Radeon R9 280x Club
- poruka: 1.774
- |
- čitano: 230.596
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam ponudu da uzmem polovnu Sapphire R9 280X Dual-X 3GB GDDR5 OC pod garancijom.
Kakva su vam iskustva sa karticom, pregrijavanje, bučni venilatori, neke mane i sl.?
Imam ponudu da uzmem polovnu Sapphire R9 280X Dual-X 3GB GDDR5 OC pod garancijom.
Kakva su vam iskustva sa karticom, pregrijavanje, bučni venilatori, neke mane i sl.?
Ja je imam i nikakvih problema sa bukom, pregrijavanjem i sl.
Ja je imam i nikakvih problema sa bukom, pregrijavanjem i sl.
Koja je dužina kartice, negdje sam pročitao 28 cm a negdje 26 cm, dok kod mene u kućište može statit max 28 cm.
Nemam pojma da budem iskren, ali ti mogu provjeriti popodne kad dođem doma.
Uzeo sam je, instlirao i sad zasad radi uredno. Dužina je 26,5 cm.
Imam instaliran samo Diablo 3 i zauzeće grafičke kartice je jedva 50% na full hd sve very high, temperatura 43 C.
Večeras ću je malo bolje isprobati na Dying Light.
Uzeo sam je, instlirao i sad zasad radi uredno. Dužina je 26,5 cm.
Imam instaliran samo Diablo 3 i zauzeće grafičke kartice je jedva 50% na full hd sve very high, temperatura 43 C.
Večeras ću je malo bolje isprobati na Dying Light.
Aj dobro, ja taman krenuo mjeriti.
Razmišljam o upgradeu svoje 270 wannabe Xice na neki 280X, pa me zanima kako bi se nosilo XFX 450 Pro napajanje sa njom?
Razmišljam o upgradeu svoje 270 wannabe Xice na neki 280X, pa me zanima kako bi se nosilo XFX 450 Pro napajanje sa njom?
Trebalo bi ju gurati,ako ti je konfa iz potpisa i ako ju ne planiras oc-ati.
jedna od mojih šest bila je dual-x oc i jedina koja je završila na reklamaciji. zbog ventilatora - jedan se od samog početka vrtio sporije od drugog, a s vremenom je počeo i vibrirati. dobio sam novi vapor-x jer valjda dual-x više nisu imali.
od svih koje imam najlošije se klokala a i najviše grijala, naravno osim eventualno drugih manjkavosti i zbog ventilatora koji se slabije vrtio.
jedna od mojih šest bila je dual-x oc i jedina koja je završila na reklamaciji. zbog ventilatora - jedan se od samog početka vrtio sporije od drugog, a s vremenom je počeo i vibrirati. dobio sam novi vapor-x jer valjda dual-x više nisu imali.
od svih koje imam najlošije se klokala a i najviše grijala, naravno osim eventualno drugih manjkavosti i zbog ventilatora koji se slabije vrtio.
Sad zasad radi fino, no nisam imao vremena da je detaljnije opteretim i isprobam. U ova 2-3 dana kako je imam zadovoljan sam, ne grije se, ventilatori su stvarno tihi, čujem samo blagi šum zraka, dok mi je sada najglasnija komponenta hard disk. Ako uhvatim vremena preko vikenda isprobat ću je par sati na novijim igrama pa ću viditi - tipa Daying Light, Shadow of Mordor i CoH2.
Sapphire R9 280X VaporX TRI-X Boost, 3GB GDDR5
zanima me info , iskustva i misšljenje o navedenoj kartici, slazem konfu od 5-6 tisuca, i ta kartica mi je u igri zasada, pa ako imate nesto za sugerirati u tom cjenovnom rangu, svake kritike su dobrodosle, i prijedlozi
i moze mi netko tko se razumije pojasniti oko ovoga vaporX sto tocno te oznake predstavljaju u odnosu na modele bez tih oznaka
unaprijed zahvaljujem na savjetima
Ja ju imam, odlicna je i za 15ak stupnjeva hladnija od ostalih 280X, moja naj vise ikad sto je dosla je bilo u furmarku 65c sto je hladno za taj chip, nekima ostali 280x idu i preko 80c. A u igrama mi ne ide preko 60c. Tiha, dobro izgleda, tvornicki je clockana tako da nisam uspio preci stabilnih 1150mhz core, velika je - jako, naj noviji je model 280X-a (koliko ja znam) izasla je u 3.mj 2014. i dolazi sa tim novijim biosom tako da nikada nisam imao artefakte i slicno kao sto je imao osnovni Vapor X 280X sa 2 fana. I da, moras imat dva 8 pinska pci naponska kabla, dok kod ostalih modela je jedan 6 pin drugi 8 pin. Sto se performansa tice tu kao ni kod ni jednog drugog 280Xa nemoras brinut, vec na full hd slobodno mozes sve do kraja bez straha :) Nisam jos naletio na igru koja mi zapinje, osim kada sam zatrpao skyrim sa hrpom modova :D
Bok,
Zanimam se za ovu karticu ali me brine moje napajanje - Chieftec GPS-550AB-A 550W
Da li bi to prolazilo u kombinaciji s Intel i5-4690.
I druga stvar nije toliko vezana uz samu karticu, ali koliko gubim time ako bi tu(ili bilo koju drugu s PCIe 3.0) karticu spojio na matičnu koja ima PCIe x16 2.0

Koliko "štete" može biti na kartici ako je s njom rudareno?
Koliko "štete" može biti na kartici ako je s njom rudareno?
rudarenje je najvise pogodilo ventove, pa oni prvi i odlaze, s ostalim stvarima vise manje nema problema! gledaj s najvise garancije tj da je kartica sto manje koristena!
Znaci imam sapphire radeon r9 280x i imam bucan ventilator tj. Ventilator dok se vrti kao da se klima.Molim vas imate li neki prijedlog kako da to popravim?
Hvala LP
Znaci imam sapphire radeon r9 280x i imam bucan ventilator tj. Ventilator dok se vrti kao da se klima.Molim vas imate li neki prijedlog kako da to popravim?
Hvala LP
Najbolje ne dirati ništa ako imaš garanciju šalji je na popravak.
Mislim da imam garanciju ali neznam ako ce mi ju priznat zato sto sam otvarao kuciste a imam iza one naljepnice
Mislim da imam garanciju ali neznam ako ce mi ju priznat zato sto sam otvarao kuciste a imam iza one naljepnice
Gdje je kupljena kartica ?
Mislim da nema veze što si otvorio stranicu od kučišta jer bi svaka komponenta trebala imati svoju garanciju.
Kupio sam ju u ADMu
Kupio sam ju u ADMu
Kupio sam ju u ADMu
Nazovi ih i objasni situaciju čuo sam da su ok i trebali bi ti izaći u susret.
Probat cu hvala.ti :)
kad dodjem doma.cu stavit video da vidite sto se dogada
Ako imas kao garanciju na kucistu onda bi ti garancija trebala vrijedit za cijelo kuciste, ali to nebi smio micat. Al objasni im, u najgorem slucaju da ti ne prime, mislim da nebi bio problem pritegnuti vent nazad.
Nisam siguran, ali mislim da je naljepnica služi za besplatno otkrivanje kvara.
Ako je oštećena, plaćaš, a ako nije, sve je u garanciji.
Mislim da imam problem.
Igrao Diablo 3 i imao boss encounter od 25 minuta.
Pogledajte VRM temperature. 96C jedan, a drugi 83C. 83 je puno, ali 96 je još više
A i ovih 342W, jel moguće da je toliko vukla?