Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 234.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...

Hoće li Asus r9 280x raditi dobro sa mojim napajanjem od 500w ili treba jače? Imam priliku za zamjenu pa me interesira.

jel to ovo?

ili neko drugo? napisi tocan model! kao sto je kolega iznad napisao ima ih vise modela!

edit.

javio si da je ovo

to tjera tvoj setup no efikasnost pod opterecenjem mu i nije jaca strana! tako da svakako u buducnosti sto prije neko 500w s bronze certifikatom minimalno za 280x...LP

Pozdrav ljudi, naime moj prvi post na ovom forumu. pridružujem se bandi R9,  :), Također me zanima napajanje potrebno za R9 280x. Kupujem SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 OC http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2024&lid=1# ,  . u specifikacijama piše da je potrebno 750W, ja imam OCZ 500W napajanje. da li će to gurati tu grafulju, također imam AMD phenom II x4 965 3.2 Ghz Proc, al ono što me zabrinajva je Asrockova n68-gs3 UCC

matična http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68-GS3%20UCC/?cat=Specifications . MOJE PITANJE JE- DA LI će izgurati s tom matičnom i napajanjem? zanima me vaše mišljenje. znam da nije pci E 3.00, planiram kupit M.P i napajanje al polako...

13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

sve ce raditi kao podmazano{#}! nemas niti najmanjih briga, stovise mozes i overklokati sve do krajnjih granica i dalje ce sve uredno raditi!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

šta stvarno? ja se bojim nekako da će mi trebat sad barem drugo napajanje. Nemam 2x8 pinova, vec 1x6 i 1x6+2 ... to neu moc spojit onda?

14 godina

Pa dobro bi ti došlo novo malo jače napajanje za R9 280X jer ta grafa može potegnut dosta {#}. Mjenjaj to napajanje pogotovo ako je starije od  2 - 3 godine.

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

a šta je s onim jeftinim r9 280x za 1500injak kn? jel je to čemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
peroko kaže...

Ja sam uzeo Club3D (ista kao VTX) dok je bila 1640kn, u Furmarku 90+C, artefakti u igrama na stock clocku, glasna...

Zamijenio sam je slijedeći dan sa Sapphire Dual-X koja je isto koštala, i u Furmarku ne prelazi 82-83C (oko 60% fan mislim), nema artefakata ali se dosta slabo OCa.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Silencio 652
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 13:49 (8ax).
11 godina
neaktivan

Izgleda da misliš na običnu R9 280 a ne "x" verziju. Ja mislim ovu uzeti čim mi završe ispiti dok sam još u Zagrebu, trenutno je u diskont-u24 1570kn - http://www.diskont24.com/product.php?productid=136492&cat=390&page=4, valjda se neće rasprodat...

A inače svi kažu da je trenutno best buy i da je bolja od 270x kartice, jedva čekam :)

I čudno mi je kako treba samo 500W napajanje za ovo čudo a za 280x već treba 750W... Mislim da ću uzeti neko napajanje od 550W sa 80+ certifikatom da budem siguran.

Ali bilo bi zakon da sam u krivu i da stvarno negdje ima 280x za samo 1500kn, odma bi je uzeo. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 10:44 (Walrider).
12 godina
Walrider kaže...

Izgleda da misliš na običnu R9 280 a ne "x" verziju. Ja mislim ovu uzeti čim mi završe ispiti dok sam još u Zagrebu, trenutno je u diskont-u24 1570kn - http://www.diskont24.com/product.php?productid=136492&cat=390&page=4, valjda se neće raspordat...

A inače svi kažu da je trenutno best buy i da je bolja od 270x kartice, jedva čekam :)

I čudno mi je kako treba samo 500W napajanje za ovo čudo a za 280x već treba 750W... Mislim da ću uzeti neko napajanje od 550W sa 80+ certifikatom da budem siguran.

Ali bilo bi zakon da sam u krivu i da stvarno negdje ima 280x za samo 1500kn, odma bi je uzeo. {#}

Imate i jeftinije

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/sapphire-graficka-kartica-amd-radeon-r9-280-crossfire-3gb-ddr5__5936091

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
11 godina
neaktivan
tinolino kaže...

šta stvarno? ja se bojim nekako da će mi trebat sad barem drugo napajanje. Nemam 2x8 pinova, vec 1x6 i 1x6+2 ... to neu moc spojit onda?

kad moram samog sebe citirat..

Tko mi moež reć, jel se to može spojit kak nakraju?

jel moram podhitno kuopvat napajanje ili mogu spojit na to?

12 godina
Radeon R9 280x Club

Dobićeš s grafom molex adapter tako da nemaš brige.

Napajanje ti je dovoljno za tu grafu al nebi bilo loše uzet jace

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tinolino kaže...
tinolino kaže...

kad moram samog sebe citirat..

Tko mi moež reć, jel se to može spojit kak nakraju?

jel moram podhitno kuopvat napajanje ili mogu spojit na to?

Nažalost da, radit ce sve ok ali ako i malo budes isao u krajnost ili neki test odvrtiti, bojim se da ces imat problema.

Bar ja jesam imao sa napajanjem LC 650W (a sa GPU ces dobit sve da spojis i ovo napajanje)

Meni se desavalo kad je GPU malo zahtjevnije stvari trebao odvrtiti (A i povuce malo jace struje)

jednostavno se komp restarta. {#}   Možda i bude sve ok! Vidjet ces.

Intel Core™ i7
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

ak sam ja vrtio 280x@1200mhz i i7@5ghz sve moguce bencheve s chicony 480w koji daje svega 430w, onda s ovim OCZ od 500w koje daje isto tu negdje ak se ne varam(mozda i vise) sigurno vrtiti taj slabasni Phenon i 280x! no kolega je rekao da ce u buducnosti nadograditi i napajanje tako da netreba pretjerivati jer ipak nije rijec o nekom srotnom napajanju koliko god ono staro bilo!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 10:36 (Stjepanj).
Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

heh hvala ljudi na pomoći!šta reći, uljepšali ste mi dan! :) .Čekam platu ovih dana i stiže nova grafa. grafa je tvornički klokovana 280x OC vapor x, pa se zato bojim isto da nebi vukla više. nadam se da najgore što se može dogodit ak je slabo napajanje-je da se komp restarta? valjda se neće oštetit grafulja?{#}

13 godina
tinolino kaže...

heh hvala ljudi na pomoći!šta reći, uljepšali ste mi dan! :) .Čekam platu ovih dana i stiže nova grafa. grafa je tvornički klokovana 280x OC vapor x, pa se zato bojim isto da nebi vukla više. nadam se da najgore što se može dogodit ak je slabo napajanje-je da se komp restarta? valjda se neće oštetit grafulja?{#}

radit će to bez problema, kvalitetno je napajanje

11 godina
neaktivan
peroko kaže...

U pravu si zapravo, postoji ova 280x za 1520kn ali kako je spomenuto da se pregrijava uzet ću sapphireovu 280 (bez x), ipak je to Sapphire {#}

tinolino kaže...

nadam se da najgore što se može dogodit ak je slabo napajanje-je da se komp restarta? valjda se neće oštetit grafulja?{#}

Ako je napajanje nekvalitetno može povući i neku komponentu sa sobom kada se preoptereti pa crkne, ovako sam čuo, nisam tome svjedočio nikad. Ali tvoje je kvalitetno pa ne bi trebalo biti takvih problema. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 11:22 (Walrider).
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Ostavi se njuskala puno je kartica sta su koristene za rudarenje.

Novo je novo

Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
protjeran
tinolino kaže...

ja bi je uzeo odma, tj ovu dual-x, vapor-x se ne isplati uzimati, neznatno i upitno "bolja" kartica!

ne obaziri se sto se kartica koristila za rudarenje, imas garanciju od skoro 2godine, osim ak racunas da je neces mijenjati sljedecih 10godina, ili te strah nepoznatog ili neceg treceg{#}!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 20:00 (Stjepanj).
13 godina
nicky.sl kaže...

Ostavi se njuskala puno je kartica sta su koristene za rudarenje.

Novo je novo

kakve veze ima ako imaju garanciju

12 godina
Radeon R9 280x Club

Nebi tribalo imat veze, napravljene su da to izdržavaju bez problema al meni jednostavno izmučeni hw ne uliva povjerenje.

Uvjeren sam da nece izdrzat koliko ce izdrzat ona sta nije prolazila takvo mucenje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
nicky.sl kaže...

Nebi tribalo imat veze, napravljene su da to izdržavaju bez problema al meni jednostavno izmučeni hw ne uliva povjerenje.

Uvjeren sam da nece izdrzat koliko ce izdrzat ona sta nije prolazila takvo mucenje.

imaju skoro 2 godine a neke i 3 god jamstva, meni dosta da mi ulije povjerenje

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

a kae to rudarenje? nubovsko pitanje al eto... jel to ono kad napimplaju mašinu sa grafama za profit nekakav? bitcoin i to?

btw lik od kojeg sam naručio ima obrt, i čuo sam se s njim, stvarno mi se čini da je ok. imam garu tak da sam bez brige nadam se. trebala bi doć sutra preksutra, čim uštekam javim se kak radi :).

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Radeon R9 280x Club

koliko bi bilo isplativo prijelaz sa vtx 7870 tahiti na 280x? frend ima 280x (xfx black edition i sapphire, ne znam točno koji model) pa sam mislio svoju nadgraditi. to bi bila investicija od nekih 400-tinjak kn.

budući da tu čitam da svako malo se 280x nosi na servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
preporodit ćeš se. prvenstveno govorim o zvuku venta na 7870 kad radi na više od 46%.
Forzza Fiume !!!
13 godina
protjeran
Xplicit kaže...

koliko bi bilo isplativo prijelaz sa vtx 7870 tahiti na 280x? frend ima 280x (xfx black edition i sapphire, ne znam točno koji model) pa sam mislio svoju nadgraditi. to bi bila investicija od nekih 400-tinjak kn.

budući da tu čitam da svako malo se 280x nosi na servis.

Svakako se isplati! Ta 7870xt danas ne vrijedi vise od 800kn a s ovom 280x vozis sve na ultri s 4xAA!lp
15 godina

e to me je baš zanimalo. jer me vent na ovoj živcira, inače je grafa jako dobra

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

evo ljudi da javim, kupio sam sa njuškala sapphire R9 280x Vapor-x , staru 3,4 mj. za 1600 kn.(garancija do 2016- kupljena u admu) prišteko sam jučer na OCZ 500 w napajanje,radio je fullmark do pol,..nisam imo strpljenja :D. još moram odvrtit neke testove, ali RADI, prede :D fps u igrica znatno bolji nego stara 560 Ti kartica. nije baš tih ventilator, moram priznat, vrti na 35 stupnjeva bez operećenja, na full power radi na kojih cc65 C. eto... dečko od kojeg sam kupio je ok...mogu preporučit, prodaje napajanja i još grafi kojih se domogne. 1600 kn za grafu koju u admu košta 2600, ja mislim da sam dobro prošo... vi recite :) 

aktualne cijene:

http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ads&keywords=sapphire+R9+280X+

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 13:24 (tinolino).
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
Xplicit kaže...

e to me je baš zanimalo. jer me vent na ovoj živcira, inače je grafa jako dobra

grafa "ubija" ali hlađenje je katastrofa

Forzza Fiume !!!
14 godina
tinolino kaže...

evo ljudi da javim, kupio sam sa njuškala sapphire R9 280x Vapor-x , staru 3,4 mj. za 1600 kn.(garancija do 2016- kupljena u admu) prišteko sam jučer na OCZ 500 w napajanje,radio je fullmark do pol,..nisam imo strpljenja :D. još moram odvrtit neke testove, ali RADI, prede :D fps u igrica znatno bolji nego stara 560 Ti kartica. nije baš tih ventilator, moram priznat, vrti na 35 stupnjeva bez operećenja, na full power radi na kojih cc65 C. eto... dečko od kojeg sam kupio je ok...mogu preporučit, prodaje napajanja i još grafi kojih se domogne. 1600 kn za grafu koju u admu košta 2600, ja mislim da sam dobro prošo... vi recite :) 

aktualne cijene:

http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ads&keywords=sapphire+R9+280X+

Ako ti dođe do samo 65C onda možeš ručno spustiti malo okretaje venta da dobiješ više tišine i pustiti grafu do nekih 75C ili 80C.

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Jeli tko ima problema sa flickering-om u 2d-u? Kad gledam filmove ili surfam po web-u mi titra slika svakih 5 min, dok  je u igrama sve 5. Kupio MSI-jevu je prije par dana, al "poskakivanje" slike ubija u pojam s obzirom da je nova graficka {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 14:55 (abillion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice