Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Radeon R9 280x Club
Kakva su vam iskustva sa dual-x coolerima od Sapphire-a?
Imam problem da mi se prvi cooler sporije vrti od drugog i ima neki cudan kliktajuci zvuk. Je li to normalno i treba tako ili? Inace temperature grafike su ok ali ovaj zvuk iritira. Negdje sam procitao da se kod r9 kartica kod sapphire-a gasi jedan cooler ako nije potreban. Koje su opcije zamjene za dual x cooler?
Hejjjjj
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

ne gasi se nista automatski/sporije ili bilo sta slicno od kud ti to uopce, nosi na servis! prvi ventilator najcesce rikne, neznam zasto...inace plastika i spoj s pasivnim hladnjakom je na dual-x modelu katastrofalna pa graficka u loadu na odredenim rpm-ovima zna proizvoditi vibracije koje pak proizvode nepotreban zvuk!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 23:14 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Imaju li neki ventovi da mi preporucujes za zamjenu? Mozda i skinem ovaj.
Hejjjjj
14 godina
Radeon R9 280x Club

Vec neko vrime nisam bio na AMD karticama pa me zanima da li jos uvjek imaju problema sa microstuttering-om u igrama?

Neznam jel bio problem sa drverima ili sa samim karticama... Sjecam se da sam imao problema u Skyrimu kad je tek izasao, a i u drugim igrama u to vrime je bio isti problem... i zbog toga sam se prebacio na nvidiu gdje je sve radilo kako treba.

Pitam jer imam dobru ponudu za 280X, pa me strah da se povijest ne ponovi....

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Micro stutter sam jedino primjetio u jace modificiranom skyrimu i jedan kratak period u BF4, ali isti problem su imali i frendovi sa gtx 660 i 550ti, tako da nije do kartice, koji model bi uzeo ? Jer ima stvarno dobrih 280x modela, a ima jeftinih i starijih verzija koje imaju problema sa ventovima, stari biosi etc...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 0:08 (D3lBoy).
17 godina
Radeon R9 280x Club

Sinoć probao Incredible adventures of Van Helsing i ne mogu vjerovati da je ta igra toliko opterećuje grafičku karticu.

Postavke su na MAX i moja Safirka se grije do 72C a cooleri postaju poprilično bučni.

Nestvarno mi je da Dying Light ni blizu ne proizvodi takve nuspojave kao Van Helsing, a igra po svojoj "ljepoti" ne može parirati DL. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Radeon R9 280x Club

jel puno 45 stupnjeva za moju grafu 2 monitora jedan 1400x900, jedan 1920x1080???

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 280x Club

Stavi da su ti monitori pod kutem od 90.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Zajeb kaže...

moram se još priviknuti to sam jučer skombiniral, bum probal

10 godina
pqweasdyxc kaže...
Zajeb kaže...

moram se još priviknuti to sam jučer skombiniral, bum probal

Svi koji gledate sliku oprostite na neurednosti međustolja

10 godina
Radeon R9 280x Club

do koliko mogu ubrzati vente na msi afterburneru, sad mi je na auto, oko 1120rpm i 45C

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Do 100% ako voliš buku!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
10 godina
Butcher kaže...

Do 100% ako voliš buku!

100% je možda namjenjeno za msi, a moja je xfx

16 godina
pqweasdyxc kaže...
Butcher kaže...

Do 100% ako voliš buku!

MSI je samo reklama na imenu Afterburner(rivatuneru)! Moja je Gigabayte kaj to ima z pumpom za bicikl? 

10 godina
Butcher kaže...
pqweasdyxc kaže...
Butcher kaže...

Do 100% ako voliš buku!

MSI je samo reklama na imenu Afterburner(rivatuneru)! Moja je Gigabayte kaj to ima z pumpom za bicikl? 

ima jer jogurt nema kičmu

16 godina
pqweasdyxc kaže...
Butcher kaže...
pqweasdyxc kaže...
Butcher kaže...

Do 100% ako voliš buku!

ima jer jogurt nema kičmu

Ima ak je z mesom!

10 godina
Radeon R9 280x Club

nema jer sam jel palačinke s grafičkom bez mesa kojoj su još radili venti pa mi je to zmasakriralo lice a to je jedino kaj sam imal

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pqweasdyxc kaže...

nema jer sam jel palačinke s grafičkom bez mesa kojoj su još radili venti pa mi je to zmasakriralo lice a to je jedino kaj sam imal

Idi samo poštelaj XFX grafu na MSI softveru

10 godina
Radeon R9 280x Club

jesam i čak nije tak glasna, čuje se vžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžž ali ok je, za vrapče je tek tek za 2-3h

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

evo da se i ja prijavim nova masina i odabir je pao na sapphire r9 280x tri-x :D jedva cekam da raspralim gta V :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Radeon R9 280x Club

Jel bi se isplatilo dat 1800kn za r9 280x vapor x OC? nova,garancija 2 godine.Nekako mi je to previše s obzirom da je R9 290 toliko po oglasnicima, samo sa lošijem hlađenjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
njuskac kaže...

Jel bi se isplatilo dat 1800kn za r9 280x vapor x OC? nova,garancija 2 godine.Nekako mi je to previše s obzirom da je R9 290 toliko po oglasnicima, samo sa lošijem hlađenjem.

naravno da je previse, ljudi daju vec gtx 780/290 za te novce s aftermarket rijesenjima!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Radeon R9 280x Club

Pa baš i nema po tim cijenama koliko vidim, ako i ima jako se brzo proda, ne znam sta da uzmem do 1800kn a da ima garanciju još neko vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
njuskac kaže...

Pa baš i nema po tim cijenama koliko vidim, ako i ima jako se brzo proda, ne znam sta da uzmem do 1800kn a da ima garanciju još neko vrijeme.

a kaj bi ti odma kad se tebi prdne? onda uzmi 280x za 1800kn... tako se ne trguje...

12 godina
Radeon R9 280x Club

A nije bas odma, tražim nekih 3 tjedna po oglasnicima nis pametno, bilo je nešto ali odmah prodano.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa kolega ansha prodaje svoju dc2 top za 1500kn, samo da si pogledo oglas..
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

koliko mogu očekivati u heavenu od vapor-x 1000/1500 ?

ostatak konfe je i7, 8GB ram

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
koorpa kaže...

koliko mogu očekivati u heavenu od vapor-x 1000/1500 ?

ostatak konfe je i7, 8GB ram

Zavrti test pa ćeš vidit

Zavrti prema pravilima ove teme http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/180444.aspx

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.5.2015 0:13 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan

e hvala, nisam znao s kojim postavkama testirati za usporedbu. ustvari dobivam odlične rezultate. dobio sam u jamstvu novu tri-x, kartica je predobra, bolje hlađenje nisam vidio.

igrao sam se s heavenom, 7,8 testova, temp jedva do 66 stupnjeva na 1125/1600. razina buke pod opterećenjem skoro pa ista kao na idle. potrošnja cijele konfe u idle 40W, LOL, u gta5 250W ... 

ne kužim zašto na kutiji piše da je preporuka 750W i više?

nemam konfu u potpisu pa evo šta ima sve:

i7 4790, 8gb 2133 hyperx, samsung 850 evo, 2x1TB wd red, corsair h50, r9 280x tri-x, msi z97i gaming ac... 40W idle, idem drkicu bacit

i7 power!
13 godina
protjeran
koorpa kaže...

e hvala, nisam znao s kojim postavkama testirati za usporedbu. ustvari dobivam odlične rezultate. dobio sam u jamstvu novu tri-x, kartica je predobra, bolje hlađenje nisam vidio.

igrao sam se s heavenom, 7,8 testova, temp jedva do 66 stupnjeva na 1125/1600. razina buke pod opterećenjem skoro pa ista kao na idle. potrošnja cijele konfe u idle 40W, LOL, u gta5 250W ... 

ne kužim zašto na kutiji piše da je preporuka 750W i više?

nemam konfu u potpisu pa evo šta ima sve:

i7 4790, 8gb 2133 hyperx, samsung 850 evo, 2x1TB wd red, corsair h50, r9 280x tri-x, msi z97i gaming ac... 40W idle, idem drkicu bacit

pa ako nisi dirao voltazu temp s 3x venta su ocekivano manje! 1125mhz nije nista za taj cip! 750w pise zbog srotnih napajanja!lp

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice