnih 40fps sa 280X, sa 970-kom ces imat ~56fps. U navedenim igrama ces i onako imat puno vise fps-a...

11 godina
neaktivan

Ako je "sitna" nadoplata onda da, za te igre ne         

13 godina
neaktivan
Sp0rZ kaže...

Pa te igre možeš izmaksat na 280x, ne vidim zašto uzet 970.....

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Uz cijene koje se sad kreću 280x cf je daleko najjeftinija high end verzija . S tim rezultatima koje postize  ,prelazi 980-ku bez problema a puno manje novaca ulozeno.

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Samo trazi 650W kvalitetnog napajanja kao minimum...

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...

Uz cijene koje se sad kreću 280x cf je daleko najjeftinija high end verzija . S tim rezultatima koje postize  ,prelazi 980-ku bez problema a puno manje novaca ulozeno.

Da, najisplativije, al' koliko je to praktično, nemam iskustva s nikakvim CF/SLI setupima, čujem samo probleme da ljudi imaju s time, da nisu igre optimizirane, nestabilnost itd. Je l' to vrijedno ili da ipak prodam 280 svoju i uzmem nešto tipa 390? 

12 godina

Prodaj svoju i kupi 390x.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
neaktivan
VedranMik kaže...
Naguljizov kaže...

Da, najisplativije, al' koliko je to praktično, nemam iskustva s nikakvim CF/SLI setupima, čujem samo probleme da ljudi imaju s time, da nisu igre optimizirane, nestabilnost itd. Je l' to vrijedno ili da ipak prodam 280 svoju i uzmem nešto tipa 390? 

Gle čitajući forum kako odi tako i druge,naći ćeš thread na milion problema uz svaku temu ,bilo to software ili hardware . Ono što ti mogu reći iz iskustva da CF ili SLI su najbolji upgrade u koje sam ikad ulozia . Kategorički tvrdim niti jedna single grafa koliko kod ona bila jaka ,nemože se usporediti sa finoćom rada,fluidnošću, neopterečenostu u gejmu i svakodnevnom radu, kao što to CF odrađuje . Gejmovi jednostavno plove .  Usto, što za puno manje novaca možeš dobiti do 30% bolje performanse . dvije 280x tuku 7990 , kombinacija koje sam imao u svojim rukama za neki 20% ,čak 980 nije imuna po tom pitanju.

A imao sam :

amd 5970 cf (sama ona je već cf jer ima 2 gpu-a,mislim na dvije grafe pa ispada zapravo x4)

amd 7850 cf (stara starurdija ,na 1080p gura bf4 na ultri oko 115-120 fps,testirano an 64p mapama)

amd 7990 cf

amd 280x cf

I od svih cf najbolji je ipak cf sa dvije grafe ,nego jedna dvoglava iako su takve grafe ono monster i koštaju masu novaca.

Jedna od bitnih stvari ti je jedino ako želis ono iskoristivost takvog rada 99% je, da su grafe istog proizvođača i verzije , radi scalinga između njih dvoje .

Eto lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 9:31 (Naguljizov).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice